Inlägg från: Moignon |Visa alla inlägg
  • Moignon

    Bröllop 29/6-2013

    Jag ansluter mig. Började planera för ett år sen och hade mkt klart redan i somras men har halkat efter nu. Men tror ändå det är hyfsat ok ändå. Det mest störande är att nästan ingen tackat ja än även om vi vet att väldigt många tänkt komma! Hur många har ni bjudit som nästan fått svar från alla?

  • Moignon

    Vår situation är att vi har bjudit 88st men räknat med att ca 15 personer inte kommer. Har fått svar från den manliga släkthalvan men min sida har varit lite sega! När det gäller vänner tror jag det är lite samma sak, att många tar det för självklart att de kommer eftersom man har pratat om det! 

    Anyway, det jag känner mig lite stressad över är att jag i nuläget inte har ordnat med frisör och smink. Hur är det med er andra här? Och vad betalar ni för det? Jag vill ha det enkelt och är inte ute efter att lägga hutlösa summor på detta, men kan tycka att det är svårt att hitta en balans där.

    Sen måste jag ju berätta att jag var ute och provade brudklänningar med min tärna/bästa väninna i onsdags. Här måste man boka tid, så det blev ju lite stelt, men det var fantastiskt kul att se hur vacker man kan bli!! Tanken var att få inspiration eftersom min syster ska sy klänningen. En helt annan än någon av de jag provade eftersom de flesta var med väldigt mycket fluff-fluff, tyll, helspets osv när jag har tänkt mig enkelt, med frassiden och spets endast upptill. Men, ska ta en runda till om ett par veckor hemma i Gbg. Detta var i Oslo som kanske är annorlunda. 

  • Moignon

    Ja, nackdelen är att hon är i NY fram till slutet av april och att det kommer vara lite nervöst med att få den färdig. :) Men i Juni kommer hon ha det som heltidssysselsättning så det ordnar sig nog. :) 

    Det varierar ju som sagt en del hur man löser det där med smink och hår. Kollar med min vanliga frisör innan jag kollar något annat tror jag. Önskar jag kände ett gäng duktiga människor, förutom min syster som är duktig på allt men som jag inte vill belasta för mycket!

    Har ni tittat på blommor än? Varit hos florist? Där har jag inte gjort så mycket mer än funderat, och lite inne på att bara köpa blommorna och göra bukett själv alternativt låta någon annan duktig kreativ person få äran. Känner: Hur svårt kan det vara?!" Till saken är att jag vill ha den där lite vilda, ovårdade känslan i buketten. Långt från den perfekt runda rosbuketten som är ganska populär. Men kanske dumt att chansa. Får kolla vad det skulle kosta, min drömbukett med mycket vitt och grönt, prärieklockor, rosor, ev. pioner om det inte är för sent, och något grönt...  

     

  • Moignon

    Känner precis samma sak. Men nu är dukar bokade och allt porslin. Jag har bokat tid hos min frisör och ska då även passa på att prata igenom uppsättning så får gräva fram alla inspirationsbilder. Har fått en kontakt när det gäller smink som har vettiga priser och som vår fotograf rekommenderade, hon jobbar även med fashionplåtning så tror hon vet vad hon pratar om. I helgen ska jag prova fler klænningar och så ska det kollas kostym. Kanske hinna lite pyssel med. Och inhandla lite mer dekorationer.

  • Moignon

    Vad har ni tänkt er för mat miss jh? Buffé eller sittande middag? Finns ju mycket att välja mellan som sagt! Vi ska försöka komma igång med massa pyssel i helgen. Ser fram mot det!! Mycket idéer! Vad ska ni ha för dekorationer?

  • Moignon

    Bra grej med olika sorters kött att välja på! Vi kör på havstema när det gäller maten. Vi ska ha runda bord med linnedukar och blå dunilinsevetter. Vi håller på och samlar glasburkar som vi ska dekorera med band och ha blommor i. Kommer även ha bordsnummertavlor som inte är klart än. Bordsplacering hade vi tänkt använda stenar till också, men ska använda tapet som vi hade till inbjudningskorten. Kommer ha lite gamla saker som är kopplat till resande: jordglob, resväskor och liknande. Sen en del annat som vi inte är helt klara med hur vi ska göra. :)

  • Moignon

    Vi hade gärna haft vid havet men vi föll för en lokal som ligger långt därifrån. :) 100 dagar, då kanske det är dags att sätta fart... Ordentligt!

  • Moignon

    Kan bara instämma om vilket klipp ni gjort med bygdegården. Vi lägger ganska mycket på vår lokal och där finns nästan ingenting! Men den är fantastiskt vacker och vi behöver inte lägga pengar på att piffa den så mycket. Det vi kommer göra blir istället väldigt personligt. Vi har massa tapet över som de förra ägarna använde till vardagsrummet. Den använde vi till inbjudningskorten och igår drog jag fram pyssellådan och klippte hjärtan som sys ihop och hängas som en girland. Har inte bestämt var än men ev bakom oss eller vid bordet där vi ska duka upp tårtan. Drog även fram alla glasburkar vi samlat och insåg att vi kommit ganska långt! Testade att knyta blått band runt men blev inte helt övertygad om att jag tyckte det blev så bra. Sen var jag och testade klänningar. Blev mest förvirrad. Ingenstans fick man fota och den första av de två klänningar som jag fastnade för fick jag inget modellnummer på och kan inte hitta... :( special day, helspets, väldigt enkel utan massa tyll och underkjolar. Sydd i båset. Önskar jag kunde visa!

  • Moignon

    Jag behöver inte oroa mig för vigseln, men är det dåligt väder kommer alla gäster få mingla i en mindre lokal innan middagen. Är rädd att det ska bli varmt och trångt... Jag är skeptisk och planerar för ruskväder denna dag för att slippa panik och besvikelse. :) Vi har också tillgång till lokalen hela helgen, tänkte ha våffelbrunch på söndagen för de som vill! Hoppas ni alla får en trevlig påsk! Krya på dig JochP.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013