• Äldre 23 Jun 22:31
  1409236 visningar
  3377 svar
  3377
  1409236

  Orientaliskt bröllop

  ja nu är det verkligen snart. i morgon är det 19 dagar kvar tills vi gifter oss. men jag längtar så galet efter smekmånaden nu också eftersom vi bokat allt nu.

  flyg mellan här och tokyo är bokat, flyg mellan tokyo och okinawa är bokat, hotell på okinawa är bokat. blev ett stort spahotell. sjukt nice.
  nu ska vi bara fixa tågkorten som vi ska resa runt i japan med och boka hotell i tokyo. :D

 • Äldre 24 Jun 10:08
  Viola skrev 2013-06-23 21:55:24 följande:
  Lavelli,
  Vi var och kollade sängar häromdagen och testlåg lite, Mio verkar ha väldigt bra sängar (tror jag?!), vi hittade en som vi verkligen gillade, minns dock inte exakt vad den heter, men den var med i test fakta och fick placering nr 2 i bäst-i-test, då tror jag bla Hästens, Ikea osv, var med. Helt okej pris om man jämför med Ikeas "bästa" sängar tycker jag. Annars har jag hört mycket gott om Ikeas Sultan, har haft en själv, men den var lite för hård för mig. 
  såg att ni pratar sängar och jag kan bara flika in med att vi köpte ny säng i januari och jag har aldrig i hela mitt liv sovit så jävla bra som jag gör nu (ursäkta språket). Men det var sååå värt att lägga ner en hel del pengar på en bra säng. mycket bättre med nacke och rygg. plus att man är sjukt utvilad när man vaknar. man kände verkligen skillnaden. vi köpte från kungsängen och vi köpte då en tempur. lite läskig i början men man vänjer sig. helt galet skön i alla fall.
 • Äldre 24 Jun 10:13
  Mustikka skrev 2013-06-24 00:32:36 följande:
  Pagnie Ditt schema gav mig hjärtklappningar haha, Men den var nödvändig det är typ det jag har kvar också, Får utgå från den till att bocka av mina grejer också, så tack slapp skriva ner den iaf :P 
  Jisses kan verkligen inte förstå att när som hellst är vi gifta! Kollade på en väns bröllopsvideo och jag fick lite kalla/varma härliga men även skrämmande kårar.

  Är jag den enda som faktiskt får lite kalla fötter? 
  haha nej inga kalla föttet än men en massa fjärilar i magen däremot. kommer bli underbart det här tror jag. myyyys! längtar som en galning till dagen och ännu mer till smekmånaden. kommer bli ett minne för livet båda två.
  ja jag vet jag skjuter också på vissa grejer men det är ju bara att ta tag i det.

  men nu är det endast 19 dagar kvar. drar ihop sig tror jag bestämt.
 • Äldre 24 Jun 23:54
  Lavelii skrev 2013-06-24 11:22:24 följande:
  Håller helt med dig! Investera i en bra säng är absolut värt det. Men 50 + papp för en säng innebär ju inte nödvändigtvis bättre säng. Tänker främst på Hästens sängar... Har flera i min närhet som har deras sängar och hävdar att de är värda varenda krona, och det bästa de sovit i osv men jag kan verkligen inte känna skillnaden mellan dem och t ex carpe diems sängar eller dux. Fast så himla stor koll på sängar har jag inte haha... Det är helt klart viktigt att den är skön och inte för hård men absolut inte för mjuk.
  Har funderat på en tempur, men tänkte också att det skulle kännas läskigt hahaha... Får väl gå och faktiskt prova en först innan jag utesluter helt.

  Så avis jag är på dig btw... snart får du stå där på er dag och njuta!!!! Oktober känns som en HEL evighet!!! Slutet på oktober till och med haha
  haha ja det är ju lite hur som. men carpe diem är ju mjuk och väldigt fluffig. känns som att sova på moln. hästens har jag inte så mycket till övers för faktiskt. men just tempur ville vi båda ha och formar sig ju verkligen efter kroppen och är det underbaraste man kan sova i om du frågar mig.
  vi köpte en ställbar med dosor som man kan höja och sänka och det är guld. vi pungde ut 53 000 men det var det verkligen värt. vi spenderar ju en tredjedel av livet i den. och vi sover som sagt asbra både jag och R. ingen av oss har problem med rygg och nacke längre och är mycket mer utvilade. men det är ju olika hur man resonerar där.

  ja jag förstår det. det ska bli så skönt att äntligen få gifta sig som man har längtat efter denna dagen och om 18 dagar så är den här. helt galet.
 • Äldre 24 Jun 23:58
  Mustikka skrev 2013-06-24 16:16:49 följande:
  Förresten tjejer hur gör ni med bordsplaceringen? jag hade tänkt att dem på Mona lisa skulle fixa en som visade vägen till gästerna eller åtminstone sa bordsnumret de skulle sitta på, men de vägrade och sa att dem inte gör något sådant, sånt får jag fixa själv. Blev helt paff faktiskt känner att det åtminstone kan man göra, man betalar ju så otroligt mycket pengar och nu känner jag lite att fast än man ger dem helt massor så ger dem inte mycket tillbaka i servicen. Överdriver jag för att jag är besviken på dem? man vill ju inte att familjen ska stå där och vägleda folk lixom. Ville träffas igen och gå för säkerhetskull gå igenom vårt paket, men han hänvisade mig att träffas EN vecka innan bröllopet, har inte ens valt färg på våra rosetter som vi ska ha på stolarna. Minns sist jag pratade med honom om det att dem inte hade den färgen jag ville ha men att de kunde fixa det och nu tycker han de onödigt att ses en månad innan. Blir små stressad för jag minns verkligen inte vad vårt paket innehöll. Det var ju ca 5 Månader sen vi sågs.

   
  hum låter ju jätte konstigt. jag fick ett möte med markus för 4-5 veckor sedan bara för att gå igenom kontraktet igen bara för att jag ville. kom egentligen inte upp något nytt utan vi bara gick igenom det. och allt runt om har vi ju fixat med sedan länge. både blommor och färger på allt och allt runt om. samma sak med kakbuffé och massa sånt som dom har koll på.

  ska träffa honom igen nästa vecka så ska vi äntligen betala in för vårt bröllop. helt galet. Men vad det gäller bordsplaceringen så kommer vi ha toastmasters 3 stycken som fixar allt sådant med att visa dom till sina platser och så.
  men det borde dom ju kunna hjälpa med. allt vi bett om har vi fått hjälp med. med allt från dj till bartender osv osv.
 • Äldre 25 Jun 00:03

  så tjejer nu har vi äntligen träffat prästen. hon var helt jävla underbar om jag får säga det själv. verkligen jätte tillmötesgående och bra.
  vi fick ha den ingångslåt som vi ville ha och psalmerna blev jättebra.
  och mina största orosmoment var ju utgångslåten men den gick hon med på och skulle till och med kolla om kantorn kunde spela så slapp vi köra på skiva så skulle det bli maffigare. Pirates of the carribean liksom. haha.

  och vad det gällde att gå in med min pappa så fick jag helt bestämma det själv bara jag var insatt i innebörden av det hela.
  är så lycklig att alla löste sig på alla sätt som vi ville. löste det med limousine också och vart vi skulle åka och hur vi skulle göra med ingång och utgång från kyrkan och allt däremellan.

  och solisten är fix och färdig och vi har hittat en som kompar till. hon skulle ringa mig i morgon så ska vi gå igenom detaljer. kommer bli hur bra som helst.
  nu svävar jag verkligen på rosa moln. 4 arbetspass kvar innan semester och sedan så är det bara bröllopsbestyr och planering.
  smekmånaden fix och fick hem boken från lonely planet idag om japan. kommer bli hur jäkla bra som helst. allt klaffar verkligen.

  får se om jag svävar på ännu större rosa moln nästa vecka. haha

 • Äldre 25 Jun 12:07
  Mustikka skrev 2013-06-25 00:25:42 följande:
  nu bombar jag verkligen alla, men har ni ett kontrakt som båda parterna skrivit på? känner mig så blåögd vi har inget liknande. Ska begära ett sådant händer det något, jag menar det kan ju vara så att vi är bovarna och springer iväg efter bröllopet och inte betalar något. Han leker med elden den människan. Det blir ju lixom mitt ord mot hans om inget kontrakt görs!  

  Ringer han i morgon igen, så får han se till att träffas. 
  yes kontrakt skrev vi på i april förra året och betalade in handpenningen. där stod deras vanliga saker som ingick men allt eftersom under mötet så skrev jag upp allt som han sa som skulle ingå på kontraktet så att det inte blev något fulspel. jag är väldigt noga med sådant där.

  så skrev tillexemepl att vi ska få alla foton fotografen tar både redigerade och oredigerade samma sak med filmen. skrev även hur mycket blommor som skulle ingå för det stod bara blommor. sen skrev josef till några grejer också som kakor och sånt som vi dealade oss till.
  också dj stod ju inte med utan det dealade vi oss till. öppen bar skrev jag också till. och limousinen blev vi lovade en hummer och det skrev jag och det krånglade markus med en gång sen sa jag att det stod i kontraktet och då var det inga problem. sen har båda parterna skrivit på detta och olles har även stämplat sin stämpel över det så det är giltigt.

  Så ett kontrakt är ALLTID bra att ha. och gör att dom inte kan slingra sig. annars har man inga bevis till något tyvärr.
 • Äldre 25 Jun 13:17
  Mustikka skrev 2013-06-25 12:19:13 följande:
  Pagnie vad underbart. Ville själv ha musik men det finns knappast hos våra syrianska präster. Tror inte dem har någon spelare där och tar man egen så lär väl det inte höras ordentligt. Så jag skippar det nog, Så länge det inte ser konstigt ut när man går i tysthet haha. 
  Du sprudlar gläjde känner man och det smittar av sig =D Jag skuttade som en liten kanin när jag vann en auktion med thailand guide bok hahah, längtar efter att få läsa.
  Jag tänkte på dig igåt faktist, såg en film som handlade om en tjej som åkte till japan och lärde sig laga ramen soppa. Tydligen är det populärt så prova det, jag blev lite småsugen på soppan måste jag säga haha!

  Inte mycket kvar nu pagnie. Längtar efter alla detaljer sen :D
  haha vad bra att jag smittar av mig då ;)

  nej det låter ju som att ni får skippa det då. men det blir nog bra ändå.
  ja jag förstår din känsla. vi fick hem vår japan guide book igår som vi beställde från lonely planet. 800 sidor ca. haha. så vi har att läsa ett tag där. kommer nog bli grymt bra det där. hittade massa bra tips. men den är på engelska så inte lika lättläst som svenska men det blir nog bra ändå.

  haha ni ska få ALLA detaljer. men dom kommer nog som sagt efter smekmånaden. kommer inte ha så mycket tid till övers innan vi åker. tittar nog bara in och säger hejdå innan vi åker då. kanske kan bjuda på någon bild. vi får se ;)
 • Äldre 27 Jun 22:26

  åh vad härligt att ha klänningen hemma nu kitkät. förstår att du kikar på den hela tiden. haha. Men nu får du räkna ner till när du ska ha den. efter sommaren så är det ju inte långt kvar. kommer bli underbart.

  ja det där med slöja är ju svårt. hade ju också problem med min. Men nu blir det den och jag tror det blir bra.
  Ja men varför inte låta dom sy upp den? då blir den ju precis som du vill. :D

 • Äldre 27 Jun 22:31

  Så tjejer. Nu är äntligen våra förlovningsringa hemma igen och gud vad dom blänker. men dock så kommer vi inte ha dom på oss förän på bröllopsdagen så jag får vackert vänta tills dagen D så att säga. Men nu är det endast 15 dagar kvar. Och i morgon har jag mitt sista pass på jobbet innan semestern. Men ett pass till ska jag nog överleva.

  Börjar bli spänd nu faktiskt. En utav fotograferna ringde och bekräftade idag. Vart vi ska ses och allt sådant.
  Måste beställa lite mer såpbubblor bara, men det ska ju inte vara något större problem tycker jag. Sen fick jag hem ett litet silversmycke igår, ett hjärta där det står våra namn och vigseldatum som ska sys fast på mitt strumpeband. kommer bli awesome. jättesött var det.
  Köpte även reseadapter till Japanresan idag. Nu börjar det verkligen dra ihop sig.

  Längtar så till på måndag dock när jag äntligen ska få sätta i mitt löshår. det kommer bli galet nice tror jag. har ju aldrig haft det men har alltid velat ha. så nu hade jag en ursäkt för att sätta i. haha.
  Mallen för vigselprogrammen är inskickad så nu väntar vi på leverans.

  Och idag fick vi ÄNTLIGE veta att R's mormor fick visum. Hans morbröder fick ju visum men hon fick avslag och vi överklagade och nu fick hon godkänt. kommer bli sååååå bra nu. Allt flyter på.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop