• Äldre 2 Jul 23:25
  1409234 visningar
  3377 svar
  3377
  1409234

  Orientaliskt bröllop

  För att svara på kitkäts fråga som ni alla kanske vill veta så skriver jag ett separat inlägg. Vi har det mesta klart faktiskt. vi befinner oss i dalarna nu och tar det lite lugnt innan allt sätter igång. Vi ska här få hjälp att skiva på placeringskorten. Plus att jag kommer göra mina lösögonfransar här på torsdag fick jag en tid. Igår träffade vi som sagt fotografen och då blev det även bestämt att han skulle göra en eldshow utanför lokalen efter tårtan och det har vi fått klartecken om idag från olles krog att vi får göra. denna fotografen har fått uppgiften att följa efter R' under förmiddagen och sedan ska han vara vimelfotograf. På olles fick vi bekräftat med tårta och alkohol och han skulle försöka fixa chokladbottnar till tårtan plus vit chokladmousse och hallon. R blev nedröstad av mig, svärmor 1, svärmor 2, svärmor 3 för han ville ha jordgubb. Dj:n var jättebra och hade många bra idéer. vi har spikat en del låtar nu och vi har ett bra schema för kvällen. pratade med kantorn idag också. och som jag tror mustikka skrev så ska vi också ha pacelbels canon in D som vi ska ha som ingångsmusik. hittade den när en tjej la upp länken i en tråd här på bt för någon månad sedan och jag verkligen älskar den. Som utgångslåt har vi ju he's a pirate från pirates of the caribbean och kantorn sa att han kan spela den på orgel. fy fan (ursäkta språket) vad glad jag blev då. kommer bli grymt. hämtar R's kläder nästa torsdag och min underkjol. vigselprogrammen är klara och bordsryttarna. måste fixa noghl också. Måste även fixa naglarna någonstans. men det är inte panik känner jag. i morgon kommer allt folk från iran. så när vi kommer hem från dalarna blir det fullt upp. Det största som är kvar nu är bordsplaceringen. Och persiska vigselbordet löste sig ju eftersom dom hämtar ALLT från iran. helt underbart. ja det var nog det mesta. som sagt vi har det mesta klart redan men det är småsaker kvar. men vi är rätt lugna.

 • Äldre 4 Jul 15:26

  så tjejer nu är det verkligen nedräkning. nu är vi på ensiffrigt. 9 dagar kvar.

 • Äldre 4 Jul 20:55

  Haha ja det går sjukt snabbt. Börjar bli nervös på riktigt nu. Helt galet. Börjar nästan bli lite rädd. Haha. lite rädd för att alla ska kolla på mig en hel dag. Men det går nog bra. gifter mig ju med en bra man. då blir allt bra.

 • Äldre 5 Jul 14:14
  Lavelii skrev 2013-07-04 23:22:49 följande:
  Hallo tjejer!!
  Pagnie snart är det ju verkligen dags!! Alla kommer kolla på dig ja och du kommer ha världens bästa stöd vid din sida; din andra hälft! Kommer bli grymt!b
  ja jag vet det. han kommer vara mitt stöd för jag kommer vara sååå nervös hela dagen. helt galet. Men nu är det som sagt nedräkning på riktigt och jag är redan nu galet nervös. trodde inte att det skulle komma men det gjorde det.
 • Äldre 6 Jul 11:15

  Tycker faktiskt det är lite tråkigt att ni redan räknar bort mig. Det är faktiskt en vecka kvar och jag kommer behöva ventilera massor innan det är dags. Jag har hundra frågor och lite till men det känns lite som att ni tycker att allt borde vara klart.

 • Äldre 6 Jul 16:30

  Kanske, kanske inte. men det känns tråkigt.

 • Äldre 6 Jul 23:40

  Tack Goli det känns skönt att veta att ni inte vill bli av med mig än. Jag kommer verkligen försöka gå in och skriva till er och bjuda på en bild innan vi åker till japan. eftersom vi åker på måndagen så borde jag hinna det tycker jag.

  Nu börjar det som sagt gå framåt sakta men säkert. med detta så kommer även fler som har fått förhinder. och jag har ärligt talat lust att strypa folk som kommer i sista sekund och säger att dom inte kan komma. fan för dom. R är ju jättenöjd för han vill ha mindre folk på bröllopet. Men vi är fortfarande över vårt grundantal som vi tänkte från början men ändå. Han har i och för sig en poäng men jag blir ändå lite irriterad att dom inte visste för 3 veckor sedan att dom inte fick ledigt osv osv.
  Men nu skiter jag i det. inget jag kan göra något åt ändå.

  I två dagar nu så har vi bara varit hemma hos svärföräldrarna och umgåts med dom. trots språkbarriären så går det rätt bra. Dom verkar tycka om mig och säger bara hur vacker och söt jag är så det ser jag väl som ett plus. sen var det tjat om att jag borde bli gravid snart och att det ska bli tvillingar är tydligen bestämt. 1 flicka och en pojke. sen ska vi skaffa en till efter det. det har R's mormor bestämt. Så det är väl bara att lyda då antar jag. haha.

  Mattorna vi skulle få i bröllopspresent får vi ju redan nu. och oj vad fina dom var. helt klockrena måste jag säga. älskar dom verkligen. I morgon får vi hem dom till lägenheten så ska ni få se hur fina dom är.
  Vi fick även sofreh aghden i bröllopspresent som dom tog med. så jag behöver inte fixa något alls till den. utan det har dom fixat. och vilken fin spegel dom hade med sig. hela galet.
  Och dessutom så har jag hört rykten om att jag kommer få guldhalsband efter aghden i present också. Så ja dom skämmer bort oss.

  Nästa vecka så måste vi ringa den persiska prästen. vi har skjutit på det och jag måste erkänna att vi har lite svårt att få tummen ur och göra vissa saker. ja vi är rätt bekväma och lata jag och R. men allt annat verkar ju bli gjort i alla fall. det handlar helt enkelt om att han vill höra mitt godkännande till att jag vill gifta mig. Tycker det är lite nervöst att ringa en helt främmande iranier. men ja det blir nog bra. Måste lära mig den där meningen utantill också. tror kanske jag kan den. "Ba ejazeye pedar va madaram, Baleh". nervöst att prata persiska inför så många iranier men det ska nog gå bra hoppas jag. Blir bara så nervös även fast jag vet att det är rätt.

  och nästa problem. vi vill ju hyra bil när vi är i Japan på Okinawa och vi måste då ha ett internationellt körkort. så på måndag ska vi till stockholm för att fixa det. helt galet mycket att tänka på. Men det ska nog gå bra. ska även hämta ut pengarna som vi beställt eftersom olles ville ha pengarna kontant. så vi ska dit och betala det också. och samtidigt ska vi hämta noghl som vi ska ha i lådorna till gästerna. kommer nog bli jättebra. Tur hela R's släkt är här och kan hjälpa till.

  Dessutom måste jag hitta något ställe där man kan fixa naglarna. jag har skjutit på det men det borde ju inte vara så svårt att hitta ett ställe som gör det och få en tid. måste ju bara säga att jag älskar mina nya ögonfransar också. blev helt sjukt bra och jag behöver ingen mascara alls.
  Nu måste jag däremot borsta dom lite då och då för att det ska kännas bra. men det är det helt klart värt och detta kommer jag fortsätta med efter bröllopet också.

  På torsdag ska vi ytterligare en gång till stockholm för att hämta R's kläder och min underkjol. massa resor blir det men det är det väl värt antar jag. det är ju för viktiga saker. han kommer bli så fin i sina kläder. ska klippa honom i morgon också. får verkligen inte klippa honom fel nu. haha. men jag har gjort det så många gånger så det borde nog gå bra.

  Usch jag är verkligen riktigt nervös. verkar som att alla börjar bli nervösa inför detta bröllop nu. inte bara jag utan vänner och vänner till svärmor osv också. svärmor två träffade jag idag och hon är också jättenervös. haha. hon var oroligt för trafiken så dom inte kommer för sent till kyrkan.

  sådana här problem nu är om jag verkligen ska ha slöja. är fortfarande kluven över det men jag både vill och vill inte. vet inte hur bra det blir. vad tror ni? fungerar det med den frisyren? Och ska jag ha hårspännet?
  Och sen det här med att stryka slöjan. hur gör man det? räcker det om man hänger den i badrummet så den får ånga lite? usch vad mycket problem man har. inte okej.
  hoppas också vigselprogrammen kommer på måndag. hon har skickat dom så dom borde verkligen komma. usch vad nervös jag blev över det nu. för dom måste vi trycka monogrammet på också. galet.
  ja men det blir nog bra.

  och eftersom vi inte repeterat i kyrkan så känner jag mig nervös över det också. prästen säger att det blir bättre om man inte gör det för om man gör det så försöker man komma ihåg för mycket hur det var och då blir det fel på det sättet också istället.
  Så ja det blir nog bra. hur som så kommer jag gå in med min pappa och R går in med sina föräldrar först. sen är ju frågan om vi ska knäböja under bönen eller inte. vad tror ni? kan man komma ner för att göra det och kan man komma upp sen?

  hundra frågor och jag kommer säkert på fler ska ni se. men det blir nog bra och kommer jag på mer skriver jag igen.

 • Äldre 7 Jul 00:41

  Gjorde klart gästboken nu på kvällen också. blev sjukt fin faktiskt. är riktigt stolt över mig själv. :D
  Vart väldigt enkel men ändå så fin. på första sidan ska jag skriva en dikt som vi hade på inbjudningskorten och sedan ett kort på oss. tror det blir jättebra.


 • Äldre 7 Jul 12:47

  Goli

  ja dom är helt underbara som hjälper till så mycket. känns ändå som det är mycket småpyssel kvar faktiskt. Men mycket gjorde jag igår kväll och en del har jag gjort nu på morgonen. Bara man sätter igång så går det ju fort. sprayade korgarna till vigselprogrammen och bubblorna vita igår. det blev jättebra och till och med R tyckte att det var fint. DÅ är det godkänt om han bryr sig. haha

  ja det är ju det dära. vi får helt enkelt se hur det blir. tycker det där med slöjan är det absolut svåraste beslutet. velar verkligen hela tiden. och som du säger det kan ju förstöra frisyren och det vill jag ju verkligen inte.
  och min frisyr är ju så fin även utan slöja och det tar ju även bort problemet med strykningen för klänningen behöver inte strykas har jag kommit på. sen är ju klänningen ganska mycket i sig själv också. Blir mindre skit att hålla reda på när man ska gå och grejer.

  tack för tipset. kanske ska passa på att åka dit i morgon då. tror det var samma som svärmors kompis tipsade om fast deras salong i täby. vi får se.

  haha vad gullig du är. ja det är bara 6 daga kvar nu och det känns sjukt konstigt. men både jag och R ser nog mer fram emot resan än bröllopet. väldigt illa men jag tror vi är rätt trötta på det även fast det inte varit än.

  jättefin uppsättning Goli. Det där kommer klä dig jättebra.

  buketten var jättefin och vitt passar ju ihop med vinrött. Så jag tror det blir bra. hade du bara tänkt ha dom två blommorna eller ska du fylla ut med något mer?

 • Äldre 8 Jul 23:44

  nu tjejer har vi gjort massa nyttigt.
  vi har varit till lokalen och betalat in allt så nu är det verkligen på riktigt. helt galet.
  Sen har jag fixat ett internationellt körkort så jag kan köra bil i japan.
  sen så har vi även fixat lite småsaker som vi behöver på resan. känns som att vi är lite på gång i alla fall. sofreh aghden är nu helt klar och även all noghl som vi skulle ha i lådorna är inköpt och ska bara läggas i dom. sen är bordsplacering klar och vigselprogrammen har kommit.
  och just ja, jag har konverterat till islam, var tydligen tvungen att göra det så vi får gifta oss på lördag.

  det var all uppdatering jag hade för idag.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop