• Anonym (nyfiken)

    Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?

    Är så nyfiken på vad ni fick för summa, hur mycket blev det per gäst om ni slår ut det? Hur mycket gav någon som mest/ som minst? Vad skulle du ge för summa själv?

  • Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?
  • Anonym

    Första gången jag väljer att vara anonym.
    Och det är för att jag egentligen inte brukar prata om värdet på gåvor.

    Det var väl ungefär 50 vuxna gäster, några hemmaboende tonåringar och några barn.
    Men vi fick in en bit över 11000:-

    Vi kollade inte hur mycket var och en gav, för vi ville inte riskera att färga vår syn på gästerna. Det är så lätt hänt att man annars delar in dom i fack även om det är omedvetet.
    De som inte gav något alls, men som delade vår dag och gjorde den till ett vackert minne är precis lika mycket värda som den som gav mest.

    Hur mycket jag skulle ge beror på flera saker.
    1- hur väl känner jag personen
    2- vilka kostnader har jag för att kunna delta i bröllopet
    3- hur har jag det ekonomiskt just då 

  • Anonym (nyfiken)

    Nej, det är ju ett känsligt ämne, dock inte ointressant, så därför tänkte jag att tråden ligger bra här.. Vi kommer OM vi önskar pengar säga att det bör göras i anonyma kuvert, vill de skriva en hälsning så kan man lämna sådana kort separat.. så behöver ingen känna sig obekväm..

  • Anonym (fru)

    Vi hade knappt 30 gäster som bestod av vänner (de flesta är småbarnsföräldrar) och allra närmaste familjen.
    De flesta gav runt 1000 kr/par men tack vare väldigt generösa föräldrar och syskon fick vi drygt 42 000 kr.
    Den lägsta summan var 500 kr och den högsta var 20 000 kr.
    Hur mycket jag kan tänka mig att ge beror helt och hållet på vilken relation jag har till brudparet.

  • Anonym

    Vi fick mellan 400 kr och 600 kr per par från vänner och syskon, oftast kombinerat med någon liten gåva i 100-200 kronorsklassen. Från föräldrarna fick vi rätt många tusen. Själv brukar vi lägga ungefär 600 kr till bröllop.

  • Anonym

    När vi gick på bröllop gav vi 600kr, jag och min sambo tillsammans. Men då var bröllopet på Åland och vi bodde över två nätter på stället där bröllopet var, kostade väl ungefär 3000kr i boendekostnad och sedan kostade resan och bensin och så. Det kändes ok just då men kanske lite snålt såhär i efterhand då jag nu ser paret som en av våra närmsta vänner.

  • Anonym

    Runt 34.000:- tror jag det var. 23 sällskap eller vad jag ska säga. 23 inbjudningar så vi var totalt med oss 50 pers. Mellan 200:- till 15.000 :-

  • 1700tal

    Då får väl jag va den första som inte är anonym då. Anser inte att jag hänger ut nån för det... Vi fick ungefär 40 000 kr i gåvokuvert, vi hade undanbett oss saker. Vi var ca 70 gäster, fördelat på ca 30 sällskap (dvs familjer/hushåll). Det blir ju i snitt 1300 kr/sällskap. Men det respresenterar inte vad folk faktiskt gav eftersom det var några närstående familjer som gav betydligt större summor än "snittet". Skulle däremot säga att den absoluta majoriteten gav 500 kr/sällskap. En hel del gav 1000 kr/sällskap. Ett fåtal gav 200 eller 300 kr/sällskap.


     


    Jag vet inte om det påverkade att vi hade ett ganska påkostat bröllop (som folk uppfattade det, slott, sittande middag osv), kanske. Men förmodligen inte för de flesta.

  • SaJo1981

    vi önskade oss presentkort på resia om folk ville köpa nåt då vi skrev att det var present nog att dom kom eftersom vi inte gifte oss på vår hemort och nästan hela sällskapet fick betala boende och resa själva! vi fick ihop ungefär 15.000 som betalade 4-stjärnigt hotell för hela familjen (mig, min man och våra två pojkar) i thailand =) sen fick vi flygbiljetterna av min svärmor/svärfar (27.000 till) crazy in-laws :P

    vi hade 75 gäster  

  • Theodora

    Alltså det här pengatiggeriet fattar jag ingenting av...det låter mer som en önskan att få sitt bröllop betalt och gärna en slant över...hm. Jag skulle aldrig ge pengar i present, det är sånt som barn önskar sig. Det är inte värdigt eller fint tycker jag. Önska presentkort till resa skulle jag dock kunna tänka mig i brist på fantasi. Antingen är många som sitter här på forumet mkt unga och inte vet bättre, man ber inte om pengar av utomstående människor som inte tillhör familjen och knappt ens då. Sen kanske man får pengar ändå och får se det som "bonus" men att gå ut offentligt som vuxna människor och önska pengar av andra vuxna människor...helt ofattbart låg nivå på takt och känsla. Jag må vara 40+men jag hoppas verkligen inte jag är ensam om att vara kritisk till detta tänket?

  • eml33h

    Jag föredrar att ge pengar i present, oavsett vad brudparet önskar sig.
    Vill inte ge nån pryl som kanske kommer stoppas in i förrådet eller hamna på Röda Korset.
    Nää då ser jag hellre att dom får nåt dom har användning för.
    Presentkort går ju givetvis också bra..

Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?