• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    julle79 skrev 2013-02-12 21:49:11 följande:
    Så lite så :) Klart jag kan skicka bilden, kolla min presentation för där står min mejladress :)

    Du kan fråga om det är "sewn-in petticoat" och fråga om det är "sewn-in bra or cups". Då bör du få redan på hur det ligger till med dom sakerna :)

    Nej, men vad typiskt att det inte ska finnas så du kan kika och pröva. Hoppas att sista butiken har den då, alternativt någon butik i närheten :)
  • daniiel
    julle79 skrev 2013-02-12 22:16:43 följande:

    just ja om du skulle ha lust att maila den bilden du gjorde ulrica.c.hulth@gmail.com">ulrica.c.hulth@gmail.com


    har du bra koll vart man kan beställa smoking?? tänkte chansa å kolla om du även har koll på de


    Jag har skickat bilden nu :)

    Att beställa smoking är ju lite mer riskfyllt, då en sådan måste ha bättre passform än en klänning. Landy har dock herrkläder, men annars finns det sidor som inte är kinasidor. Tex www.suitopia.se/sv/ och en sida från England (där vi beställt ifrån och är väldigt nöjda) som heter www.mytuxedo.co.uk/
  • daniiel
    solklart skrev 2013-02-13 09:18:25 följande:
     
    Ja, precis, det är en Maggie Sottero Mona - www.maggiesottero.com/dress.aspx

    Att säga vilken sidan som skulle sy den bäst.. jadu, hugget som stucket. Landy, Milly och Dino är alla bra. Dino är väl billigast utav dom dock, ifall det spelar någon roll.

    Om jag var du, så skulle jag gå in och spara bilder (främst närbild på axelbandet) på den från Sotteros hemsida och skicka till alla företagen och fråga om dom kan sy upp den och vad det skulle kosta. Eftersom det är väldigt mkt "bling" på axelbandet, så skulle jag också be om att få se klänningar dom sytt tidigare med såna stenar på och/eller om dom kan skicka bilder på vad dom skulle använda för "bling" till axelbandet.
  • daniiel
    julle79 skrev 2013-02-13 21:26:20 följande:

    Daniiel du är fantastisk super tack för alla supperbra råd och tack för bilden såg den på mailen


    ja visst e de typiskt att de inte finns nånstanns, ska ringa runt till närmaste städerna å kolla kan ju ta en liten utflykt å åka å spana å prova de gör ju inget. annars får ajg väl chansa å hoppas de blir bra vill mest se att modellen blir bra, finns de någon vanligare kläning som kankse liknar denna i modellen som kan ge mig en hint om de är rätt modell för mig tro ?


    ska spana in sidan du tipsa om ang smoking


    Tack själv :) Och ja, det bör finnas liknande modeller i butikerna som du kan pröva, bara så du får se om modellen passar. Lycka till hur du än väljer att göra :)
  • daniiel
    iech skrev 2013-02-16 17:33:36 följande:
    Eftersom jag har köpt en likadan klänning så tog jag ditt råd och köpte underkjolen du länkat. Väntar på paketet som borde komma nästa vecka, superbra tråd med många bra råd! :)
    Tack :) Jag hoppas att underkjolen ska passa din klänning bra :)
  • daniiel
    Frullis skrev 2013-02-17 10:13:18 följande:
    Jag har blivit helt kär i denna klänning från jjshouse! Mejlade dem och frågade vilken underkjol som skulle passa bäst och fick denna till svar...

    ...vilket jag inte riktigt kan se att det passar. Underkjolen känns ju alldeles för stor till den relativt platta klänningen? Vad tycker du/ni?
    Du har rätt. Den underkjolen skulle inte passa till klänningen om du vill att klänningen ska ha samma siluett och fall som på bilden. Med den där underkjolen kommer du ha en er A-linje/ball gown liknande siluett.

    Jag tror mer på en underkjol liknande den här www.lightinthebox.com/sv/stain-taffeta-with-lace-a-line-3-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat_p427988.html eller den här www.lightinthebox.com/sv/taffeta-chiffon-a-line-2-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat-more-colors_p427984.html

    Och om du vill beställa en underkjol samtidigt som klänningen, från samma sida, så rekommenderar jag den här www.jjshouse.com/Nylon-Tulle-Floor-Length-Wedding-Petticoat-037004072-g4072 Det står att det inte är någon ring i den, men om det skulle vara det, så tycker jag du ska plocka bort den och använda underkjolen utan ring.
  • daniiel
    solklart skrev 2013-02-21 15:25:37 följande:
    Jag har nu beställt klänning från Dino, så nu är det bara att vänta. Det blev inte den soim jag visat här inne tidigare, hittade en annan som jag fastnade för. 

    Det jag undrar nu är, att på min beställning står det såhär:

    02/18/2013 Pending   02/18/2013 Processing
      
    Betyder det att de håller på och syr den? Det har stått så hela tiden. Brukar de även skicka bild på den eller är det bara om man ber om det?  
    Jasså, vad blev det för klänning istället då? :)

    Ja, det betyder nog mest troligt att dom håller på att sy den. Det brukar dock inte stämma så jättebra det där och ibland uppdaterar dom inte, även om klänningen är klar och har skickats. Bild på klänningen innan den skickas brukar man inte få, även om man ber om det.
  • daniiel
    ninajulia80 skrev 2013-02-22 11:56:54 följande:
    Fick aldrig något svar på denna fråga. 
    Antar att den försvann i mängden av alla som vill ha din hjälp :) 
    Jag ber om ursäkt att jag missat din fråga! Vill du fortfarande ha svar eller har det löst sig? :)

    Jag antar att det är det här inlägget du vill ha svar på, så jag svarar iaf.
    ninajulia80 skrev 2013-01-23 15:39:03 följande:
    Hej,

    Vill börja med att säga att det är väldigt gulligt av dig att ställa upp och svara på massa frågor från förvirradade blivande brudar. Flört

    Jag ska köpa den här på Millybridal.
    (www.millybridal.com/tulle-and-lace-illusion-j...)

    Måste jag köpa till en underkjol till den? Hur fungerar det?

    Väldigt tacksam för all hjälp.

    /Nina


    Jättefin klänning, Pronovias är otroligt vackra! Nu vet jag inte hur din klänning kommer vara sydd, om den har insydd underkjol, för isåfall är det inte säkert att du behöver ytterligare en underkjol.

    Klänningen är ju en sk. drop waist (fit & flare eller vad man vill kalla det) och därför kan det vara bra att underkjolen också är det, så att du inte får mer volym upptill över höften. LITB har några underkjolar att välja mellan som säkert skulle passa din klänning bra. Tex den här www.lightinthebox.com/sv/taft-a-line-full-klanning-2-tier-golv-langd-slip-style-brollop-underkjolar_p509974.html som är anpassad för din modell på klänning. Det står att den ska ha två ringar, men storleken/vidden på ringarna brukar vara ställbara, plus att man kan plocka bort ringarna helt :)

    Sedan är det ju det där med släp, om du vill ha en underkjol med släp, isåfall blir det ju en sån här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-kapellet-taget-3-tier-slip-stil-brollop-underkjolar_p51952.html och det kan funka. Om inte annat, så går det ju klippa bort tyllen som är högst upp :)
  • daniiel
    solklart skrev 2013-02-21 18:38:50 följande:
    Ah, men då är det bara att vänta då. Brukar de komma med bud ända fram till dörren? 

    Det blev den här:

    Jag hade hakat upp mig på att jag prompt skulle ha en "one-shoulder" men när det släppte så fanns det flera att välja emellan. Den här var fin och jag älskar hur den ser ut baktill. Dessutom väldigt bra pris :)
    Ja, vanligtvis kommer klänningen med bud till dörren. Olika budfirmor gör ju lite olika, men dom flesta ringer inte före och dom kommer ju dagtid. Vilket är lite knepigt om man tex jobbar.

    Men vilken vacker klänning! Jag vill absolut se bilder sen när du får hem din :)
  • daniiel
    solklart skrev 2013-02-22 19:40:06 följande:
    Ja då får man väl pallra sig hem en sväng om man hinner, alltså om de ringer när de är på väg eller så. Blir spännande när den dagen kommer :) 

    Japp, jag fixar bild sen. Frågan är bara, ska jag låta sambon hjälpa mig att testa klänningen eller ta hem en kompis? Känns lite trist att låta honom se mig i den innan dagen D. Är lite kluven :S 
    Det gör du ju som du vill :) Min make såg mig i alla klänningar, jag brydde mig inte alls. Tvärtom, så var det viktigt för mig att få hans åsikt om klänningen. Om han tyckte den var fin, passade mig osv. Jag hade ju inte skorna, sminket, fixat håret och buketten samt slöjan på mig, så det blev ju en överraskning på bröllopsdagen ändå :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill