• Schume­line
    Äldre 9 Aug 18:49
    42269 visningar
    153 svar
    153
    42269

    Vintagebröllop?

    Fler än mej som tänker ha vintagetema!? 

  • Svar på tråden Vintagebröllop?
  • Äldre 27 Mar 21:08

    oj, blev lite galet där. eller grön för att matcha bra såklart.! 
    jaja, ni fattar :)  

  • Äldre 27 Mar 21:09

    antagligen blir det ett alternativ som lyder "rafsar åt mig nåt jag hittar" med tanke på tidsbristen :D 

  • Äldre 27 Mar 21:46
    majjja skrev 2013-03-25 10:39:56 följande:
    Nu är det bara 2 veckor kvar :) börjar bli lite pirrigt 

    Testdukade hemma lite så som jag tänkt. Vi har ju det lilla pyttebiblioteket vi ska vara i och jag är osäker på om man kan dela bordet och ha ett bord med allt fika på, eller om vi måste ha allt på långbordet. Måste kolla det nån dag.
    Men jag hittade fina ljus på ica och blev lite hagalen och glömde bort det här med gröna inslag i dukningen. Men tror nog att det blir fint iallafall. 

    Ni får bortse den fula fläckliga och skrynkliga duken som jag har på bordet :D

    Insåg när jag kom hem att jag köpt ett ljus för lite, så det ska jag ta och ordna. Sen så tänkte jag eventuellt ha mer böcker i dukningen och kanske sätta sidenband runt, som ett "paket" liksom. Eller blir det too much? Bordet vi ska ha är ju ett långbord så vi har ju mer yta än vad som syns här. 


    Och så tänkte jag försöka hitta en fin ram utan glas och baksida och ha champagneglas i, ungefär som att de skulle stå på en bricka. Och så papperssugrör i fina färger och jordubbar i glasen. 
    Och så ska jag ta och köpa silkespapper så jag kan sätta upp lite pompoms i rosa, cerise och grönt. 

    Själva fikat blir : smörgåstårta, mini scones och olika marmelader och färskost, praliner, godis, bröllopstårta, macarons, cakepops, pommac, saft i glasflaskor, skumpa, kaffe och te.
    Tänkte göra små minisandwiches också men min blivnade tycker att det blir för mycket med tanke på smörgåstårtan.. vad tror ni?
    Det ska ju vara ett fika fast lite mer matig. Men ingen regelrätt bröllopsfest hela kvällen utan vi äter ju på restaurang sen på kvällen.  
    Men Gud, så himla fint! Riktigt genomtänkt och bra.
  • Äldre 27 Mar 22:59

    Måste spara denna tråd för framtida inspiration :)

  • Äldre 29 Mar 18:18
    LinneaR skrev 2013-03-10 20:39:05 följande:
    Jag håller med dig - gillar också det pastelliga med det rustika och det kommer vi nog köra på. Har kollat inspirationsbilder hela helgen - vet inte hur många timmar jag spenderat framför datorn.)  Det svåra är ju att begränsa sig för man hittar ju så mycket fint!
    Låter som du har bra smak! ;)
  • Äldre 30 Mar 20:59

    äh tror jag skiter i koftan. var runt lite nu och hittade ingenting. Känns som att då kan jag stå ut med att frysa under en timmas fotande. (han får väl redigera bort huttriga prickiga armar ;))

  • Äldre 31 Mar 19:28
    Vichy skrev 2013-03-29 18:18:16 följande:
    Låter som du har bra smak! ;)
    låter som vi har rätt lika smak:)
  • PoS
    Äldre 21 Apr 21:57

    Jag har nu fått till allt tyg jag ska ha till dukningen, det känns skönt. Spetsgardiner skall sys om till löpare som ska ligga över mörkblå dukar. Till det ska vi ha silvriga ljusstakar, kandelabrar blandat med enarmade, glasvaser med enstaka blomma tillsammans med någon utsmyckning.


    Samlat glasburkar och konservburkar som ska bekläs med virkat spets samt något typ av band tror jag. Strutar av gammal tapet skall fyllas med dekorationssten som man kan äta och placeras på borden. Vi kommer att använda samma virkade spets och tapet i inbjudningarna.


    Till bukett föreställer jag mig en med fjädrar, kottar, tygblommor och broscher i en härlig blandning. Har ingen som helst aning om hur lång tid en blomma tar att tillverka men jag ska försöka mig på det nu i maj, när jag ska ha min första pysselkväll så får vi se om jag kan göra tillräckligt många på den (korta känns det som!) tid jag har på mig tills det är dags i januari.


    Klänning 1 är köpt, den är en äldre modell och jag tror inte den är sydd på denna sidan 80-talet om man säger så... Det är en spets och tyll kreation och jag köpte den på Blocket. Tjejen som hade den på bilden var så sjukt fin i den. Så sjukt fin verkligen! Jag tvekar ibland när jag sitter och tänker på den men så tittar jag på hennes bild igen och bara shit vad den är fiiiin. Och så billig så jag kan köpa en till om jag vill Jag har inte kunnat prova den ordentligt så jag vet inte om jag kan ha den ens haha.


    Ska prova en till nu i veckan, hos en annan tjej. Den satt inte alls lika bra på henne som klänning nr 1 gjorde på sin förre ägare, men jag tänker att den kanske sitter fint på mig


    Annars har jag ingenting klart! En prototyp till festprogram har jag påbörjat, vi har inte pratat om ifall vi ska ha det eller inte dock. Har tänkt köpa fina silvriga ramar på loppis, till borden (för bordsnummer), till bordsplaceringstavla och till gästbok. Men jag inser ju att dels kostar de rätt mycket om man man ska ha en fin och stor en även om det är på Loppis och så måste den ju dessutom vara just fin. Det är svårt har jag märkt. Det är ju trots allt så att det ska kännas rätt. Det kan bli så att jag köper en med "rätt krusiduller" på och sen spraymålar den, även om det känns lite fuskigt haha.


    Så långt, när jag räknar upp det här känns det faktiskt väldigt bra! Det enda som nu börjar oroa mig är alltså allt pysslande, all matlagning och alla spritinköp.


    Nåja, det blir nog bra.

  • Fiifii
    Äldre 21 Apr 22:13


    PoS skrev 2013-04-21 21:57:15 följande:

    Men jag inser ju att dels kostar de rätt mycket om man man ska ha en fin och stor en även om det är på Loppis och så måste den ju dessutom vara just fin. Det är svårt har jag märkt. Det är ju trots allt så att det ska kännas rätt. Det kan bli så att jag köper en med "rätt krusiduller" på och sen spraymålar den, även om det känns lite fuskigt haha.


    Jag har också varit på massa second hand och letat just ram bl.a, ska ha den till bordsplacerings översikten. Man får ha lite tålamod, men hittade en för 10 (!!) kr och målade den själv i antik vitt, hade färg hemma redan. Så man får ha lite tur såklart, men inte omöjligt!:D Man ser inte detaljerna jättebra på bilden, och den är större än vad den ser ut på bilden också - men ser väldigt gammeldags ut. När den var i guldig kråm typ så såg den nästan för mycket ut, men i vitt blev det lagom "antikt"!
  • mimmi
    Äldre 3 Jun 21:30

    Ikväll har jag redigerat runt 20 foton på mig och blivande till svartvitt, nu ska jag bara beställa utskrifter och sen skära till den så att de passar till den hög ramar jag fyndade på loppis. Tänkte de skulle stå på borden bland blommor å ljus. Lyckades även hitta en guldram med krusiduller på i storlek runt 50*80cm som ska bli gästtavlan. Fick gamla tapetrullar på färgaffären så lån borde passa att tapetsera med. Sen ska jag skära ut fyrkanter som ett alfapetbräde (som i mina save the dates) å så får folk skriva sin hälsning på "brickor". Tavlan får sen hänga i hallen!

  • Äldre 3 Jun 21:43

    Här blir det också vintage! :) Har redan byggt en inspirationsbank på Pinterest.

  • PoS
    Äldre 3 Jun 21:44

    Haha, mimmi, vi har samma idé !
    Fast jag har införskaffat mig en anslagstavla och ska klä in den i tyg och sedan köpa nålar med "pärlknappar" som de kan sätta fast små papperslappar med glada tillrop på. Och små nyckel-berlocker ska jag också köpa och sätta fast små tags så de kan ge oss "nyckeln" till ett lyckat äktenskap

    Ska även köpa en tavelram och måla med tavelfärg och skriva för hand bordsplaceringen. Även denna tänker jag att man borde kunna använda i inredningen sen, som ett minne fast det kanske inte alls blir bra. Vi får se. Såg en fin bild idag sensast med en vacker vit spegel med bordsplaceringen fäst på (lappar med bröllopets temafärger) så kanske det blir nåt sånt istället.

  • Äldre 19 Jul 19:49
    WinterWonderland skrev 2013-02-18 13:11:45 följande:
    preloved.co.uk.
    Finns massa liknande sidor. Jag har gjort så att jag lagt en handpenning och sen ska jag inom de närmaste veckorna åka över och prova den innan jag betalar resten. 
    Jag är egentligen orolig över två saker.
    1, klänningen är en stl 8 och jag är en stl 6. Det går självklart att ta in men jag vet inte hur bra det blir eller kommer kännas innan.
    2, Det syns inte jättebra på bilden men det är väldigt mycket bling på klänningen. Både fram och bak. Jag har aldrig riktigt gillat när det glittrar sådär men kanske när jag provar den så känns det rätt.
    Annars tror jag att jag måste sy upp en klänning. Har så svårt att hitta klänningar som passar. 
    Hur gick det med provningen av klanningen, blev det JP Willow? 

    Ar nyfiken, da jag sjalv bar samma klanning forra aret da jag gifte mig. Den ar helt underbar  
Svar på tråden Vintagebröllop?