• goli

    Orientaliskt bröllop

    Vi har inte riktigt bestämt vart vi ska bo men vi vill gärna uppleva så mycket som möjligt utan att det blir stressigt. Har kirurgitenta på onsdag och efter det ska vi sitta och boka hotell. Tack så hemskt mycket för dina tips igen, det kommer vara till stor hjälp när vi ska boka! Och lycka till på jobbet!

  • goli

    Mustikka, jag röstar på Bali hahaha! Men så är jag väldigt subjektiv också! Tycker Bali blir perfekt för en smekmånad! När hade ni tänkt åka? Det kan ju också vara en avgörande grej. Hörde att augusti månad är perfekt för Bali. Om ni väljer thailand så kolla att det är bra väder. Har inte koll på när det är bäst att åka, det är ju alltid varmt där men det kan vara väldigt mulet också! Finns säkert många här på BT som har varit i Thailand, kanske kan fråga dem?

  • goli

    Hej flickor!

    Vet inte hur länge jag har varit borta men nu e jag tillbaka igen.

    Kitkät, förlåt att jag inte kunnat hjälpa till med ditt dilemma men har haft fullt upp inför kirurgitentan. tog oxå hjälp av fästmannen och han tycker också 25 och 38. Men jag måste säga att jag föredrog den första bilden du la upp när du startade den här diskussionen, den som är lite mörkare aprikos. Det är den nyansen jag själv har fastnat för iaf! Tycker att den syns mer och ser finare ut jämfört med den som taylor swift har, den gör nog att man ser så blek ut... Men om du kan få provtyger så är det ju super!

    Mustikka, vad skönt att det löste sig! Jag drog också en lättnadens suck när jag läste ditt inlägg! Skrattande

    Mandis, känns verkligen surrealistiskt! Idag avslutade vi hela kirurgin med vår sista kirurgitenta o det gick bra för både fästmannen och mig! Så skööönt!
    Härligt med en resa till Maldiverna, vill också gärna åka dit någon gång. Ultimata relax-semestern! Och NU ska jag och fästmannen äntligen planera vår Bali-resa och boka hotell. Tack återigen för alla tips!

  • goli

    Pagnie, vad bra att du hittat din bh! tycker det är så svårt att hitta en bra strapless bh som inte hasar ner, speciellt om den har lite extra "kuddar". Har testat några gånger och det är så obekvämt att gå runt och försöka dra upp utan att andra märker vad man håller på med, hahaha! Själv har jag en inbyggd bh i min klänning vilket är både positivt och negativt. Den sitter ju väldigt bra men jag hade gärna haft lite extra push, om du förstår vad jag menar. Får prova min klänning igen när jag e hemma nästa gång så får vi se hur jag gör.

    Mustikka, jag förstår precis hur du menar, det e fan inte lätt att boka sin drömsemester! Det finns så många alternativ och ju mer man letar desto fler hittar man! Just nu har jag o fästmannen bara bokat för de fem första dagarna i Bali då vi ska vara i Ubud. Har planerat in elefantsfari, besök i monkey forest, forsränning osv. Ett tips jag fick var dock att när man bokar hotell ska man försöka boka direkt på hotellens hemsida för att undvika missförstånd eller att det blir fel med rummen osv. Men vad kul att ni har bestämt er för Thailand! Tro mig, bara det är ett STORT första steg, haha!

    Kitkät, hur går det med val av färg till tärnklänningarna? Har du kommit fram till något?

  • goli

    Mandis, ja vi kände att eftersom vi e borta i bara 2 veckor så kommer vi nog skippa Singapore och spendera mer tid i Ubud för där verkar det vara så otroligt mycket att göra! Vi ska definitivt se risfälten och gå på vandringstur på marknaden mm och ha lite tid till att chilla oxå! Så då kommer vi bara spendera tid i Bali men vi vet inte riktigt hur vi ska göra de andra dagarna. Funderar på Nusa Dua de sista dagarna eftersom det kommer vara nära flygplatsen och några dagar på Lombok. Sen vill vi gärna se Gili-öarna också men vet inte om vi ska nöja oss med dagstur dit eller spendera några nätter där. Tack, Mandis! Jag hoppas verkligen att det blir en fantastisk resa. Saken är den att jag har bara varit på en solsemester i mitt liv så jag är inte alls kräsen, har inget att jämföra med direkt! Det väljer jag att ta som något positivt! Skrattande Hur går det för dig då? Fortfarande trött o längtar till semestern? Glad

    Pagnie, vilket fantastiskt hotell! Har visserligen inte sett rummen men tror knappast det kommer vara ngt problem. Wow! Låter helt underbart! Och jag älskar den färgen på havet o de vita sandstränderna... mmmm... börjar längta mer till smekmånade än bröllopet, haha! Air Asia har jag hört bra rekommendationer om, en kompis till fästmannen har åkt mycket med det flygbolaget och han sa att det var det bästa.
    Vad kul att det har gått bra på jobbet och att du fått lite övning också, mamma Pagnie! Skrattande

    Undrar var Kitkät håller hus? Har inte hört av sig på ett tag... Hoppas allt e okej o att du inte jobbar o sliter för mycket, Kitkät!!!

  • goli

    Ja, Pagnie, skynda dig att boka! Har själv märkt att alla rum bokas upp väldigt snabbt, speciellt som det är under sommaren också!

  • goli

    Välkommen tillbaka, Kitkät! Vad roligt att ni ska boka ikväll! Hoppas ni hittar riktigt bra och romantiska hotell! Ang tärnklänningarna så håller jag med dig, finns inget som säger att allt måste vara i samma nyans, tvärtom så kan det bli riktigt snyggt med olika!

    Tack så mycket, skönt att ha den tentan avklarad! Nu har vi bara 3 stora tentor och lite småprov kvar, ska bli så skönt att vara färdig med allt plugg snart!

  • goli

    Mustikka, vad roligt att ni e så glada och nöjda med ert val! Håller med dig, ser också mer fram emot smekmånaden nu än själva bröllopet, hahaha! Och tack så mycket, ska bli så skönt att ha allt detta avklarat men jag kan säga att jag inte känner mig som en doktor någonstans, haha! Det har faktiskt varit min dröm ända sedan jag var liten att bli läkare och nu när jag är så nära kan jag knappt tro det! Glad Det har inte alltid varit så lätt för mig med någonting alls här i livet så jag kan inte med ord beskriva hur mycket min examen betyder för mig!

    Pagnie, du har så rätt så. Finns så många otroligt bra och vackra hotell så det kan inte gå fel vad ni än väljer. Vet du, funderade också på alla de där resorna ni planerar och tänkte att om du blir gravid direkt så får ni nog skjuta upp de där resorna ett tag... och då ska jag snacka med R så att han ser till att du inte överanstränger dig eller något, ska vakta dig som en hök! Skrattande

    Kitkät, undrar lite om det som Viola sa. Kanske blir lättare att ta efternamnsbytet efter smekmånaden men samtidigt kan jag förstå om ni inte vill vänta så länge iom att ni inte åker direkt efter bröllopet. Men tänk på att oavsett vad som gäller i Sverige så kan det vara annorlunda på andra ställen. Nu tror jag inte det kommer vara ngt större problem men det är alltid bra att dubbel- eller trippelkolla allt. Så mitt råd är att ringa till skatteverket igen och prata med någon annan bara för att vara på den säkra sidan. Och känner du att den personen inte heller kan sin sak så ber du artigt om att prata med någon som har mer erfarenhet. Lättare sagt än gjort, jag vet, men för din egen skull!

    Viola, hur går det för dig med allt? Vad händer? Känns som att det var länge sedan du var med oss här och nu bara måste du uppdatera oss lite! Skrattande

  • goli

    Flickor, nu har vi äntligen planerat hela vår resa och bokat hotell! Vi kände att vi får skippa Singapore eftersom vi är borta i "bara" 2 veckor, haha! Men iaf, vi e supernöjda och det ska bli sååååå fantastiskt kul!

    De 5 första dagarna ska vi spendera på Ubud som ligger i mitten av Bali. Där spenderar vi mindre pengar på hotell och mer på aktiviteter runtomkring så det hotellet vi bor på är 2-stjärnigt men väldigt fina recensioner. Här är länken:

    www.demunutresort.com/

    Där ska vi på elefantsafari (nightsafari), elefantshow som avslutas med 4-rättersmiddag, får gosa med elefanterna som Mandis berättade om, åka forsränning, besöka aporna i Monkey Forest, gå på marknader mm. Sen ska vi spendera 5 dagar på ön Lombok där vi ska bo och göra dagsutflykter till bl a Gili-öarna. Finns massa spännande aktiviteter där också. Tänkte boka på Qunci Villas som Mandis tipsade om men det var fullbokat de datumen tyvärr men vi hittade ett annat jättefint hotell:

    www.livingasiaresort.com/home.html

    De sista 4 dagarna ska vi vara på Nusa Dua som ligger i sydost på Bali och är nära flygplatsen. Där ska vi mest shoppa, äta gott, åka till Turtle Island, besöka Kuta mm. Här är länken till hotellet:

    www.balitropic-resort.com/

    Vad tycker ni, tjejer? Jag kan knappt bärga mig, det här känns som en dröm! Är så fruktansvärt lycklig att jag får mitt prinsessbröllop, får åka på mitt livs semester och det bästa av allt är att jag får uppleva detta med mannen i mitt liv! Solig

  • goli

    Pagnie, vilken otroligt vacker klänning! Du kommer se ut som en riktig prinsessa!!! Åååååh! så vacker!!!  När det gäller slöjan så har jag haft samma dilemma. Bestämde mig för att inte ha längre slöja än släp för det kommer vara fett obekvämt att släpa runt på den oxå. Jag håller inte med de andra, jag tror det kan vara snyggt med en 140cm lång. Men som tjejerna skriver, så vet man inte förrän man har provat båda, så gör det innan du bestämmer dig!

    Kitkät, hade oxå valt alt 1 som Viola säger. Skönare att gå omkring där, käka gott, gå runt i butiker mm än att sitta så länge på en flygplats. Vi bokade via Resecentrum och de verkar seriösa. Skrev ju tidigare att vi pratade med en som var riktigt otrevlig men sen ringde vi igen och klagade och då var de jättegulliga.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop