• Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 13 Aug 12:44
    45789 visningar
    316 svar
    316
    45789

    Oktober 2013

    Nu har vi bestämt oss!! Efter 6,5 år och 2,5 år som förlovade berättade vi igår för våra föräldrar att vi har bestämt oss för att nu ska bröllopet bli av! Så nu börjar planeringen så sakta! Ska börja leta lokal och bestämma exakta datum och då kunna boka kyrka och präst. Och i slutet av denna månad ska vi träffa våra föräldrar ihop och diskutera budget! Åh detta ska bli så kul men så svårt att veta vart man ska börja! Man har ju drömt om detta så länge!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-15 21:29
    Hoffsenannen Tottplex: 19 oktober

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-09 20:45
    Brudarna i oktober 2013!

    Koyal 5
    FiiFii 12
    Hoffsenannen Tottoplex 19
    Frullis 19
    HelenaFredrik 26

  • Svar på tråden Oktober 2013
  • solkla­rt
    Äldre 19 Feb 19:07
    #71
    Frullis skrev 2013-02-19 14:26:57 följande:
    Vi har inget färgtema eller nått sånt så jag köpte enkla krämfärgade dubbelvikta kort som vi skriver för hand i. Sen framkallar vi foto och sätter i som tackkort. Vi vill ha det så enkelt som möjligt. Personligen tror jag man försvårar med tema och färger, jag hade inte orkat leta efter rätt nyans på allt. Men det är ju bara vad jag känner.
    Ja nog är det svårt allt, men just korten vill jag göra för då har jag en anledning till att pyssla. Sen kommer jag nog inte vara helt manisk när det gäller färger och inte ha för mycket krafs. Utan tänker på typ servetter, dukar och någon enstaka dekoration :) 
  • solkla­rt
    Äldre 19 Feb 19:10
    #72



    Den klänningen blev det för min del :)
  • Äldre 23 Feb 10:55
    #73

    Fin klänning du valt. Hur lång tid tar det innan du får den?

  • Äldre 23 Feb 13:37
    #74

    Håller med föregående talare: Jättefin klänning!

    Hur går det annars i allas planer? Jag har lite kommit till ett dödläge, jag googlade och kollade hur mycket som helst de första 1,5 månaderna men har nu tröttnat lite på att kolla klänningar, ringar, kort och grejer... Fick nog en överdos av allt som har med bröllop att göra. Har inte beställt något än, vill liksom tänka igenom det ordentligt innan så risken att jag ångrar mig är minimal. Nu vill jag bara vara där på själva dagen och gifta mej! Jag är verkligen en som älskar att planera och skriva listor på allt, men det kan bli för mycket också.

  • solkla­rt
    Äldre 23 Feb 14:09
    #75
    Koyal: Tack snälla! Jadu, det ska enligt Dino ta 13-20 dagar att få hem den. Så vi får väl se om det stämmer. Beställde den i måndags kväll.

    Frullis: Tack du också :) Precis samma sak hände mig! Surfade som en idiot på allt som hade med bröllop att göra men det gav inte så mycket, kändes som att man inte kom någonstans iaf. Kändes för tidigt att börja med kort, beställa klänning osv. Men nu i slutändan tror jag att det ändå gav något, bilden av den stora dagen har klarnat lite iaf.

    Vad har ni för budget för era bröllop? Jag tycker att det är skitsvårt, har liksom inte satt någon exakt summa. Utan tanken är att hela tiden försöka spara undan lite pengar på ett konto och sen köpa hem saker lite pö om pö för att sprida ut alla kostnader. Så i slutändan vet man ju inte vad det blir. Sen kan man ju hitta saker på erbjudande nu under alla månader som är kvar så då kan man ju passa på. 
  • solkla­rt
    Äldre 23 Feb 14:51
    #76

    Kan ju  förtydliga att det handlar om 13-20 vardagar. 

  • Äldre 23 Feb 15:24
    #77

    Vad spännande! Vi har en strategi som går ut på att vi en gång varje helg tar en timme och planera vad som behöver göras samt ordna EN grej. Idag gick vi igenom vad vi ska göra nästa vecka (blev att förtesta brudgumskläder, dvs utan krav på hur det ska se ut och mest för att se vad vi är ute efter) och grejen som skulle ordnas var kontoll av gästlistan.

    Under vardagarna kan jag surfa för att förkolla vad som ska göras, men jag väljer då bara en sak. Typ idag kollar jag bara på inbjudningskort och ser vad för stil jag gillar. Imorn kollar jag på brudskor osv. Då får jag en överblick. När jag väl känner mig redo för att slå till och köpa något eller titta närmre med fästmannen har jag hunnit gå igenom sakerna flera gånger, så jag känner mig då rätt säker på vad det är jag vill ha samt att vi kan fixa sakerna snabbare.

    Vigselringen började jag kolla översiktligt redan innan jul bara för att hålla utkik efter erbjudanden osv. Jag visste sedan vad jag vill ha så efter bröllopsmässan fick vi en rabattcheck på 20 %, utöver det dök dubbelbonus upp vilket var på 1400 kr efter köpet av förlovningsringen. Jag räknade på det och köpet nu, trots att det är flera månader kvar, skulle spara oss 5000 kr. Så då var det bara att slå till.

    Brudskorna trodde jag att jag hade hittat, budade hem ett par underbara skor från tradera för bara 61 kr! Tyvärr dök de aldrig upp :(

  • Äldre 23 Feb 15:41
    #78

    Håller absolut med om att bilden börjar klarna om hur jag/vi vill ha det på stora dagen, så något gott har ju allt surfande gett. =) Precis som solklart skrev känns det för tidigt att köpa grejer redan nu, men det är å andra sidan dumt att vänta för länge med...

    Vi satte upp en budget i början av planerandet (med hjälp av all info jag surfat fram!) och försöker hålla oss till den, den ligger på ca 40 000 kr inkl ringen. Det vi har prioriterat är maten, och själva festen samt ringen. Vi ska ha så lite som möjligt utöver det. Ska bla be fotointresserade vänner fota, kompis gör tårta, sätta upp hår och sminka själv, m2b använder uniform han redan har, ingen brudbukett mm mm. Vi räknar med att vi blir ca 45 inkl oss på bröllopet.

    Strategin som Koyal nämner om att sitta en timme på helgen är smart, men hade inte passat oss då min sambo reser väldigt mycket just nu och är hemma lite då och då. Vi tar upp saker när vi kommer på nått helt enkelt. Sen är han inte lika intresserad av klänningar och ring som jag är, så det tar jag med syster och kompis som är tärna. =) Måste kännas jäkla bra att få ringen 5000 kr billigare!! Den jag kollat på skiljer sig med 2000 kr hos olika försäljare. Beställer du/ni på nätet? Tråkigt med skorna, men tur att det bara var 61 kr.

  • Äldre 23 Feb 15:58
    #79

    Jag har också en resande sambo men detta år har jag haft tur och fått ha kvar honom längre tid :D Annars var det varannan vecka hit och dit, månad här och där.

    Du kan ju alltid plocka höstlöv och göra en fin bukett! Gratis och något jag själv funderade på. Färgsprakande! Åh har jag sagt hur mkt jag älskar hösten??? ;)
    Vi kommer använda kottar som sprayas guld som placeringskortshållare.
    Det var helt klart välkomnat med en besparing på 5000 kr. Försöker pressa ner så mkt det bara går. Vi köpte ringen i butik från Hallbergs guld, just nu har de erbjudande på 25 % på valfritt diamantsmycke. Vad är det för ring du är ute efter?

    Jo visserligen är det tur att jag inte spenderade mer, men synd att posten slarva bort dem då de var verkligen ursnygga. Liknar dessa från Etsy fast var vita.


  • Äldre 23 Feb 16:08
    #80

    Bra idé där med höstlöven, det är verkligen vackert med höstfärger! Men som det känns nu ska jag inte ha nån bukett alls, vet egentligen inte varför jag inte vill ha det, tycker nog det känns konstigt att gå och bära på blommor. =)

    Jag har fastnat för en alliansring med fem stenar, en scalin mountain rocky. I vitguld och orhodierad (hur det nu stavas). Var väldigt inne på trestensring innan och ett tag på en med större sten i mitten och mindre på skenan, men nu har jag bestämt mej för en klassisk alliansring. Hur ser din ut?

    Fina skor, verkligen! Så posten slarvade bort dem? Vad konstigt! Borde inte de ersätta då? Själv ska jag nog ha ett par vita skor jag redan har, har bara använt dem på typ 2 bröllop, så de är som nya. Dessutom är klänningen lång, så de kommer nog inte synas så mycket.

Svar på tråden Oktober 2013