Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, frågar du goli om dawol & zurna, och inte mig? Jag är syrian! Du vet väl att det är lika mycket en syriansk som en kurdisk tradition med dawol & zurna? 
    Jag hade kunnat hjälpa dig, men jag låter bli, eftersom du inte riktade frågan till mig Tungan ute. Ok, jag kan tipsa dig om några i Stockholm ändå. Men bara för att jag är snäll! Jag vet några som är bra, dom har en hemsida som heter just www.dawolzurna.se/. Dom är syrianer. Riktigt duktiga. Du kan lyssna på dom på youtube. Dom har lagt upp videos från syrianska bröllop som dom spelat på. Vi ska ev. ha dom på vårt bröllop! 

    Jag vill också beställa massa grejs från ebay. Vad skriver du för sökord när du söker på placeringskort? Favorlådor?  

  • kitkät

    Goli, jag förstod att du inte hade någon aning om vad dawol & zurna är, det var därför jag tyckte det var konstigt att Pagnie frågade dig. 

    Jag tycker det verkar konstigt om din svärmor menar på att dom inte spelar samma stil. Det tror jag visst att dom gör. Men förstår din tanke om att inte tjafsa med dom äldre. Men om hon inte godkänner dom, så ge henne i uppgift att hitta några som är godkända då Skrattande 

    Tack för tipset Pagnie, jag ska söka på ebay. Just nu  är jag för trött för det. Men imorgon... Kanske hittar några fina placeringskort & askar.

    Goli, oj... Hur ska ni klara av att vara så länge utan varandra? Är det första gången ni är ifrån varandra så länge?  

  • kitkät

    Haha, känns det inte tråkigt att ha allt klart redan? Jag drar ut på det, så att jag har någonting kvar ända fram till bröllopet. Just nu har vi kvar att fixa bröllopsklänningen, tärnklänningarna, brudbuketten, tärnbuketterna, mannens & bestmännens kläder, inbjudningskort, festprogram, såpbubblor, ev. favoraskar, bestämma form/smak på tårtan, träffa filmkamera-teamet och planera dagen, ordna spriten för festen, och säkert mycket mycket mer som jag inte kommer på just nu. Jag tycker det är rätt så skönt att ha en del kvar att göra, det är ju ändå 9 månader kvar och jag tycker det roligaste med tiden tills dess är just planeringen, så jag vill ha att planera ända fram till bröllopsdagen. 

    Jag börjar faktiskt fundera mer och mer på att beställa min klänning från Kina. Jag har varit helt anti det tidigare, men nu när jag har kikat på KIna-trådarna här på BT och sett vilka fina klänningar det blir så börjar jag tänka om. Det finns två sidor som verkar vara bäst på det: Landybridal & Millybridal. Jag såg en spetsklänning som dom sytt, som såg jättefin ut och verkar ha bra tygkvalité. Jag tänker att OM klänningen inte skulle uppfylla mina förväntningar så kan jag ju alltid sälja den vidare och köpa en i butik. Det handlar ju ändå bara om några tusenlappar istället för 25.000 kr.  Kanske värt att chansa faktiskt. Jag vill ju ändå ha en rätt så enkel klänning, inga kristaller, pärlor eller annat krimskrams. Jag vill bara ha en v-ringad spetsöverdel och nederdel i tyll. 

    Vad är du nervös för Pagnie? Att det börjar närma sig? Du får stålsätta dina nerver, det är för tidigt att vara nervös nu! Det är ju hela 7 månader kvar typ. Men jag kan också bli nervös ibland, måste jag erkänna. Det känns så overkligt att jag håller på att planera dagen som jag alltid drömt om. Jag har nära vänner & kusiner som gift sig redan och jag har undrat om jag också en dag kommer få uppleva den dagen. Och snart är den här! Så visst är det lite nervöst...  

  • kitkät

    Oj, nu när jag läste din lista så upptäckte jag fler saker som jag/vi har kvar att planera. Det är bra!
    Jag köpte en jättebra bröllopstidning för några månader sedan, just det numret heter "Bröllopsplanering". Hela tidningen består av listor inför bröllopet; gästlista, planeringslista, budgetlista osv. Det är jättesmidigt att fylla i den, så vet man vad allt kommer kosta på ett ungefär, vad man har kvar att planera osv. 

    Jag använder mig också av BT:s bröllopsplaneringsprogram.
    Det är skönt att ha allt nerskrivet! Jag funderar på att göra en fin mapp eller pärm, där jag kan stoppa i alla papper som har med bröllopet att göra. Kan vara kul att spara sen också! 

     

  • kitkät

    Och föresten, vadå "Och sofreh aghden kommer nog ta en massa tid. det blev liksom lite roligare då det är massa småsaker som ska köpas till den och som jag får ge mig ut för att hitta"?

    Ge dig ut? Du har ju rensat ebay & etsy på allt dom har till salu. Så låtsas inte att du ger dig ut som vanligt folk och handlar! Hahaha.... Måste få retas lite!  

  • kitkät

    Den siffran vi diskuterade då var 70 000 kr, och inte 40 000 kr. Vi tyckte att 75 000 kr för en säng var lite väl dyrt. Det var en radiostyrd säng som jag och min blivande hade varit och tittat på. Men ja, allt är relativt... Om man har råd så tycker jag absolut att det kan vara värt att köpa en säng för både 20, 40 eller 150 tusen. Jag skulle hellre lägga ner extra mycket pengar på en säng än en soffa t ex. Dessutom så spenderar man typ halva sitt liv i sängen, så jag tycker faktiskt att om man ska lägga extra krut på någonting i hemmet så är det just en säng. 
    Så ni verkar ha gjort ett bra köp! Hoppas ni blir nöjda :)

    Vi ska också börja titta ordentligt på sängar snart.  

  • kitkät

    Goli, 
    Välkommen tillbaka. Och kul att det rör på sig i planeringen för dig. Jag ska också försöka ta tag i lite grejs nu när vi är i Stockholm. Vad skönt att ni bokat sofreh aghd! Nu kan du checka av ännu en stor grej från listan. 

    Dawol betyder trumma, och zurna är ett typ av blåsinstrument. Det är en speciell trumma & ett speciellt blåsinstrument. De brukar anlitas för att spela hemma hos bruden innan vigseln - när gästerna kommer för att följa bruden ut från föräldrarnas hem. Och på festen, t ex när brudparet anländer till festlokalen eller under festens gång! Det blir en grym effekt, för både trumman & mun-instrumentet är riktigt kraftiga. Här har du ett exempel. 


    Det rycker i hela kroppen när jag hör dom instrumenten... Haha.  

  • kitkät

    Goli,
    Vad skönt att du börjar bli riktigt nöjd med klänningen. Kan tänka mig att det är kul att sitta och pyssla med klänningen och se hur den blir mer och mer lik drömklänningen som du tänker dig. 
    Vi blir kvar till nyårsdagen. På agendan står Oscarsfoto & konditori. Jag funderar på att vänta lite med brudklänningen, jag vill gärna ha med mig båda mina brudtärnor första gången jag provar brudklänningar, men eftersom jag bara har en brudtärna just nu så vill jag skjuta upp det, tills jag frågat min andra tilltänkta brudtärna om hon vill stå vid min sida på dagen D. 
    Det är inte speciellt bråttom med brudklänning känner jag. Kan ta det efter nyår, då har jag nästan 10 månader på mig. 

    Hur länge blir du kvar i Sthlm, goli? Var i Sthlm håller du hus, om man får fråga? Jag kan inte låta bli att tänka att du & min bästa vän, som är iranie, kanske är släkt eller familjevänner. Haha. 

     

  • kitkät

    Goli, 
    Ja, jag vet. Det är bra att vara ute i god tid som du säger, men än känner jag mig inte speciellt stressad faktiskt. Det är ändå över 9 mänader kvar till bröllopet. 

    Jag var inne på Makeup Store i Skärholmen idag. Dem tar ca 1495 kr för brudsminkning, inkl. provsminkning och så får jag vlälja smink för 500 kr. Och då kostar det 300 kr om brudtärnan vill sminkas också. Det låter bra tycker jag. Då kan man välja smink som hon sminkar en med, t ex läppstiftet & roughen, så man kan ha med sig under dagen och bättra på ansiktet :) Det finns en frisörsalong i Skärholmen som tydligen ska vara bra, tillomed hon på Makeup Store tipsade om dom. Så jag ska nog ringa dit och prata med dom. Det vore smidigt om jag kunde boka frisör & makeup i samma köpcentrum, så är det bara att springa emellan haha. 
    Men vi får se, säger till när det är bokat och klart! 

    Sollentuna, ok. Min vän & hennes pojkvän bor just nu i Jakobsberg. Hennes familj bor där. Hon & pojkvännen har bott i Örebro, men nu har dom ju flyttat till Sthlm. 

    Hur känns det att vara i Sthlm då? Har du börjat sakna fästmannen din? Jag har varit här sedan i söndags. Min fästman kom hit igår och åkte hem idag. Han jobbar imorgon och på fredag. Känns trist att han var tvungen att åka tillbaka, men han kommer igen på fredag. Så jag behöver bara vara utan han i en dag typ. Det ska jag nog klara av.  

  • kitkät

    Föresten, vi har ju pratat lite om Bröllopsmässan och nu är det klart att jag INTE ska gå. Vi är bjudna på bröllop den 26/1, så då kan jag ju inte. Det är ett syrianskt bröllop vi ska på. Det blir fästmannens första syrianska bröllop. Spännande för honom! Det blir säkert kul för honom att se hur det går till på syrianska bröllop. Och i februari ska vi på ett svenskt bröllop. Det blir mitt första svenska bröllop. Så det blir lite kulturutbyte!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop