Inlägg från: Artemiss |Visa alla inlägg
  • Artemiss

    Bröllop 2015

    Vi har också tänkt att gifta oss 2015, antagligen den 8e augusti då det blir vår 5-årsdag. Först tänkte vi 2014 men den åttonde är en lördag 2015 så det passar ju extra bra och så har vi mer tid på oss att spara så att vi (förhoppningsvis) kan ha det bröllop vi önskar. Fästmannen är lite otålig men jag tycker att det är skönt att ha lång tid på sig att planera, plus att jag älskar planering och fantisering och pyssling. :))
    Har snokat runt här i perioder sen i september ungefär men det känns som det är dags att ta nästa steg nu. ;)

  • Artemiss

    Jodå. :) Det blir antagligen på norra bohuskusten eftersom jag är därifrån. Har försökt komma på lämpliga ställen att vara på så att vi kan åka dit nu i sommar och kolla läget.
    Har dock ägnat alldeles för mycket tid de senaste dagarna åt att surfa runt på pysselsidor så det riktigt kliar i fingrarna på att få gå till panduro. Det kan väl aldrig bli för tidigt för att åtminstone göra prototyper till inbjudningar etc? :) 

  • Artemiss

    Åh! Jag känner att jag hamnat i rätt sällskap. ;) Jag har också eventuellt redan min klänning. En ljust äppelgrön balklänning som jag tänkte borde bli fint bröllopig om man matchar med vit slöja, skor och vita blommor i buketten. Så med det och våra ringar så känns det som att färgtemat borde bli vitt, grönt och guld. *drömmer* :)
    Men om jag får syn på någon annan läcker klänning så vet man aldrig vad som händer. ;)
    Hoppas du får framgång i ditt frieri. :) 

  • Artemiss

    Oj, nu får jag lite dåligt samvete för att jag antagligen litar alldeles för lite på min kille. ;/  Men han är väldigt duktig på mat och har redan kommit med en del förslag (vi tänkte nog ha någon slags buffé) och han ville gärna ha en stor våningstårta så han är ju inte helt dum ändå. ;) Hmm, när jag tänker på det så sa han ju faktiskt att han vill ha smoking också, trodde väl kanske inte att han skulle föreslå mysbyxor men det är kul att han kommer med egna förslag också och inte bara jag. :))
    Oooh, nejlikor är så fina! och liljor. och rosor. och.... ;)
    Skor är ju sjukt svårt! Ska se till att klänningen går ner i backen så jag kan ha skor som man faktiskt överlever i! Ska ju dansa halva natten sen. ;) 

  • Artemiss

    Jo, man kanske ska ta och fundera över vad de faktiskt är bra på och locka fram det. Men jag tror att  han kanske tycker att det är väl tidigt än, kanske efter sommaren om vi bestämmer någon plats så att det blir mer "på riktigt". Senaste "bröllopskonversationen" gick ut på att han tyckte vi kunde hoppa över lite av sparandet så att han kan köpa det nya xboxet istället, jag bara "whaaaaat?!", kom ändå överens om att han nog hinner spara ihop till det ändå eftersom det kommer i november eller nåt. Han kanske inte är så pjåkig på att planera i förtid trots allt... :)

    Jag har verkligen inte koll på blommor så där kommer jag nog att ta hjälp av någon så småningom. Men kallor var ju fint, och så hittade jag prärieklockor också. Jag tänker mig typ en vitgrön bollbukett med lite släp eller hur man ska förklara det. Är nog ganska klassiskt men klänningen är inte utsmyckad med massa pärlor eller broderier och sånt så då tänker jag att buketten kan ta lite större plats och så får jag in lite mer vitt då också. Kanske nåt sånt :)

    Jag tänker mig nog ändå ha vita finskor om de sticker ut lite ibland, plus att jag skulle känna mig finare då. Men vill inte ha någon hög klack, är ganska lång i vilket fall så det behövs liksom inte (och man ser ju ändå inte om benen blir snyggare ;) ). Kanske en låg korkklack eller så vore bra, har ett par sandaletter med just kork och det är lite mjukt och väldigt bekvämt tycker jag! Sen har min mamma sagt att dansskor är bekväma också men såna har jag aldrig provat. 

  • Artemiss
    Lislj skrev 2013-05-27 22:37:19 följande:
    Haha va snabba alla är med att fixa grejer!! Duktiga ni! Jag och mannen bestämde oss för tre veckor sen att det blir bröllop om två år :) Dock har jag redan hunnit fixa en inspirationsblogg med bröllopidéer, haha. Märker själv att jag har en väldigt dyr smak när det gäller bröllopsklänningar.. kommer inte bli en billig en, dock har min kära mor lovat att betala den för att hon är missnöjd med sin egen. Man kan ju undra hur mycket hon är villig att betala! 

    Vi planerar oss att gifta oss på Gotland i Lau kyrka :) Jag har varit där sen barnsben och vi var där förra året och rekade lite kyrkor!

    Här är bloggen! sansad.devote.se/ 
    Du har ju hunnit samla på dig en massa redan. Kul! Många fina klänningar, jag gillade verkligen några av de senaste med spetsen i ryggen, ursnyggt! 

    Det verkar som att vi är ganska många studenter här. Det är väl typiskt tentapluggstider! Plötsligt blir det väldigt intressant att städa och dra igång projekt. Man BEHÖVER ju faktiskt ta lite pauser och liiiiite bröllopssurf kan ju inte ta så lång tid... eeeeehhh. ;) 
  • Artemiss
    filibustern skrev 2013-05-27 18:48:08 följande:
    inte då. har gjort några skisser i paint på några förslag till modeller redan. :P bröllopsklänningen skaffade jag 2011 tro ja. men de var för att vi hade börjat planera på riktigt, men så ångra karln sej.. men klänningen är checkad :P
    Det var bra att du kom med paint-tipset. Så hade jag att göra idag också. ;) Det blir ju kanske inte världssnyggast (inte när jag gör det iaf) men det är bättre än att bara föreställa sig hur det ska se ut. Annars har jag mest varit på stämpeljakt idag. Tänkte att det vore fint med ett monogram att embossa men det som jag har hittat hittills kostar 400 kr och det känns lite mycket för en grej som nog bara kommer användas den dagen (tja allting är ju relativt men det är ingen klänning vi snackar om). Så jag tänkte då att istället kanske man kan hitta fina bokstäver och göra sitt eget monogram med men jag hittade inga fina, bara väldigt raka och enkla modeller. Någon annan som känner till något tjusigt? Kom också över en sida där de förklarade hur man gör egna stämplar, det kanske kan vara ett alternativ. Någon som har erfarenhet? Känns kanske lite svårt att få till det bra men å andra sidan har jag ju lång tid på mig att öva. :)
    Kissekatten skrev 2013-05-28 10:53:45 följande:
    Här är en student till som planerar att gifta sig sommaren 2015Skrattande Då har min sambo jobbat två år efter sina studier och jag kommer att ha jobbat ett år. För mig är det viktigt att ha pluggat klart innan bröllopet och så kanske ekonomin är lite bättre...
    Jag förstår ditt tänk, men jag orkar inte vänta så länge! ;)
    Ekonomin hade helt klart varit en lättare nöt, men sambon jobbar iaf så det funkar ju. Har ni några preliminära budgetplaner eller så än? Jag vet inte riktigt om det är realistiskt men jag skulle bli väldigt glad om vi kunde hålla oss till ca 50 000, tänker bjuda runt 65 personer. Så lite billiga men bra lösningar vore ju inte helt fel. :)
  • Artemiss

    Vi tänker oss att vi ska ha en buffé. Mannen är ganska stor i maten så det känns som det lättaste sättet att lösa det problemet. Förhoppningsvis kommer vi kunna fixa det mesta privat. Mammas man är kock så jag hoppas på att kunna använda hans kontakter lite. ;)

    Jag tycker att det är jättesvårt för vart man ska dra gränsen när det gäller släktingar. Jag vet ju vilka vi vill bjuda för vår skull men man vill ju inte starta en släktfejd bara för att man inte bjuder de andra. T.ex. en faster med familj som vi träffade mycket när jag var yngre men som jag nu inte träffat på ett par år. De är ändå trevliga men jag vet inte riktigt. Yngste sonen ska ta studenten nästa år så jag ska nog vara lite slug och avvakta om vi blir bjudna till det. Ojdå, nu känner jag mig lite som en evil bitch.

    Härligt med Grekland! :) 

  • Artemiss

    Vi bjuder ju dem vi umgås med så om nån av våra singelkompisar skulle bli ihop med någon under tiden så tänker jag att vi kommer lära känna dem. Iofs några i utlandet som vi inte träffar så ofta. Om de öppet är ett par skulle jag bjuda men inte om de dejtar kanske. Förhoppningsvis har de bra smak och bjuder med någon trevlig. :) Några kanske hittar sin match under middagen ;)

  • Artemiss
    rosemarypatrik skrev 2013-06-03 18:53:56 följande:
    Man kan aldrig börja för tidigt, vi har fått tänka om nu och skjuta upp allt 3 år extra
    Ojdå, till 2018 alltså? Det är långt kvar, men jag hoppas att det blir som i de brittiska kostymdramerna när man tittar timme ut och timme in innan de kommer till den första kyssen. Det blir så härligt när man suttit och sugit på karamellen så länge. Såg precis om North and South så är suktande nyförälskad med Mr Thornton igen. ;)
Svar på tråden Bröllop 2015