• CoolJen

    Rockelstad slott 2012/2013

    Jag hoppas att vi kan få ihop en ny lång och bra tråd om Rockelstad slott.
    Planerar du att gifta dig där, har du gift dig där, har du varit där som gäst?
    Fyll på med allt du vet och tycker! Skrattande

    Länkar till gamla Rockelstad-trådar(vissa är väldigt gamla)
    www.brollopstorget.se/Forum-1-1/m3213131-10.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-1/m391235.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-1/m2702049.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-1/m3370352.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3634839-1.html

    Länk till Rockelstad slott:
    www.rockelstad.se/

  • Svar på tråden Rockelstad slott 2012/2013
  • tinaalpfält

    Vi har anlitat tinas catering i Flen till vår buffé, men hon gör trerätters med =)

  • Maries31

    Här är en till som hittade Rockelstad igår! Kul med en helt ny tråd då de andra är ganska gamla... Jag har en fråga till Cooljen... Du skrev att det var alldeles för dyrt för er under sommaren... hur stor skillnad är det i pris under lågsäsong?


    Jag har verkligen drömt mig bort i planeringen av ett två (tre-)dagarsbröllop men vi har inte riktigt valt om vi vill gifta oss på sommaren eller under vintern och lägre pris blir ju lika med möjlighet att bjuda fler av sina nära och kära!

  • CoolJen

    Tror det kostar minst 73000:- på sommaren och minst 40000:- på hösten/vintern.
    Med allt jag vill ha så kom vi upp till 60.000:- dessvärre men vi får väl dra ner på det vi vill ha därifrån.

  • Maries31

    Mmm... det är mycket pengar... Men å vad jag skulle vilja ha mitt "drömbröllop" där! Har dock velat fram och tillbaka idag och funderar på om det verkligen är värt att dra ner på gästlistan för att få ha festen där..... Men vart sjutton ska jag hitta ett ställe nu som gör mig nöjd om vi kommer fram till att Rockelstad blir för dyrt??! Lyckliga ni som redan bestämt er! Hänger nog kvar här tills vi är riktigt säkra ;)

  • katelin

    Maries31 - Jag har gått in och läst många av de bröllopsbloggar som Rockelstad har länkat till. Och det verkar som att en hel del tar betalt för av de som är inbjudna. Det kanske kan vara ett alternativ om du känner att budgeten inte håller för ditt drömbröllop :) Vi kommer gifta oss på försommaren när det kostar 65000 kr. Tyckte det var lite väl dyrt med 73000 kr. Hoppas det löser sig ialf. Men jag är överlycklig som verkligen hittat detta slott, eftersom man kan erbjuda dem övernattning.

  • tinaalpfält

    Katelin: Jag och min m2b är några av dem. Vi tar betalt ungefär motsvarande övernattningskostnaden (350+90+50=490, fast vi har sagt 500 eftersom att det är jämnare.) Sen betalar vi resten.

    För att svara på några fler allmänna frågor som har cirkulerat...

    Vi hittade Rockelstad på nätet när vi googlade efter en lokal i mälardalen och efter ett besök i augusti förra året hade vi bestämt oss. Vi kommer bli totalt 52 personer inklusive mig och m2b.

    Som jag har nämt tidigare kommer maten att komma från Tinas Catering i Flen. Vi har kombinerat rätter från olika bufféer hon har till vår egen buffé. Det som blir så bra är att det kommer att bli ett par rätter som kan klassificeras som förrätter som vi kommer att servera först, sen kommer "huvurätterna" och sist efterrätten som ingår i buffén.
    Tårtorna kommer från Konditori Janeling i Eskilstuna Skrattande

    Vi har hela tiden tänkt viga oss nere vid bryggan på baksidan oavsett väder, men efter gårdagens besök dök en plan C upp, vigsel i brygghuset. Eftersom att vi inte är så många fungerar det. Plan B är paraplyer och ett partytält över VF och brudföljet.

    Smink och hår sköter jag, tärnorna och en till kompis själva. Då jag inte är från trakten kändes det svårt att leta upp en frisör via telefonkatalogen/internet.

    Fotografen kommer från Stockholm.

  • CoolJen
    Maries31 skrev 2012-09-02 19:58:11 följande:
    Mmm... det är mycket pengar... Men å vad jag skulle vilja ha mitt "drömbröllop" där! Har dock velat fram och tillbaka idag och funderar på om det verkligen är värt att dra ner på gästlistan för att få ha festen där..... Men vart sjutton ska jag hitta ett ställe nu som gör mig nöjd om vi kommer fram till att Rockelstad blir för dyrt??! Lyckliga ni som redan bestämt er! Hänger nog kvar här tills vi är riktigt säkra ;)
    Vi har iofs. inte bestämt oss till hundra eftersom jag väntar svar från ett ställe som ligger 10 min härifrån.
    Där kan man också ha egen mat och dryck, det ligger vid vattnet men man kan inte övernatta där, så det blir ett helt annat koncept. Dock ca 20.000:- billigare och det ligger så nära att glömmer man nåt så är man hemma igen på 10 min.
    Har väl blivit kär i konceptet att alla bor tillsammans, man kan ha aktiviteter, det finns fina vigselplatser och fina platser för fotografering, alla äter frukost tillsammans osv.

    Vi kommer absolut behöva ta betalt för övernattningen av gästerna.
    Vi har tänkt 500:-/pers och då ingår inte lakan eller bäddning. Tycker det är hutlöst att betala drygt 7000:- för bäddning och lakan!
  • Maries31

    Tack för era svar Katelin och CoolJen :) Vi har tittat och funderat men det lutar mer och mer åt att vi faktiskt har ett mindre, mer intimt bröllop med de som betyder mest för oss... när och vart det sen blir är en annan fråga :) Hänger nog kvar här i varje fall för man vet ju aldrig ;)


    Tycker att det är en smart idé att ta betalt för övernattningen... räknade själv på att ta ca 350 kr/pers.


    CoolJen, förstår att det är bekvämare att ha festen lite närmare hemmet men visst är fantasin om slottsbröllopet i dagarna tre (två) lockande! :)

  • CoolJen
    EmmaT skrev 2012-09-02 12:51:51 följande:
    Inte så värst långt faktiskt... Vi har bokat fotograf, jag har börjat sy och inhandla dekorationer till Kristallsalen där jag tror vi kommer ha middagen, men utöver det är det mest inhämtning av inspiration som gäller för stunden :) Just det - jag har köpt mina skor också!

    Min blivande har en kollega som är make-up stylist, men jag skulle gärna vilja hitta någon som både gör hår och smink...tips någon?
    Vad blir det för dekorationer?

    På tal om övernattning, pris, bäddning.
    Som sagt så tycker jag att det är hutlöst dyrt att betala ca 7000:- för att få lakan och bäddat men känner ändå att det är lite tacky att låta folk ta med egna lakan och bädda själva.
    Min tanke nu är att köpa billiga lakan på ikea och hitta 2 "frivilliga" som kan bädda alla sängar.

    Tinaalpfält: glöm inte att uppdatera här i tråden nu i höst
Svar på tråden Rockelstad slott 2012/2013