• Äldre 12 Oct 11:40
  1324897 visningar
  3377 svar
  3377
  1324897

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-10-11 21:50:55 följande:
  hahaha! låter bra! hoppas han viker sig och att ni får lägenheten. håller tummarna!
  ja vi får hoppas. men annars gör det inte så mycket. vi sitter inte direkt i sjön om vi säger så. Så det känns väldigt bra. Och ju längre vi bor kvar här desto mer pengar sparar vi. vill flytta innan april bara ;)
 • Äldre 13 Oct 17:12
  #38

  Hej tjejer. En heldag i stockholm och mina fötter är dödade. Nu har vi fixat hur alls trycksaker ska göras. Mammas kusin jobbar på tryckeri med reklam och ska trycka upp allt till oss. Inbjudningskort, festhäften och vigselprogram. Underbart med kontakter ibland. .

 • Äldre 14 Oct 12:55
  #40
  goli skrev 2012-10-13 19:20:11 följande:
  vad kul att höra! ännu en sak att checka av på att göra-listan!

  Får jag fråga hur ni gjorde med era inbjudningskort? Hur hade ni tänkt er att folk ska svara om de kommer eller ej och hur långt före bröllopet ska de svara?

  Vi tänkte skapa ett mailkonto dit folk kan svara så det blir lättare, alla våra gäster har tillgång till internet och det blir lättare att samla allt på en och samma plats, plus att man slipper gå till posten och köpa frimärken och sånt. Sedan tänktte vi att de ska svara senast två månader innan bröllopet så att vi hinner "ersätta" de som inte kommer med andra gäster som vi oxå vill bjuda... vad tycker ni?
  vi kommer nog göra så att endera får de mejla till mig, sambon, eller svärföräldrarna eller så får dom ringa då.
  Vi kommer nog skicka ut korten 3 månader innan och så ska dom svara 1 månad innan bröllopet. tänkter att man inte behöver mer tid för planceringarna. Så det blir nog bra.
 • Äldre 14 Oct 18:08
  #42
  kitkät skrev 2012-10-14 14:51:47 följande:
  Jag funderar också lite på det där, med OSA. Vi kommer nog skriva telefonnummer till mina föräldrar och min fästmans föräldrar, så får gästerna ringa till respektive föräldrar och anmäla sig. Men att lämna mailadress är också ett bra alternativ, så det kanske vi också kör på! Vi har inte riktigt kommit så långt i planeringen att vi börjat tänka på inbjudningskorten eller vart vi ska trycka dom, men jag har hittat många fina inbjudningskort på Calligraphen. Har ni några andra förslag på billigare alternativ? För jag tror att det är förhållandevis ganska dyrt på Calligraphen. 

  Vi vill ha barnfritt, så det kommer vi också skriva i inbjudan, ett vanligt sätt att formulera det på inbjudningskortet är att skriva "Barn är en gudagåva, men denna kväll får de vara hemma och sova". Jag har sett fler inbjudningskort med den formuleringen, så det blir nog både tydligt och bra! Vill ni också ha barnfritt på era bröllop? 

  En annan sak som jag tänkt på... Enligt syriansk tradition så skänker gästerna en pengagåva till brudparet istället för att ge materiella presenter. Men min fästman är ju svensk och vi vill inte ha några materiella presenter, men hur formulerar man det så att även dom svenska gästerna får veta att OM dom vill ge oss en bröllopsgåva så vill vi hellre ha pengar än materiella presenter? Vi vill ju inte att det ska verka som att vi tigger pengar... Har ni något bra förslag? 
  varför får dom inte numret till er istället? eller också så klart. för det är väl ni som ändå har koll på alla? Så kan dom ju ringa den dom själva känner bäst. kan ju kännas lite dumt för dina kompisar och ringa dina eller hans föräldrar. Men mejladress är absolut bra.

  Calligraphen är ganska dyrt ja men dom har massssssa fint. Så jag har också sett massa där. Men det finns ju vista print tror jag dom heter och sen finns det massa andra också. funkar ju att googla bara. :D
  Nej vi kommer inte ha barnfritt på vårt bröllop. Alldeles för många som inte skulle kunna komma då faktiskt och jag ser egentligen ingen anledning till det heller. Jag älskar barn så det gör mig inget att ha dom där. tycker mer synd om dom faktiskt om dom måste genomlida en middag på några timmar och så. Jag själv hade nog aldrig tagit med mitt barn på något sådant men det är ju upp till var och en. vi har ju den dealen i kontraktet att dom fixar till ett rum bredvid lokalen där man gör i ordning för barnen med madrasser och tv så klarar dom sig. självklart ska vi ha någon där som vaktar också.

  Många skriver ju att som bröllopspresten så önskar vi oss gärna bidrag till vår bröllopsresa eller dylikt. brukar funka.
 • Äldre 14 Oct 22:33
  #46
  kitkät skrev 2012-10-14 20:52:39 följande:
  Våra vänner har vi vardaglig kontakt med, så dom behöver inte ringa för att tala om ifall dom kommer eller inte, dom kan vi höra efter med själva. Men vi tänker att det är smidigast om vi lämnar telefonnummer till våra föräldrar så att släktingar som jag och min fästman inte har vardaglig kontakt med kan ringa till våra föräldrar, som dom har bättre kontakt med. Men vi får se hur vi gör med det där, vi har inte kommit så långt. 

  Det låter bra med ett "barnrum", då får barnen leka och sen sova när dom känner sig trötta och då kan föräldrarna slappna av. 

  Jag ska kolla upp tryckföretagen som ni tipsat om! 

  Föresten, vet någon av er något om "Drottninggatan Brud och fest" i Stockholm? Det står på deras hemsida att dom kan sy upp brudklänningar efter ens önskemål. Jag kontaktade dom och skickade med bild på en klänning som jag gillar och frågade vad det skulle kosta att sy upp en kopia, och dom skrev att det skulle kosta 6000 KR. Dom har tydligen folk som syr upp klänningar i Libanon, därför blir det mycket billigare. 
  ja okej. det blir nog bra säkert. vi lämnar som sagt uppgifter till både oss och svärföräldrarna så får dom välja. :D

  Ja men det här med barnrum tyckte jag var en bra idé. Så det kommer nog att uppskattas skulle jag tro. För det är nog som goli många som kommer från andra städer och så kan nog ha svårt att hitta barnvakt.

  Nej jag vet faktiskt inget om den affären, jag tänkte gå dit men jag hittade ju min dröm på en gång så det spelade ju ingen roll haha.
  Men 6000 låter ju som ett jättebra pris i alla fall. den tanken kanske man skulle haft innan man la ut det dubbla och lite till på en klänning. :S
  Men min syster fick sin uppsydd, inte av dom då men ändå och det tyckte jag inte blev bra så jag var nog lite rädd för det där.
 • Äldre 14 Oct 22:35
  #47
  goli skrev 2012-10-14 20:29:59 följande:
  ja, vi kommer också ha barn med på bröllopet. Tycker bara det är roligt och underlättar för många gäster som kanske inte riktigt kan skaffa barnvakt, kommer från andra städer o dyl. Plus att de är så jävla söta så det kanske slutar med att vi kidnappar några av ungarna själva, hihi! Låter jättebra med det extra rummet för barnen, önskar att vi oxå kunnat ha ett sånt!
  ja men verkligen. dom är så söta. både min bror och min syster får barn nu i november så det blir massa bebisar som jag kan sno. haha. Men förhoppningsvis så är ju jag några veckor gravid på bröllopet så då behöver man ju inte vänta så länge. :D ni får hålla tummarna för att det går på första försöket.
  Sambon sa precis att det blir väl inte så stor förändring med att ha barn? Jo tjena säger jag bara. haha. han skulle bara veta vad han ger sig in på.
  Han sa för övrigt att han klarar allt så vi får väl se. ;)
 • Äldre 15 Oct 10:42
  #50
  goli skrev 2012-10-14 22:53:20 följande:
  Åh vad roligt! Jag är också otroligt sugen. Jobbade med nyfödda i somras och jag dog nästan, så söta de var. Och känslan av att sitta med dem i famnen, mata dem med nappflaska... woooh jag var såld!

  Håller tummarna för att det ska gå bra för er! Och då kommer nog din sambo inse vilken "liten" förändring det blir, hahaha! Men jag diggar hans inställning, så det ska vara!

  Vi är väldigt traditionella och vi pratar om att börja direkt på bröllopsnatten. Vi får väl se hur mycket energi vi har då, haha!
  ja jag har jobbat på förlossningen så jag vet hur det där är. helt underbart.

  Ja jag hoppas det jag med. Men det kan man aldrig veta heller. Nej på bröllopsnatten kan man nog vara rätt slutkörd ändå. Så där blir det nog inget sånt även om man enligt sed ska det. haha. tror knappt någon orkar. nej som sagt jag hoppas på att det redan är fixat då.
  Ja en "liten" förändring blir det ju men den där lilla förändringen kräver ju en hel del. haha. Men ändå är det han som försöker få mig att förstå och se så JAG orkar. haha. Orkar du det här och det här och det här. Ja för 100 gången känner jag bara. Så han är nog lite införstådd med vad som

  Men som sagt han är nog med på noterna. han har redan bestämt barnvagn liksom. haha. Det roligaste kommer ju bli svärmors reaktion när hon inte tycker att vi ska skaffa barn förän om kanske 3 år. haha.
 • Äldre 16 Oct 10:04
  #52
  kitkät skrev 2012-10-15 15:04:13 följande:
  Värst vad ni är barnkära då! Hur kommer det sig att ni har så "bråttom" med att skaffa barn direkt inpå bröllopet? Är det bara barnlängtan eller är det biologiska klockan som tickar? Hur gamla är ni föresten? Jag känner också att den biologiska klockan tickar, men vi har sagt att vi ska vänta med att skaffa barn, åtminstone till ett år efter bröllopet. Vi vill leva ihop som nygifta först med allt vad det innebär, haha! Jag är 26 år, och min fästman är 27. Hur många barn vill ni ha då? Jag vill ha tre barn Glad
  oj nu vart det många frågor. haha.
  Nej men bråttom har vi väl egentligen inte men det känns som att det är dags liksom. När vi har gift oss så är alla mål uppnådda om du förstår vad jag menar.
  Vi är båda utbildade och jobbar, vi har då förhoppningsvis köpt vår lägenhet även fast det går lite sakta just nu haha, sen så är vi gifta då och våra vovvar är äldre så dom är inte lika dryga längre. Sen efter bröllopet är det ju inget mer vi "måste" spara till. Så då passar det jättebra.
  vi är när vi gifter oss 23 & 24 år gamla. både jag och sambon fyller år ca en månad efter bröllopet så vi blir 24 & 25 då. Så någon stress på grund av ålder är det icke.
  Men vi vill nog ha 3 stycken har vi sagt. men sen får man ju se hur det blir med det när man väl är inne i processen.
  Men som sagt vi känner att det är dags helt enkelt. vi har vart tillsammans tillräcklig länge och har gjort det vi känner att vi måste göra innan och har som sagt vår utbildning så vi ser inget som hindrar oss.
 • Äldre 16 Oct 21:39
  #57
  kitkät skrev 2012-10-16 10:14:17 följande:
  Hur går det med lägenhetsköpet föresten, på tal om det? 

  VI vill också ha tre barn som sagt och jag vill helst få barn innan jag fyller 30 år, men vi får se. Det är ju 4 år tills dess. Men samtidigt vill jag helst inte skaffa barn direkt efter bröllopet, jag vill gärna att vi ska få egen tid ihop som gifta... men man vet aldrig. 

  Om 20 min ska jag ringa till Oscars kyrkan och höra om man kan vigas där på fredagar. Jag vet inte om du läste vad jag skrev för några dagar sen, om fredag-lördag-dilemmat. Men om vi hittar en kyrka som vi gillar och där vi kan vigas på en fredag, så kommer vi att gifta oss på en fredag istället. Då sparar vi 40 000 kr på lokalen i så fall!  
  jodå vi har lagt bud men han vill ha mer. så vi avvaktar lite då vi inte tycker att lägenheten är värd mer så vi får se hur det går. Mäklaren är borta 10 dagar nu så det står ju rätt still så vi får se hur det blir när hon kommer tillbaka.

  Nej jag vill gärna ha barn på en gång för jag känner att jag verkligen inte vill vänta längre. finns liksom ingen anledning till det.

  Jo jag såg ditt dilemma så jag hoppas det gick vägen för er.
 • Äldre 16 Oct 21:41
  #58
  goli skrev 2012-10-16 14:31:43 följande:
  Hahaha! Ja tjejer, efter att ha läst era inlägg så känner jag mig riktigt gammal! Jag e 50... Nä, nu skojar jag bara. Skrev så bara för att 30 inte ska låta så mycket.Skrattande Men det e min ålder iaf och sedan ett och ett halvt till två år sedan började vi känna oss redo. Nu har vi ett år kvar av vår utbildning och ville vänta med giftermål och familj efter utbildning för ekonomisk trygghet plus att vi pluggar utomlands, så vi vill gärna ha våra familjer hos oss när det väl e dags. Men när jag ser barn någonstans så SKRIKER det i mig... hihi! Så det e dags! Dessutom vill min fästman ha ett helt fotbollslag, so we better get started!!! Nalle
  haha ja jag vet hur det där är. det liksom värker i äggstockarna när man ser barn. det underlättar ju inte att både bror och syster får barn 18 november, samma dag liksom. fast det vet man ju aldrig men ja. sen har 3 kompisar fått barn i september så det gör inte det hela lättare heller. jag har ju också varit så där att man ska vara klar med utb och så där men nu är det fan dag. vill bara ha bröllopet avklarat.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop