Inlägg från: prettybeatup |Visa alla inlägg
  • prettybeatup

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej alla blivande brudar! :) Så fantastiskt roligt att läsa igenom alla era inlägg. Och det känns så himla underbart att säga att även jag joinar er i denna tråd. Jag och min sambo har varit ett par i 5 år och varit förlovade i snart 2 år, detta beslut om att gifta sig har verkligen tagit tid, och jag har väl ibland tyvärr tjatat lite väl mycket. Men nu har detta mognat för min sambo och han blev då istället till slut väldigt engagerad i giftermålsfrågan, vilket var till min stora glädje.

    Vi har bokat både kyrka och lokal redan. Vi bor bägge två i Sthlm, men kommer att gifta oss i Öregrund, min sambo har haft sommarställe (utanför Öregrund) där sedan han var liten, och det är även där vi brukar spendera vår och sommar. Och då det är populärt att gifta sig där och även en väldigt populär lokal så var det bäst att boka i tid. Så den 21/5 ska vi gifta oss i Öregrund kyrka och ha bröllopsfesten i Societetshuset, jippi! Jag bara vill att detta år nu ska gå fort ;)

    Mina tankar kretsar främst kring dekoration, inredning, pynt, dukningen och blommor.. då det är det där mitt största intresse ligger i pyssel, inredning och dekoration. Har redan målat upp en bild i mitt huvud hur jag vill ha det, och det känns som om jag har fått bröllopsfeber för det enda jag tänker på är bröllop, glömmer till och med bort att jag är hungrig ibland :)

    Känner mig lite osäker på klänningen, om jag kommer att köpa den i butik eller på nätet.. Hur tänker ni? Vill man inte testa i butik? Jag har ingen aning om vad jag skulle kunna passa i.. Tänker att det kanske inte alls är så man tänkt sig om man beställer från nätet.. Klurigt det där.

  • prettybeatup

    Vad roligt att läsa allas kommentarer och hur långt ni kommit i planeringen :) Vi har som sagt var bokat kyrka + festlokal. Sen smådiskuterar vi lite här hemma om tema, och vi är låååååångt ifrån eniga.. vi är bägge två ganska envisa. Jag kan tänka mig pastell-färgtema, min sambo vägrar det.

    Vi har i alla fall kommit överens om att vi kan tänka oss marin-tema (iom att vi gifter oss i Öregrund + att vi älskar båt/havslivet), men vi är dock eniga om att vi inte vill ha blått med - vilket känns ganska naturligt när det är marin-tema.

    Vi kan även tillsammans tänka oss lila som färgtema - men är inte riktigt eniga, då min sambo vill ha mörklila och jag helst ljuslila. Men man kan ju blanda både mörk och ljuslila :) så just nu slutade sista diskussionen om att vi eventuellt kommer att ha LILA (olika nyanser)-VITT-SILVER-tema.

    Men jag har fått i uppgift av min sambo att göra kollage av de olika teman vi kan tänka oss, så får vi se sen vad vi tillslut kommer överens om.

    Kanske marin-tema fast med lila som färg istället för blått? Vad säger ni om det?

    Har en annan fråga angående barn.. (Vi filar lite på vilka gäster som ska bjudas in). Är det märkligt att inte bjuda gästernas barn, men dock låta syskonbarn närvara på bröllopet + festen? (5 st syskonbarn på ålder 18, 15, 13, 5 och 2 år).

  • prettybeatup
    ALW skrev 2015-03-11 11:52:54 följande:

    Hej alla 2016-brudar!


    Här kommer en till! Skrattande Gud vad kul att jag hittade denna tråd!
    Jag har inte läst alla inlägg, men sett att det finns några fler som också satt 6 augusti 2016 Skrattande


    Min fästman och jag har våran drömlokal och vi väntar nu på en offert för vad vårt drömbröllop skulle kunna kosta. Jag skickade mailet i måndags (men först jagade jag personen på telefon i en vecka. Till slut svarade han och bad mig maila istället), men ännu har jag inte fått något svar på mailet. Jag blir toookig! Tungan ute Kan han inte snabba på lite? Flört Jag vill ju veta om vårt drömbröllop ens är möjligt!


     


    Vi planerar ett lite "annorlunda" bröllop. Först middag med våra absolut närmaste, vilket blir 37 personer. Därefter blir det vigsel, brudskål och fest med ca 140-150 pers. "Festgästerna" bjuder vi på vickning, tårta/cupcakes och snacks/godis-buffé.
    Vi har gjort en snabb preliminär budget som nu ligger på 70.000kr, men vi skulle gärna hamna på ca 50-55.000 för att få mer till resa Glad


     


    Hur mycket betalar ni för lokal?


    Hälsningar
    ALW


    Vilket roligt upplägg på bröllopet ni ska ha.. hoppas att ni snart får snart om er drömlokal.

    Själv har vi bokat vår drömlokal, var ute i god tid då den är ganska populär - men den är dyr! Kommer betala lite över 8000kr för lokalen (städning inräknat), och då ingår inte porslin, tror jag.. Har lokalen fredag - tidig söndag.
    Vår budget ligger också runt 70-80.000kr, men vi ska försöka krympa den lite.. men det är svårt.
  • prettybeatup
    maj16 skrev 2015-03-12 19:22:18 följande:
    Planering -  Ska ni ha en bröllopsfest utan alkohol? Tänker iom att ni bokat församlingshemmet, det brukar ju vara alkoholfritt då. Skrattande

    Klänning ska jag skicka efter på nätet, min sambo kommer säkert sitta med ibland och kika, han vet vilken stil jag tänkt mig men han kommer inte få se den när jag får hem den, ska förvara den hos min mamma tills bröllopet.

    Barn får alla gäster göra som de vill med, helst vill vi ju att de lämnar hos barnvakt men kommer inte kräva barnfritt. Har ju egna barn med så känns lustigt att andra inte får ta med sina.

    Prettybeatup - Ni vill inte ha rött då? Tänker jag också kan bli fint med marint tema! Annars blir nog lila bra också. SkrattandeALW -  Vår lokal kostar 2000kr fredag förmiddag till söndag eftermiddag!
    Hej maj16 :) Nej, rött vill vi inte heller ha.. haha, vi är lite kräsna. Men just nu lutar det mot lila/silver/vitt och så får vi se om vi hittar på några inslag av detaljer som följer marint :)
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)