• goli

    Orientaliskt bröllop

    Va, seriöst? Det där med frigoliten hade jag ingen aning om! Ser det inte fult ut då? Jag menar, måste väl ändå märkas en skillnad på riktig tårta och frigolittårta.

    Tack för ditt inlägg, Kitkät! Kan alltid räkna med att du kommer med dina förnuftiga och logiska råd! Nu när jag vet detta kan jag nog ta upp det med Danny eftersom det är han som gör tårtan och se om han har gjort det innan eller om han ens kan. Cheese-cake är en stor favorit i både min o min fästmans familj så där lär det nog gå hem. Min fästman har redan ställt sig in på det så jag hoppas att han inte blir besviken! Skrattande

    Min blivande svärmor sa däremot något som tål att tänkas på. Det är en väldig variation på våra gäster och cheese-cake kanske inte uppskattas bland alla... Så vi får se, men jag börjar också ställa in mig på det! Hahaha, vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det!

  • goli

    Ja, det stämmer verkligen, mycket som slängs och det finns alltid folk med olika smaker! Och jag ska kolla med Danny om han verkligen kan göra cheese-cake eller inte. Det som e så bra med honom är att han vet sina begränsningar o låtsas inte att han kan grejer fast han inte kan. Det är därför han har en persisk kock t ex fast han själv är en väldigt duktig kock!

  • goli

    WOW! Kändes lite som att kliva in i the twilight zone... what the... hur länge har jag vart borta från BT??? Hahaha! Det e bra att ni tjejer håller liv i tråden, NI gör tråden faktiskt. Puuh, nu har jag läst igenom allt o minns inte alls om det var ngn som frågade mig ngt eller... så om jag missar det får ni bara ta upp det igen! Måste säga att jag också fastnade för de kallorna, var så fantastiskt vackra! Men dtersom vi har aprikost som färgtema så kan det nog bli lite för mycket. Däremot vill jag gärna ha ngn blomma i en lite svagare lila färg som kan matcha aprikos. Några förslag? För jag är oxå sämst på blommor o namn!

    Mustikka, det var en jättefin tiara men det är svårt att säga om det passar dig utan att se det på dig för som tjejerna skrev så kan det sitta jättebra på en men inte alls passa en annan. Jag ska också ha tiara o den blev lite större än jag tänkt mig men jag tänkte äh, what the hell! ska jag köra med prinsessklänning så kan jag gå all in liksom... en kväll i sitt liv kan man väl få leka prinsessa, även om det inte alls är min stil!

    Hahaha, kollade in klippet och jag reagerade likadant! Tänkte shit, varför har hon en manet i håret? Hur hittade du det klippet, Pagnie?

    Kitkät, tycker också att 10 smårätter låter precis lagom. Om du hade frågat mig för tre månader sedan hade jag sagt att det är alldeles för lite men i januari var vi på en libanesisk restaurang o käkade o det var riktigt mättande! Förlåt att jag frågar fast du har nämnt det så många gånger, men kommer ni att ha grillrätter också?

    Nu ska jag oxå gå o lägga mig. Imorgon åker jag hem till stockholm till mina föräldrar o de har ingen aning om att jag kommer. De tror jag kommer den 22a mars. Ska bli kul att överraska dem o att fira persiskt nyår hemma! Godnatt!

  • goli

    Hej flickor!

    Har inte varit inne här på ett tag, har vart några jobbiga dagar men nu känns det mycket mycket bättre! I lördags var jag på väg till flygplatsen för att åka hem till Stockholm men råkade ut för en bilolycka. Taxin jag åkte i körde rakt in i en annan bil. Var helt sjukt, jag såg det hända men hann inte reagera och den satans fartdåren kollade inte ens var han körde. Som tur var hade jag bilbälte på mig! Till en början kände jag ingenting. Sen när jag kom fram till flygplatsen började det göra riktigt ont i nacken och ryggen. De ringde efter ambulans o de ville köra in mig till sjukhuset men jag hade gett mig fan på att komma hem till Sverige. Så när jag äntligen kom fram vart jag tvungen att åka ambulans in till sjukhuset, de gjorde en DT på skallen och nacken och hittade inga blödningar eller skelettskador som tur var. Men jag har haft ont..! Igår var första dagen jag inte behövde ta smärtstillande så det känns jätteskönt.

    Men nu e jag tillbaka igen o vill bara säga att HA ALLTID PÅ ER BILBÄLTET!!! oavsett hur kort sträcka ni åker.

    På måndag ska jag och föräldrarna åka in till söder och fixa både min o mammas klänning. Sen kommer fästmannen upp den 3e april och då ska vi träffa Danny och snacka mat, blommor och tårta. Får se om han e öppen för cheesecake-tårta... ;)

  • goli

    Så, hur går det med försäljningen av era klänningar, tjejer? Har ni haft många intresserade?

    Pagnie, tråkigt att höra att du mår dåligt av det men den som väntar på något gott... Skrattande Tiden går så fort o innan du vet ordet av är det dags... Och det är inte alls särskild lång väntan, snart är det april redan! Ibland tänker jag att efteråt kommer det kanske kännas jättetråkigt när allt detta är över! Tänk, vi har planerat för detta så länge o snart är det slut på det... no more wedding planning... Rynkar på näsan vet inte hur ni känner inför det men jag tycker det känns lite lite trist. Plus att jag ser fram emot att börja baka bebis så mycket att jag redan oroar mig för när barnen blir stora! usch, jag är så inte redo för en massa tonårsproblem! Vill att mina framtida barn ska förbli små... hahaha!

    gott nytt år på er/sale no mobarak! vi har alla många många roliga saker att se fram emot det här året och jag önskar er alla massor av lycka, kärlek och framgång i livet! många kramar till er!

  • goli

    Tack så mycket, tjejer! Det värmer att höra!

    Mustikka, håller tummarna för att du ska få den såld!

    Kitkät, vad skönt att det löste sig till slut! Och nu har du äntligen hittat din drömklänning!

  • goli

    Pagnie, tog mig friheten att kolla er hemsida. Blev så glad av att läsa er berättelse och se alla era fina bilder. Ni har gjort ett jättefint jobb o jag blir lite avundsjuk för att jag har total avsaknad av såna skills, hahaha!

    Jag förstår att du mår dåligt, men egentligen är det inte så mycket att må dåligt av. Du och din fästman har haft sån otrolig tur att ni har funnit varandra, det har vi alla på den här tråden. Det är inte många som har turen att finna kärleken och kunna vara säkra på att just de kommer att spendera resten av sina liv tillsammans. Sen har ni det väldigt bra. Ni är båda färdiga med utbildningen och ni har era arbeten som ger er en ekonomisk trygghet. Det är det inte alla som har, t ex jag och min fästman. Sen är ni fortfarande unga och friska och bara det plus att ni älskar varandra är det viktigaste av allt! När ni har alla dessa förutsättningar så kommer resten också att gå bra därför att ni har jobbat på att bygga en stabil grund och jag anser att ni verkligen har lyckats med det!

    Håller med de andra tjejerna om att stressen och oron i sig kan skapa problem och förlänga processen med att skaffa barn mer. Efter att ha chattat med dig på denna tråd så har jag lärt mig att du är en extremt fokuserad och bestämd människa som är jätteduktig på att planera och organisera. Men man måste lämna lite utrymme åt saker som man inte kan planera. Tyvärr kan detta även gälla att bli gravid. Visst, det är jättebra att du har koll på ägglossning och att du har kollat upp allt. Du har gjort precis allt som man kan förvänta sig av en ansvarsfull person. Råder inga som helst tvivel att ni har förberett er bra. Mer än så kan du inte göra. Du kanske mår dåligt över detta för att du tänker på det så mycket? Jag känner exakt likadant! Jag börjar själv nästan böla varje gång jag ser en söt unge någonstans och det är inte alltid glädjetårar det rör sig om, tyvärr. Jag är också orolig, vill gärna ha stor familj men är redan 31 år gammal och är inte färdig med min utbildning än. När jag förösker tänka på när jag ska planera in mina graviditeter så får jag panik! Och det slutar med att jag också mår dåligt. Men har bestämt mig för att inte sitta och tänka på det så mycket, jag mår ju fan inte bra av det. Är man ensam med sina tankar så kan man föreställa sig värsta scenarion men det är så fruktansvärt onödigt. Så det du behöver är kanske bara en paus från allt som har med barn att göra? Testa det iaf, och tänk istället på hur bra du har det och att du just nu får chansen att planera ditt drömbröllop. När man läser andra trådar här på BT så är det väldigt uppenbart att inte alla får det. Och jag hoppas att du inte tar illa upp av detta jag skriver, jag känner igen mig så väl i detta och försöker själv få ett annat perspektiv på saker o ting. Det här kommer låta töntigt, jag vet, men efter olyckan så tänker jag bara på hur mycket jag underskattar saker o ting som jag har framför mig just nu. Sitter o planerar o planerar inför framtiden att jag glömmer att njuta av allt det jag har nu. Man vet aldrig, rätt som det är kan något hända och rycka ifrån en allt. Usch, vad fatalistiskt, men som sagt, man kan inte kontrollera allt. Och jag tänker på hur illa det kunde ha gått för mig o hur mycket tid jag spenderar på att oroa mig för saker o ting. Så nu ska jag ta en paus från att oroa mig över allt o bara njuta. Lite svårt just nu med mina nacksmärtor, hahaha, men jag tänker fan försöka iaf!

    Mustikka, jag hoppas verkligen att det löser sig för er med att skaffa barn. Jag är sjukt imponerad av din positiva inställning och ska försöka ta till mig lite av det!

    O Kitkät, längtar till den dagen då du kommer att joina denna barnalängtande skaran, hahaha!

    Ursäkta detta långa inlägg men måste ta igen för alla dagar jag inte skrivit! kramar till er allihopa!

  • goli

    har ett vagt minne av att vi diskuterade blommor och brudbuketter... har ni kommit fram till något än? Jag har ung bestämt färger men är så dålig på blommor så ös gärna på med förslag! Funderade på aprikos, vitt och blommor av en lite svagare lila... lägg gärna upp bilder oxå!

  • goli
    Asmar skrev 2013-03-23 12:20:32 följande:

    Vi har fått en förfrågan att hjälpa till med ett persiskt/indiskt bröllop! Jätte kul men redan 1 juni. Modiga par som inte ens blir stressade över den korta tiden men antar det är därför de lägger ut planeringen på oss :)


    Igår bestämde vi oss för vilken sofreh de ska ha så det passar med resterande dukningstema... Vi ska hänga tyger i taket så det verkligen blir orientaliskt som tusen och en natt...


    låter som ett härligt tema! Var ska festen hållas och har du bilder på sofreh aghd som ni ska ha? Vore kul att se! Önskar er lycka till med allt!
  • goli

    har googlat lite o försökt hitta något som liknar det jag har tänkt mig i brudbuketten men det är inte lätt! tror att den lila färgen jag skrev om tidigare är lavendel..? lite osäker, hittade den här bilden och tycker att färgkombinationerna är fina men tycker inte om det gröna. Och vill gärna ha en blandning av olika blommor, inte bara rosor, så att det ser lite fylligare ut. vad tycker ni?


Svar på tråden Orientaliskt bröllop