• Plättis

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Brud140816

    Vi har skickat ut save-the-date men börjar känna att det vore bra att få iväg inbjudningarna.
    Vi måste bestämma vilken design vi ska ha (sambons kompis arbetar på ett tryckeri och det finns myyyycket att välja på) och vad som ska stå. Började fnula på info-bladet då det känns lättare.

    Vi ska inte ha barn med på festen. Middagen en stund, då vi själva har barn och vill att hon ska få vara med en del.
    Vi skriver ut att vi älskar barn men att vi önskar att de som har möjlighet ordnar barnvakt. Alla fattar inte när man skriver namnen på kuverten...

    Jag funderar på att avboka tjejen som skulle ordna smink och frisyr och be några som står mig nära att hjälpa mig istället. Tidigare har jag haft problemhy men nu har jag påbörjat en antibotikakur (tagit några veckor av tre månader) så det är redan nu mycket bättre! Ska inte ha någon avancerad frisyr heller och det gör inget om den inte sitter som berget för det ska den inte. Har bara tänkt romantiska lockar och sen två slingor som går ihop bak med eventuellt några blommor i. 

  • kärleken

    Hej!,
    Ja detta med barn. Vi ska inte ha barn på hela bröllopet. Det är ingen stor fråga för oss då vi inte har så många bekanta som har barn. Inte några av våra närmaste heller och inga av mina syskon eller kusiner har barn. Vi tänkte helt enkelt skiva:

    "Vi har valt att inte bjuda barn på vårt bröllop".

    Är det för hårt skrivet? Jag tycker det är klart och tydligt. Vi har dessutom pratat med de flesta som har barn (alla som vi bjudit har småbarn under 5år om de har några...)

    JAG HAR HITTAT MIN FRISÖR! Ja jag var och hälsade på en kompis som är frisör i helgen. Jag var jättenervös av att fråga. Vill ju verkligen inte att någon ska vara på mitt bröllop och känna att de jobbar eller att de inte kan njuta av helgen/dagen. Men hon tyckte det skulle vara jättekul och hon blev smickrad! Kul! Hon kändes även bekväm med att sminka! Kommer bli super detta! :)

  • ViktoriaStefan
    sha skrev 2014-03-10 22:49:07 följande:
    Vad långt ni alla verkar ha kommit:) Känner att vi ligger lite efter, hehe!

    Vi håller fortfarande på med gästlistan, att det ska vara så svårt!!
    Inbjudningskorten håller min vän på med för fullt, vi fick ett första utkast som var super men där ska göras en del justeringar.
    Ska ni andra ha med barn på middagen/festen efteråt? Vi ska inte ha det men jag tycker texten om att "vi älskar barn men vill fira denna dagen med vuxna" känns så ful!! Min mamma sa då att man ju skriver på kuvertet vem inbjudan är till och att det då framgår att barnen inte är välkomna. För mig är även det självklart, men är det det för andra också? Jag vill verkligen inte ha med den där jäkla texten!! Får för mig att det är något folk här i forumt fått för dig måste stå med.
    Jag resonerade precis som du, att för mig är det självklart om man skriver namnen på de vuxna som bjuds på kuvertet så är det endast de personerna som är bjudna men tyvärr så är det inte självklart för alla...
    Vi skrev med mindre text längst ner på vår inbjudan:
    I kyrkan är alla välkomna men middagen och festen firar vi endast i vuxet sällskap
  • Bridezilla

    Hej! Vi har också bestämt oss för att inte bjuda barnen till våra bekanta då dessa är små. Vi vill kunna umgås med våra vänner utan att de ska behöva passa på barnen. Våra syskonbarn är däremot bjudna eftersom de är vår familj och vi har ju våra egna barn som vi givetvis vill ha med på våran stora dag. Har svårt att bestämma hur vi ska skriva på inbjudan då jag inte tror alla förstår om vi bara skriver de vuxnas namn. Men funderar på något i stil med detta "vi älskar era barn men på denna dag vill vi umgås med er utan dem" Är så glad över att min mamma hittat slöjan hon hade när hon gifte sig. Den var bättre än jag förväntat mig så den ska få bli det gamla el lånat som jag ska bära på den stora dagen :D

  • FrkJeppa

    Vi va på bröllop för ca ett år sen och dom hade bara skrivit på inbjudan att denna dag vill vi fira i vuxetsällskap.enkelt men tydligt och jag som själv har barn tog inte illa vid mig ngt sätt...

  • SandraElisabet
    FrkJeppa skrev 2014-03-11 21:46:50 följande:
    Vi va på bröllop för ca ett år sen och dom hade bara skrivit på inbjudan att denna dag vill vi fira i vuxetsällskap.enkelt men tydligt och jag som själv har barn tog inte illa vid mig ngt sätt...
    Skönt att höra, vi skriver nästan exakt samma sak på våra inbjudningar. Tror det är vanligt idag att man väljer att ha en "vuxenfest".
  • kärleken

    Hej!
    Jag funderar lite på att ha bröllogram, en app för iphone och android som fungerar lite som instagram men att man kan hämta dem sedan på hemsidan. Jag hoppas iaf att det funkar och att bilderna blir bra. De blir väl inte fullformat direkt men förhoppningsvis tillräckligt?! Eller vad tror ni? 

  • Icalundahl

    Vi skrev "Vi har valt att fira dagen med våra vuxna vänner".
    Det kommer dock finnas 7 barn på festen (våra egna och syskonbarn) men vi har hyrt en barnvakt som kommer kunna underhålla dem.

    Jag har bokat en frisör och min tärna får göra mitt smink.

    Håller på att leta brudvals men ohh.. finns så många.

    Nu har dessutom sveren börjat komma in. Hittils har 10 svarat ja och 4 nej.
    Kul och känns mer på riktigt nu!! 

  • lnt

    Hej alla augustibrudar, 
    Jättekul att läsa om er!
    Jag och min kille förlovade oss för cirka tre veckor sedan och vi ska vigas i Stockholms stadshus 30 augusti i år för att sedan ha en mindre bröllopsmiddag på en restaurang med de närmsta vännerna och familjen. Jag har hunnit hitta och beställa en brudklänning samt nästan bokat en fotograf. Det känns som att de största grejerna som är tidskritiska är fixade nu så jag kan stressa ner lite. Jag var inte alls beredd på att man behövde vara ute i så god tid när vi bestämde ett datum för bröllopet!  Nu läggs jättemycket tid åt att titta på inspiration för blommor, dukning, frisyr osv. Det är så otroligt kul!!

  • sha
    ViktoriaStefan skrev 2014-03-11 09:20:31 följande:
    Jag resonerade precis som du, att för mig är det självklart om man skriver namnen på de vuxna som bjuds på kuvertet så är det endast de personerna som är bjudna men tyvärr så är det inte självklart för alla...
    Vi skrev med mindre text längst ner på vår inbjudan:
    I kyrkan är alla välkomna men middagen och festen firar vi endast i vuxet sällskap
    Hmm, får kanske bolla med några fler och se vad de säger. Jag vägrar dock ha det på inbjudan, haha! Men vi ska nog skicka med ett extrablad med lite info och möjligtvis att det får stå med där i så fall;)

    Hur gör ni med presenter? Önskar ni er det på något vis?
    Idag när jag gick förbi cervera slog det mig att jag och min fästman inte tänkt på det alls!
Svar på tråden Augusti 2014!