• Schume­line
    Äldre 9 Aug 18:49
    42264 visningar
    153 svar
    153
    42264

    Vintagebröllop?

    Fler än mej som tänker ha vintagetema!? 

  • Svar på tråden Vintagebröllop?
  • Äldre 14 Aug 20:35
    #31
    Schumeline skrev 2012-08-10 12:52:15 följande:
    bara undrar hur man ska lösa det med plocket. om nån orkar gå ut och plocka åt en liksom.eller plockade du själv? hann du med det? 

    Jag kommer be sambons kusiner (10-16år) och jag tror verkligen att de kommer hjälpa till. De har pratat om att vi borde gifta oss hur länge som helst och att de ser framemot att få hjälpa till med sånt där smått hehe
  • Äldre 14 Aug 20:52
    #32

    Här kommer det några bilder jag har i min mapp, många av dem har ni säkert redan sett men det skadar väl inte att se en extra gång? Flört

    Börjar med klänningen jag vill ha. Jag var/är lite osäker på om jag "kan" ha en så modern klänning med tanke på temat (lantligt). Eftersom jag förhoppningsvis kommer gifta mig en gång och jag önskar att få bära en mer "modern" brudklänning som är lite pluffsig så försöker jag kompinera med lite spets. Vad säger ni? Själv är jag kär i klänningen så jag kommer nog köra på den i alla fall hehe





    Vi kommer ha en skrivmaskin som gästbok.


    Den här bilden har jag snott här från BT men ni förstår hur bordsplaceringstavlan kommer se ut.



    Hästskor är så underbart fint. Tyvärr kommer vi inte köpa hästskor eller rengöra gamla, så det blir stenar istället som bordsplacering.


    Den här älskar jag! Vi kommer önska oss pengar i present till bröllopsresan så jag tycker att det här passar jättebra. Måste bara komma på något som jag kan dekorera med (så som hatten och skorna) som påminner om solresor och har lantligt/gammalt stuk. Tips?


    Godisbar kommer vi köra på, dock skippar vi favours. Tänker köpa godisburkar från IKEA som ligger ner och sedan fylla dem med gammaldags godis som går att beställa.


    Tanken var att samla en massa Bullens korv-burkar men blev besviken när jag såg att de är mer gulaktiga.


    Strutar av tårtpapper till godisbaren. Kommer knyta med naturfärgat snöre.
  • Äldre 14 Aug 21:34
    #33
    IkaMus skrev 2012-08-14 20:06:42 följande:
    Vi har också tänkt att ha liknande stil på bröllopet, men för mig är det så konstigt att kalla det vintage (även om jag vet att det ofta kallas så). Vad är det som är är gammalt med detta? Snarare är det väl väldigt modernt där man plockar russinen ur kakan av det man gillar. Inte en chans att exempelvis säckväv hade gått att använda vid formella tillställningar under tidigare epoker. Förstår ni vad jag menar? Vintage för mig innebär autentiska kläder, möble, smycker etc. från en viss tidsperiod.

    Hur som helst älskar vi de bleka färgskalorna och min klänning är andas Old Hollywood Glamour och även om den är ny så hade den säkert kunnat bäras på 30-talet.

    Även jag är en pinterestjunkie... Och enligt min board verkar jag fastna för blommor och bleka färger...
    Så oavsett vad man väljer att kalla stilen hakar jag på här, för jag tror att vi kan ge varandra ganska många tips och idéer :)
    Håller med om att vintage är lite vilseledande men det verkar som att vintage och rustikt går hand i hand när när man kollar bröllopsinspiration:) Jag har inte än bestämt exakt vilket tema jag ska ha, men jag gillar det gammaldagsa, med inslag som gamla resväskor, skrivmaskin (som loveit ovan), gammal vanitycase där man kan lägga kort i osv och det tänker jag som lite "vintage" (fast även rustikt:). Är även lite svag för blandade tallrikar och tekoppar (då helst flera flera år gamla) och andra gamla glasburkar och glasflaskor... Men sedan är jag även lite insnurrad på gamla nycklar som tema eller kanske ett "vintage travel" tema...

    Vi får se vad det blir, men än så länge är min pinterest full med fina idéer...gäller bara att bestämma ett tema som man kan följa någorlunda väl....men jag tror jag kommer ha mer färger i motsats tilll det blekare (mer rustika eller?), kanske pastell för att få det lite 60-talsaktigt:) Men är dock väldigt förtjust i tårtpapperstemat:)

    Tur att det är nio månader kvar!
  • Äldre 14 Aug 21:42
    #34
    Loveit skrev 2012-08-14 20:52:42 följande:
    Vi kommer ha en skrivmaskin som gästbok.

    Den här bilden har jag snott här från BT men ni förstår hur bordsplaceringstavlan kommer se ut.


    Den här älskar jag! Vi kommer önska oss pengar i present till bröllopsresan så jag tycker att det här passar jättebra. Måste bara komma på något som jag kan dekorera med (så som hatten och skorna) som påminner om solresor och har lantligt/gammalt stuk. Tips?


    Godisbar kommer vi köra på, dock skippar vi favours. Tänker köpa godisburkar från IKEA som ligger ner och sedan fylla dem med gammaldags godis som går att beställa.


    Jag är lite inne på samma saker, framförallt skrivmaskin och godisbar!! Men även bordsplaceringsidén och resväskan för kort eller reskassa:)
  • Äldre 16 Aug 09:05
    #35

    Loveit: Ælskar den dær resvæskebilden! Vi ska ha lite restema och har æven funderat på lite vintage/rustikt som genomgående tema, så ska nog sno den idén eftersom æven vi ska ønska oss bidrag till resan. En gammal kamera, kartor, biljetter, gamla semestervykort kanske? Førsøker få ihop alla mina ideér till en samlad bild och det ær verkligen inte lætt!

  • Sarus
    Äldre 16 Aug 11:03
    #36

    Vi kör rustikt lant tema. Och har faktiskt köpt en gammal resväska på loppis. Betalade 10 kr för den. Så ett tips är att leta på loppisar och då även bland böckerna för att hitta gamla kartböcker och reseböcker. Sen åkte jag hem till min farmor och farfar, farfar hade en väldigt gammal kamera som också får ligga i resväskan och farmor väldigt gamla målade vykort! Så behöver inte bli dyrt att fixa.

    Sen har jag samla barnmatsburkar i ett år nu. Så ska ha massa ljus på borden.



    Spetsen är ikea gardin och väven från clas ohlsson, tyckte det var billigast där.


     


    Festprogrammen har jag gjort så här:


    Spetsen var billigast på stoff och stil (de har hemsida)


    Denna skylt ska bindas ihop och hängs över ingången. Kostade bara 22 kr för brädorna :)



    Beticken ska ligga i tårtpapper


    Blev lite bildbombning ;)
  • Äldre 25 Aug 18:04
    #37

    Sarus: Fina bilder, kul att se andras pyssel. Gillar verkligen festprogrammen och träskyltarna!

    Nu har jag nog äntligen börjat komma fram till ett tema (utöver vintage/rustik). Tror det blir lite "english tea party"-stuk...

    Är det någon som har tänkt samma eller varit på ett bröllop med det temat? Jag tänker tårtpapper, spets, men sedan att främsta dekorationen är en blandning av blommiga tekoppar och fat. Funderar på att göra ljus i tekoppar och även ha dem som blomvaser, men blandat med lite gamla burkar kanske...

    Min kille är från England och jag älskar vintage så tror att kombinationen tea party och vintage passar oss rätt bra:)

  • Bmw
    Äldre 25 Aug 19:27
    #38

    Tänkte bara om någon söker en klänning så kanske den här är något? Har sett den i butikens fönster, är jättesöt :)


    http://brollopstudion.se/wp-content/uploads/2011/12/orginalbrud.jpg

  • Äldre 29 Aug 08:13
    #39

    Sarus: hur gjorde du träskylten? Målade ni en vanlig planka och sedan texten med vitt eller hade plankan redan den bruna färgen? :) I helgen var vi hos svärföräldrarna. Hittade sammanlagt 4 gamla mjölkkannor som vi ska ha som dekoration. Hittade även en gammal jordglob som ska stå i "presentresväskan". Har nu bestämt oss för att köra vita knoppalakan och vita spetsgardiner över det, kommer nog bli jättefint! Vi ska ha lantligt tema :)

  • Äldre 29 Aug 18:55
    #40

    I helgen har vi varit på IKEA. Köpte några knoppalakan, godisburkar, glasflaskor och ramar till bordsnummer. Idag köpte jag en begagnad zinkbalja som vi ska ha öl/cider i, i baren. Kommer bli kanon!

Svar på tråden Vintagebröllop?