Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Nu har vi preliminärbokat syrianska bandet som jag tjatat så mycket om! En familjevän till oss känner sångaren i bandet, så han lyckades få ett kompispris. Vi kommer få betala 23 000, istället för 30 000 kr. Hipp hipp hurra!
      

  • kitkät

    Ja, men jag tänkte också att det kanske är plast på insidan. Om du beställer den, så får du gärna tala om för mig när du fått den - om den är vattentät eller inte! 

    Jag ska ta fram tidningen strax och bläddra i den igen, så jag återkommer med det. Så fort jag orkar lyfta upp rumpan från soffan. Promise!

    På julafton så jobbar min fästman, men på juldagen ska vi äta julmiddag hos mina föräldrar. Och sen ska vi träffa min släkt. Och på nyårsafton ska vi vara hos mina föräldrar tillsammans med min fästmans föräldrar, bror & mormor. Och min farmor & farfar. Så det blir en släktträff med andra ord. 

    Just nu är jag på jakt efter något att ha på mig till jul & nyår och en fin kappa. Vi var på stan en sväng idag, men jag hittade ingenting. Så just nu har jag en paus i bröllopsplaneringen och har istället jul- och nyårsplanering haha.  

  • kitkät

    Ok, här kommer det jag lovade er: 

    La Leia heter en underklädesbutik på nätet. 

    Haha. Jag kommer inte riktigt ihåg vilken tidning det var som jag hittade underkläder i från olika butiker, men bläddrade igenom en av alla mina tidningar och det var det enda jag hittade! Men jag ska bläddra igenom dom andra också, men just nu orkar jag inte det. Har ont i huvudet! 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Du skriver på ett språk jag inte... Noghl? Say what? Lådor? What? Förklara tack.

    Nu har min ena brudtärna tillfrågats, och hon sa ja! Vi var ute och åt på restaurang ikväll, så fick hon en bok som jag gjort till henne, en fyll-i-bok som innehåller frågor om personen ifråga, t ex era bästa minnen ihop, personens bästa egenskaper, varför personen är så viktig för en, vad man vill tacka personen för, ja ni fattar. Hon hade tårar i ögonen genom hela boken, och när hon kom till sista sidan och det stod "A, Vill du bli min brudtärna?" så gapade hon av glädje och tårarna sprutade! Så det var lyckat!
    Nu känns det jättebra, att äntligen ha avslöjat en av brudtärnorna. Snart ska den andra brudtärnan tillfrågas också. 

    Men jag tycker det är svårt, det här med att välja brudtärnor... Jag har fyra vänner som jag ser som väldigt nära (även om jag inte träffar eller pratar med allihop så ofta) och nu har jag valt två av dom som brudtärnor. Men jag vill ju inte att dem andra två ska känna sig utanför, eller att dom inte betyder lika mycket. 

    MA1 - välkommen till gänget! Jag har fått dras med två blivande brudar & deras planering av persiska bröllop, så nu har jag dig i mitt lag som också planerar ett svenskt/syrianskt bröllop  

  • kitkät

    Vad sina askar, Pagnie. Jag har också tittat på såna, på Calligraphen. Vart hittade du dina? Ebay?
    Vi kanske också ska ha såna askar med någon typ sött i. Jag tror jag vet vad ni menar med Noghl, är det mandel med någon typ av överdrag? På arabiska heter dom mlabas och brukar delas ut till gästerna i en organzapåse på bröllop & dop (gästgåva). 

    Vad kul med bal, goli! Är det balklänning som gäller då?  

    Jag har inte riktigt varit närvarande på BT på sistone, men nu ska det bli ändring på det! Jag är arbetslös resten av månaden som det ser ut nu.  

  • kitkät

    Haha, för 17:e gången så är jag bara timanställd för tillfället! Så ibland jobbar jag flera pass i veckan och ibland är jag ledig. 

    Jag jobbade tidigare inom missbruksvården men då mitt heltidsvikariat gick ut i september, så började jag arbeta på ett boende för ensamkommande flyktingbarn som behovsanställd! 

    Nu när min ena tärna är avslöjad så tänkte vi åka ut på jakt efter brudklänning i Stockholm. Hon flyttar nämligen till Stockholm idag, hon & hennes sambo. Usch, blir så ledsen varje gång jag tänker på det...

     

  • kitkät

    Nej då, jag har inte blivit avskedad! Tvärtom, chefen är jättenöjd med min insats och kallade in mig på sitt kontor igår. Eventuellt så blir det en tjänst ledig vid årsskiftet och hon vill i så fall erbjuda mig den. Men vi får se! 

    Jag mejlade också Bröllopsarenan för ett tag sen, men har inte fått något svar ännu. 

    Hoppas dom gillar maten! Du får säga till när du fått veta från dom!  

    Usch, nu känns det dött på planeringsfronten. Det enda jag behöver boka snart är makeup och hårstylist - har ännu inte bestämt mig för någon. Och så är det inbjudningskorten vi behöver beställa inom en snar framtid. Vad gör man sen? 

     

  • kitkät

    Fan vad skönt! Förstår att du varit nervös, skönt att du kan släppa det nu. Vi har fortfarande inte provsmakat maten på Panorama, men jag litar faktiskt på att maten är bra där! Vi har fått höra det från fler. 

    Ja, vi kommer nog köra på det inbjudningskortet som jag visade er! Tycker den var söt & enkel. Men kommer som sagt byta ut satinbandet till färgen aprikos.
    Och snart är det dags för brudklänning, ja. Jag åker till Sthlm i slutet av nästa vecka och blir kvar till nyårsdagen. Förhoppningsvis så hinner jag ta det då. 

  • kitkät

    Jag vet inte om vi ska dit och provsmaka maten. Jag känner inte jättestort behov av att göra det. Jag litar som sagt på att maten är bra! Det hålls syrianska bröllop där varje vecka och vi har inte hört annat än att det är god mat. 

    Jag är mest lycklig över att live-bandet som jag alltid velat drömt om att få ha på mitt bröllop är bokat! Och så kul att vi fick ett "kompispris", eftersom vår familjevän är vän med sångaren i bandet.
    Vi ska träffa honom någongång efter nyår och prata lite mer detaljerat om bröllopet, körschema osv. När vi har gjort det så kan vi boka Djn. Just nu så har vi bara preliminärbokat Djn. Jag vill ha allt klart med live-bandet innan jag bokar Djn definitivt.  

  • kitkät

    Pagnie, 

    Vilken härlig helg du verkar ha haft! Trevlig överraskning. Ibland är det skönt att komma iväg och få koppla bort all stress. Man borde åka på spa-weekend efter bröllopet! Det finns ett spa-hotell i Södertälje, visst det går inte att jämföra med riktigt spa, men ändå. Vi tänkte kanske bo där på bröllopsnatten, så kan man bada lite bubbelbad dagen efter! 

    Har ni bestämt något angående smekmånad då, brudar? Jag & fästmannen har tittat runt jätte mycket, men inte riktigt bestämt oss än! Filippinerna står högst på listan, men vi kollar andra alternativ också. Det är så långt till Filippinerna, 21 timmar. Vilka länder har ni fastnat mest för? 
    Jag tror det kan vara bra att boka smekmånaden långt i förväg. Vi tänkte boka den så fort som möjligt, direkt när vi bestämt oss för ett resemål - trots att det är över 9 månader kvar tills vi ska gifta oss.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop