Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Får se, ska först gå till olika butiker i Stockholm och testa klänningar, även om jag vet hur jag vill att klänningen ska se ut. Vem vet, kanske fastnar för något helt annat? Måste man boka tid innan man går till brudbutiker, eller hur funkar det?  Hur lång tid tar det i varje butik ungefär? Jag tänkte att jag ska försöka hinna med fler butiker på en och samma dag, eftersom jag inte kan åka dit närsomhelst. 

  • kitkät

    Goli, 

    Ja, jag läste också den tråden, så är inte speciellt sugen att gå dit faktiskt. Men Drottninggatan Brud & fest ska jag definitivt till! Det är ju dom jag haft lite mejlkontakt med, jag skickade en bild på en klänning som jag gillar och dom skrev att den skulle kosta ca 6000 kr att sy upp hos dom, så det är ju inte alls farligt. Kanske bättre det, än att lägga ett par tusenlappar på en klänning som blir helt fel pga. kommunikationsproblem via en Kina-sida. Känns jobbigt att förklara hur jag vill ha klänningen på engelska till en kines, då jag inte har hittat en sån klänning som ser ut exakt så som jag vill ha den, utan jag har bild på en överdel som jag gillar och en underdel på en annan klänning, så jag vill sätta ihop två klänningar till en!

    Jag vill ha den här underdelen, och samma modell på överdelen, fast i spets och djupare urringning i ryggen. 



     Jag kanske har visat den förut? Men jaja, ni får leva med att jag upprepar mig. 
  • kitkät

    Mm, han är skum även på mejl, skriver VÄLDIGT kortfattat. Om det nu är samma person vi pratar om!
    Men jag ska göra som du säger, jag ska prova så mycket jag kan. Jag ska till Stockholm över jul- och nyårshelgen så jag ska försöka passa på då. Han skrev att leveranstiden är 6-8 veckor om man väljer att sy upp en klänning istället för att köpa en färdig i butiken. 

    Jag har en kompis som är väldigt bra på att teckna och hon har erbjudit sig att rita min brudklänning, så kanske kan hon hjälpa mig att illustrera hur jag vill att klänningen ska se ut.

    Hur går det med din klänning, goli? Du skulle väl sätta dit fler pärlor, eller hur?

    Jag måste ringa till Oscarsfoto också och be om att få komma till deras ateljé och diskutera lite! Kanske kan vi gå dit tillsammans? Haha.. Två bridezillas i samma rum skulle nog sätta skräck på dom!  

  • kitkät

    Vad skönt att ni hittat filmare till slut! Vad vill dom ta för pris? 

    Och vad kul att få hålla på att trixa & fixa med klänningen och göra den till din egen, hoppas du blir nöjd till slut! 

    Jag tänkte precis på en sak, jag som var så orolig för att ni hade kommit så långt i er planering, du och Pagnie, och nu har jag nästan kommit lika långt. Det går undan när man väl kommer igång. Det som tog mest tid för oss var ju att hitta en festlokal. Det känns skönt att ha kommit såhär långt nu, men ändå lite tråkigt för att för varje sak som vi bockar av på listan, ju mindre har vi att planera och det är ju roligt att planera tycker jag! 

    Berättade jag att vi bokat Djn Mattias Nyström som jag skrev om förut? Han svarade ju inte på vårt mejl först, men han hade missat den (mejlet hade hamnat i hans skräppost), så nu har vi hursomhelst preliminärbokat honom! Det känns skönt! 
     

  • kitkät

    Mandis, 
    Vilket vackert bröllop! Vart var vigselplatsen? Och vilken tur ni hade med vädret, av bilderna att döma!

    Pagnie,
    Jag har faktiskt ingen aning vad Oscarsfoto tar, för oss ingår dom i paketpriset hos Panorama. Vi får välja mellan 3-4 olika fotografer/filmare som ingår i paketet. Och vi kommer nog välja Oscarsfoto. Ring och fråga! Han är jätte trevlig. Du kan ju välja bort tjänster som du kanske inte vill ha, t ex så kan du välja bort fotografen och då kan han dra bort några tusenlappar på priset. För det är ett filmkamera-team och då är det alltså både en filmare och en fotograf, vad jag förstått. Och man kan välja bort den ena eller den andra. Du kan ju ringa dit och säga att du endast är intresserad av film och inte foto. För ni har ju redan fotografer eller hur? 
     

  • kitkät

    Goli, 
    Det skulle vara bra om du kunde komma på vad butiken som kan sy upp klänningar heter! Kan du inte fråga din bekant vars pappa äger butiken? 

    Ja, Mattias Nyström var vårt förstahandsval, så det känns skönt att han kan på vårt datum! Nu gäller det bara att boka live-bandet! Min mamma har pratat med bandet som jag helst vill ha, då sångaren i bandet brukar handla där mina föräldrar arbetar, och han har sagt att han gärna spelar på vårt bröllop, men att vi ska återkomma med lite mer detaljer - datum, tid osv. Jag vill också veta vad han tar i pris. Så jag ska be en bekant till mig, som känner sångaren att kontakta honom och fråga lite mer ingående, så jag vet. 

    Vad gäller filmare så säger jag samma sak till dig som till Pagnie, ni behöver inte ta allt som ingår i ett paket, ni kan ju välja bort tjänster och se vad priset hamnar på, och sen pruta! Ni ska inte behöva betala för tjänster som ni egentligen inte vill ha.
    Så gjorde t ex vi med Panorama, vi valde bort det vi inte ville ha av dom som vi ville ordna på annat håll och då drog dom av från priset, t ex min brudbukett, tärnornas buketter och transporten. 

    Har ni fått tag på någon bil än, föresten? 

  • kitkät

    Pagnie, 

    Varför vill ni ha två kameramän?

    Vad gäller brudbuketten och tärnornas buketter, så valde jag att stryka det från Panoramas paket och ordna det själv. Panorama har ju en florist som dom samarbetar med och då talar man om för Panorama hur man vill att buketterna ska se ut och så förmedlar dom det till deras florist. 
    Men jag vill träffa en florist själv och diskutera blomval och färger för att vara säker på att jag får precis det jag vill ha, så därför valde jag att ordna det på egen hand. Det känns säkrare att träffa en florist själv, som kan blommor och kanske kan ge råd och tips om olika alternativ än att visa en bild till Panorama av en bukett som jag gillar, som deras florist sedan ska försöka sätta ihop. 

    Och i deras paket ingår limousine, men vi vill inte ha någon limousine, så vi valde bort det också. Istället har vi bokat en vit veteranbil, Rolls Royce som rymmer 7 personer. Då får våra brudtärnor och bestmans ändå plats med oss i bilen! 

    Här är en bild på bilen. Den kommer från brollopsbilar.se 



     
  • kitkät

    Men prata med Josef om vilka filmare som ingår, sen kan ni ju besöka deras ateljé, då kan ni se om dom verkar bra. Vi fick visitkort till dom filmkamera-team som ingår i paketet hos Panorama och så får vi själva kontakta dom om vi vill träffa dom för att sedan bestämma oss för vilka vi vill anlita. 
    Så kan ni väl också göra?

     

  • kitkät

    Tack goli, du är guld! 

    Jag kikade in på deras facebook-sida, men jag tycker inte att någon av klänningarna är särskilt fina. Men om dom kan sy upp där, så är det värt att göra ett besök där ändå. 

  • kitkät

    Ja, det kan jag göra. Jag säger till när jag mejlat dom och fått svar!  

    Vad kostar underkjolar i Sverige ungefär?

    Nästa steg för oss är inbjudningskorten. Jag har hittat några fina på calligraphen, men dom är så dyra!
    Får se hur vi gör med det, om vi försöker hitta billigare alternativ eller kör på det!

    Jag jobbar natt idag, så då ska jag sitta och surfa runt på olika brudbutiker i Stockholm.

    Håller ni mig sällskap inatt?  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop