• LindaCalle

    Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!

    Hejsan!

    Var är ni, alla ni som ska gifta er i Åhus/Kristianstad trakten under året som kommer?
    Jag vill mer än gärna ha nån att bolla ideér med! :)

    Bor själv i Åhus och ska gifta mig nån gång under 2013!
    Dyk in vet ja! 

  • Svar på tråden Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!
  • Miss JH

    Hej! Jag bor i Kristianstad och ska också gifta mej under 2013. Min sambo gick ner på knä och friade på julafton. Hänger gärna med här så man kan bolla tankar ihop.

  • LindaCalle

    Åh, nyförlovad du också med andra ord! Den 22 december stod min på knä :)

    Det värsta är att jag helst vill ha ett sommarbröllop (eller möjligvis höst om jag kan bli lovad vackra röda/gula lv, haha), och då är det lite smått brådis att hitta lokal etc och få ut inbjudningar! Sen tror jag man hinner det mesta sen...

    Har du funderat på lokal? Det känns som mitt största bekymmer just nu. Vi vill gärna fixa med mat och dricka själva, eller åtminstone inte ha det snordyrt... 

  • Miss JH

    Vi har egentligen varit förlovade sen april 2010, men sen har det där med bröllop aldrig blivit av. Så på julafton gick som sagt var sambon ner på knä och friade. Så förlovning nr 2 nu för oss. Vi vill med ha ett sommarbröllop. Tankarna just nu är att ha ett utomhusbröllop. Min mamma och hennes sambo har stuga i Åhus med en riktigt stor tomt. Så vi funderar på att vara där och ha festen. Och hoppas på vädret. Det är ju det som är det värsta, om det ösregnar och man är utomhus. Vi vill också fixa mat och dricka själva, för precis som du säger så blir det jättedyrt annars. Var vill du vara? Har du något speciellt önskemål om lokal? Blir ni många? Grattis till förlovningen förresten !

  • Miss JH

    Oj, skriver från mobilen och det blev visst inga radbrytningar.

  • LindaCalle

    Tack, och grattis själv till andra gången, haha !:)

    Vi har tankar om Strandvillan i Åhus, gamla kolonin, det är heeeelt i vår stil, men DYRT. Man hyr fre-sön för
    16 000 kr,...det inkluderar dock 45 sovplatser också, men vad hjälper det om man inte har så många att "hyra ut" till...vi hade kunnat casha in för typ max 15 platser...så det hjälper tyvärr inte priset nåt... :(

    Så vi spanar vidare...synd bara när man sprungit på nåt som känns så rätt för oss båda och som känns "hemma" då vi båda är uppväxta här. Vill gärna ha en gammal vidgjord lada eller så annars.

    Ja, vädret är ju alltid en stor bov, det gäller nog att hitta en variant som gör att man inte fullkomligt bryter ihop coh blir nervös om väderprognosen säger regn... Men stora tält finns ju att hyra, vi har haft två stora dop (40 vuxna + barn) i oväder, haha...har fått stå o hålla i tältet vid några tillfällen! :) 

  • Miss JH

    Ja, gamla kolonin är ju superbra. Men förstår att det blir dyrt om ni inte får in det på sängplatser. Vet nån som hade det i nån lokal vid surfingklubben i Åhus. Fast jag har inte en aning om det är nån bra lokal... Hoppas du hittar något snart. Är ni båda 2 från Åhus från början? Ni hade barn med va? Ja, partytält är ju ett måste. Sen har mamma och de 3 stugor på sin tomt så skulle det bli kallt och regnigt så finns där många möjligheter att gå in och värma sej . Ska ni gifta er i kyrkan?

  • LindaCalle

    Ja, vi är uppvuxna här båda två, träffades när vi var 13 :) Fast har absolut inte varit tillsammans sen dess, haha, lång story...

    Det dumma är att när man söker på lokaler så får man inte upp så mycket. Känns som att man måste höra från folk för att få bra ideer, och sen ringa för att få komma o titta. Hade varit nice med lite mer foton från fler ställen att börja glo på :)

    Ja, vi har två små töser på snart 6 och 3 år.

    Det blir nog en borgelig vigsel, men det är inte hundra än. Blir nog det som passar bäst, men vi är nog mest sugna på det, slippa psalmer ch guds-snack, då vi inte är religiösa. Ni då?

    Har ni nån koll på hur många ni kan tänkas bli? 

  • Miss JH

    Ja, det är verkligen svårt att hitta bra lokaler. Skulle funnits bättre sidor för det. Oj, sen ni var 13 . Vad härligt. Själv var jag och min blivande man bästa kompisar i 2,5 år och jobbade ihop innan vi blev kära i varandra och blev tillsammans. Vi har 3 barn, 2 flickor som är 10 och 4 och en pojke på 3 år. Äldsta flickan är min dotter sen tidigare men hon bor alltid hos oss förutom varannan helg. Vi kommer troligtvis också köra borgerligt. Ingen av oss är speciellt kyrkliga. Men man vet aldrig... Vi har lite tankar på ett midsommarbröllop och då får man nog bara va glad om man får tag på någon som kan viga oss . Jag kan tänka mej att vi kommer hamna runt 60-70 personer. Har inte satt oss med någon gästlista än. Ni då?

  • Miss JH

    Mille88: Åh vad trevligt. Låter som ni kommit en bit på vägen med ert planerande? Hur många blir ni till ert bröllop? Grattis förresten

Svar på tråden Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!