Inlägg från: Anonym (Millan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Millan)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej alla!
    Vad kul med en tråd som handlar om bröllop 2016 eftersom det är det år då vi ska slå på stort också :)

    Snabb fakta om oss: bor i Norrbotten sedan 2 år tillbaka. Träffades i Norrköping för 4 år sedan, förlovade sedan 4 år tillbaka och nu har vi bestämt att vi ska gifta oss. Vi är lite udda så det var jag, bruden, som frågade om han ville gifta sig. Turligt nog sa han ja!

    Vi kommer att ha ett enklare bröllop, blir ett överraskningsbröllop.. Sambon fyller 30 nästa år och jag 25, men eftersom våra flesta vänner/familj bor så långt ifrån oss så blir det en sommarfest där vi firar oss. Och vi bjuder in alla till 30/25-års fest, men sen kommer vi överraska alla när vi kommer till festen och skrider in till "Genom eld och vatten" och sen har vi vigsel ute på vår stora gård. En del ifrågasätter detta med överraskningsbröllop och att en del inte kommer osv. Men grejen är att med oss så vet man aldrig vad som händer, så de som känner oss väl vet att vad som helst kan hända när vi drar igång något. Festen kommer att äga rum ute och vara natten lång. 

    Såhär långt har vi kommit i vår planering, det som är fixat redan nu:
    Klänning, tiara, plats, hyra av bord/stolar, smycken, skor, ringar, gästbok, det mesta av dekorationen (dukar, bestick, vaser, ljusstakar, glas m.m.) och i helgen ska vi göra vår tårtställning.

    Som sagt är vi enkla av oss och kommer hålla det väldigt enkelt, så jag tror någonstans att vi kommer komma undan ganska billigt ändå. Är det någon fler här som ska gifta sig i Norrbotten? :)

    Någon som ska göra sin egna tårta? :) Frågorna bara sprudlar ur mig just nu känner jag. 

  • Anonym (Millan)
    KoA2016 skrev 2015-03-13 12:45:54 följande:
    Åh, så himla mysigt det låter! Hjärta  Wow! Det kommer säkert bli alldeles fantastiskt. (Jag fick en massa fina, idylliska bilder på näthinnan - typ Emil i Lönneberga/ Barnen i Bullerbyn fast i Norrlandstappning. Haha!). Jättestort lycka till och hoppas att så många som möjligt kan komma! Solig
    Förhoppningsvis blir det många glada miner. Vi hade planer på att min sambo skulle köra mig i traktorn, alltså att jag skulle bli skjutsad i skopan, men får se hur allt blir med det :)

    Tack så mycket! :)
  • Anonym (Millan)

    Vill bara slänga in ett tips såhär som jag gjorde.. Jag tog kontakt med en skola som har frisörprogrammet och har nu fått tag i en tjej (givetvis efter referensbilder) som ska göra min bruduppsättning för 700:-, plus att hon visade dockor hon sminkat så för 1500:- ska hon göra mitt hår och smink.

    Väldigt smidigt och kände att jag ville dela med mig av ett tips :)

  • Anonym (Millan)

    Hej alla!
    Hur går det med planering och allt annat runt omkring? :)

    Här har vi köpt på oss en massa och lagt det i två flyttkartonger som är fullspäckade med grejer.. Sen har vi börjat prata om datum för att kunna ringa och få tag i en vigselförrättare osv. 
    Dekorationerna är inköpta, det som saknas är champagneglas, tallrikar och muggar, men vi räknar med att åka till IKEA till våren och göra den inhandlningen. Sen har vi fått tag i en kille (träffade honom på sambons kusins bröllop) som ska spela gitarr/sjunga på vigseln och under kvällen.

    Hur gör ni med mat? Ska ni köra catering? Laga maten själv? Hur mycket alkohol räknar ni med? 

    Ta vara på er :)

  • Anonym (Millan)

    Vi köper porslin eftersom vi gifter oss hemma på vår gård. Så vi åker till IKEA i vår och köper lite tallrikar, muggar och glas. Kostar oss lite drygt 1000 kronor.

    Idag har vi lakan att lägga ut på borden, på dem har vi murgröna, små silverstenar och lite större ljusgröna stenar och ljusstakar. Thats it.

    Vi kommer att hålla det väldigt enkelt eftersom det är så som vi är och känner att huvudsaken är att vi blir man och hustru. :)

    Skriver ni andra ner utgifter osv i en bok så ni håller koll? :)

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)