• Anonym

    Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?

    Som rubriken lyder

    När vi gick ut med förlovningen i sommras dök den ena efter den andra upp med (glada) besked om att de också skulle gifta sig 2013. Vi har varit ett par längst men jag vet att det egentligen inte spelar någon roll..

    Nu är det 3 bröllop utöver vårt eget nästa år.. och alla känner alla i vårt gäng. Det känns inte kul längre..
    Jag känner världens press om att vårt bröllop kommer vara sämst.. 

    Hur ska jag tackla dessa konstiga känslor? Är det avundsjuka eller vad tusan är det?
     
     

  • Svar på tråden Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?
  • Anonym

    Lite annan situation kanske men jag kan faktiskt förstå dig. Vi har varit förlovade i ett år, och redan från början talade vi om för de närmsta att vi skulle gifta oss sommaren 2013. För två veckor sen deklarerade min pappa att han minsann ska gifts om sig nästa år, två veckor efter oss. Jag försöker att inte låta det störa mig men helt ärligt gör det det - så in i h*lvete. Iofs talade valde han att inte ens att tala om att han förlovat sig (vilket skedde efter att vi bokat datum med vigselförrättaren osv), och när jag ifrågasatte varför han inte berättat körde han värsta historien om att han inte ville förta något av vårt bröllop, och att han absolut inte ville att vi skulle känna att dom konkurrerar med vårt bröllop. Men nu känner jag ju att jag verkligen tävlar mot min käre far. Skulle jag tala om för honom att jag tänker skicka ut inbjudan känns det som att han skulle skicka ut sin dagen innan - bara för att... Aja, ville bara skriva av mig lite och tala om att jag faktiskt känner igen känslan. Men man får fokusera på det som är viktigt; att jag får gifta mig med mannen i mitt liv. Det kan ingen ta ifrån mig!

  • Anonym

    Åh! Tack för att ni rätar ut mina tankar! och att fler har känt lite som jag.

    Sluta tänka så mycket och börja fokusera. Svårt! Men ett måste. Känner att min vilja att planera och gifta mig sinade i takt med att en efter en berättade.. En snabb, hemlig vigsel kändes lockande men så tänker man på sin släkt, de ska i alla fall inte gå på fler bröllop nästa år. 

    Vi är ett enkelt par och vi vill ha en rolig och mysig fest när vi gift oss.. Jag har köpt en kinaklänning och det är borgerligt med vigsel i festlokalen. 

    Tack för alla tips. Kollade upp underhållning i vår trakt men jag hittade inget som var "Vi". Kanske kaninhoppning, det är unikt Flört 
    Det blir ingen överraskningsdans, hittade en video på tuben som finns i samma utförande men i många olika versioner. Mycket vanligt verkar det som.

    Prata med de andra brudarna och planera tillsammans? Nja, man vill väl ha lite surprises på sitt bröllop. Vet att ett par ska ha samma färger som vi. Jag tror jag tänker för mycket på att mina gäster ska ha världens fest på vårt bröllop. Att de ska tänka på vårt bröllop och prata om det i många år framöver. 

    Min m2b sa igår  att våra vänner kommer se på 2013 som det året så det var många bröllop. Ett kärlekens år!

    Droppen var faktiskt när prinsessan madeleine gick ut med sin nyhet Tungan ute Nu får det räcka liksom, hehe.

    Nu var inlägget lite rörigt. Men jag uppskattar alla era svar! Skönt att lätta på hjärtat och vara anonym eftersom man skäms lite..

      

Svar på tråden Vi ska gifta oss -Då ska visst alla andra också göra det!?