Inlägg från: Artemiss |Visa alla inlägg
  • Artemiss

    Bröllop 2015

    Åh idag har jag varit till pysselbutiken och spenderat de första bröllopskronorna och nu har jag suttit och övat på att embossa. Hittade även fina stämpelbokstäver som jag tänker sätta ihop ett eget monogram av. 
    Jag är bara så studsig just nu! :)) 

  • Artemiss

    Hur går det för er brudar?
    Jag har inte sett några av de programen men jag tänker mig nog att jag är lite av en Bridezilla, fast typ svensk och inte amerikansk, hysterisk variant. Har svårt att överhuvudtaget få bröllop ur huvudet men försöker att inte säga något till mina vänner så de inte helt ska tröttna på det redan. Dock pratat ganska mycket med mamma och pappa nu när jag är nere och hälsar på, men det får de ta!

    Det är kanske väl tidigt men jag kunde verkligen inte hålla mig så jag mejlade till några olika lokaler och nu verkar det som att en jättefin är på G! :))
    Det är tur att vi redan bestämt datumet för då är det lättare att mota bort alla infall om att gifta sig tidigare, det känns hela tiden som att vi vill gifta oss snart men det kan vi inte rent ekonomiskt. Plus att "vårat" datum är på en lördag 2015.

  • Artemiss

    Åh vad skönt att höra! Då kan jag börja släppa loss lite mer. :))

    Vi har inte heller några barn och tänker ev inte ha någon tärna eller bestman så kläder till de personerna räknar jag inte med överhuvudtaget. Vi räknar på att bli ca 70 personer och har en budget på ca 50 000, exklusive bröllopsresa och förlovningsringar då (men har sett en vigselring för ca 6500 som jag ev ska ha, m2b ska bara ha den ring han redan har).
    Vi tänker bjuda på allt men ha buffé så där sparar vi in en hel del (även om jag fortfarande tycker att det blir jättemycket pengar!). Jag ska heller inte köpa någon ny klänning. 

  • Artemiss

    Verkligen en fin kyrka Bride2b! Maffigt!
    Korsvirkeshuset låter supermysigt! Har ni något särskilt tema?
    Vi kommer nog att gifta oss i parken som festlokalen ligger  i om det nu blir den vi tar.

    Jag kommer göra alla inbjudningar och andra pappersgrejer själv. Tycker om att pyssla så lägger därför lite av budgeten på de grejerna.
    Dekorationer tror jag att vi kommer hålla ganska enkelt med snäckskal, limehalvor, lite ljus (typ vita och gröna blockljus i någon transparent hållare, vill hålla det ganska rent och utan för mycket krusidull) och ev blomvaser. Har även sett att folk har gjort girlanger med trekantiga tygbitar, kan nog tänka mig att göra nåt sånt.
    Mat, har inte kommit så långt i de planerna än men tänker kanske göra en del grejer själv iaf, t.ex. tilltugg till mingel, sallad och pajer. Måste testa massa grejer och se om det funkar att frysa och tina för vill inte stå dagen innan med massa stress att laga alltför mycket mat.
    Sedan kommer vi ju göra festhäften, spellistor, vigselprogram och sånt.
    Det vi definitivt inte kommer göra själva är brudbukett, kläder och hår (men jag kanske kan träna upp min syster ;) ). 

  • Artemiss

    ÅÅh, så fint! Det skulle kunna vara en festsal från någon borg, men kanske missar lite det spartanska om man kör på det spåret. ;)
    Vi kör på grön-vitt med inslag av guld samt lite hav tror jag då vi ska vara på kusten och jag är uppväxt med det, därav snäckskal och en del fisk och skaldjur i buffén. Annars ganska så enkelt, vi är inte särskilt pretto och vill ha en skön, avslappnad stämning på allt. 

  • Artemiss

    Det med tapeterna var ju en strålande idé! När jag kommer hem igen ska jag titta efter i förrådet. Har för mig att det ligger lite tapetrullar där och nästan alla våra väggar är i olika former av vitt så det kan nog finnas något passande. Yay!

    Vitt känns ju som en ganska naturlig bröllopsfärg och grönt är skönt. ;) Men det passar ju bra till de mesta andra färger om man vill ha blommor och så. Har sett att ganska många har rosa-grönt vilket iofs är fint men känns väldigt liseberg för mig, skadad av uppväxten. ;)

    Jo, 150 pers är ju ganska många, låter som en bra idé att inte ta på sig för mycket själv då. Har ni börjat fundera över vad ni ska ha för mat? Jag skulle vilja ha en lång inspirationslista på vad för maträtter man kan ha. För övrigt känns det som att det mesta jag gör just nu är att samla på mig långa inspirationslistor till allt möjligt. :) 

  • Artemiss

    Du är ett ymnighetshorn när det kommer till bröllopsplanereri!
    Lavendelskorporna låter så himla goda. Ska definitivt ställa mig och provbaka när jag kommer hem! 

  • Artemiss

    Re klänningar: verkligen fina klänningar allihop! Coolt med korta klänningar, jag gillar att man inte behöver följa traditionerna när man inte känner för det. B2b - din långa är verkligen en dröm! Det är såna bilder som får mig att tvivla på om det verkligen är rätt beslut att inte köpa en ny klänning. Det hjälpte ju inte heller att gå i bröllopsbutik häromdagen (förutom pris läpparna då ;) ). Tittade på slöjor och skor och såna där spetshandskar fast som slutar där fingrarna börjar. Ska ta med min klänning dit nästa år och prova ut grejer då. :) Re midsommarsbröllop: jag tycker det låter väldigt fint med det och skulle personligen inte tycka att det är tråkigt att missa ett vanligt midsommarfirande (som någon annan sade så kommer de ju tillbaka varje år). Bra med en lite längre helg om många behöver resa. Det enda jag kan komma på med midsommar som inte är helt perfekt är kanske om det är ett gäng som alltid brukar fira tillsammans och ni tänkt bjuda de flesta av dem men inte alla, då kanske de få som inte blir bjudna tycker det är lite tråkigt, men om de är mpnga så kan ju de fira tillsammans i vilket fall. Om alla är bjudna är det ju inget problem, dina kusiner kan väl inte ha tjing på alla midsomrar. :)

  • Artemiss

    Min m2b tycker väl fortfarande att det är ganska tidigt men han har åtminstone approvat mina tankar och sagt att han vill gifta sig i smoking (misstänker skarpt att han vill se ut som James Bond :) ). Häromdagen var jag också och promenerade runt festlokalen som jag (vi?) tänkt mig. Tog lite kort och skickade och då tyckte han genast att det kändes mycket mer på riktigt och sa att han kände sig stressad - så nu kanske det blir lite mera idéer och engagemang från goingen. :)

  • Artemiss

    Grattis till förlovningen! Hoppas ni kan komma fram till något som funkar för er båda, det finns ju mängder av sätt att fira på!

Svar på tråden Bröllop 2015