• Anonym
    Äldre 17 Nov 13:05
    5351 visningar
    25 svar
    25
    5351

    Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?

    Som rubriken lyder

    När vi gick ut med förlovningen i sommras dök den ena efter den andra upp med (glada) besked om att de också skulle gifta sig 2013. Vi har varit ett par längst men jag vet att det egentligen inte spelar någon roll..

    Nu är det 3 bröllop utöver vårt eget nästa år.. och alla känner alla i vårt gäng. Det känns inte kul längre..
    Jag känner världens press om att vårt bröllop kommer vara sämst.. 

    Hur ska jag tackla dessa konstiga känslor? Är det avundsjuka eller vad tusan är det?
     
     

  • Svar på tråden Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?
  • Anonym (snart gift)
    Äldre 17 Nov 13:44
    #1

    Jag förstår precis hur du tänker, jag fungerar likadant. Det är nog inte avundsjuka utan mer prestationsångest. Man vill ju gärna att ens eget bröllop ska vara snackisen i gänget för lång tid framöver. Att alla ska ha trevligt och att kvällen blir allt ni hoppats på.


    Personligen har jag kommit fram till att jag fungerar precis såhär, och valt att använda den energin till att göra bröllopet till det JAG/VI vill ha oavsett baktankar. Ni är ute i god tid med planeringen, lägg in nått i bröllopet som är det där lilla extra, behöver inte alls vara märkvärdigt eller dyrt, utan minnesvärt. Det handlar inte om att vara värst, utan att må bra själv.


    * Gör en show av brudvalsen.


    * Hyr in skådespelare från den lokala skolan som gör nått spex under middagen.


    * Hittade en för mig lokal eldslukare på blocket som bara kostade runt 1000-lappen. Spexare brukar finnas i varje stad, ta kontakt med någon utbildningen eller förening som kan hjälpa dig.


    * Raketer på kvällen.


    * Ett riktigt läckert dukart bord.


    * Lägg ner mycket energi på festhäftet och lägg in roliga anekdoter om er själva, bilder, tipsfrågor exempelvis.


    Finns ganska mycket olika saker man kan göra beroende på var man bor och förutsättningar utan att det behöver bli dyrt.
    Gör kvällen till det ni vill ha utav den.


    Anonym skrev 2012-11-17 13:05:50 följande:
    Som rubriken lyder

    När vi gick ut med förlovningen i sommras dök den ena efter den andra upp med (glada) besked om att de också skulle gifta sig 2013. Vi har varit ett par längst men jag vet att det egentligen inte spelar någon roll..

    Nu är det 3 bröllop utöver vårt eget nästa år.. och alla känner alla i vårt gäng. Det känns inte kul längre..
    Jag känner världens press om att vårt bröllop kommer vara sämst..

    Hur ska jag tackla dessa konstiga känslor? Är det avundsjuka eller vad tusan är det?
  • Anonym (Onödi­gt)
    Äldre 17 Nov 15:09
    #2

    Jag tycker att såna saker som snart gift skriver om inte är ett dugg speciella. Bara helt bortkastat! Det som gör bröllopet speciellt är brudparet och vad gästerna bidrar med, samt att det är en trevlig middag ( bordsplaceringen!) för gästerna också. Bordsplaceringen är ju inget problem om det är många som känner varandra. Jag har förstått att en av mina vänner känt precis som du TS, något som för mig är helt obegripligt. Jag älskar bröllop och tycker att det är jättekul med fler som planerar samtidigt. Ert bröllop blir ju inte mindre speciellt bara för att de är fler bröllop samtidigt. Det är din och din blivandes relation som gör bröllopet!

  • maxmam­ma
    Äldre 17 Nov 16:31
    #3

    oj personen som kallar sig anonym onödigt, dissade verkligen snart gifts tips, för henne kanske det är speciella saker.

    Varför skulle det inte kunna vara speciellt med tex eldslukare tex?? tror inte alla har det med på sina bröllop.

    men det där med att man tror sig få ett mindre minnes värt bröllop bara för att fler gifter sig under samma år är nått jag inte känner igen mig i.

    skulle personligen själv bara tycka det var superroligt om fler i min bekantskapskrets var på gång att gifta sig, oj vad mkt roligt man har att prata o planera om både med sin m2b o förhoppningsvis sina kompisar oxå.

    men jag tycker inte du är dum eller så TS för att du känner så, alla är vi olika o har olika tankar o åsikter o känslor.

    men jag tror nog ni får ett lika fint o minnesvärt bröllop som dina vänner. nog minns man nog nått särskilt speccifikt från olika bröllop man är på.

    Lycka till med det  stundande bröllopet. 

  • mimi00
    Äldre 17 Nov 17:02
    #4

    Jag tror så länge du koncentrerar dig på ditt bröllop kommer allt ordna sig :)  Jag känner att det är många runt om mig också som gifter sig, både innan och efter mig men vi kör vårt race. Vi gör denna dagen för vår skulle och gör det fint för oss :)  Kan förstå att det känns så då vi människor ofta tävlar lite omedvetet med andra i det mesta men försök släppa det så kommer du njuta mer av ditt bröllop :) 

  • aviman
    Äldre 17 Nov 17:04
    #5

    Jag önskar att jag hade haft fler kompisar som gifte sig det här året. Det hade varit jätteroligt att få dela kärlek med alla mina vänner. Och få INSPIRATION från deras bröllop, kanske lite "do's and dont's". Det hade jag tyckte varit roligt.

    Men smaken är som baken, och är det så att du stör dig på att fler ska gifta sig - varsågod och gör det :) hindra inte dig själv från att känna som du känner. Känslor är inte kroniska - de skiftar, så även den känslan går nog över tillslut!

    Lycka till! 


  • Äldre 17 Nov 18:33
    #6

    Ert bröllop kommer att bli minnesvärt för att det är ni som gifter er.

    Jag har inte riktigt förstått varför man måste dra på med massa specialeffekter.
    Snart kommer väl folk börja hänga i trapets från kyrktaket bara för att det ska vara "minnesvärt".

    Det jag minns från de bröllop jag varit på är - kärleken som lyser från brudparet.
    Inte några spex eller annat sånt.

    Planera ert bröllop som ni vill ha det. Prata ihop er med dom andra som gifter sig, kanske ni kan dela på inköp av karaffer, vaser eller annat sånt som man annars står med allt för mycket kvar av om man måste inhandla detta själv.
    Vill alla ha vita stolsöverdrag? Kan ni dela på den kostnaden också? Gör dom till "era" genom att istället för att som alla andra knyta ett band runt ryggstödet, så lägger ni ett färgat band/ tyg över sits och ryggstöd som en "flod"... (kanske?)
    Ni har ju världens läge nu att kunna komma undan billigare genom att hjälpa varandra.

    Och det är inte ni + 3 kopior av er som gifter sig, det är Ni som gifter er, på er dag. Och dagen kommer att bli helt unik eftersom ni är unika individer...

    Lycka till och grattis till det stundande bröllopet (säger hon som hade medeltidstema Tungan ute )

  • maxmam­ma
    Äldre 17 Nov 19:29
    #7

    Chicita: du är för go som vanligt Flört jag satt precis o tänkte på det där med att släpa på sig massa spex o specialeffekter osv under sitt bröllop.

    Hm ditt medeltidstema med gycklare o sånt på ert bröllop var väl lite specialeffekter som iofs passade ihop med ert tema på bröllopet, för det var ju inte ett vanligt om man ser till klädsel o andra saker som ni hade.

    Men jag tyckte det var hur schysst som helst med medeltidstema på bröllopet, jätte kul att nån vågar bryta mönstret lite grann men på ett bra o effektfullt sätt som man blir glad av att läsa om.Glad

    Kanske lite det som TS menar att hon vill göra nått med temat eller nått som har med vigseln att göra som kanske bryter mönstret o ger det hela lite annorlunda känsla men på ett positivt sätt så gästerna minns det som var anorlunda men vackert/roligt/ effektfullt.

    Alla gör som de vill o som man känner för, o som chicita säger, det blir ett unikt bröllop just för att ni är ni o inte jag o min m2b.

    Vårat bröllop blir unikt o minnesvärt just för att vi är vi o inte chicita o hennes man eller några andra.

    Vi kommer att ha ett "traditionellt" bröllop men tror att det kommer att minnas för att vi älskar varandra och gör bröllopet på ett sätt som stämmer in på oss som par o individer.

    Hur som helst så önskar jag er lycka till o grattis till stundande bröllopet.

  • Tooie
    Äldre 17 Nov 19:46
    #8

    Tycker man borde fundera på varför man gifter sig i stället.... Är det för att det ska snackas om vilken fest det var efteråt i flera månader eller är det för att man gifter sig med den man älskar? Vilket är viktigast? Är det de ena så kanske man borde ta en funderare ärligt talat....

  • Anonym (jag)
    Äldre 17 Nov 19:57
    #9

    jag förstår ju din tanke, men för alla andra är ju inte ert bröllop årets höjdpunkt. Även om ni såklart tycker det själva.
    Se fördelarna med att köpa karaffer, dukar, stolsöverdrag mm tillsammans och därmed spara pengar (för det drar snabbt iväg med slantarna när man planerar bröllop)  
    Och sen vad gäller ert festhäfte eller underhållning, det kanske ni inte ska diskutera med varandra om du är orolig för att någon som gifter sig innan er blir lite väl inspirerad och har samma upplägg.

    Oavsett tror jag inte att det behöver bli någon konkurrens, de andra brudarna kanske känner precis som du.
    Ni kommer istället kanske ha mer tid att tillsammans frossa i brudklänningar, gå och prova kläder, klura på bra musiklistor för spotify eller dj, o allt vad det kan vara.

    Min syster skulle gifta sig samma år som vi, vid mitt första äktenskap. Nu blev det inte så då de kände att de inte hann med det året, men min första reaktion helt ärligt var "jaha, men det här skulle ju vara mitt år" och det låter ju hur löjligt som helst men så kändes det. När jag väl fått tänka på det hela insåg jag att det inte var så dumt ändå, och att vi var helt olika personer och därmed olika bröllop.
    Jag hade ett bröllop som filmades i tv, på en anrik plats med över 80 gäster.
    hon hade ett trädgårdsbröllop.
    Bådas bröllop var helt underbara och helt olika.  

  • Äldre 17 Nov 20:27
    #10

    Jag kan inte riktigt förstå varför du känner så. Jag hade tyckt det var superkul om jag fick gå på flera bröllop nästa år, utöver vårt eget!


    Tror du dina vänner gifter sig för att du ska eller tror du att dom gör det för att dom faktiskt också vill vara gifta? Du och din blivande kanske inspirerat de andra paren? Inte illa pinkat isåfall!


    Jag vill tro att vänner inte jämför varandras bröllop på ett negativt sätt utan uppskattar varandras olikheter som ett tecken på att det faktiskt är just deras (eller ert) bröllop. Vi kommer exempelvis ha grönt tema eftersom grönt är min absoluta favoritfärg, vilket alla i vår närhet vet då det är som en röd tråd genom hela min/vår tillvaro. Mina vänner hade antagligen haft helt andra bröllop och även om det inte är vad jag hade valt så hade jag älskat deras bröllop för att det speglade deras personligheter.


    Kör ert race och fokusera på det så kommer ert bröllop bli alldeles underbart oavsett hur de andra parens är!


    Lycka till!!

Svar på tråden Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?