Inlägg från: Anonym (fd gäst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fd gäst)

    Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?

    blev bjuden på ett bröllop för länge sen där brudparet önskade pengar i present plus att de tog kuvertavgift som var ganska hög. På inbjudan fanns det ett kontonr där man skulle sätta in pengarna på.

    jag o min m2b tyckte inte vi tog oss råd att ge både pengar i present o sen betala kuvertavgiften plus att köpa helt nya kläder.

    dessutom var vi inte så där jättenära vänner med brudparet, så vi valde att inte gå men satte in en summa på deras konto gjorde vi men det var inte nån överdrivet hög summa, vi hade inte råd med mer än drygsa 500kr som våran ekonomi såg ut då.

    Vet inte vad deras slutsumma hamnade på heller, o inte bryr jag mig heller.

    vi har sagt att vi inte önskar presenter på bröllopet då vi  tycker att vi har allt vi behöver plus att det vi vill ha köper vi själv så vi vet att vi blir nöjd.

    Det enda vi vill är att våra inbjudna gäster kommer o har en fin o rolig o underbar dag tillsammans med oss och äter o dricker gott o bara har det bra.

    Så är vi  

  • Anonym (fd gäst)
    Anonym (Vad ska man tro) skrev 2012-10-19 11:31:56 följande:
    Vi fick en check på 10 000 kr från familj, 500 euro från släktingar, ca 7000 kr från övriga gäster och ett presentkort på 4000 kr också från släktingar. Vi var ca 120 personer på vårt bröllop. De större summorna var från familj. Så jag tycker att 7000 delat på ca 100 gäster är väldigt lite. Men vi gifte oss inte för pengarna utan blev glada för set vi fick. Men med tanke på antalet gäster hade jag faktiskt räknat med lite mer pengar än så. Eller vad tycker ni är rimligt ? Jag kanske tänker fel
    men nu snackar du väl lite mot dig själv endå??

    du säger att ni inte gifte er för pengarna o blev glad för det ni fick  men sen säger du i nästa mening att du tyckte 7000kr för 100 gäster kändes lite  och du menar sen att med tanke på antalet gäster hade du räknat med mer pengar än så.

    Med tanke på den totala summan ni fick från både familj o gäster osv så ska du inte klaga o tycka att ni fick lite väl lite pengar av gästerna. Tycker du borde skämmas som anser att det var snålt.

    Tycker man ska vara glad överhuvudtaget om nån vill ge presenter eller pengar oavsett, det känns så sniket o barnsligt att sitta o förvänta sig massa presenter o pengar bara för att man gifter sig.

    Är man vuxen då behöver man inte sitta o förvänta sig presenter till höger o till vänster.

    Barn kan önska sig presenter o pengar när de fyller år eller i julklapp men vuxna som tjänar egna pengar ska inte sitta o bete sig som barn gör.

    Varken jag eller min sambo förväntar oss inga presenter eller pengar när vi gifter oss, det enda vi hoppas på är att det kommer glada gäster som vill vara med o göra våran dag rolig o minnesvärd.

    Ja vill nån ge presenter eller pengar så visst varsågod men jag vet  med mig själv att jag inte kommer tycka summan vi får är liten när vi så uppenbart talat om bästa gåvan är att de kommer o delar våran dag o gör både oss o sig själva en dag att minnas.
  • Anonym (fd gäst)

    ja men med tanke på hur mkt de fick från övrig släkt o vänner så får väl kanske det kompensera  upp för de "snåla" gästerna som "bara" gav i  snitt 70kr var....

    jag tycker verkligen det är "småaktigt" att säga att 70kr är för sniket, men är man en sån som förväntar sig att få en miljjon kronor och massa mer därtill så kan jag ju förstå att det känns lumpet med en sån skitsumma...

    Tycker fortfarande att det är barnsligt o att möjligen barn kan få önska pengar o presenter vid jul o födelsedag.

    Vuxet folk som har egen inkomst ska inte sitta o tigga pengar o presenter bara för att man gifter sig.

    man gifter sig av kärlek inte för pengar (trodde jag då) men jag hade väl fel o det är väl bara jag o min sambo som anser att vi gifter oss av kärlek inte för att få pengar o presenter.

    Tur att alla är olika. Men jag säger det är tur att jag inte känner er privat o har blivit bjuden på erat bröllop för då skulle jag som gäst ha varit tvungen att ge massa pengar till  er, då hade ni inte varit glad o nöjd över att jag kom o lyckönskade er på er stora dag.....

    och andra sidan är jag väl så gammal så jag tycker att som vuxen tigger man inte av andra personer för o glädja sig själv... 

  • Anonym (fd gäst)

    det är tur att du är så mogen o vuxen o säger rätt kritik osv. 

    vad är det jag inte har tagit åt mig av för kritik?? vad är det för kritik jag inte har delat ut på ett korekt sätt enligt dig?

    Ransaka dig själv lite o tala om vad du gör som är så vuxet enl dig? Bara för att DU tycker det är okej med penga tiggeri så kanske vi andra inte tycker det är okej när det gäller vuxna människor.

    Och som sagt bröllop o vigsel ska man kunna ha utan att tigga pengar osv.

    men som sagt den där theodora eller vad hon nu hette som oxå tyckte tiggeri  var pinsamt  när det gäller vuxna hade en vettig o vuxen syn på det där med varför man gifter sig...

    eller ska man se det som att: brudparet avsäger sig allt vad presenter o pengar heter, ska man då som gäst tolka det som att; vi vill ha presenter men skriver inte ut det för då ser det ut som tiggeri dvs de förväntar sig nått

    eller ska man ta dem på orden o tänka; nä de vill inte ha varesig presenter eller pengar o då ska vi inte heller ge dem nått heller

    ja du får ju tolka det som du vill men skriver nån att de inte vill  ha pengar o presenter då tar jag det som att de vill bara att jag kommer o har en trevlig dag med dem.

    Visst kan jag ju gå emot deras vilja o ge pengar eller presenter men då respekterar jag ju inte deras vilja heller...

    och ska man ens önska sig pengar då får man göra det på ett artigt sätt och helst inte i inbjudan för då tycker jag verkligen att det känns som att du får bara komma om du hostar upp en rejäl slant o ger oss

    ska man verkligen önska pengar då kan man få den infon via deras värdpar/toasters eller via en länk som går till deras hemsida eller nått liknande.

    nä du "proffs" chicita ta o fundera lite på det du 

  • Anonym (fd gäst)

    ja men vad bra då vet vi vart vi har varandra.

    nä man ska sitta o med silkesvantar o slicka mussla på folk för då minnsan är det bra men har man en avvikande åsikt så då  är man fan inte vatten värd o om folk tycker jag är barnslig så får det stå för dem.

    jag har min åsikt om att tigga är barnsligt sånt gör bara barn, inte vuxna, känner i princip ingen i min närhet som skulle komma på tanken att sitta o tigga o be om presenter för att de gifter sig.

    hade bara en bekant som ville både ha kuvert avgift, penga bidrag osv på sitt bröllop, ingen i de vänskapskretsar jag o sambon har gör sånt.

    och jag skulle bli väldigt förvånad om nån gjorde det oxå.

    vi är vuxen nog att inse att vi jobbar o tjänar pengar o köper det vi vill ha själv istället för att låta andra sponsra sånt. Nej just det vi är så barnslig o omogen så vi avsäger oss sånt då vi som sagt hellre fixar det själv. 

    och att du  ger upp denna diskussion chicita det ser jag bara som att du har inga fler bra argument att komma med . tog repertoaren slut?!Tungan ute

Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?