• Schumeline

    Vintagebröllop?

    Fler än mej som tänker ha vintagetema!? 

  • Svar på tråden Vintagebröllop?
  • LinneaR
    Yousofin skrev 2013-02-10 14:32:49 följande:
    Låter fint LinneaR. Jag tänker att spets ska vara ett genomgående tema på vårt bröllop, dock inte för mkt. Färgerna ska vara champagne, guld, ivory och rosa i många nyanser. Tänker ni ha vita dukar på borden eller hur gör ni?
    Låter jättefint!

    Vi har inte betsämt dukar än, men jag har gärna spets...men annars något ljust i och med att vi förmodligen kommer ha olikfärgat/mönstrat porslin så då behöver vi nog i alla fall en enfärgad ljus duk. Men jag tror spets kan bli fint med!
  • Yousofin

    Jag beställde just tre olika spetslöpare, 2 m vardera från stil och stoff. Jag vill se och känna vilken som blir bäst till borden. www.stoffochstil.se/Katalog/Bolig.aspx&articleid=29742 Men jag vet inte riktigt vad som blir bäst under, några förslag på billiga dukar, vita, ivory.

  • Tooie

    Nu är inbjudningarna skickade! ingen återvändo! jätte nöjd med resultatet dessutom :)


  • SandraElisabet
    LinneaR skrev 2013-02-10 14:17:42 följande:
    Jag har i alla fall börjat få ihop min te-servis:) Har tänkt att allt porslin ska vara olika. Här kommer en bild på mina koppar hittills.

    Jag ser fram emot mer inspiration här i tråden!


    Åh så fina!! Jag älskar udda porslin! Solig

    Jag är också inne på vintage inspirerat, håller på att bearbeta fästmannen lite... inte för att han inte tycker om stilen, men jag tror inte han riktigt vet hur han skulle vilja ha det så vi får se hur det blir i slutändan när båda våra stila smälter ihop till en. Flört

    20-talet kommer slå stort snart så ni som är ute efter fynd passa på nu innan priserna fördubblas! Jag arbetar och pluggar inom textil/mode och vet att det kommer komma storfilmer som the greate gatsby et cetera så modeföretagen är redan inne på 20 tal och det kommer sprida sig! 70 talet har ju varit stort de senaste åren, men nu är det alltså strax 20 talets tid (igen)... Håll ögonen öppna!
  • Limba
    LinneaR skrev 2013-02-10 14:17:42 följande:
     
    Jättefint och ger verkligen en gammeldags romantisk känsla. 
  • PoS
    LinneaR skrev 2013-02-10 14:17:42 följande:
    Vad heter facebook-gruppen - låter som en kul grupp att vara med i:)

    Låter lite som min planering...jag köper på mig allt jag hittar på loppisar och sedan får man helt enkelt rensa bort överflödet sedan! Jag letar framförallt gamla plåtburkar (som jag ska ha blommor i), tekoppar, tekannor och spetstyger. Har även börjat samla på mig tyger för att sy vimplar.

    Kul att du ska tillverka egen bukett - jag tänker nog också göra en, fast med enbart broscher! Jag gifter mig om tre månader så måste verkligen ta tag i saker.

    Jag har i alla fall börjat få ihop min te-servis:) Har tänkt att allt porslin ska vara olika. Här kommer en bild på mina koppar hittills.

    Jag ser fram emot mer inspiration här i tråden!

    Facebook-grupper som man kan byta saker på finns över hela Sverige, den jag har bytt i är i Stockholm. Det är bara att söka på "bytes" så får du säkert upp en träff på den staden du bor i!


    Så härligt det ser ut med dina udda koppar! Jag har inte riktigt möjligheten att förvara porslin så vi får ta det lokalen erbjuder i det fallet, plus jag har så mycket andra projekt på gång så jag måste avgränsa mig lite haha. Jag samlar glasburkar som jag ska "klä" in i spets och sen samlar jag på konservburkar som jag river loss etiketterna på och voila, en vas eller ljuslykta


    Jag har ett år på mig så jag ska nog hinna samla på mig en del grejer trots allt. Har som sagt tankar kring dekorationer mest för tillfället, även om inspirationen spretar åt alla håll just nu!
    Vad gäller klänning har jag tänkt vänta tills i sommar/höst innan jag ger mig ut på allvar, har tänkt försöka hitta någon fin på second hand.


    Tooie, vilka fina inbjudningskort! Jag förstår att du är nöjd!


     

  • LinneaR

    SandraElisabeth och Limba - Tack!

    PoS - Då ska jag söka runt lite:) Ja du har ju lite tid så du lär nog hitta en massa kul!

    Tooie - Jättefina kort!

  • Principisessan

    Vi kommer inte ha ett regelrätt vintagebröllop men influeras helt klart av det.
    Vi ska ha ett minbröllop med bara våra bästa vänner, fotograf, våra barn och vi då. Vi gifter oss i kyrkan, efer vigseln kommer vi ha ett afternoon tea i ett litet bibliotek. Biblioteket hör till kyrkan och för en billig peng kan man hyra det.
    Rummet är lagom stort för vårt sällskap och jag kommer duka med en bedårande servis med blommor och gulddekor, ha små snittar och finger sandwisjesm och en staplad mimitårta i två våningar, macarons, cakepops och fina glas med lemonad och färgglada papperssugrör.
    jag kommer ha en tea length klänning med inspiration av Mad Men och Audrey Hepburn, min blivannde ska ha en mörk kostym med väst, och grabbarna har finbyxor och skjorta och småtjejerna klänningar med massa tyll som påminner lite om min klänning.
    tänker att jag ska duka med massa ljusslingor, söta broderade servetter och gamla böcker för att ha tårtfarten på olika höjd. Täta buketter med rosor för rätta känslan av afternoon tea och ev en spetsduk över en vit duk för att få lite extra gammaldags charm över det stolarna är gröna stoppade ochär svåra att göra om på något sätt, så jag låter dem vara som de är och tar upp den gröna färgen blandat med rosa i dukningen känns de inte malplacerade.

  • Principisessan

    ursäkta alla stavfel, skriver från paddan.
    som en detalj vore det kul om böckerna i dukningen var romantiska romaner, tex stolthet och fördom, Shakespeare osv.. Måste besöka en gammal bokhandel och se om jag hittar något bra.

Svar på tråden Vintagebröllop?