• Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 13 Aug 12:44
    45768 visningar
    316 svar
    316
    45768

    Oktober 2013

    Nu har vi bestämt oss!! Efter 6,5 år och 2,5 år som förlovade berättade vi igår för våra föräldrar att vi har bestämt oss för att nu ska bröllopet bli av! Så nu börjar planeringen så sakta! Ska börja leta lokal och bestämma exakta datum och då kunna boka kyrka och präst. Och i slutet av denna månad ska vi träffa våra föräldrar ihop och diskutera budget! Åh detta ska bli så kul men så svårt att veta vart man ska börja! Man har ju drömt om detta så länge!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-15 21:29
    Hoffsenannen Tottplex: 19 oktober

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-09 20:45
    Brudarna i oktober 2013!

    Koyal 5
    FiiFii 12
    Hoffsenannen Tottoplex 19
    Frullis 19
    HelenaFredrik 26

  • Svar på tråden Oktober 2013
  • Äldre 16 Feb 12:07
    #51
    Frullis skrev 2013-02-16 11:04:43 följande:
    Hej!
    Jag hoppar också in här, nu har vi efter en del velande om månad äntligen bokat både kyrka och lokal den 19 oktober! Känns skönt att ha ett bestämt datum. =) Vi hade inga problem alls med vare sig kyrka eller lokal, det var hur ledigt som helst hela hösten.
    När ska ni köpa klänning och ring? Jag har ju kollat en del, men inte vågat köpa än...
    Roligt! Oktober räknas som lågsäsong vad gäller bröllop så man har oftast tur där när det gäller bokningar. Vet inte varför det räknas som lågsäsong, det är ju hur vackert som helst.
    Jag har redan beställt min klänning, för det kan ta upp till 6 månader att få den! Så det beror på om du vill ha en designerklänning eller om du beställer en kinakänning, det sistnämnda behöver du nog inte vänta 6 månader. Ring beställdes denna vecka och det är lite tidigt. Det kunde ra max 8 veckor. Guldsmeden får göra den från scratch eftersom jag har så små pyttiga fingrar.  Men troligtvis kommer den om 4 veckor, det gjorde min förlovningsring. Rekommenderar att du börjar kolla på klänningar nu, då har du gott om tid.
  • Äldre 16 Feb 21:19
    #52

    Det blir nog en kinaklänning, blir väl billigast så. Ring har vi kollat på, ska bara bestämma mig helt. Men det är nog bäst att få det gjort snart så det blir mindre att stressa över sen. Fast hur låter man bli att fingra på ringen om den ligger hemma i byrålådan?

  • Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 16 Feb 23:31
    #53

    Åh vad kul Frullis!! Samma dag som vi!! Vi har nog bestämt fotograf tack och lov!! Så nu kan vi börja pilla med inbjudningarna! Som ska bli betydligt mycket roligare!

  • Äldre 17 Feb 09:36
    #54

    Oktober ska tydligen vara riktigt fint där vi ska gifta oss, hon som är ansvarig för mässen sa att hösten är underskattad, alla träden är sådär höstfina och man slipper svettas bort i klänning och kostym. =)

    Kul att de flesta här har nån speciell connection till just oktober, det har inte vi alls, vi bara valde mellan två datum i oktober och så visade det sig att den 19 var mina morföräldrars bröllopsdag. Lite kul tyckte jag.

    Hur lång tid innan skickar ni ut inbjudningskort? VI ska väl med precis som du, Hoffsennanen Tottoplex, börja med det snart. Vi kommer ha väldigt enkla kort, inget scrapbookande utan bara enkelt skrivna dubbelvikta kort.

  • Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 17 Feb 11:56
    #55

    Ja oktober är fantastiskt! Vi funderade först på vigsel i skogen men blev tillslut en stor ljus kyrka som vi ska ha varenda ljus tänt i Tror det blir toppen! Får bli fotografering i bokskogen istället Inbjudningarna är ngt vi verkligen kommer sattsa på! Vi är inga scrappare, absolut inte men inte riktigt "vi" om vi bara skickar ut ett kort Vi funderar på att skicka ut dem i början av juni ca. Då ingen förutom de som är involverade, tärnor, familj. Ska bli skönt när det är ute

  • Äldre 17 Feb 12:09
    #56

    Vi hade också tänkt vigsel ute i naturen, helst i en färgsprakande allé men i slutändan blev det också en kyrka. Var lite rädd för att det kanske skulle regna. Men med ljus tända och stämning på topp tror jag att det kan bli hur fint som helst. Vad blev det för fotograf? Vi kommer nog skicka ut inbjudan i början av juli och jag funderade på att beställa korten men pynta till själv, typ sätta dit spetsband på kuveret och kanske ha lacksigill som sluter.

  • Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 17 Feb 13:24
    #57

    Vi tror det blir en tjej som kontaktade mig här! Emma Watson. Ska se om jag kan få prata med någon hon tidigare fotorgaferat

  • Äldre 17 Feb 13:42
    #58

    Låter väldigt mysigt med vigsel utomhus, men man kan ju aldrig lita på vädret... Kyrka med massa ljus är ju väldigt mysigt och stämningsfullt med, tycker jag! =)

    Vi ska bara ha fotointresserade vänner med bra kamera som fotar, fotograf kostar ju skjortan! Vad betalar ni för era?

    Början av juni låter lagom att skicka ut inbjudningarna, fast vi har ju redan berättat för en del. =)

  • Äldre 17 Feb 17:22
    #59

    Vi bokade Mia Lewell, den första fotograf jag hittade när jag av slump kollade på bilder från en festlokal. Hon skrev en artikel här på bröllopstorget för någon vecka sedan om vad man ska tänka på när man väljer fotograf. Heldagsfotografering valde vi , 24 000 tar hon. Prioriterar en bra fotograf över t.ex boende och transport. Får snåla in på annat istället Var gifter ni er? För vår del blir det Ulriksdals Slottskapell, i Stockholm.

  • Äldre 17 Feb 17:31
    #60

    Vi försöker hålla nere kostnader överlag, då vi inte vill lägga alltför mycket på en enda dag. 24 000 kr är ingen dålig dagslön ;) Hoppas verkligen ni blir supernöjda med fotona!

    Vår budget ligger mellan 30 och 40 000 kr för allt. Hur mycket spenderar ni? Vår prioritering har väl varit maten och min ring. =)

    Vi gifter oss i Skåne i Dalby kyrka och håller sen festen på officersmässen i på P7 Revinge, min blivande är yrkesofficer nämligen. Väldigt mysig kyrka och lokalen ligger fint med fin natur runtomkring.

Svar på tråden Oktober 2013