• Aniara­4
    Äldre 12 Mar 19:49
    18937 visningar
    96 svar
    96
    18937

    Bojkotta spammande fotografer!

    Med jämna mellanrum händer det att någon mer eller mindre lyckad fotograf får för sig att lyfta upp precis varenda gammal tråd om fotografer som nånsin har skrivits, om det så var för 10 år sen, för att göra reklam för sig själv.

    Det är inte bara fotografer som gör så, det har ju även förekommit andra näringsidkare som betett sig på liknande sätt, men fotografer verkar vara det vanligast förekommande.

    Kan vi enas om att den som gör så inte bara är sjukt irriterande, bryter mot Bröllopstorgets regler, och förstör forumet, utan även framstår som en extremt oseriös person som dessutom måste vara helt desperat efter kunder? För det mest irriterande är ju att under de timmar som det tar för Bröllopstorgets moderatorer att reagera på anmälningarna (för de sitter som bekant inte själva och håller koll) finns ju alltid risken att någon mer naiv än vi luttrade cyniker som hängt här ett tag tänker "aha, en fotograf, det behöver jag ju en". Och så får den oseriösa spammaren en kund genom sin irriterande gratis"annonsering", och det är ju klart den lilla smäll på fingrarna hen till slut får av en moderator.

    Så, i KBT-termer: Låt oss utsläcka det här oönskade beteendeet genom att inte någon gång belöna det, ok?

  • Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!
  • Aniara­4
    Äldre 12 Mar 19:53
    #1

    En annan irriterande grej är att det är jobbigare att anmäla spammet än att skriva det. Spammaren kan ju bara trycka copy+paste, när man anmäler måste man fylla i tre olika fält...

  • Äldre 12 Mar 19:56
    #2

    Jag håller verkligen med dig! Så tröttsamt med allt detta spammande och denna gången orkade jag bara inte sitta och anmäla i alla femtielva trådar som fotografen spammat i.... Det hade verkligen underlättat om det gick att anmäla en användare istället för att anmäla alla inlägg.


  • Aniara­4
    Äldre 12 Mar 20:06
    #3

    Ur reklampolicyn:
    "Postar man däremot ett inlägg med en länk till ett företag man äger/driver eller har någon motsvarande nära koppling till kommer vi att debitera medlemmen för detta."

    Hoppas den fotograf som just gjorde reklaminlägg i 30(!) trådar debilteras full annonskostnad för var och en av dem!

  • Äldre 12 Mar 20:09
    #4

    Ja det får vi verkligen hoppas!


  • Äldre 12 Mar 20:23
    #5

    Ja, håller med fullständigt! 

    För ett tag sedan fick jag meddelanden med jämna mellanrum från ett par olika fotografer( flest från två personer som jobbade ihop) Tillslut skrev jag ett ganska så irriterat mail och förklarade varför jag aldrig skulle boka eller tipsa någon annan om dom och efter det har det varit väldigt tomt i min inkorg :)  

  • Aniara­4
    Äldre 12 Mar 21:42
    #6

    Några verkar vara borta nu (såna som jag anmält, kanske fler än jag?), men inte de jag inte orkade med. Ska man behöva spotta i nävarna och ta itu med resten...?

  • Äldre 12 Mar 22:02
    #7

    Jag började anmäla några... Men sen såg jag det här och kom av mig lite...
    Jag blev lite nyfiken och började läsa här istället Flört 

    Men jag kan börja "bakifrån" om någon annan tar från senaste trådarna-hållet... 

  • Aniara­4
    Äldre 12 Mar 22:41
    #8

    Haha, jag började om bakifrån innan jag såg ditt inlägg (gick från början första gången), och nu tror jag att jag har anmält alla, men jag blev ganska förvirrad och tappade bort mig, så det skulle inte förvåna mig om det är nån jäkel kvar!

    Men eftersom vi är flera som uppmärksammat det kanske vi gemensamt täckt alla nu. Skit att det ska behövas!

    Nu återstår att bumpa upp så många som möljigt av de "riktiga" trådar som blev begravda under spam-berget. Tänk så bra det vore om spammade trådar återgick till sin gamla plats när spammet togs bort!

  • Äldre 12 Mar 22:43
    #9
    Aniara4 skrev 2013-03-12 22:41:37 följande:
    Nu återstår att bumpa upp så många som möljigt av de "riktiga" trådar som blev begravda under spam-berget. Tänk så bra det vore om spammade trådar återgick till sin gamla plats när spammet togs bort!
    Ja det tycker jag också.
    Att om det senaste inlägget tas bort så hamnar tråden tillbaka där den var innan det skrevs i den.

    Jag gav upp när jag möttes av flera trådar på raken som inte hade hans inlägg kvar så förhoppningsvis så ska han vara borta nu... 
  • Alylly­ra
    Äldre 12 Mar 22:47
    #10

    Håller fullständigt med,det är tröttsamt och irriterande medallt spam. Och hur kommer det sig att det i 95% av fallen är fotografer?
    br> Om jag förstått det rätt så var det så förr att trådar stängdes för nya inlägg efter ett antal månader? Det skulle ju kunna vara ett sätt att minska på spamet. Eller i alla fall göra det mer uppenbart för nya användare att tråden startats bara som reklaminlägg...

Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!