Inlägg från: Kalejdoskop |Visa alla inlägg
  • Kalejdoskop

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Här känns det rätt lugnt, men det oroar mig såklart :P det ska ju inte vara lugnt att planera ett bröllop! Vi har lokal bokad, likaså vigselförrättare, brudbukett, tärnbukett och corsager, bröllopstårta, musik för vigsel och fest, hår och smink, klänning är köpt men inte upplagd, hälften av dekoren är klar.. Tror det var allt. Förutom att inbjudningarna gått ut, men gifter man sig i norrland så behövs lite framförhållning! Måste snart ta tag i underkläder känner jag. Något jag missat som är viktigt vid denna tidpunkt?

  • Kalejdoskop

    Skönt att höra :) Det blir den 26:e juli. När gifter ni er? Dekoren går mestadels i blått och vitt, med vita dukar, blå löpare, lite blandade blå Vaser som det förhoppningsvis kommer vara blåklint i :) sen blir det dekorationsdiamanter och egenvikta små blå lådor med jellybeans som också agerar placeringskort med gästens namn i silver :) Det som är kvar är en gästbokslåda, gardiner, ljuslyktor och eventuellt ballonger. Mycket som inte fallit på plats där än, plus att vi har en tajt budget, men det ska nog lösa sig. Det beror lite på om ni har något speciellt tema som ni vill ha genomgående under eran dag, tex färg på blommor eller så. Då kan det ju vara roligt att lägga till något? Vad har ni fått för information från restaurangen angående det?

  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-01-19 23:23:22 följande:
    7 Juli är det dags :) Vi har tänkt att ha en blå tråd/tema genom allt så kanske ska fundera lite på nån dekor på borden eller nån blomma, bra tänkt, tack. Fick lite inspiration!
    Jag har inte personligen pratat med resturangen än då en vän sköter den biten, vi bor inte i stan där vi gifter oss så vi ska dit och kolla när vi åker dit nästa gång :) Då lär väl allt falla på plats gissar jag. Men jag tror att vi har rätt fria händer då vännen känner ägaren :)
    Ja budgeten vill man ju försöka hålla fast vid så att inte allt springer iväg för mycket, pengarna växer ju inte på trän tyvär :)
    Jaså, men vad bra! Roligt att kunna hjälpa till lite :) 
    Aha, det är lite samma situation för oss, vi bor inte där vi kommer gifta oss, det är ca 90 mil dit, så mina föräldrar får hålla koll på sakerna på plats. Nästa gång vi kommer dit är fem dagar innan bröllopet, lite nervöst! Skönt att ha en restaurang som sköter allt, vi kör på buffé istället i en bygdegård, som mest kommer vi ha en person som sköter disk och så. Men det går det också :) 
    Ja verkligen, det är väl lätt hänt att man glömmer räkna med någon utgift eller så blir något dyrare än man tänkt..som min brudklänning :P Har du köpt din än? 
  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-01-21 13:56:10 följande:
    Oj 90 mil, jag ska då inte klaga på mina 20 mil jag har :)
    Ja buffe är ju jätte bra det också! Jag är glad att jag inte behöver engagera mig så mycket i det, känns skönt att "lejt" bort det.
    Nej jag har inte köpt än, men har varit och kollat på flertalet. Ska iväg snart igen och kolla och förhoppningsvis bestämma mig då! Känns lite som paniken börjar krypa fram när det gäller klänning, för jag håller på att tappa vikt och man vill ju att klänningen sitter bra på Dagen. Men har hittat en butik där man kan byta storlek eller få hjälp med att sy in den osv, så det löser sig nog när jag väl bestämt mig :)
    20 mil är inte så farligt ändå, då kan ni ju åka nån helg här och där och kika :) vi var tvungna att trycka in en del nu när vi var uppe över julen. Vi kollade lokalen (typ den enda som fanns i den lilla byn :P), okejade och bokade den, jag beställde brudbukett och corsager och så gjorde jag en provuppsättning, sisådär 7 månader innan ;) men vad gör man? 

    Det förstår jag! Vi kommer ha färdigupplagda fat med kallskuret som vi beställer, och det enda varma till tar den enda anställda personen hand om. Helt rätt, på det stora dagen vill man inte behöva ställa sig och jobba. Jag kommer vara så nervös så det hade jag ändå inte klarat av :P 

    Jaså, vilken bra butik! Och grattis till viktnedgång :) Jag ska också ner i vikt, men det handlar inte om så mycket, kanske 2-3 kg, och då antar jag att det fortfarande går att sy till klänningen jag köpt. Vilken typ av klänning är du ute efter? Jag hade tänkt mig en klänning med lite mer detaljer och lite bling, men det blev en enkel och stilren med spets istället! Först ångrade jag mig i några veckor efteråt, men nu är jag nöjd med valet igen.. :)
  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-01-23 16:06:08 följande:
    WOW! Jag är verkligen imponerad av att ni lyckas boka så mycket i förtid! Jag sitter och har känslan av att inte ha koll på något :)
    Och bokat brudbuketter och provuppsatt hår och allt, WOW!! Vad blir de för blommor? :) Där har jag själv inte en aning, vill nog ha lite åt droppformat håll på mig bukett, just för att jag är lång och tror att de passar :P
    Vilka underbara familjer ni måste ha som hjälper er :)

    Nervös på dagen är nog bara förnamnet ;) En av mina tärnor sa att vi fixar din nervositet med champange när vi sitter hos frissan innan och skrattade gott.

    Tack! Jag ska och prova klänning på lördag som är beställd, så ska bli intressant att se om kilona "syns" :)
    De borde gå utmärkt att få klänning justerad! De flesta butiker jag har pratat med verkar väldigt hjälpsamma och det låter inte alls som att det är några problem att sy in, jobbigare att sy ut säger de.
    Jag kollar efter en ganska enkel klänning, lite åt balklänning, jag gillar midjan man får :) Jag tror inte för mycket bling och detaljer passar den person jag är, så lite lagom bli nog bäst va de nu är hehe.
    Måste ändå vara underbart skönt att ha klänningen klar! Jag hoppas att jag hamnar där på lördag :D
    Ja, vi hade väl lite tur också, speciellt med frisörtiden. Jag ringde kanske en månad innan jul, mest bara för att kolla om det gick att boka tid i juli, och när hon hörde att jag inte kommer upp förrän 5 dagar innan så blev hon lite stressad och tyckte jag skulle komma in redan under mellandagarna :P Så totalt kommer jag göra två provuppsättningar innan dagen D, men bättre att det bli ordentligt gjort!

     


    Eftersom jag inte kan namnet på alla blommorna så lägger jag in en bild istället :) Den visade jag för floristen, och det skulle inte vara några problem att göra! Åh, droppformad är så fint, funderade på det ett tag, men det fick bli så här istället. Vilken färg är du inne på då? Jodå, de hjälper så gott de kan, det är uppskattat :)

    Åh, vilken härlig vän du har! Hoppas det är tillåtet på frisersalongen jag ska vara på, så ska jag tipsa min brudtärna om det ;)

    Åh, vad spännande! Vad är det för typ av klänning du ska prova? Eller menade du att det är den som är åt balklänningshållet? Förstår precis vad du menar med midjan, de ger en väldigt fin figur. Jag är helt rak i midjan och har varken höfter eller rumpa, så figursydd klänning a la sjöjungfru var ett big no no från början :P Har en a-linje klänning, det passar nog mig allra bäst. Hur kommer du ha i övrigt? Slöja eller inte? Vilka skor ska du ha osv? Åh, det hoppas jag med, håller tummarna! :D

     
  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-01-23 20:25:37 följande:
    Va skönt med engagerad personal! Då känner man att man kommit rätt. Ringde min tänkta salong och henne jag pratade med va hur trevlig som helst, ville att jag skulle komma förbi när vi va i stan så dom fick klämma och känna på håret och höra min önskan :)

    Den där buketten va superfin!! Det hänger lite där nere ser det ut som så det blir väl lite "droppformat"?
    Jag har inte tänkt mig något alls än när det gäller blommor eller färg i buketten, kommer kanske sen när jag valt klänning.
    Vi har ett "någonting blått" tema

    Jag ska prova en a-linje formad klänning sen får vi se vad dom har hemma :)
    Jag skullev vilja ha en midjelång slöja men vet inte hur det blir med håret, har inte bestämt de heller ännu, kanske blir hela kittet haha, hur ska du göra? :)

    Skor har jag inte provat ännu, men de blir nog ett par bekväma skor med lite klack :) Har några skotokiga vänner så jag får nog hjälp med detta när klänning är vald :)
    Är lite längre så de verkar lite svårt att hitta klänning som blir lagom lång, så kanske inte kommer bli nån klack alls.

    Har du alla detaljer och tillbehör klara?
    Verkligen! Dessutom visade det sig att hon bor ca 2 km från byn där jag växte upp, så det var himla roligt att hon kände till den :) Jaså, vilken trevlig en! Sånt blir man glad av, och då vet man att man får bra service. Du kommer alldeles säkert bli supernöjd :) 

    Ah, det har du rätt i, har inte tänkt på det förut :) Vi får väl se vad floristen hittar på! Ja just det, så var det. Kanske nånting blått då :) Vad ska din fästman ha för kläder, om han börjat tänka på det än? 
    Ok, vad roligt! Så himla spännande :) Jag är nästan lite ledsen att jag redan valt ut klänning, hade kunnat prova klänningar i flera veckor :P Det är bara så magiskt. Fast just den känslan som jag fick när jag provade min klänning och expediten satte en slöja i mitt hår och både jag och min kompis började snyfta, den får jag ju inte igen :) 

    Åh, precis som jag tänkt, midjelång slöja. Den första expediten satte i mitt hår var klockren, midjelång med små pärlor på här och där. Så den ska jag köpa senare! Jadu, egentligen borde jag nog inte ha slöja med tanke på min frisyr (stor med många "snurror" med långt löshår som hänger ner i lockar), men det finns inget annat alternativ för min del, jag är rätt traditionell av mig :) 

    Jaså, hur lång är du? Jag är väldigt kort istället, 154 cm, men klänningar kan ju iallafall kortas ner. Däremot lär jag inte kunna sälja vidare min klänning om jag nu skulle få för mig det nån dag :P Så bra att du har vänner som kan sånt där, det är ju guld värt! Jag köpte ett par skor innan jag valde min klänning, vilket var ett misstag.. skorna var kritvita och min klänning är benvit, eller ivory kanske det kallas? Så de passar inte.. så kom jag på att jag hade ett par vita öppna läderskor med kilklack som jag fått av nån kompis, tydligen dennes kompis mormors gamla skor, så det är ju mitt nånting gammalt :) Ska bara piffa till dem lite iom att de har några år på nacken. 

    Jag har allt klart utom slöjan faktiskt. Jag och min blivande var ute med några vänner för två veckor sen och det paret gifte sig i juni förra året, så jag frågade om hon hade koll på var man kunde köpa väskor. Det hela slutade med att jag hittade min bröllopsväska på 70 % rea och ett halsband med pärlor och strass som jag ska ha som hårsmycke. Jag vägrar tiara då det ger mig huvudvärk, så till slut kom jag på att ett halsband går ju faktiskt lika bra :D oj vad jag skriver nu, du får ursäkta... :) 
    Har du köpt något än, eller väntar du tills klänningen är klar?
  • Kalejdoskop
    a ring on my finger skrev 2014-02-06 13:34:06 följande:
    Håller med om det. Vi kommer därför att ha vår tårta som dessert.
    Ofta n'r man har varit på bröllop och den fina och dyra tårtan kommer fram är man inte alls sugen på att äta mer.
    Samma här, jag vill heller inte själv vara proppmätt på min bröllopsdag!

    Hur ser det ut för alla i planeringen just nu? Här har jag tryckt lite på pausknappen, dels för att allt inte ska vara klart ett halvår innan bröllopet, men man kan bli lite trött på planerandet och pysslandet om det blir för mycket av det på en gång, och jag vill ju njuta av planeringen! Så nu tar jag det lite chill, tills nästa helg då, för då blir det bröllopsmässa! :) 
  • Kalejdoskop
    virrefo skrev 2014-02-06 21:56:02 följande:
    Kalejdoskop. Jag ska också på bröllopsmassa nästa helg. Den 16. Ska bli spännande att får lite mer tips och idéer
    Vad roligt! Vad ser du fram emot mest på mässan? 
  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-02-09 13:35:19 följande:
    Sååå nöjd!
    Igår köpte jag min klänning! Jag säger "enkel och stilren" a-klänning medans moder min säger "elegant och snygg", alla har vi olika sätt att se på de :) Men jag är helnöjd! Damen i butiken sa att jag bar upp klänningen jätte snyggt vilket även det kändes bra. Klänningen har ett mindre släp och inte så mycket deltajer, ska ändra från dragkedja i ryggen till snörning så man kan tappa något kilo alternativt gå upp något utan att vara orolig att klänningen inte passar när den ska på i Juli.
    Min blivande har även han provat ut kläder, menyn är på gång.
    Blomfrågan är uppe då vi har en bekant som är florist.
    Inbjudningarna är klara, bara några enkla justeringar kvar.
    Konditoriet ska ringas i veckan.
    Hotellet är klart.
    Tärnornas kläder är på gång.
    Ringen är typ bestämd, ska förbi guldsmeden efter jag bestämt mig för hur jag vill ha den så specialgör dom en åt mig.
    Nu är det psalmer och solosång kvar, vigsel- och festprogram.
    Inbjudningar ska ut så fort gästlistan helt klar, Placeringar ska jag börja med så man har ett humm hur allt blir.
    har jag missat något? :D
    Ååh, vad roligt! Grattis :) Finns det möjligen någon bild på den fina klänningen? Hade varit så roligt att se! Kul att det börjar rulla på nu, ni verkar ha stenkoll på läget :) Ska du inte tillbaka till butiken för uppläggning? Tänkte isåfall kan du vänta till en månad innan för ändringarna så sitter den som ett smäck på bröllopsdagen :) Ska du ha underkjol till den?

    Kan inte svara för vad andra kommer ha, men för min del blir det nog stay ups, lite mer bekvämt än såna hellånga. 
  • Kalejdoskop
    Fluff skrev 2014-02-09 14:52:01 följande:
    Bild kan ordnas i Mars, jag ska tillbaka då för att kolla så att snörningen är bra och ha skor klara för uppläggning.
    Vart hittar man skor nu till sommar/bröllopsbruk? Sömmerskan ska ha semster i Juli och vi vet garanterat att vi ska upp i slutet på Mars.
    Det blir ingen underkjol, den va krusig under så den va ganska vid.
    Men stay ups låter nog bra, kan ju "passa" om jag har sånna "slimshorts" också. Men dom sitter där dom ska? Så dom inte åker ner? Eller ska man ha strumpebandshållare också kanske?
    Aha, då förstår jag, då är det ju bättre att fixa snörning. Skor kan du nog hitta lite överallt på nätet, tex Brandos har nog en del bra. Jag funderade också på det, för jag har haft stay ups tidigare som glider ner, men det måste ju finnas bättre varianter, men då får man nog betala lite mer också..kan det dock vara värt! Jag funderade på strumpebandshållare med, men om man inte har en korsett, vad fasen fäster man banden i då? I trosorna sitter de väl inte så bra tänker jag?
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?