• mirre0­1
    Äldre 11 Sep 15:47
    10309 visningar
    52 svar
    52
    10309

    hur får man ihopp det :S

    nu är det 7 månader kvar tills vi skal säga jag och föreviga vår kärlek, 
    MEN jag blev sjukskriven & utförsökrad förra månaden och förlorade all min inkomst, nu står han fär hela kalaset och vi har INTE mycket pengar kvar efter alla utgifter hyror bil and so on,

    klumpen i magen börjar växa sig större, när jag insåg att det var rätt mycket pengar som skall fram på 6 månader men hur ? bara maten kostar 5500 från catering, vi funderade på egenbuffe men insåga tt de ej går finns ej tillgång till stor kyl & frys,  

    det som behövs i iköp är  2 kostymer ca 2000 kr
    mat 5500
    läsk & bubbelvatten 500 kr
    fika 500 kr
    blommor till buketter 1000 kr (binder själv )
    blommor till dukningen, 150kr
    diverse smink (sminkar mig själv ) 600 kr
    3 skjortot      600kr 
    lokal 2500

    hur tusan ska vi grejja detta
     

  • Svar på tråden hur får man ihopp det :S
  • Äldre 11 Sep 19:32
    #31

    tulpaner kan ju också vara ett bra alternativ i april?


    Köpa ett par buntar och binda ihop själv

  • mirre0­1
    Äldre 11 Sep 19:37
    #32

    vi gifter oss 25 maj men kommer  var borta halva april o maj så allt skall va klart i april 

  • Äldre 11 Sep 19:42
    #33

    gerbera är ju också en tacksam och billig blomma men att gå ett varv i blomsteraffären är ju aldrig fel

  • Äldre 11 Sep 20:58
    #34

    ett bra tipps är att bli klubb medlem på dressman då har ni atomatiskt 10 % sen brukar dom ha olika erbjudande där man få 20 och 30% på en vara.

    Kolla upp med en försäkringsrådgivare via facket vad du kan få ut för exsta ersätningar när du är sjukskriven. Om du har kvar din anstälning och arbetsgivaren har kollektivavtal så har du ju PTK.

    www.ptk.se/Vad-hander-nar-jag/blir-sjuk/Sa-blir-din-ekonomi-nar-du-ar-sjuk/

    Lycka till =)

  • Äldre 11 Sep 21:43
    #35

    Som flera har sagt innan hade jag också bett bestman och tärnorna att betala för sig. Speciellt om ni tycker det är OK att tärnorna väljer sina klänningar själva, så att de hittar något de kan återanvända. 
    När det gäller buketter finns det jätte mycket man kan göra billigt. Jag tycker till exempel det är jätte fint med buketter med endast brudslöja! Min bukett var som denna (har inte fått mina egna foton från fotografen än) och det kostade ca 250kr att göra (150kr för Protean samt 80kr för 4st Veronica och brudslöja). 
    Det finns även andra jätte häftiga ideer när det gäller bukett så som tygbuketter eller pappersbuketter...





  • mirre0­1
    Äldre 11 Sep 21:49
    #36

    tyg o papper är inget alternativ för mig, 

  • Odium
    Äldre 11 Sep 22:07
    #37

    Ursäkta om jag låter lite hård nu.
    Men om du inte är villig att ändra på något i ditt upplägg som du skrivit ut, varför startade du då tråden?

  • mirre0­1
    Äldre 11 Sep 23:55
    #38

    Är absolut villig att ändra men knappas dm viktigaste saker och defnitivt inte blommor till plast el tyg. Kan dock helt klart byta ut blommor till en annan rosa ich vit blomma sen har ja ju faktiskt inte skrivit att jag vägrar byta ut saker dock att vissa saker är omöjliga . Men ska ja byta ut de viktigaste sakerna som betyder mest blir de ingen ide me att ens ha de ju huh

  • Äldre 12 Sep 00:02
    #39

    Jag tycker du ska gå in till flera olika florister och ta hjälp av dom med vad det kan tänkas finnas för vita och rosa blommor i slutet av maj och ta priser och jämföra :)

    Jag förstår absolut om man inte vill kompromissa med allt. Jag skulle tex aldrig kompromissat bort vårt brudfölje eller valet av kyrka medan fotograf och ringar inte alls kändes så viktiga. Sådant som för andra kan vara det absolut viktigaste.

    Huvudsaken är att du/ni har koll på vad som känns viktigast för er, försöka hitta billiga och bra alternativ för det och sedan ser vad annat ni kanske kan plocka bort om ni inte har råd.


  • Sofiii­z
    Äldre 12 Sep 08:37
    #40
    mirre01 skrev 2012-09-11 23:55:26 följande:
    Är absolut villig att ändra men knappas dm viktigaste saker och defnitivt inte blommor till plast el tyg. Kan dock helt klart byta ut blommor till en annan rosa ich vit blomma sen har ja ju faktiskt inte skrivit att jag vägrar byta ut saker dock att vissa saker är omöjliga . Men ska ja byta ut de viktigaste sakerna som betyder mest blir de ingen ide me att ens ha de ju huh
    Kruxet för dig är ju att du inte har nått val, eftersom du inte kan låna pengar eller arbeta för att få in extrapengar. SÅ det finns inte så många alternativ än att välja bort eller ändra vissa saker om du ens vill ha ett bröllop.

    Som du skriver när du beskriver ditt problem så har ni inte möjlighet att spara ihop pengar till de utgifter ni har. Men ni har redan handlat alkohol osv till festen och skulle "förlora" dessa pengar om det inte blir av.

    Så du måste nog fundera en gång till på vad du kan ge avkall på. Annars blir de ju inget bröllop och då " förlorar" du pengar på de som ni redan har lagt ut pengar för.

    Annars är det ju ingen större mening för oss andra att komma på idéer på hur man kan spara in på utgifterna du radat upp.
Svar på tråden hur får man ihopp det :S