Inlägg från: Kalejdoskop |Visa alla inlägg
  • Kalejdoskop

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    swdnchick skrev 2014-05-20 13:56:50 följande:

    Oj! Då förstår jag helt och hållet! Jag hoppas verkligen att lokalen inte är bokad så att ni kan komma dit och kolla, men om den är bokad kanske ni kan komma överens om något sätt att få kolla ändå.

    Min fästman och jag pratade först om att gifta oss i hans hemtrakter, 60 mil hemifrån. Men jag kände att det är för svårt att planera något så långt bort. Han har ju dessutom bott i Göteborg de senaste 9 åren, så det fick bli här hemma istället.

    Vårt bröllop är i Göteborg, vi ska ha vår fest på Stora Holm Säteri. En himla mysig festlokal.


    Där ser man! Vi bor också i Göteborg, bröllopet blir i Ångermanlands skogar, vid min pappas föräldragård. Lite klurigt att planera härifrån, men med två hjälpsamma föräldrar så är det möjligt :) ja, det ska nog gå bra, jag tror vi löser det med lokalen då vi är på plats.

    Åh, vad skönt! När man har bokat in såna saker vet man att det inte är långt kvar :) Jag längtar så mycket med, att få gå ner mot bröllopsbågen med min pappa, få se alla mina vänner och min familj, och såklart mannen i mina drömmar (och min verklighet). Magisk dag, oavsett strålande sol eller spöregn :) har ingen aning om var det stället ligger, som ni ska vigas på. Utanför Göteborg?
  • Kalejdoskop
    swdnchick skrev 2014-05-20 19:21:06 följande:

    Vet du var halkbanan ligger? Stora Holm Säteri ligger mittemot. Ut mot Säve flygplats. Vi ska gifta oss i Tuve kyrka som ligger 1,5-2 km därifrån.

    Det känns verkligen att det börjar närma sig, vi ska lägga inbjudningarna på brevlådan imorgon. :)

    Så mysigt att ha bröllopet på något ställe som man har en stark koppling till. Tur att ni har hjälpsamma föräldrar när det är så långt bort.

    Min mamma håller på att fundera hur vi ska lägga upp dagen innan bröllopet med dukning och allt som måste fixas. Tur att vi har stor familj som alla ska hjälpa till. :)


    Aha, där borta! Har aldrig sett det stället du pratar om, men jag har jobbat på Sankt Jörgen, så jag vet iallafall åt vilket håll det är, och hur fint det är åt det hållet :) har bara bott i Göteborg i strax över tre år, så har inte sett alla delar än.

    Visst är det skönt med stöd från familjen! Har tre bröder, en är toastmaster, en kommer vara chaufför och en har hand om tekniken. Så skönt att inte behöva tänka på allt själv!

    Åh, spännande! Vi skickade ut våra jättetidigt, och nu väntar vi bara på svar från två sällskap, sen är gästlistan klar! Pysselmajan i mig blir glad då, så kan jag göra klart alla delar till bröllopet ;)
  • Kalejdoskop
    swdnchick skrev 2014-05-20 20:17:47 följande:

    Vi ska sova på Sankt Jörgen resort på bröllopsnatten och natten efter den. :) Vi har satt osa senast 18e juni. Så vi har ett bra tag att vänta innan allting kan pysslas. Tänker inte pyssla med för många "onödiga" saker. Det känns dumt att lägga ner jättemycket tid på sådant som gästerna inte ens kommer märka av.

    Så jag ska pyssla mest med dekorationer till lokalen, och inte så mycket med servettringar och superfancy bordsplaceringstavla. Men jag kanske blir bridezilla senare och gör sådant också... vem vet.... :P


    Jaha, vad roligt! Jag jobbade som kallskänka i hotellrestaurangen, och vid några tillfällen fick jag sova på ett av rummen när passen blev sena med tidigt arbete dagen efter, och de rummen är riktigt fina! Plus att omgivningen, för att inte tala om spat, ger det det där extra :)

    Ja, klart, gästerna kommer säkert inte ens lägga märke till allt jobb jag lagt ner, men eftersom jag är uppvuxen med pyssel så är det något jag älskar, hade nog kunnat jobba med sånt :P så jag gör allt från fotobås-grejerna till bordsplaceringar och goodiebags. Ett stort nöje som jag kommer ta med mig från den här tiden! Haha, bridezilla blir nog alla, bara i olika grader ;)
  • Kalejdoskop
    Utvandrare skrev 2014-05-22 07:27:14 följande:

    Hej brudar, 

    Hur går det för er? Inte så mycket tid kvar nu ju. :)

    Här har bröllopsplaneringen legat på is lite för länge tror jag! Fick äntligen iväg inbjudingarna idag (fast skickade save the date mail och satte up bröllopshemsidan redan i mars, så det känns mest som formalia). Lokal, mat, kläder och tårta är ordnade, och blomsterbindningskurs bokad. 

    Kanske ska boka biljetter till Sverige också... annars vet jag inte vad som ska göras mer. Vad står på era listor?


    Verkar ju ändå som att du har koll på läget! :) var är det du bor?

    Här är allt klart, förutom inlämning av klänningen till skräddaren, fixa ringar, och göra klart det sista pysslet. Underkläder ska köpas på lördag, och smink ska jag köpa genom en kompis. Känns bra! :) nu går jag mest omkring och är lite nervös inför möhippan :P
  • Kalejdoskop

    Nu har vi äntligen beställt vigselringar! Efter att senaste guldsmeden helt sabbat min ring, så sökte vi oss till en mindre butik, ingen kedja eller så. Han var proffsig och trevlig och hjälpte oss hitta det som passade oss allra bäst! Nu hoppas jag bara att min förlovningsring hinner bli lagad i tid..

  • Kalejdoskop

    Igår blev jag hippad! Såå himla rolig dag! Halvdag på spa, picknick och lekar i solen och sen dans hela natten. Mina omtänksamma vänner gav mig en snoppboa att ha runt halsen, tackar :P en dag jag kommer minnas länge! Vänner som inte kunde komma bidrog med pengar så jag skulle få en fin dag, helt otroligt. Så, nu är det bara att räkna ner dagarna till den stora dagen!

  • Kalejdoskop
    Pia88 skrev 2014-06-14 10:47:36 följande:

    problem i paradiset :p

    4 veckor kvar nu och fortfarande ingen som kan servera och värma maten... =( och vi tänker inte stå i köket själva...

    föreningen som har själva lokalen kan inte ställa upp..

    har nu hört med 2 catering firmor om dom kan undvara nåt folk.. ena tar 25e/h och den andra vet vi inget pris för..

    känns hopplöst samtidigt som jag vet att det kommer ordna sig..

    vi har även några släktingar som blivit tillfrågade.. men dom ville ha betänketid.. nåja..


    Vi hade samma problem, och svårt att fixa folk när vi bor så långt från där vi ska ha bröllopet. Så jag gick med i köp/byt/sälj för den orten och frågade helt enkelt om någon kunde tänka sig servera. Som av en händelse hörde en gammal bekant av sig, så hon och en till ska servera! Det kostar lite, men det är det värt! Så det kanske kan funka med kort varsel? Hoppas det löser sig i vilket fall :)
  • Kalejdoskop

    Två veckor innan rekommenderade våran guldsmed :) så där i krokarna kanske? Nu är det fel storlek på min ring, för tredje gången, så måste lämna in, igen. Suck!

  • Kalejdoskop

    Här har lite tråkiga avhopp skett de senaste dagarna. Nu blir det 30 vuxna och fem barn, men med tanke på var vi har vigseln (mitt i norrlands skogar), så är jag ändå glad att så många kommer! Men inga fler avhopp nu.

    Klänningen lämnades in idag för intagning och uppläggning, jag blev nöjd med hur hon tänkte fixa till den, skönt! Om lite mindre än en månad får jag hämta den, en vecka innan vi åker upp. Vigselringarna hämtar vi nästa vecka, och det är nog det sista viktiga innan det är dags! Idag slog det mig verkligen, vi gifter oss snart! Så stort och så häftigt! :)

  • Kalejdoskop

    Alltså. Jag har varit rätt lugn med allt hittills, bokat allt i tid osv. I mars meddelade frisören att hon skulle byta jobb och kunde därmed inte göra min uppsättning. Hon fick dock så dåligt samvete, så hon gav mig åtta-nio nummer till andra frisörer, och jag hittade en som verkade bra, och vi bokade in både provuppsättning och på den stora dagen. Igår hörde hon av sig och meddelade att hon kommer vara höggravid vid den tidpunkten och att jag borde fråga någon annan. En månad innan säger hon det! Har ringt runt till resterande frisörer, alla är bokade eller ska på semester just då, förutom en som skulle kolla om hon är hemma då eller inte. Paniken är ett faktum :( vad hade ni gjort??

  • Kalejdoskop
    haps skrev 2014-06-27 14:04:27 följande:

    Men gud vilken dålig stil, hon har väl vetat länge att hon kommer vara höggravid och borde kunnat säga det titidigare!

    Jag tycker att frisören borde lösa detta åt dig på något sätt, finns det ingen annan frisör på samma salong som hon kan se till att "ta över" dig?


    Det tycker jag med! Det är uppe i norrland, där finns kanske en eller två salonger med flera anställda, resten jobbar själva, som hon som är gravid. Så kan dom inte så måste man hitta en helt ny salong. Så nu har jag meddelat min brudtärna, så hon sa att hon ska försöka lära sig hur man gör frisyren på en månad, vilket inte är optimalt, då hon bor i Umeå och jag i Göteborg. Sen att hon inte kan göra uppsättningar är inte heller optimalt..

    Nåja, vad är väl en bal på slottet.
  • Kalejdoskop
    a ring on my finger skrev 2014-06-27 15:02:25 följande:

    Nä vad tråkigt

    Har ni inte några vänner/familj där upp som kan efterlysa en frisör på Facebook eller liknande?


    Tyvärr är det bara mamma och pappa som bor där av familj och vänner, så det blir svårt. Är dock med i närmsta ortens köp och sälj på Facebook, får lägga ut en förfrågan där kanske. Jag inser ju att det kan ske oväntade saker inför ett bröllop, jag hade bara hoppats att det inte skulle vara detta :/
  • Kalejdoskop

    En lättnadens suck, igår ringde mitt sista frisörhopp, hon kan göra min frisyr! Så glad! :) nu är krisen över och jag kan fokusera på annat, som festhäften och andra detaljer. Om tre dagar är det bara tre veckor kvar, gah! Trodde aldrig dagen skulle komma ett tag :) hur är det med nerverna där ute? Jag är lite stressad och börjar bli nervös, men min fästman har blivit jättenervös, som är lugnet själv :)

  • Kalejdoskop

    Idag är fästmannen på svensexa! Blev lite jobbigt på slutet, för han tog initiativet att vi skulle fira två år tillsammans ikväll, då han var stensäker på att svensexan skulle bli imorgon. Så han planerade en fin middag som han skulle laga själv, köpte rosébubbel idag på lunchen och allt. Jag har mått så dåligt över detta! Och nu lär middagen inte bli av. Men utöver det så känner jag att det är himla tråkigt att inte få se hur roligt han har, och vara med och fira honom. Är det bara jag som känner så? Hade han fått så hade jag mer än gärna haft med honom på möhippan! Även om jag såklart vet att det inte är meningen att han ska vara på min eller jag på hans :)

  • Kalejdoskop
    Utvandrare skrev 2014-07-05 15:18:19 följande:

    Packar väskorna och nu börjar det kännas "på riktigt"! I natt flyger barnen och jag till Sverige. Brudklänningen och dotterns näbbklänning ligger redan i resväskan med alla våra bröllopsskor, favorspåsar, godis, kameror och pyssel till barnen. 

    Idag fixade jag även naglarna och köpte smink. Allting börjar kännas under kontroll. Äntligen!

    Skypade precis med min mamma och såg pionerna blomma bakom henne. Kan jag ha sådan tur att de håller sig två veckor till? 

    Kalejdoskop, hur hade han det på svensexan? Jag förstår dig precis. Mr. U och jag gör allting tillsammans - jag skulle hellre ha en gemensam möhippa/svensexa än var för sig... :)

    Hur går det för er andra?


    Han hade jätteroligt! Men han var väldigt arg för att han blev då lurad, och tyckte det var jobbigt att planerna ändrades, men det blev verkligen lyckat :) ja, precis så kände jag med! :)

    Nu är det mindre än tre veckor kvar här. Festhäften ska skrivas ut och sätta ihop, klänningen hämtas nästa måndag, ringarna lämnar vi in för gravering och polering nästa tisdag. Det är nog det enda vi har kvar här tills vi åker upp. Ska skriva lite listor till serveringspersonalen också.

    Allt är så underbart nu! Rosa moln överallt :)
  • Kalejdoskop
    Klaradal skrev 2014-07-14 15:28:05 följande:

    Snygga ni är!

    Och grattis alla andra också, vore roligt att höra hur er bröllopsdag var!

    Vi träffade vigselförrättaren i lördags. Hon kändes helt ok så nu kan vi dra en lättnades suck kring det (var lite orolig över att få någon konstig).

    Trots att vi i jämförelse med många här ska ha ett dunderlitet bröllop, så kändes det ändå viktigt. Så nu är det bara att köra.

    Det enda jag fortfarande funderar på nu är smink. Jag sminkar mig väldigt lite till vardags, lägger aldrig underlagsgrejer i vanliga fall så det är där jag velar nu. Har nu köpt en BB-creame och en CC-cream OCH ett puder (ni anar inte, detta är stort, hahaha) och försöker förtvivlat komma på skillnaden på BB-creamen och CC-creamen (dvs inte vad som står på förpackningen utan hur de blir på mig) och vilken som blir bäst, om nu någon av dem är bra. Alt om jag över huvud taget ska ha någon av dem.

    Pudret däremot är jag jättenöjd med!

    Nå, förutom det är det några pompoms till som ska vikas ut. Jag börjar tröttna på att vika ut pompoms nu, tror jag har exakt fem kvar.

    Exakt en vecka kvar nu.


    Hur många gäster har ni? Känns som vårat också är pyttelitet, och ändå så himla mycket att tänka på! :P vi blir 35 med de fem barn som ska vara med. Rätt många har tyvärr tackat nej, då vi gifter oss långt från hemorten. Men det blir bra ändå!

    Angående smink så har jag aldrig använt foundation och liknande, men nu har jag lärt mig att sminka mig med primer, foundation, rouge, puder och en sån kräm som förstärker vissa partier i ansiktet, så det blir snyggt på foto. Tilläggas bör att en kollega har varit säljare för Mary kay och allt smink är därifrån. Men nog är det en djungel alltid! Förstår inte alls vad du menar med bb-cream och cc-cream :P

    Mindre än två veckor kvar här! Fyra arbetspass kvar och om en vecka är vi på väg upp mot norrland :) pirrigt!
  • Kalejdoskop

    Tre dagar kvar här! Vi är uppe i norrland och förberedelserna är i full gång, allt känns så overkligt! Kommer nog inte fatta förrän vi sagt ja. Idag kommer vigselförrättaren hit, även fotografen och så ska all mat inhandlas. Spännande! Någon mer som gifter sig på lördag? Hur går det för er?

  • Kalejdoskop
    Kakbakaren skrev 2014-07-23 13:13:42 följande:

    Vi gifter oss också på lördag och jag bakar tårtor för fullt samt kollar väderprognosen konstant ;) Åtminstone visar prognosen soligt och fint så får verkligen hoppas att det håller i sig! :) Känns mycket overkligt här också. Dialog som ägde rum i vårat kök:

    Jag: "Se hur mycket marsipan jag har handlat!"

    Blivande: "Jaa jag funderade på vem som ska ha fest, sedan kom jag på att det är vi."

    Och lite så känns det nog ;)

    I övrigt börjar allt bli klart, bara att köra alla saker till restaurangen på fredag kväll och få tårtorna klara :)


    Haha, då är vi inte ensamma hör jag :) jag ska börja baka tårtorna imorgon, får hoppas dom blir bra! Vad skönt med fint väder! Här ska det vara 26 grader och strålande sol, så varmt blir det, men man ska nog inte klaga ;)

    Vigselförrättaren var trevlig, papper är överlämnade, så nu är det viktigaste avklarat. Hoppas allt går bra för er!
  • Kalejdoskop

    Hej på er! Nu är även jag och min man (!!) gifta! Vilket overklig dag, det känns fortfarande som det var en dröm, en annan tid, till och med ett annat liv. Kan ännu inte förstå att det är sant! Här kommer några bilder från våran dag.



    Vet inte om bilderna är för stora, men det märks väl..



    Gifta!! :)



    Den obligatoriska selfien på väg mot festen ;) jag kallar honom hubbie, han kallar mig wifie ;)

    En fantastisk dag på så många sätt, jag hade inte gjort något annorlunda!Hoppas ni andra hade en fin dag!

  • Kalejdoskop
    Elenaproblema skrev 2014-09-08 13:54:19 följande:

    Hej allihopa! Min kärlek och jag skall gifta oss i juli nästa år och måste bara fråga er som också gift er under semestertider

    - hade ni problem med att få tag i vigselförrättare, frisörer, catering, fotografer och allt sådant just eftersom det var mitt i folks semester? Hur jobbade ni runt det? Jag inser att jag helt enkelt får vara ute i god tid, men hur god tid behöver man? Hoppas att ni fortfarande finns kvar i forumet och kan svara på mina frågor! :) 


    Det beror helt på vilket typ av bröllop ni tänkt er! Vi hade ett rätt low key bröllop, fixade maten själva osv. Dessutom hade vi bröllopet uppe i norrland, inte lika många bröllop där.. Men hade problem med frisör, de flesta har semester just då, men i sista stund löste det sig. Mitt tips till dig är, oavsett vad de viktigaste sakerna är för dig, se till att ha en backup plan. Förbered för både bra och dåligt väder. Se till att ha en bra fotograf som vet hur man fotograferar bra även i gassande solsken.. Och som många andra poängterat, var ute i god tid! Och lycka till :)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?