• Anonym (längtar)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • Anonym (Millan)
    KoA2016 skrev 2015-03-13 12:45:54 följande:
    Åh, så himla mysigt det låter! Hjärta  Wow! Det kommer säkert bli alldeles fantastiskt. (Jag fick en massa fina, idylliska bilder på näthinnan - typ Emil i Lönneberga/ Barnen i Bullerbyn fast i Norrlandstappning. Haha!). Jättestort lycka till och hoppas att så många som möjligt kan komma! Solig
    Förhoppningsvis blir det många glada miner. Vi hade planer på att min sambo skulle köra mig i traktorn, alltså att jag skulle bli skjutsad i skopan, men får se hur allt blir med det :)

    Tack så mycket! :)
  • ALW
    CamillaForsgren skrev 2015-03-12 21:15:54 följande:

    Välkommen hit!


    Som du ser här nedanför min text så har vi också valt 6 augusti 2016.


    Hoppas ni får svar snart! Att vänta sådär är ju hur jobbigt som helst. Eller har ni fått svar nu?


    Låter ju som ett superbra upplägg! Hade vi haft en massa folk vi ville bjuda så hade vi garanterat gjort på något liknande sätt, men vi kan "bara" komma på drygt 25 personer.


    Vi kommer att betala runt 1500 kr fredag till söndag. Men då är det bara för själva lokalen samt kök/porslin. Mat och efterrätt kommer vi (eller ja snarare jag, min man kan inte varken laga mat eller bara haha) göra själv hemma. Det för att dra ned på kostnader och för att jag tycker det är så roligt.


    Hej och tack Camilla! Glad


    Jätteroligt att vi har samma datum!
    Det plingade till i min inbox och jag såg att det var bokningsansvarige som mailat. Självklart gick jag upp i varv som tusan, men blev jättebesviken när svaret var "Jag hör av mig i början av nästa vecka"... Grrr Tungan ute Men den som väntar på något gott... Flört

    Kul att höra att du tycker vårt upplägg låter bra! Jag har varit lite tveksam till om det anses "acceptabelt", men då vi båda är engagerade i en förening och på så sätt fått många nära och kära vill vi ha alla där, men budgeten sätter ändå sina gränser. Glad


    Vilket bra pris ni fått! Vi kommer nog fixa tårta/cupcakes själva för att få ner den kostnaden... På tal om din fästman, ni får gå en matlagningskurs nu kommande år, så kanske han också kan laga lite mat/efterrätt sen när det närmar sigFlört


    Var du "ansvarig" för facebookgruppen, eller har jag missuppfattat? (Jag har bara läst få inlägg i denna tråd) Jag skulle hur som gärna vara med i den, men "smyger" lite om bröllopsplaner på facebook. Skrattande
    Trevlig helg!

    ALW

  • ALW
    Anonym (Millan) skrev 2015-03-13 11:51:13 följande:

    Vi kommer att ha ett enklare bröllop, blir ett överraskningsbröllop.. Sambon fyller 30 nästa år och jag 25, men eftersom våra flesta vänner/familj bor så långt ifrån oss så blir det en sommarfest där vi firar oss. Och vi bjuder in alla till 30/25-års fest, men sen kommer vi överraska alla när vi kommer till festen och skrider in till "Genom eld och vatten" och sen har vi vigsel ute på vår stora gård. En del ifrågasätter detta med överraskningsbröllop och att en del inte kommer osv. Men grejen är att med oss så vet man aldrig vad som händer, så de som känner oss väl vet att vad som helst kan hända när vi drar igång något. Festen kommer att äga rum ute och vara natten lång. 


    Detta låter helt fantastiskt Millan! Skrattande
  • ALW
    KoA2016 skrev 2015-03-12 18:16:56 följande:
    Vilket spännande upplägg! Kul - då får ni "det bästa av två världar" (enligt mig i alla fall). Det ska bli kul att höra hur det går med planerna ju närmare vi kommer.

    Jag vet inte hur mycket vi lägger på lokalen då priset är beräknat per gäst och då ingår lokal, personal, mat, dryck, dukning, etc. Men jag har för mig att jag läste någonstans på deras hemsida att det var ca. 200-300 av det totala priset per person som var för lokalen. 

    Tack snälla för dina fina ord! Glad


    Jag insåg precis att vi också kommer ha svårt att räkna på själva lokalkostnaden, då vi även önskar bartender, kockar vid grill osv från det ställe vi önskar hyra.
    Nu väntar vi spänt på offert. Jag hoppas verkligen att priset inte skenar iväg. Jag vill ha det där bröllopet precis som vi tänker oss!! Skrattande
    Min fästman har ett betydligt mycket större sparkonto än vad jag (som studerat de senaste tre åren och innan var en "slösa") har, så han säger att vi skulle kunna ha "vilket bröllop vi vill", men samtidigt känner jag att jag inte vill lägga en "galet stor summa" på bröllopet. Då ser jag faktiskt hellre att hans sparande bidrar till drömhuset eller dylikt... (Usch. Känns smådumt att skriva om sambons ekonomi, men ja... Tungan ute Jag hoppas du/ni förstår vad jag menar...)


    Jag vet inte om du i ett tidigare inlägg skrivit vilket datum ni planerat, men du får gärna berätta igen då jag inte läst alla inlägg Glad

    Ha det gott!
    /ALW

  • Anonym (Millan)

    Vill bara slänga in ett tips såhär som jag gjorde.. Jag tog kontakt med en skola som har frisörprogrammet och har nu fått tag i en tjej (givetvis efter referensbilder) som ska göra min bruduppsättning för 700:-, plus att hon visade dockor hon sminkat så för 1500:- ska hon göra mitt hår och smink.

    Väldigt smidigt och kände att jag ville dela med mig av ett tips :)

  • MajLiss

    Åhhh nu har ja beställt papper till mina inbjudningskort!!! Tycker de ska bli jätte kul att få pyssla ihop dom!! Temat för oss blir brunt o koppar! Någon mer som börjat me några trycksaker??

  • prettybeatup
    ALW skrev 2015-03-11 11:52:54 följande:

    Hej alla 2016-brudar!


    Här kommer en till! Skrattande Gud vad kul att jag hittade denna tråd!
    Jag har inte läst alla inlägg, men sett att det finns några fler som också satt 6 augusti 2016 Skrattande


    Min fästman och jag har våran drömlokal och vi väntar nu på en offert för vad vårt drömbröllop skulle kunna kosta. Jag skickade mailet i måndags (men först jagade jag personen på telefon i en vecka. Till slut svarade han och bad mig maila istället), men ännu har jag inte fått något svar på mailet. Jag blir toookig! Tungan ute Kan han inte snabba på lite? Flört Jag vill ju veta om vårt drömbröllop ens är möjligt!


     


    Vi planerar ett lite "annorlunda" bröllop. Först middag med våra absolut närmaste, vilket blir 37 personer. Därefter blir det vigsel, brudskål och fest med ca 140-150 pers. "Festgästerna" bjuder vi på vickning, tårta/cupcakes och snacks/godis-buffé.
    Vi har gjort en snabb preliminär budget som nu ligger på 70.000kr, men vi skulle gärna hamna på ca 50-55.000 för att få mer till resa Glad


     


    Hur mycket betalar ni för lokal?


    Hälsningar
    ALW


    Vilket roligt upplägg på bröllopet ni ska ha.. hoppas att ni snart får snart om er drömlokal.

    Själv har vi bokat vår drömlokal, var ute i god tid då den är ganska populär - men den är dyr! Kommer betala lite över 8000kr för lokalen (städning inräknat), och då ingår inte porslin, tror jag.. Har lokalen fredag - tidig söndag.
    Vår budget ligger också runt 70-80.000kr, men vi ska försöka krympa den lite.. men det är svårt.
  • prettybeatup
    maj16 skrev 2015-03-12 19:22:18 följande:
    Planering -  Ska ni ha en bröllopsfest utan alkohol? Tänker iom att ni bokat församlingshemmet, det brukar ju vara alkoholfritt då. Skrattande

    Klänning ska jag skicka efter på nätet, min sambo kommer säkert sitta med ibland och kika, han vet vilken stil jag tänkt mig men han kommer inte få se den när jag får hem den, ska förvara den hos min mamma tills bröllopet.

    Barn får alla gäster göra som de vill med, helst vill vi ju att de lämnar hos barnvakt men kommer inte kräva barnfritt. Har ju egna barn med så känns lustigt att andra inte får ta med sina.

    Prettybeatup - Ni vill inte ha rött då? Tänker jag också kan bli fint med marint tema! Annars blir nog lila bra också. SkrattandeALW -  Vår lokal kostar 2000kr fredag förmiddag till söndag eftermiddag!
    Hej maj16 :) Nej, rött vill vi inte heller ha.. haha, vi är lite kräsna. Men just nu lutar det mot lila/silver/vitt och så får vi se om vi hittar på några inslag av detaljer som följer marint :)
  • Shoedork

    Jag undrar lite över budgetarna jag läser här i tråden. Räknar ni med allt då? Alltså kläder, lokal, resa, inbjudningar, mat, ringar ja allt?  Jag känner inte att vi har tänkt slösa men vi hamnar nog någonstans runt 100,000 iaf.  

  • augusti
    KoA2016 skrev 2015-03-13 12:41:09 följande:
    Det förstnämnda, skulle jag tro - Stockholm är inte direkt den billigaste staden att gifta sig i. Framför allt finns det ont om billigare _och_ fina festlokaler, tycker jag. Vi har hittat vår lokal, men då vi har tänkt oss en borgerlig vigsel har vi lokalen som vigsel- och festlokal. (Personal, dukning, mat, dryck, etc. ingår). Smidigt - men billigt blir det icke! Tungan ute
    du har nog rätt.
    Kollade med x antal sömmerkor att sy upp en klänning i sverige, men det kostar runt 20000kr hos alla,förutom en och då vill jag ha en simpel mermaid i siden utan axlar. 
    Sthlms priser alltså.....suck
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)