Inlägg från: veronica84 |Visa alla inlägg
 • veronica84

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hejsan!


  Jag och min sambo har varit tillsammans i 10 ½ år och har nu börjat prata om bröllop. Det är mest jag som pratar om det, och det är konstigt för jag har aldrig velat gifta mig förrän för något år sedan ;) Men till alla hjärtans dag kom älsklingen hem med rosor och en stor tidning om bröllop och det kändes som ett steg i rätt riktning ;)


  Vi har inte pratat så mycket om någonting kanske just för att det känns så långt borta.


  Men kyrkan i Borlänge är bokad den 24:e maj 2014. Vi träffades den 25:e maj 2002 för första gången och ville ha ett datum som låg så nära som möjligt. Vi bor i Stockholmsområdet, men jag kommer från Borlänge.


  Lokal är preliminärbokad oxå.


  Jag har beställt en klänning redan och provat, men tyvärr satt den inte lika fint på mig som på modellen, så det är bara att leta vidare. Den var vit med ett svart band.


  Ring har jag kollat och hittat en jag gillar, men inte bestämt mig.


  Vi kommer bjuda de allra närmaste och det blir 24 styckna med vår egen familj. Vi har två barn.


  Budget har vi inte bestämt, men mellan 12000-15000. Jag håller på och spar för fullt.


  Vi kommer att ha färgerna rosa, vitt och svart.


  Vi planerar ingen bröllopsresa utan bröllop räcker gott och väl för oss.


  Just nu funderar jag på om jag ska göra egna inbjudningskort eller om jag ska köpa färdiga?? Hur ska ni göra?


  Jag vill gärna göra mycket själv så kanske det inte kostar så mycket.


  Bukett ska jag försöka göra själv, ska köpa när det finns bra pris och prova binda en bukett. Rosa och vita rosor med något svart hade jag tänkt. Hittade en fin bild som jag har sparat på datorn.


   


   

 • veronica84
  amerika skrev 2013-04-13 11:08:30 följande:
  Jag ska göra egna tillsammans med min bästa kompis som är duktig på att scrappa så hon får hjälpa mig lite. Det blir ca 25 kort att skicka ut så det är inte sååå många. Jag har en tanke om hur jag vill att de ska se ut och jag har inte hittat några sådana som går att beställa. Plus att det är ju så roligt att pyssla!! Men jag tror inte att det blir jättemycket billigare i slutänden faktiskt... Jag räknar med att varje kort kommer att kosta ca 15 kr, inkl dekorationer och kuvert men då tillkommer porto.
  Lägg gärna upp bild sen om du har lust :) Behöver inspiration.

  Apropå fotograf har jag tänkt fråga min bror som har köpt en värsting kamera och som han stolt pratar om hur bra den är  :)  och han har börjat fotografera en hel del.. Då kommer vi att spara in en hel del pengar tror jag.
  Jag vill ha ett litet och personligt bröllop.
  Göra mycket själv och ha de allra närmaste med oss för att fira dagen. 
  Blir nog inte så mycket fest på kvällen, eftersom inte många av de är "festmänniskor" Men dans och en hel del alkohol är inte det som vi är ute efter heller.
 • veronica84

  xMariax skrev 2013-04-17 11:39:21 följande:Jag tänkte dela med mig lite av bilder från den eventuella kyrkan som vi ska vigas i.. (Om det blir kyrkligt så blir det denna kyrka.)Jag älskar den! Brud2014.bloggplatsen.seVerkligen underbar kyrka! Vi ska gifta oss i samma kyrka där jag, våra barn, mina syskon, min mamma och hennes syskon och syskonbarn m.fl döptes.. Tyvärr så verkar jag inte kunna få samma präst. Det hade känts mycket speciellt.


  Älskade Moa och Linus <3
 • veronica84

  Blev inspirerad och letade efter bilder där vi har tänkt gifta oss. Vi har preliminärt bokat församlingshemmet som ligger ca 100 m från kyrkan. Nära och bra :) Kostar ingenting då man gifter sig i tillhörande kyrka. Vi har haft dop här tidigare så vi vet hur lokalen ser ut. Rymlig för barn att få röra sig fritt på :)


  Älskade Moa och Linus <3
 • veronica84

  Våren är något sen kanske, men så fort det har gått nu för bladen att slå ut tycker jag :)


  Idag är det precis 1 år kvar för mig och det pirrar lite extra i magen i dag <3


  Jag och sambon har lagt upp en ungefärlig budget så vi har ett litet hum om hur mycket saker och ting kostar.


  Bidrag från föräldrarna har vi inte fått och kommer nog inte att få heller. Min pappa och hans sambo vet om att vi ska gifta oss. Jag var tvungen att berätta eftersom de åker utomlands många ggr per år och gärna på våren.


  Min bror brukar oxå åka iväg i maj varje år till sin lägenhet i spanien, så där blir det oxå att säga till i tid :)


  Pappas sambo är jätteduktig på scrapbooking och har erbjudit sig att hjälpa till med inbjudningarna om jag vill. Även med mat vill hon hjälpa till om hon får.


  Det känns bra.


  När ska ni skicka ut era inbjudningar?? Jag vill gärna göra det nu, men det är för tidigt :)


   


  Älskade Moa och Linus <3
 • veronica84

  Jag har inte heller haft ork att gå in och skriva här. Jag får lite skuldkänslor när jag är inne på bröllopstorget och läser många inlägg om att detta måste man ha och så måste det minst kosta såhär mycket jag känner mig snål som bara har satt en budget på max 20000. Jag vet att man inte behöver ta på sig och känna så, men jag kan inte låta bli att känna så. Kommer gästerna bli nöjda?Jag vill att alla ska ha det bra. Vi kommer inte att ha någon direkt fest efter middagen. Vi kommer bara att vara 24. De allra närmaste och av dom är det max 6-7 som är unga och som kan tänkas dansa och festa lite. Men det viktigaste är inte att festa. Vi vill gifta oss och umgås med våra familjer. Men i denna tråd känner jag ingen press ska jag tillägga :) men glömmer bort den när jag bara kollar på bildtrådar. Men ska skärpa mig :) Iaf så kollar mest runt inspirationsbilder just nu för att hitta lite idéer :) Jag har varit i Borlänge på semester i två veckor med barnen. Då har jag lagt bröllopsplaneringen på hyllan lite. Jag åkte förbi kyrkan och längtade lite extra ;) Jag var även till en sömmerska för att mäta mina mått. Jag är så sugen att beställa en klänning från jjshouse, men blir lite osäker om jag lyckas fylla i rätt så att den ska passa :) enklare att gå till en butik men de kostar så mycket mer och ingen är lika finns som den som jag har fastnat för. Vilket dilemma ;) Min sambo har gjort en test lykta björk som jag vill ha på borden. Så fint det kommer att bli :) Igår var jag in på IKEA och köpte ett lakan och vaser som jag ska testa att ha på borden. Ska testa göra en provdukning för att se hur det kan bli. Vi gifter oss oxå den 24:e maj. Vi träffades 25 e maj för första gången och ville ha så nära det datumet som möjligt.

 • veronica84
  amerika skrev 2013-07-14 15:13:07 följande:
  veronica84: jag blir helt svettig när jag läser om vilka summor en del brudpar lägger på sitt bröllop! Jag förstår det inte, men om man har pengarna, så är det ju upp till var och en, förstås.

  Vi har oxå en tajt budget men kommer ha ett "riktigt" bröllop med fest men vi gör i princip allting själva: all mat, allt pyssel, inbjudningskort, blomsterdekorationer på borden, övriga dekorationer i lokalen osv. Vi har en vän som är fotograf, en annan vän är musiker, en tredje vän som är guldsmed ger kompispris på ringen och jag ska sminka mig själv. Min bästa kompis dotter m kompis ska vara serveringspersonal och vi köper alkoholen i Tyskland när vi ändå ska åka dit i april. Jag kommer (troligen) beställa en kinaklänning och behövs det ändringar på den, så gör min mamma dem. Mannen köper sin kostym på en outlet som finns nära där vi bor. Det enda vi betalar "riktiga proffspengar" för är frisören, buketten + corsage (vi har inget brudfölje), limousinen samt bröllopsnatten på hotell.

  Vi skippar ju mycket saker oxå, såsom vigselprogram, festhäfte osv. Vi kommer inte att ha någon öppen bar, utan den alkohol som finns, är den som serveras till mat och skålande, sambons släkt dricker inte mycket alkohol pga sin kultur. Jag passar oxå på och köper lite saker efter hand när det är rea, då blir utgifterna lite mer smygande Flört

  Jag lägger mycket hellre pengar på bröllopsresan eller en ny bil! haha

  Sen begriper jag att inte alla har det förspänt med folk omkring sig som kan göra ollika saker billigt eller gratis (som vår fotograf t ex), men för oss gör det hela skillnaden, annars hade vi inte haft råd att gifta oss det här decenniet!

  Min bror har köpt en väldigt bra kamera och ska få fotografera oss. Min kusin som är proffs make-up artist, ska få sminka mig och fixa naglar och sätta upp mitt hår. Det har jag önskat mig i 30 års present av min pappa ;)


  Sångerska håller jag på att leta efter. Funderar på om jag ska erbjuda en annan kusin och kompis att servera på bröllopet. Inbjudningskort ska nog pappas tjej och jag tillverka tillsammans då hon ÄLSKAR att göra kort och gör det fint :)


  Igår satt jag och sambon och diskuterade hur vi ska göra med maten. Kanske blir det att beställa en stor planka och fylla ut med lite mer matigt.


   

 • veronica84
  xMariax skrev 2013-07-17 22:12:51 följande:
  Fotograf är jättesvårt tycker jag.. Vi har inte riktigt budget nog att anlita ett proffs och de som kan hantera en kamera någorlunda är bara jag och en av mina tärnor.. :-/ Önskar jag kunde fota själv! Funderar lite på att köpa en sån där självutlösare..
  Min bror är inget proffs utan har precis köpt en bra systemkamera. Men jag är inte ute efter att få de perfekta bilder med rätt ljus osv. Utan bara någon som kan fota när jag själv inte kan :)
  Det borde finnas någon av era gäster som kan ta kort på er?

   
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014