Inlägg från: Moignon |Visa alla inlägg
  • Moignon

    Bröllop 29/6-2013

    Många aktiva den hær helgen, vad hærligt! Sjælv skulle jag vilja beskriva de senaste dagarna som kaos innombords. Tanken var att min syster skulle kommit hit igårkvæll och att vi skulle ha skissat på klænningen tillsammans och sedan titta på tyg i Borås imorrn. Men istællet gick hon och blev sjuk och kænde sig fortfarande sliten igår så jag satt sjælv hær hemma istællet.

    Børjar den hær dagen med att læsa ett sms från mamma dær det står att min morbrors familj inte fått inbjudan och kanske inte heller den andra som vi inte fått svar från. Halva slækten ær bønder som vi inte ræknat helt med att de skulle komma, men nu kanske inte någon från mammas sida kommer.... :( Sen visar det sig att pappa misat lappen med adressen till hemsidan som vi skickade med i injudan, så de har ingen koll på vad som hænder under helgen... och dærmed inte heller planerat så mycket kring nær de skulle komma. Før det går ju inte att fråga...

    Har varit en svæng till Panduro i alla fall och køpt lite band som jag ska pynta våra burk-vaser med. Har dessutom gjort det galnaste underklædeskøpet någonsin, en blå bomullsbody med spets upptill! :) Vet inte om jag kommer kunna anvænda den till brøllopet, men tyckte det var lite roligt och den kostade bara 200. 

  • Moignon

    En helg som startade i tårar och slutade i bubblig glädje är över. Vet fortfarande inte hur det blir med släkten men äntligen är vi igång med min klänning! Vi hade bestämt att vi inte skulle köpa något tyg innan vi bestämt klart, men när vi står där i tygbutiken vet vi precis hur vi ska göra det. Så 4 m tyg och lika mycket fodertyg blev inhandlat! Sedan tog vi mått och min syster skissade efter våra tankar och idéer. Om tre veckor ska hon gjort en provklänning. :) Sen har pappa varit i Tyskland och handlat bubbel, freixenet som även finns på systemet, avec till kaffet och vin och öl till festen. Har även beställt varmrättsvinet från systemet. Ska försöka göra beställning på förrättsvinet och det alloholfria med. Vilken härlig solskensstatistik du tagit fram!! Vill också kunna vara ute även om vi inte är så väderberoende under vigsel och fest.

  • Moignon

    Tja, du ska ha många lager antar jag? :) jag har bara ett lager och min syster har sytt en klänning tidigare så litar på henne. :)

  • Moignon

    Vilken fantastisk möhippa du verkar ha haft! Längtar till min men blir antagligen första eller tredje helgen i juni. Ska snart träffa min ena tärna för lite planering och mys. Har dessutom köpt tärnklänningar, väldigt spontant på Åhléns i lördags, som hon ska prova. :) min syster som också ska vara tärna har redan fått sin. :) Fick dessutom veta att vår florist jobbar sista dagen den 29e innan semesterstängt...! Och så har jag föst ihop alla som ska sjunga under vigseln för att få igång lite planering kring övning osv. Just det, har även bestämt att mina närmsta tjejkompisar sover hos oss på fredagen!

  • Moignon

    Pappa och hans fru var till Tyskland förra helgen. Så nu har vi bunkrat upp med bubbel, öl och vin till festen. Han hade ingen erfarenhet sen tidigare och vet inte om ni har det: var ute i god tid om ni åker till bordershop! Bubblet vi ville ha tog slut och fick inte riktigt lika mkt öl som vi räknat med. Galet... Ska till Stockholm i helgen och träffa min sambos syster och hennes man. Han ska toasta så tänkte passa på att gå genom lite!

  • Moignon

    Kan tänka mig att det inte var all öl, men den ena sorten. Och när han skulle tillbaka och ta öl till sig själv var det slut. Vet som sagt inte vad det helt betydde. Men det är nog bra att dela upp sig!

  • Moignon

    Vi har hittat den perfekta toastmastern!! Det kommer bli så bra! Gick igenom hela dagen i söndags och det känns riktigt bra. Han var själv på bröllop i lördags och hade suttit och klockat allting. :) Tårta som sagt, mamma ska provbaka imorgon så får vi se hur det blir! En hallon-cheesecake-brownies täckt med grädde. Mm... Choklad... Blir normal storlek på alla så behövs 8 st...! Hur gick det med alloholinköp förresten?

  • Moignon

    Var på brøllop i helgen och fick oss lite nya funderare! De hade kvadratiska bord med 8 runt varje, vilket næstan motsvarar våra runda bord med 8 runt varje. Det var fantastiskt trevligt så jag tror att våra bord kommer bli perfekt!


    Næsta helg ska vi træffa præsten och kolla lokalen tillsammans med kocken. Blir eventuellt att træffa floristen med, æven om det blir minimal sovmorgon och en rejæl omvæg. Vi får se!


    I helgen ska jag æntligen få prova klænningen... eller, provklænningen som min syster ska sy. Ska bli riktigt spænnande!


    Længtar efter min hippa ænnu mer nu nær ni pratar om hur kul ni haft det!! Min blir antagligen inte førræn sista møjliga! (ræknar med att det inte blir midsommarhelgen)

  • Moignon

    Full rulle här i tråden. Trodde jag skulle vara aktiv den här helgen, eftersom jag var bombsäker på att möhippan var inplanerad om två veckor. Men icke... Jag blev så chockad när de sticker ut huvudet på balkongen! Tog säkert en timme för mig att återfå lugnet. Haha... Fick ta mig en dusch och ta på mig samma fina klänning som jag hade på förra helgens bröllop. Sen blev jag rejält sminkad och fick dagens andra chock när jag tittade mig i spegeln! Rejält med färg och eyeliner. :) Men det var fint! Alla hade en prick i pannan och jag började ana dagens tema när jag fick en Bollywood-inspirerad bok och de fixade mina naglar med bling på både fötter och händer. Ut i solen och sedan anslöt vi till de större gänget som väntade på ett brunchställe inne i stan. Jag fick även en hög ord som jag skulle använda till en dikt till min sambo. Under brunchen fick jag massa grejer som de tagit med och som jag skulle gissa vad som tillhörde vem och bakomliggande historia. Sen blev det ut i solen igen för att samla ältenskapsråd innan vi begav oss till keramikmålning med tillhörande bubbel och jordgubbar. Jättekul! Sen åkte vi hem till en kompis och blev välkomnade till Indien. Efter lite mingel och vin blev det dags för svettig men oh så rolig magdans. 13 tjejer i ett litet vardagsrum en het sommareftermiddsg. :) Kvällen fortlöpte med att en isländsk kock bjöd på indisk jätteglad mat, mycket prat och skratt och tillslut en del dans i samma nämnda vardagsrum. Är så glad och lycklig för att ha så fantastiska vänner! Hade så galet kul hela dagen! De hade verkligen tänkt till! Glad att så många kom långt bortifrån med!

  • Moignon

    Vi ska ha pysselhelg och försöka få ordning på festhäftena, vigselprogram, bordsnummerskyltar osv osv i helgen. Blir 1 per person även för oss. Ska träffa prästen med så kan vi spika vigselprogrammet ordentligt. Vad kul Annika med provsminkningen! Vill man ha fina kort är det bra med lite extra smink med, ska se till att sambon får lite han med för att slippa blank panna. :) Jag kommer inte ha någon provsminkning men ska fixa håret veckan innan så då spikar vi nog alla detaljer tillsammans. (Hon ska sminka)

  • Moignon

    Vilka trevliga hippor! Vad härligt de prickade in med vädret miss jh! Det känns galet att det bara är tre veckor kvar... Har knallat runt i skorna i helgen för att gå in dem lite. Hade intensivt schema i lördags... Så nu är buketten beställd, vi har gått igenom med han som ordnar maten och träffat prästen! Vi har fått tag på fantastiska människor verkligen...! Kändes som en lättnad att prästen verkade väldigt bra. Har även fått ordning på vigselprogram, spikat bordsplaceringen och gjort pärmen till festhäftena. Sist men inte minst provade jag provklänningen min syster sytt och det känns jättebra!! Hur går det för er andra? Lugna, stressade? Mycket kvar? Jag tycker det börjar kännas pirrigt...

  • Moignon

    Är inte jättemånga med det där men ska ha blå skor och blått band runt buketten som matchar sambons fluga och vissa dekorationer. Låna mammas smycken. Klänningen är ny såklart. Gammalt... Tja, kommer ev inte köpa ny bh. :) I helgen blir det klänningsprovning, lite inköp, lite pyssel. Sambon ska dessutom på svensexa vilket han inte i sin vildaste hade kunnat tänka sig. :) Två veckor kvar... Galet! Och du Annica som bara har en vecka! Jag kommer vara hemma från onsdag kväll vilket känns skönt!

  • Moignon

    Har provat klänningen igen och nu är det dags att sy i riktiga tyget!! Det kändes fantastiskt bra när jag satte på mig den...! 

    Vad kul att det kändes så bra med ringarna JoP, själv går jag och väntar på att få våra... vill ha dem nu! Har graverat och putsat sambons, graverat min vigselring och putsat förlovningsringen.

    Var in till stan och handlade massa grejer som vi ska ha på toaletterna. Det roliga är att jag glömmer att köpa tvål... men, men, får bli en runda till.

    Ska ge mig på och göra en egen hårprydnad med hjälp av ett billigt diadem och sidenband och trälim (ett knep från min syster). Ska bli spännande att se vad jag lyckas få till. :)

    Det var till att ha varit duktig och bakat Annica! Mamma ska baka vårt bröd, men blir nog inga hjärtan! 

  • Moignon

    Jag syr inte själv men min syster, hon är grym! Är på väg hem till Sverigenu, ser fram mot allt som ska färdigställas! Våra sångare och pianist är lite utspridda så övar var för sig och får lite tid i kyrkan innan vigseln. Men tror det ordnar sig! Det därmed smink är svårt, min frisör fixar det och självklart är jag lite nervös eftersom jag inte får någon provsminkning... Men, men. Litar inte på att jag själv får till det lika bra och har inte alla produkter som krävs för att det ska hålla och bli så fint som möjligt. Ska till frisören imorrn och lägga i slingor och klippa, inte haft någon färg i på många år så blir spännande!

  • Moignon

    Men grattis heobea! Är det första barnet? Vilken bröllopspresent! Det är nog skönt att prata med toastmastern! Tråkigt med syförbud dock... :(

  • Moignon

    Hoppas ni hade en trevlig midsommar, det hade vi!

    Nu ska det som sagt slutføras! Ska få ordning på alla festhæften idag ær tanken. Får se om vi hinner lite annat pyssel med.

    På tisdag ska vi genrepa med præsten och så ska jag till min syster før att hon ska kunna sy och prova klænningen det sista!

    Tænker på dig Annica idag, hoppas ni får en fantastisk dag! Ser fram mot att høra om det efteråt. :) 

  • Moignon

    Grattis Annica, vad kul! Just nu verkar vædergudarna vara på vår sida, men tyværr kan det ju ændra sig lika snabbt med tanke på att de visade regn igår. :(

    Nær det gæller det dær med att træffa præsten. Jag var nervøs innan eftersom jag ville veta vad vi skulle ha før præt och gå igenom, sedan visade det sig dessutom att kantorn skulle vara tjænsteledig fram till før en vecka sen drygt. Men allt har ordnat sig. Vi har træffat præsten och gått igenom och ska træffa honom ikvæll igen før att ha "genrep". Før mig kænns det bra, æven om han betonade att vi inte behøver oroa oss och att han kommer guida oss genom hela vigseln.  

    Att vissa præster inte går med på brudøverlæmning får man leva med eftersom det inte ær en svensk tradition eftersom man vill poængtera att man gifter sig av fri vilja och inte måste ha sina førældrar tillstånd osv. Sen kan man ha en egen ønskan om detta men får nog rætta sig efter den aktuella præsten. Det ær ju samma som det dær med att præsten inte sæger till att man ska kyssas. Vår præst sa visserligen nær det brukar passa, men han kommer ju inte sæga till.

    Det kommer løsa sig, men førstår om det kænns lite otryggt. Men har ni "schemat" så kanske ni kan øva lite hemma sjælva? 

  • Moignon

    Ska städa av lägenheten idag, massa folk som ska husera här i helgen. :) sen ska vi skriva några lappar och handla de sista grejerna. Imorrn blir det familjemys med grillning hos sambons föräldrar. Ska baka en ägg, nöt och chokladfri cheesecake med. Och slutföra de sista festhäftena. Snaaart! :)

  • Moignon

    Idag har vi jobbat och avslutat med en fantastisk middag med de närmsta. Imorrn är det dags! Lycka till alla!

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013