• Bamsem­ums
    Äldre 2 Apr 16:42
    163167 visningar
    1042 svar
    1042
    163167

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Det är fler som har skapat trådar om sin månad, tänkte göra samma sak Då jag inte har sett "min" månad här än. Så är det fler som ska gifta sig Juli 2014? Hur långt har ni kommit med planeringen och hur känns det? :)      

  • Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?
  • jiraya­aa
    Äldre 21 May 17:08
    #91
    Bamsemums skrev 2013-04-02 16:42:50 följande:
    Det är fler som har skapat trådar om sin månad, tänkte göra samma sak Då jag inte har sett "min" månad här än. Så är det fler som ska gifta sig Juli 2014? Hur långt har ni kommit med planeringen och hur känns det? :)      
    Grattis! hur känns det själv ts? :))

    Här är en till blivande brud. Vi gifter oss den 5 juli 2014  Min underbara älskling friade när vi var på koh lipe <3 hade ingen som helst aning :D går på rosa moln han är den rätte för mig :) verkligen!!!

    Nu till den oändliga planeringen puh! :)

    Vi har bokat festlokal och kyrka. Sedan har vi redan köpt vigselring det gjorde vi tillsammans med förlovningsringen. Vi har bestämt små detaljer som färgtema och sparat massa länkar på saker som vi vill ha och kan tänka oss. tex inbjudningskort,blommor,godisbuffe,klänning, m.m.

    Det känns som man kan planera hur mycket som helst men viktigaste är att planera så vi slipper tänka på saker på självaste dagen som vi gifter oss att vår toastmadame och toastmaster tar hand om saker. Vi har redan valt ut en toastmadame och toastmaster.

    Vi avskyr stress så därför bestämde vi oss att göra ett schema i excel som vi nu följer. Det är saker som vi ska boka och göra under året som kommer så vet man och kan bocka av. Nästa mål är att hitta en bröllopsfotograf i tid. Vi har redan tittat på olika bröllopstårtor också men inte bokat något det är lite väl tidigt :)

    Angående klänning så kommer jag titta mer under hösten jag har två favoriter som jag tror kommer passa. Men det lutar åt hösten som sagt.

    Som hjälp i planering kikar jag runt på nätet men passar på köpa alla bröllopstidiningar som finns. Sedan köpte jag en bok som heter bröllopsplaneraren. Det hjälper enormt :) mina vänner tycker jag är tokig men jag känne rmig mer avslappnad när det känns som man har grepp om bröllopet. Min mamma pratar sönder bröllopet redan nu *skratt* men har sagt till henne att back off :) och hon har lyssnat för vi vill inte prata sönder bröllopet då blir det inget roligt. Det är rätt skönt att ha dagar utan bröllopsprat oxå :)

    Det svåra är att bestämma om vi ska ha dj eller enklare musikanläggning där vi spelar låtar själva..vi har inte bestämt oss där...inte heller hur vi ska ha det i kyrkan men det kommer senare.

    kikar även runt på lite bröllopsresor nu men vi kan inte bestämma oss :) aja det var det!
  • Äldre 22 May 08:35
    #92

    marolo och jirayaa: Välkomna med i "gänget"..
    NBFN: Lycka till med lokalerna. De ordnar sig nog Glad

    Lite "off the topic" men igår firade vi 2 år sedan första daten. Minogolf, utsökt mat på segelpaviljongen och som avslutning glass på torget Glad hade en aldeles underbar kväll tillsammans.

    Bröllopsplanerna då.. Vi funderade sålänge vi åt om hur vi ska göra med dricka till maten.. Blir högst antagligen nån god gris filé och till det erbjuds 1-2 glas vin/person.. Vad tror ni om det? Hela bröllopssällskapet är ca 50 och av dem är det kanske 30-35 som dricker vin... Ska vi chansa och köpa x antal flaskor på högt eller ska vi fråga råd på Alko (systmet)  och beställa av dem?...Hur skulle ni göra?

  • Bamsem­ums
    Äldre 22 May 13:42
    #93

    Grattis och välkomna in i gänget ni som är nya :)Vad kul det är att läsa om era planer och hur långt alla har kommit osv!Pia88, vi har också funderat på det där med dricka. Min m2b vill ha öppen bar vilket jag vägrar då det kommer bli snordyrt för oss. Jag tänkte att vi skulle bjuda på dricka till maten och betalbar till festen. Det är svårt att veta hur mycket man ska bjuda på till maten. Jag själv dricker mycket när jag äter så jag vill inte vara allt för snål till de andra heller. Hmm.. Tur att det är lång tid kvar så man hinner fundera!Förövrigt har jag några veckors paus i bröllopsplanerna så alla bröllopsgrejer, papper, pärm osv är 35 mil från mig i någon vecka. Jag har precis flyttat ur min lägenhet och bor tillfälligt hos mina föräldrar fram till 31 Maj då jag flyttar ner till min m2b!När jag har slutat på mitt jobb ska jag åka ner och ställa i ordning lite saker och sen har vi en hel vecka semester tillsammans och då ska vi åka bort och ha det skönt och slappna av från alla måsten som har varit den sista tiden med flytt och jobb (jag jobbar på tre jobb för tillfället). Men efter den 10e Juni kommer jag hänga här regelbundet igen och då ska jag börja tjata på min m2b att blästra hästskor så att jag kan måla dom (jag vill inte sitta med det om ett år och känna mig stressad).Regnet öser ner ute nu och jag ska åka för att ställa mig utomhus och sälja blommor.. 

  • Äldre 22 May 15:51
    #94

    Pia88 hur långt innan hade ni tänkt fixa alkohol? Vet att systemet har 2 veckors öppet köp så man kanske kan köpa och räkna högt och sedan lämna tillbaka det som blir över. Man vill inte snåla till maten eller att det ska ta slut. Jag tycker det är okej att bjuda till middagen men att det är självkostnadspris på kvällen. På ett sätt kanske det hindrar gästerna ifrån att bli alldeles för förfriskade och ett bröllop är tillräckligt kostsamt endå.

  • Äldre 22 May 16:50
    #95
    jirayaaa skrev 2013-05-21 17:08:59 följande:
    Som hjälp i planering kikar jag runt på nätet men passar på köpa alla bröllopstidiningar som finns. Sedan köpte jag en bok som heter bröllopsplaneraren.

    Var köpte du den boken och vad hette den? Älskar att planera och organisera Glad
  • Äldre 22 May 21:37
    #96
    marolo skrev 2013-05-22 15:51:32 följande:
    Pia88 hur långt innan hade ni tänkt fixa alkohol? Vet att systemet har 2 veckors öppet köp så man kanske kan köpa och räkna högt och sedan lämna tillbaka det som blir över. Man vill inte snåla till maten eller att det ska ta slut. Jag tycker det är okej att bjuda till middagen men att det är självkostnadspris på kvällen. På ett sätt kanske det hindrar gästerna ifrån att bli alldeles för förfriskade och ett bröllop är tillräckligt kostsamt endå.
    Vet inte ännu vad planen är för det. M2B tyckte att "vi kan ju köpa nån flaska lite här o där" Tungan ute men ja e mera in på att lite räkna åtgång och sen beställa så vi får allt av samma sort.. Samtidigt beställa skumpa till skålen...

    Hittade en "liten guide till fester" på Alkos hemsida.. Enligt den så får man lämna tillbaka upp till 20% av inhandlade varor om man kommit överens om det innan... Så nu är det att räkna och se hur mycket som går åt... De tar nämligen en avgift för att ta tillbaka beställda varor....

    Om man räknar med ca 3 glas/person.... Blir det för mycket?.. Eller är 2 bättre?.. Då alla kanske inte tar 2 glas men nån vill kanske ha 3?...
  • Äldre 22 May 23:34
    #97
    Om man räknar med ca 3 glas/person.... Blir det för mycket?.. Eller är 2 bättre?.. Då alla kanske inte tar 2 glas men nån vill kanske ha 3?...
    visste faktiskt inte att det var avgift på att lämna tillbaka. Men kanske är värt det istället för att ha mycket kvar efter bröllopet som man inte kan lämna tillbaka (tänker på om det är import). Kan inte påstå att jag är någon expert eller så men 3 glas låter rimligt. Det är nog vad vi oxå kommer köra på. det är så svårt att veta, vissa kanske inte alls vill dricka just den dagen eller så dricker de extra mycket. Men om jag ska se till andra bjudningar (inte bröllop) som jag varit på så brukar det i regel vara att man delar en karaff vin med sin bordsgranne vilket är 2 glas var. Så tre glas borde räcka. Tycker absolut inte att det anses snålt med tre glas så några sura miner för att det är för lite tror jag inte att det borde bli. Jag tycker också om att ha ordning och koll och budgetera och sådant så dricka känns som en av de svåraste sakerna att förutspå.   
  • Äldre 23 May 09:20
    #98

    Hej tjejer!
    Åh vilken bra tråd som jag nu har lustläst igenom, superkul att läsa om allas planering! 5 juli 2014 var det här, och location blir Motalatrakten. Mamma uttryckte förskräckt  igår "har ni börjat planera REDAN?!" och jag fnissade mest och undvek att berätta att vi började på gästlistan i augusti...
    Men går inte tiden galet långsamt när man längtar som en galning?! Vi har bokat lokal och ska reka vigselplats i sommar då vi vill ha en borgerlig utomhusvigsel. Alkohol kommer att importeras från Tyskland, det kommer säkert att gå på 12-15.000, men vi vill att det ska finnas mycket av allt till alla (+100 gäster).  Jag håller på och funderar på färgtema, vilket i nuläget lutar åt rosa, creme och grön eller grå som "alla" andra, men det vore spännande med något mer udda...
    Klänning hoppas jag på att kunna fynda utomlands i höst. Vad ska ni andra ha för klänning? Jag är sugen på något med mycket spets fram och djup rygg.
    Kramar till er!

  • Äldre 23 May 10:55
    #99
    marolo skrev 2013-05-22 23:34:59 följande:
    Iaf här i Finland tar dom avgift för att lämna tillbaka.. Vet inte hur det fungerar på Systembolaget..... Såg igår på Alkos hemsida att dom har dryckeskonsulter så ja tror att det blir att ta kontakt med en sådan.. Dom borde ju kunna hjälpa en att hitta gott vin till maten samt räkna ut hur mycket som går åt...
    Förgätmigej skrev 2013-05-23 09:20:16 följande:
    Välkommen Glad Ibland är det bäst att hålla tyst om hur mycket man har planerat Flört känns lugnare så...
    Angående färgtema så var vi på en utställning med olika temadukningar.. Där var ett med stark rosa och svart.. Riktigt snygg.. Var en av våra favoriter.. Nåja, nu har vi ju redan både löpare och ljus fixade ("rester" från förlovningskalaset)... Men visar en bild som inspiration Glad


     


    Ojdå, klänning.. A-linje.. Endera med färgade broderier eller så rynkad över magen med draperad kjol.. Men har även hittaten favorit på Lilly....



    *suck* 5 kg kvar tills jag får prova brudklänningar....

  • Äldre 23 May 12:02

    Åh, vilken bra inspiration! Gud, hur ska man kunna bestämma sig när det finns så mycket fint :D

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?