• Anonym (nyfiken)

    Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?

    Är så nyfiken på vad ni fick för summa, hur mycket blev det per gäst om ni slår ut det? Hur mycket gav någon som mest/ som minst? Vad skulle du ge för summa själv?

  • Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?
  • Chicita

    Tänk lite nu va.

    Du börjar anklaga mig för att vara någon jag inte är.
    Du säger att jag har kallat dig saker jag inte gjort.
    Det visar inte på att du klarar av att ta kritik direkt när du måste hitta på saker för att få mig att framstå som elak.

    Jag har inte heller sagt att man måste ge något. Det är ytterligare en sak som du nu själv har hittat på.
    Och det där snacket om att "gå emot deras vilja" vet jag inte heller vart det kommer ifrån. Det visar bara ännu mer på att du inte verkar läsa det man skriver. Eller i alla fall inte förstår vad man skriver...

    Det här börjar spåra ut.
    Det går inte att diskutera med någon som hittar på saker och läser mellan raderna och sen drar fel slutsatser.
    Som jag sagt flera gånger nu. Du har rätt till din åsikt. 
    Men du behöver inte sitta och säga att folk är barnsliga mm bara för att du inte tycker som dom.

    Du har bestämt dig för att jag är dum och elak, och du tolkar allt jag skriver på det sättet oavsett vad jag skriver.
    Så då får du tycka att jag är dum och elak då. Det är inte mitt problem.
    För mig är det slutdiskuterat med dig nu i alla fall.
     

  • Anonym (fd gäst)

    ja men vad bra då vet vi vart vi har varandra.

    nä man ska sitta o med silkesvantar o slicka mussla på folk för då minnsan är det bra men har man en avvikande åsikt så då  är man fan inte vatten värd o om folk tycker jag är barnslig så får det stå för dem.

    jag har min åsikt om att tigga är barnsligt sånt gör bara barn, inte vuxna, känner i princip ingen i min närhet som skulle komma på tanken att sitta o tigga o be om presenter för att de gifter sig.

    hade bara en bekant som ville både ha kuvert avgift, penga bidrag osv på sitt bröllop, ingen i de vänskapskretsar jag o sambon har gör sånt.

    och jag skulle bli väldigt förvånad om nån gjorde det oxå.

    vi är vuxen nog att inse att vi jobbar o tjänar pengar o köper det vi vill ha själv istället för att låta andra sponsra sånt. Nej just det vi är så barnslig o omogen så vi avsäger oss sånt då vi som sagt hellre fixar det själv. 

    och att du  ger upp denna diskussion chicita det ser jag bara som att du har inga fler bra argument att komma med . tog repertoaren slut?!Tungan ute

  • Anneli256

    Alla har ju rätt till sin uppfattning. Men vi som redan hade ett fullt möblerat hem hade inget behov av att önska oss några presenter. Istället önskade vi en pengagåva som skulle bidra till bröllopsresan. Jag förstår inte hur det kan vara barnsligt eller oartigt på något sätt. Vi blev lika glada för dom få presenter vi fick av dom som valt att köpa något, eller som en gäst betalade ingredienser och gjorde bröllopstårtan. Allt för att unvika prydnadsskålar, ljusstakar etc som vi varken har plats till eller passar in med övriga saker vi har i vårt hem. Dessutom så hade vi några gäster som vi inte fick något alls av men vi blev tex efteråt bjudna på en konsert tex. Jag förstår inte ditt tänk helt enkelt och hur du utefter dina värderingar kan döma andra för hur dom valt att göra... Vi bjöd på allt trerätters, fri bar osv.. men som så många andra sagt det är ju inte gåvan som var det viktigaste, dock ska jag inte sticka under stol med att pengarna vi fick satte en liten guldkant på bröllopsresan (som för övrigt var betald sedan innan) Förstår inte heller vad det skulle vara för skillnad med att be om en sådan gåva som tex går till en ny soffa, kamin osv, som gäst är det väll bättre att känna att det man ger är uppskattat och inte kommer att hamna i en låda på vinden..eller..Att pengarna vi fick var kan anses vara att tigga eller få gästerna att betala bröllopet är bare ren bs- och hade vi önskat det så kan jag säga att vi hade gått rejält minus. Jag tror att om det varit syftet med penga gåva så hade det varit bättre att ha kuvertavgift om man behöver hjälp med att bekosta mat o fest inte önskan om valfri summa.


    Anonym (fd gäst) skrev 2012-10-19 21:21:16 följande:
  • Biographic

    Men snälla nån, anonym, det räcker! Du vill framstå som mogen och tycker att de som vill ha pengar/bidrag i bröllopspresent är omogna, inte vettiga, barnsliga och att man inte borde förvänta sig nåt i bröllopspresent, we get it! Du måste ändå acceptera att folk tycker olika utan att klanka ner på någon som inte tycker som du.

  • Chicita
    Anonym (fd gäst) skrev 2012-10-20 00:25:51 följande:
    OMG... "slicka mussla"...
    Och du vill fortsätta diskussionen? 
    Nejtack, den nivån sänker jag mig inte till.
    Jag är visst inte så "mogen" att jag börjar slänga in förfinade könsord. Så du vinner, du är störst bäst och vackrast och alla som inte håller med dig är rövslickare.
    Ok? Tungan ute
  • TheD
    Anonym (fd gäst) skrev 2012-10-19 23:00:33 följande:
    Jag tror med ditt sätt chicita att du är samma knäppa Johanna som sitter på sajten hästnet o talar om att alla som inte har samma åsikt som henne är dumma o värdelösa o okunniga hästägare. Så IOM att jag tycker det är fel o barnsligt att tigga presenter när man är vuxen är knäppt. Och sen om man som brudpar säger att man inte vill/ behöver presenter o penga gåvor men sen sitter o tycker att gästerna är snål är bara ännu mer fjompigt. Men det är ju tur att du chicita är så jävla bra o perfekt för har man INTE samma åsikt som dig o de andra som rycker penga tiggari är okej då är man tydligen dum i huvudet oxå. Som du själv brukar skriva; kliv ner från dina höga hästar i sluta tro att allt du säger är det enda rätta. Fanns visst nån till i denna tråd som ocskå tyckte det var barnsligt att tigga, tur det fanns/finns en till vettig vuxen som hade vettig tankegång om det här...
    Nu får du ge dig! OM det är någon inne på den här tråden som anser sig vara perfekt så är det du. Om du inte kan acceptera att alla har olika åsikter så har du inget här att göra. Det handlar fortfarande om önskan inte att gäster SKA ge för det är frivlligt. Undrar hur många gånger det måste skrivas/sägas för att du ska förstå det. Borde ju räcka med en gång kan man tycka....för vissa verkar det ta lite längre tid att förstå.
  • Aniara4

    Gör ett försök att dra upp tråden ur rännstenen och svara på frågan, även om den inte var riktad till mig eftersom vi inte önskade oss pengar.

    Vi tyckte också det kändes knepigt att önska oss en massa saker, och ville absolut inte komma dragande med en önskelista till alla gäster. Samtidigt var det som flera sagt många som frågade och ville ha tips. Så vi gjorde så att man fick svara till våra mammor istället för till oss, och så la vi till att de kunde svara på alla andra frågor. Sen fick mammorna ett slags önskelista, men inte bara med en massa uppräknade saker utan även generella tankar som vilka stilar vi gillar, och även vad vi INTE ville ha. Vi har t.ex. flera kartonger vinglas i källaren redan, så det kändes lite onödigt.

    Jag hade gott kunnat tänka mig att önska oss bidrag till bröllopsresan, även om vi kunde betala den själva. Det gäller ju f.ö. samtliga presenter, vi har en bra ekonomi och hade såklart kunnat köpa champagneglas (vilket däremot var en välkommen present), kaffemuggar, lyxiga sängkläder och allt annat till oss själva också, det är ju presenter och inte välgörenhet vi pratar om. Vi träffades relativt sent i livet och hade redan två kompletta hem, så vi lider ingen brist på prylar direkt.

    Men maken vägrade absolut att önska bidrag till bröllopsresan, så vi fick försöka tänka ut lite saker ändå. Han gick ändå med på att vi kunde önska oss specifika saker på resan, som en spabehandling, snorkling, eller en middag på stranden. Några gäster valde att ge oss pengar, och då skrev vi på tackkorten vad vi tänkte använda pengarna till, så att det blev som en konkret present ändå.

    Jag har inga som helst problem med att andra önskar sig pengar. Sist jag var på bröllop önskade de sig presentkort på en specifik möbelbutik, så det var ju väldigt enkelt. Kanske är det trevligare om man önskar sig pengar eller presentkort till någon bestämt sak snarare än bara "pengar!" Men man gör det ju onekligen enklare för gästerna. Någon gång skulle det väl kunna hända att man har kommit på en absolut perfekt present som man VET att brudparet skulle bli jätteglada åt, och i det läget skulle jag kunna tänka mig att ge dem det ändå, om det inte är så att de t.ex. har svårt att få med sig en massa grejer från festlokalen, eller att de verkligen har stort behov av det som de önskar sig pengarna till.

  • Aniara4

    Javisstja, trådens egentliga fråga: Vi fick 4500:- har jag för mig. Det var framför allt några av föräldrarnas syskon som gav 500:- eller 1000: - per par.

  • Theodora

    Har följt diskussionen efter att jag slängde in en kritisk kommentar ang det känsliga ämnet pengar. Jag står fortfarande fast vid att man som vuxen person inte önskar sig pengar av andra vuxna människor. Kanske har det med min uppfostran att göra och det är jag i så fall tacksam för.
    Argumenten FÖR är tydliga: Vi vill inte ha fler onödiga prylar...ursäkta mig men snacka om att idiotförklara sina gäster att inte lyckas hitta en bra och rolig present. Det finns något som heter önskelista om man nu inte litar på sina gästers förmåga. Butiker brukar vara mycket hjälpsamma med att låta brudpar registrera en önskelista i deras butik där gäster kan få tips vad man önskar sig. Men detta bör så klart skötas av värdpar/värdperson som hjälper till med bröllopet.
    Jag har också svårt att tro att man i 20-30 års ålder (största åldersgruppen här inne) har precis allt för att skapa ett komplett hem. Om man mot all förmodan skulle ha det så kan det ju knappast vara något problem att få en flaska champagne, ett årgångsvin, en ballongflygning, en gourmetmiddag på lokala restaurangen etc etc. Fram för mer presenter och bort med pengatiggeriet!

  • Anonym

    Vi formulerade oss såhär:

    Den bästa presenten vi kan få är att just du kan vara med och fira vår bröllopsdag tillsammans med oss. Eftersom vi redan har det mesta vi behöver önskar vi oss, om något, ett bidrag till vår bröllopsresa.  

    Vi fick någonstans mellan 25 000 - 30 000 kronor av våra 51 gäster. Vi lät min mamma öppna alla kuvert och ta ut pengarna så att vi bara fick veta den totala summan och inte hur mycket olika gäster gav oss. De flesta gav pengar, men vi fick även en del andra fyndiga bidrag till resan såsom böcker, spel m.m. Vi fick även några saker till hemmet.

Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?