• goli

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, tycker absolut ni ska passa på att åka på smekmånad! Speciellt om ni ska försöka bli med barn snart så kanske ni kommer ångra det senare. Plus att det inte är ofta man får åka på smekmånad! Flört

    Hur länge hade ni tänkt vara borta? För om det är minst två veckor så kan det kanske bli lite trist i längden att vara på samma ställe hela tiden. Och det är ju lite synd att man åker så långt och bara kan uppleva en plats? Samtidigt så behöver man ju inte åka runt alltför mycket heller, man måste ändå ge det lite tid till att njuta av allt också.

    Vad skönt att du har en bra mentor iallafall! Hoppas det blir bättre efter att ha pratat med henne!

  • goli

    Ja flickor, det är inte alltid lätt när man har med andra människor att göra. Jag har lärt mig att man hellre ska vara övertydlig med allt för att slippa missförstånd. Plus att det är inte alltid så lätt för alla att veta vad andra tänker heller. Finns ju de som inte har varit på särskilt många bröllop eller de som inte vet hur det går till på svenska resp utländska bröllop. Jag hade nog gjort som Kitkät och skrivit specifikt. Mustikka, håller med de andra om att eftersom det är semester tider kan folk behöva lite mer tid på sig att planera. Boka era resor själva, det kan bli väldigt krångligt och jobbigt men i slutändan är det värt det. På resebyrån sa de att det skulle kosta runt 50 000 för oss båda för flyg och hotell och vår resa kommer bli mycket billigare än så!

  • goli

    Mustikka, vad tråkigt att höra! Och jag förstår att det är hårt att ta nu men det kommer att kännas lättare med tiden. Antingen så kanske din faster ångrar sig och kommer på ditt bröllop eller så kommer du och din familj att lära er att acceptera detta och med tiden kanske du kommer känna att du inte ens vill ha en sån människa på ditt bröllop.

    Jag håller med dig, släkten kan verkligen vara ond. Både jag och min fästman har också fått erfara det. Jag kan säga att jag har 5 mostrar och en morbror och av alla dem så kanske en av mina mostrar kommer att närvara vid vårt bröllop. De andra har jag helt brutit kontakten med och det är verkligen sorgligt. Min mormor har jag inte pratat med på flera år pga något hon gjorde mot min mamma, inte bara en gång utan flera gånger. Sista gången jag ringde henne var för att be henne att glömma allt groll och lägga allt bakom sig, bad henne ringa upp min mamma. Slutade med att hon la på luren i örat på mig. Och jag kan säga att det inte alls har varit så tidigare, en gång i tiden stod vi väldigt nära varandra. Mina andra mostrar har bara snackat skit om mig och min fästman, ljugit om en massa saker och till slut fick jag nog och har inte bjudit en enda av dem på mitt bröllop. Min fästman är mer storsint av sig, han har bjudit de släktingar som de har haft problem med i sin familj, trots en massa hemska saker de har gjort. Men jag kan inte riktigt rise above, så att säga.

    Jag tycker inte att du gjorde fel när du valde att inte gå på din kusins bröllop. Jag hade antagligen gjort likadant. Det var så du kände då och det hade du all rätt till.

    Har du funderat på att själv ringa upp din faster och fråga varför hon inte kommer fastän hon har vetat om ert datum? Det bästa sättet att få henne att inse hur sårade du och din familj blir är kanske att ställa henne mot väggen. Det behöver inte göras med diskussioner och bråk. Du kan bara helt lugnt ringa upp henne och fråga varför och samtidigt förklara hur ledsna ni blir. Om hon får dåligt samvete så finns det fortfarande tid till att göra något åt saken. Om inte så... ja, då kan du tyvärr inte göra något mer åt saken.

    Jättetråkigt att höra om detta, vet precis hur du känner dig. Den här tråden är den bästa platsen att ventilera på, finns här för dig. Bara så du vet! Glad

  • goli

    Pagnie, skönt att det äntligen löste sig på jobbet! Hoppas du har fått ny energi till att blicka framåt nu! Bästa sättet att fira på är med en... hmm.. vet inte.., en ny symaskin, kanske? Flört

  • goli

    Mustikka, lycka till med allt det där, håller oxå tummarna och hoppas att allt löser sig! Håller med dig, alla ni tjejer i den här tråden är helt underbara! Kan alltid räkna med allas stöd och uppmuntran! Vad ska jag ta mig till efter att vi alla gått o gift oss? Kanske kan starta en ny tråd "Efter orientaliskt bröllop"? Skrattande

    Visst är det svårt att välja resmål? Vi tyckte också det, tog väldigt lång tid för oss att bestämma oss. Men som jag skrev förut så underlättade det verkligen att gå till en resebyrå och prata med dem som jobbar där eftersom de själva oftast har rest mycket. Sen kan man alltid plocka på sig en massa kataloger och bläddra igenom bilder samt för att kolla vad som finns att uppleva på alla platser. Det hjälpte oss också. Men vänta inte för länge eftersom hotellen blir uppbokade snabbt!

    Pagnie, hahaha! Vilken söt lekmatta! Men den måste väl vara stor så att du, R, hundarna och barnen alla ska få plats på den samtidigt! Skrattande

  • goli

    Mandis, tack så jättemycket för alla tips! Nu börjar jag ångra lite att vi bara stannar i 2 veckor, hahaha! Låter som att ni haft en fantastisk smekmånad. Och nu ser jag fram emot resan ännu mer, trodde inte det var möjligt! Låter speciellt kul med forsränning, delfin- och elefantsafari! Ska försöka ta reda på lite om monkey forest också, fästmannen vill gärna se orangutanger hahaha!

    Vi funderar på singapore också, vore roligt att shoppa i en riktig storstad. Och vilka härliga bilder! Tack återigen för alla tips, ååååååh vad jag längtar!

    Hoppas du kommer ur svackan snart och att det blir bättre! Tur att vi har våra killar som vi alltid kan klaga hos, eller hur? Skrattande

  • goli

    Hahaha, du får spamma anytime, Mandis! Speciellt med såna bilder, herregud! Skrattande En fråga om Ubud, låg det nära stranden?

  • goli

    haha, ja vi har hört talas om de tjyvaktiga aporna, min fästman hälsar att han planerar att sno bananer från aporna!

    Tack så mycket, det är inte så mycket kvar som tur är. Känns konstigt att det efter 6 år snart är över. Lite surrealistisk känsla...

    Hahaha, jag kommer nog också vara en sån som räknar dagarna till nästa semester hela tiden. Hoppas att du inte har långt kvar tills dess... och nu när ni redan har varit på Bali så har ni ju fler ställen att utforska. Har hört att Maldiverna är det perfekta stället för att bara slappa med sol, bad och god mat. Kanske något för er?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop