Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  kitkät skrev 2013-06-19 04:06:18 följande:

  Pagnie,


  Ja, det vore ju något... att föräldrarna kommer in under halva låten, men det blir lite konstigt eftersom min fästmans föräldrar är skilda sedan länge! Det är inget alternativ.
  Jag hoppas att dom andra tjejerna har några bra idéer!


  Vad gäller valsens to be or not to be, så får du nog kanske bättre hjälp av vem som helst förutom mig. Jag kan inget alls om vals, jag vet knappt vad vals är för något! Det är därför som vi ska dansa tryckare och ingen vals!
  Imorgon tänkte vi öva på att dansa ihop. Haha. Min fästman vill att jag ska lära honom att röra sig till syriansk musik.


  Och vad kul att ni äntligen har bokat er smekmånad nu. Hur länge blir ni borta?
  Ja du, vad ska man packa med sig. Kläder kanske? Om ni inte har tänkt att spendera hela smekmånaden på hotellrummet såklart. Då behövs inga kläder!
  Nä, skämtosido - packa lätt, ni kommer säkert shoppa med er en del också. Alltså förutom pass, biljetter och bikini (solkräm kan du köpa på plats), så är det en bra idé att ta med sig hygienartiklar, skönhetsprodukter och sköna skor som är snälla mot fötterna även efter en lång äventyrsdag. Det är typ allt jag kommer på. Och vad gäller kläder vet ju du säkert bäst vad du vill ha med dig för något! Men ta med dig ömtåliga kläder till äventyrsdagar!


  ja det var ju synd det då.
  ja jag får väl det. jag ville också dansa tryckare men det går inte han med på. tyvärr. han tycker att det ser löjligt ut så jag får väl gå med på det här. han har ju inte haft så många andra krav direkt.

  vi blir borta till den 29:e juli. så ca 2 veckor.
  haha jodå vi ska ju resa runt i japan så kläder kommer vi behöva massor. Men det jag kommit fram till är som du sa pass, biljetter, hygienartiklar och så klart bikini och min systemkamera.
  ja förhoppningsvis kommer vi handla en del. beror på vad vi hittar.

  Men jag måste bara berätta, jag jobbade ju också inatt och letade lite då om japan och vet ni vad jag hittade? jo att det finns disneyland i Tokyo. kan det bli bättre? :D helt galet vad underbart.

  haha jo vi vet att du jobbar natt. jag var in och kollade en vända vid 2 tror jag men då hade inte du skrivit något. synd att jag inte kollade igen för jag hade en seeeeeg natt på jobbet.
  jobbar inatt med ifall du undrar. så då kommer jag nog in någon vända eller två om du vill ha sällskap ;)
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-06-20 00:04:59 följande:
  Lavelii,
  Tack för dina tips och idéer! Glad 
  Du har många bra idéer om hur det ska kunna gå till på ett smidigt sätt, jag ska höra med min fästman vad han tycker! Jag vill som sagt gärna ta brudvalsen efter middagen, men det får ju inte bli något pinsamt avbrott som gör att vi står på dansgolvet och inte vet vart vi ska ta vägen. Haha.

  Pagnie,
  Jag är ledig inatt, men jag är ändå uppe ett tag, så jag hoppas att vi tajmar varann!
  Hur många timmar jobbar du, när du jobbar natt?

   
  jag jobbar 10 timmar när jag jobbar natt. kör sista natten nu. sen dag/kväll resten av veckan.
 • Pagnie
  Mustikka skrev 2013-06-20 00:13:58 följande:
  Pagnie 

  DU GIFTER DIG SNART iiiiihiiiih Vad spännande jisses. Måste säga att jag längtar lite tills du kommer tillbaka till BT som fru och berättar om er underbara dag. 
  jag lovar jag ska berätta allt in i minsta detalj för er. :D och bildbomba er.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-06-20 02:24:34 följande:
  Pagnie,
  Vilken tid slutar du? Jag jobbar alltid 11 timmar - så jag börjar 20 och slutar kl 7. Det är ganska drygt. När jag jobbade inom missbruksvården så jobbade vi natt mellan kl 21.30 - 7.
  1,5 timma gör stor skillnad faktiskt. Man hinner göra mer på dagarna innan man ska iväg i alla fall. Så som jag jobbar nu så kommer jag hem 8 på morgonen, sover, vaknar vid 14-tiden tidigast och sedan åker jag iväg igen kl 19. Det är rätt så drygt. 

  Men det är jobbigt att jobba som du gör nu, visst?
  Ett tag så jobbade jag också dag/kväll/natt/sovande jour kombinerat, så på en vecka så kunde jag jobba flera olika skift. Det var inte så kul! 
  Det är mycket lättare att jobba ett skift, så som jag gör nu när jag bara jobbar natt. Men det är nog inte långvarigt. Jag går ju på ett sjukvik. och hon som jag går för kommer tillbaka i augusti verkar det som, så då kommer jag gå tillbaka till att jobba flera skift. Men förhoppningsvis så löser det sig för mig med jobb snart, så jag får ett fast schema! Det är inte kul att gå som vikarie!  
  jag slutar kl 7 så jag är hemma till kvart över ungefär. så det är skönt måste jag säga.
  ja men det gör ju verkligen det. Förra sommaren jobbade jag ju bara natt och det gick bra. nu är det ju som du säger mycket jobbigare.
  men jag jobbar nästan aldrig natt. två nätter nu. hade 3 i maj och har inga fler inbokade under sommaren vilket känns skönt.
  skönt att sova med min älskade måste jag säga. det gör mycket.
  nu tycker jag ju bättre om att jobba dag och kväll.

  men inatt har varit sååå segt, inte mycket att göra på barnakuten idag. men snart hem och sova. sååå skönt
 • Pagnie
  goli skrev 2013-06-20 20:31:33 följande:
  hej flickor! ni ska veta att även om jag inte skriver så är jag ändå inne här på BT o läser det ni skriver. Just nu är ni min enda länk till allt bröllopsrelaterat! Och det känns skönt! Vi har tänkt kolla på placeringskort väldigt väldigt länge och nu har vi fått svar från nästan alla så det är bara till att beställa. Men imorgon åker vi till Sthlm och därifrån vidare till Polen igen. Ska spendera några dagar i polskiland med våra familjer och ha vår examensceremoni. Så om jag inte skriver här på ett tag så vet ni men jag ska försöka hänga med. Just nu läääääängtar jag så sjukt mycket till augusti. Bröllopet och sen smekmånad, ååååh! Men det kommer kännas fruktansvärt tomt när det är över...

  Tack, tjejer för att ni håller liv i denna tråd! Ni är underbara och jag hoppas att det går bra för er med allt!!! Kramar
  ja vi saknar dig. men vi vet att du alltid finns där. :D
 • Pagnie

  åh här håller vi på i massor. I morgon är det exakt 3 veckor kvar och jag börjar bli lite nervös nu måste jag säga. Massor att ta itu med.


  måste hitta någon som kan skriva fint på placeringskorten. det är svårt för jag skriver tyvärr som en kratta men det är väl bara att gilla läget. Tänkte be min mamma. får se om hon går med på det. igår band jag snören på våra bubblor som kom hem igår har börjat vika favourlådorna måste fixa vigselprogrammen men det blir efter mötet med prästen på måndag tänkte faktiskt fixa festprogram ändå men inget med flera sidor utan bara ett uppslag där man skriver något fint. bordsnummer Lägga i noghl i lådorna också. har pratat med fotograf 1 i förrgår, träffar fotograf 2 nästa lördag, träffar fotograf 3 1 juli. sätter i löshår och kör provuppsättning 1 juli betalar in för allt 1 juli träffar dj 1 juli måste ringa den persiska vigselförättaren och bevisa att jag vill gifta mig. fixa det sista med sofreh aghden har bekräftat bokningen med dawoul zurna hotell bokat smekmånad bokad måste ringa limousineföretaget och säga att vi bytt kyrka måste bestämma mig om slöjan underkläder är nu klart i alla fall spraya korgarna som vi ska ha bubblor, vigselprogram och toasaker i. göra klart flödesschemat (nästan klart men måste finslipas) köpte mina örhängen igår så smycken är klara.

  ja jag kommer säkert på massa fler saker men det får bli min huvudvärk då.
  trycksakerna fixar ju mammas kusin så det är inget vi behöver oroa oss över. bara vi fixar layouten. 


  Ja så mycket har vi kvar att göra men det känns inte så farligt för det är mest småskit.


  måste fixa det sista med gästboken också men det går snabbt :D

 • Pagnie

  och nu är ni för tysta tjejer. men hur som så har vi valt psalmer nu också.

  Det blir en vänlig grönskas rika dräkt och nu grönskar det. underbara sånger som båda har en koppling till min barndom och jag verkligen älskar dom. hoppas det går bra för er.

  och föresten så börjar persiska vigselbordet ordna sig. spegel och kandelabrar är inköpta och kommer med gästerna från iran plus några andra saker dom ska köpa med sig. resten ska vi köpa och det kommer bli awesome.
  Sen är det väääldigt få saker kvar nu.

 • Pagnie

  haha inte är det då jag som är tyst. så jag skyller på er ;) hihi.

  ja alltså det där är ju ett återkommande dilemma. men utgångsmusiken har ju varit bestämd länge men ingångsmusiken är svår. vi ska ju träffa prästen i morgon så hoppas hon går med på utgången och ingången fungerar.
  vi vill ha patchbeles canon in D minor. underbar låt men frågan är om kantorn kan spela den. hoppas hoppas hoppas.

 • Pagnie

  just ja tjejer. nu har vi äntligen nått en etapp i resplanerna. bokade idag resan mellan tokyo och okinawa. och så bokade vi hotellet på okinawa. kommer bli sååå jävla grymt. jag bara vet det. helt underbart. ett stort spahotell blev det. inte det vi tänkte först men ett annat. ligger typ på stranden, har en spaavdelning och massa vattenaktiviteter. :D kommer bli såååå grymt.

  nu längtar jag som en galning. vi ska boka hotell i tokyo också. 3 nätter blir vi där. helt underbart. Galet!!!!
  och det bästa är att vi fick vår bröllopspresent av svärföräldrarna liiiite tidigt. dom betalar vår resa till Japan :D Underbart!!!

 • Pagnie
  Viola skrev 2013-06-23 22:13:32 följande:
  På min front har jag som sagt kollat mycket inredning, vi var och träffade en dekoratör/florist i Södertälje, men jag misstänker att han är ganska dyr, eller det jag vill ha är nog ganska dyrt, så risken finns att jag får sänka mina krav vad gäller det. Vi ska iaf höra oss för lite, har fått tips om att få offerter från olika florister då det kan skilja sig sjukt mycket vad gäller priser. Just blommor är en så sur utgift tycker jag, de slängs samma kväll i princip. Ugh.

  Sedan hann vi även kolla vigselringar idag, där har vi gjort en 180 graders sväng, vi var inne på en modell, men har gått över till något helt annat nu. Men det känns jättebra, mycket enklare nu när jag har fått min andra ring, det gör att man kan se vad som matchar till den.

  Vad mer...Jo, jag har bokat tid för färgning av håret inför bröllopet, haha, tydligen måste man vara ute i god tid. Jag hade tänkt färga håret 2-3 mån innan bröllopet hos den frisören, för att sen fräscha upp färgen hos henne veckan innan bröllopet, men tji fick jag, hon hade inga tider förrän i oktober (????!!!!!), Så nu blir det lite av en risk, lägga på en helt ny färg/slingning 4 dagar innan bröllopet. Vad tycker ni om det? Borde jag vara orolig? Alltså jag ska inte gå från svart till blont direkt, utan från ljusbrunt till snäppet ljusare, men ändå.  

   
  kanske är samma dekoratör som vi har då. han håller också till i södertälje. han är bra i alla fall. men inte ska du väl sänka kraven? det tycker jag inte. försök kolla runt lite mer helt enkelt.
  Men slänga den? ska du det? jag tänkte försöka kolla vad det kostar att salta in den. då blir det som torkade blommor men dom skrumpnar inte ihop och så utan den håller sig precis som den var och man kan behålla den i en ram som är som en kupa. assnyggt. :D

  vad roligt att du är nöjd med valet av vigselring.

  ja det låter ju som en chansning men eftersom det inte skiljer så mycket så tror jag nog att det kommer gå jättebra. :D
Svar på tråden Orientaliskt bröllop