• Fremm
    Äldre 8 Aug 12:31
    33613 visningar
    217 svar
    217
    33613

    Vinterbröllop 2012-2013

    Hej!


    Kanske finns det redan en tråd med brudar som gifter sig den kommande vintern?


    Tipsa mig gärna om dessa annars.


    Jag är precis i startgroparna att planera vårt kommande bröllop som blir på nyårsafton i år. Ser att det är många som planerat sen mer än ett år innan så jag börjar känna mig lite smått stressad.


    Min M2B friade till mig kvällen innan vi gick på semester och jag blev så klart överlycklig och vi ville inte vänta för länge med att gifta oss dessutom har han varit gift innan och det va ett sommarbröllop och eftersom sommarbröllop är så vanliga så fick det bli ett vinterbröllop.


    Men som sagt jag har inte varit på mer än ett vinterbröllop och det va ett tag sen så jag kommer inte ihåg detaljerna kring det mer än att det va supervackert, men det va i februari och massor med snö. Det kan man ju inte garantera att det blir i år.


    Snälla kan vi inte samlas här och bli ett gäng brudar som planerar tillsammans, annars tipsa om någon annan liknande tråd, vore kul om vi blev ett gäng brudar som kunde följas åt och som precis som jag är i startgroparna med deras planering... om det finns?


    VÄLKOMNA och hoppas ni hittar hit!!

  • Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013
  • Fremm
    Äldre 20 Aug 10:00
    #51
    lillaHjärtat skrev 2012-08-19 19:57:45 följande:
    Ah jag har precis börjat min träning jag också men har det lite bättre förspänt, min kompis är designer och ska sy min klänning, hon har inte kommit så långt så det finns alla möjligheter att ändra storleken men jag måste gå ner för att trivas så nu är det träning och lite annan kost som gäller. Inget godis eller sötsaker, en utmaning men det har gått förut och nu har man ju ett riktigt bra mål!

    Hur mycket kostar era bröllopstårtor och vad tänker ni ha för något? Jag har precis börjat googla på detta....

    Ja det är en riktigt bra sporre att komma ner i vikt till och precis som du trivs jag inte i hur jag ser ut idag så därför för att jag ska känna mig som finast och riktigt nöjd på bröllopsfotona så vill jag komma ner några kilo. Har hållt på sen semestern slutade dvs två veckor och har lyckats gå ner 2,4 kilo - målet är 10 till och det borde jag klara om jag fortsätter som jag gör nu... :)

    Har inte en aning om vad bröllopstårtor kostar... jag har tänkt fråga min kompis som oxå kommer bjudas till bröllopet om hon vill göra tårtan. Hon är jätteduktig och har blivit anlitad att göra bröllopstårtor förut. Förhoppningsvis blir det lite billigare då med om hon nu kan eftersom hon bor iSthlm och jag i småland så kanske det är svårt att förbereda och forsla men jag ska i alla fall fråga. Det känns roligt, personligt och förhoppningsvis billigare att fråga ens vänner och släkt på det de är duktiga på och vad de kan bidra med... det gör ju att alla engageras på ett eller annat sätt! :) Jag skulle helst vilja ha en hel våningstårta som sitter ihop (eller vad de nu kallas) men har för mig att hon sagt att det är svårt till så många gäster...

    Just nu väntar jag på min klänning, att höra från guldsmeden och att prata med kvinnan från cateringen - vi har bestämt att höras just idag så jag ska ringa vad det lider... ikväll ska vi berätta för våra föräldrar, jag har pysslat färdigt alla inbjudningskort så de kommer att skickas efter det... har ett par gäster som jag tvekar på om jag ska bjuda eller ej... svårt det där... ja det är väl som det ser ut just nu.

    Just det, vi har så gott som spikat låtarna i kyrkan oxå. In-utmarsch, psalmer och solosånger... om inte min M2B kommer med något annat förslag... han tycker att mina förslag är bra men ville ha lite tid på sig att se om vi ska byta ut någon solosång... jag är idel öra! :)

  • Äldre 20 Aug 11:01
    #52

    Detta forumet är super bra till toalettkorgar. www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m3782201.html Så gå in där om ni vill ha tips :) vet även att dom har skrivit i om det i vissa tidningar. Även jag har beställt lite till bröllopet trots att jag har semester :) så när jag kommer hem väntar där ett stort packet från myheart till mig :) beställde massa dekoration och bröllopsbubblor :) vad. Kul att alla verkar kommit så långt i sin planering :) du får berätta sen hur de gick att berätta det för era föräldrar :) sen till bröllopstårta det kan kosta alt från15kr per bit till 50 kr per bit. När jag gör tårtor till andra så tar jag 35kr per bit. ( är utbildad och haft eget) men sen är de ju helt beroende på vad man vill ha hur den ska se ut med mera.


  • Lyckli­gaBrud­en
    Äldre 20 Aug 14:40
    #53

    Alltså jag håller på att bli knäpp över det här med färgerna. Vi har varit inne på rosa, nån form av blå, silver, lila och till min fasa så hittade min m2b en orange slips som han tyckte var ball.

    Blått tycker jag känns så himla kallt och lite tungt på nåt vis. Känns väldigt svensk midsommar eller skolavslutning. Om det inte är turkos, vilket iof är en helt annan färg.. Har jättesvårt för blått! Och nu har m2b fastnat för ett inbjudningskort som visserligen går att få i rosa (Jag har varken tid eller ord att sitta och pyssla med detta själv känner jag, då kan man ju utforma hur man vill) och rosa älskar ju jag Solig

    Han har verkligen fastnat för de här korten www.optimalprint.se/redigera-design och först tyckte jag det var rätt kul, annorlunda och så. Men sen så tyckte jag bara att det blir plottrigt med information lite här och var.

    Men nu funderar jag på om jag ska vika mig där... om vi kör på rosa. Haha!

    Funkar rosa ocoh turkos ihop?

  • Lyckli­gaBrud­en
    Äldre 20 Aug 14:44
    #54
    Fremm skrev 2012-08-20 09:54:10 följande:

    Ja alltså i favoraskarna som är vid varje gäst plats hade vi oxå tänkt oss någon form av choklad eller liknande... gärna i våra temafärger men har inte lyckats hitta både gröna och rosa än...


    Toalettkorgarna som var menade för toaletten har jag hört och sett på ett bröllop att man kan ha lite alvedon, tamponger och kondomer (mest menat på skoj då) och lite annat smått och gott... man kan ju både få mens och ont i huvudet lite akut utan att ha med sig och då är det ju bra att det finns och en fin och söt gest till gesterna... kommer dock inte på vad mer man kan lägga där? Några förslag? :)


    haha, skulle se fint ut att ge till gamlingarna som kanske kommer på vårt bröllop, kådisar och tamponger

    Jag hade nog inte fattat grejen alls för har inte hört talas om det förrän nu :P

    Hmm.. vad man kan ha mer. tandkräm och tandborste? Man brukar ju se rätt fin ut i munnen och på tänderna efter rödvin. Små servetter kanske, våtservetter eller vanliga. Handsprit är ju poppis nu för tiden.
  • smulan­8118
    Äldre 20 Aug 14:46
    #55

    Jag har också velat med färgtemat. Skulle beställa inbjudningskorten igår och kunde fortfarande inte bestämma oss...  Men det blev ett turkost kort till sist, blir det inte turkost tema så får kortet bli undantaget som bekräftar regeln. 

    Klart du kan ha turkost o rosa, det är ju lätt att få lite isiga toner i båda färgerna - om man vill ha lite vinterstuk på det hela förstås.  

  • Lyckli­gaBrud­en
    Äldre 20 Aug 14:57
    #56
    smulan8118 skrev 2012-08-20 14:46:42 följande:
    Jag har också velat med färgtemat. Skulle beställa inbjudningskorten igår och kunde fortfarande inte bestämma oss...  Men det blev ett turkost kort till sist, blir det inte turkost tema så får kortet bli undantaget som bekräftar regeln. 

    Klart du kan ha turkost o rosa, det är ju lätt att få lite isiga toner i båda färgerna - om man vill ha lite vinterstuk på det hela förstås.  
    Ja det vore fint. Vi pratade om isblå eller vad man ska säga, men känner att isblå (eller ljusblå) och rosa blir så himla mycket bebisfärg, särskilt om det är ljusa färger. Och mörkare blå och rosa är ingen hit tycker jag...

    Kan man ha ljusrosa och ljusturkos och silver?

    Vet inte vad jag ska göra åt mitt hatförhållande till blått för har svårt att förlika mig med tanken på en massa blå detaljer. Har kollat lite på inspirationsbilder och gillar det inte alls.. Dök upp blåklint mitt i allt och hej midsommar!
  • Äldre 20 Aug 15:04
    #57

    Man kan ju välja vilka färger. Man vill :) vi ska ha rosa blått och silver dock är de babyblå så att säga. Men jag håller men om att de är svårt med färgerna. Lyckligabruden: jag tyckte dina inbjudningskort ni hade hittat var jätte fina:)


  • Fremm
    Äldre 20 Aug 16:23
    #58
    Ekna skrev 2012-08-20 11:01:17 följande:
    Detta forumet är super bra till toalettkorgar. www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m3782201.htm... Så gå in där om ni vill ha tips :) vet även att dom har skrivit i om det i vissa tidningar. Även jag har beställt lite till bröllopet trots att jag har semester :) så när jag kommer hem väntar där ett stort packet från myheart till mig :) beställde massa dekoration och bröllopsbubblor :) vad. Kul att alla verkar kommit så långt i sin planering :) du får berätta sen hur de gick att berätta det för era föräldrar :) sen till bröllopstårta det kan kosta alt från15kr per bit till 50 kr per bit. När jag gör tårtor till andra så tar jag 35kr per bit. ( är utbildad och haft eget) men sen är de ju helt beroende på vad man vill ha hur den ska se ut med mera.

    Stort tack för tipset på toalettkorgarna, den favoritar jag så jag kan kika mer på den sen! :)


    Jag lovar att berätta vad mamma och pappa sa när vi berättade, det känns lite pirrigt... fast för första gången av alla grodor jag tidigare kysst så tror (vet) jag att de älskar min prins! Det känns skönt! :) Tror dock att de blir förvånade över att det blir så snart! ;)


    Va roligt att beställt grejer, vad har du beställt för något *nyfiken* :).

    Min kompis ska jag fråga om hon vill göra tårtan, hon har oxå eget och har gjort en del tårtor, hoppas så klart på lite kompispris men ändå bra att veta vad som är rimligt när man inte har en aning, vore extra roligt och personligt om hon ville göra den! :)


     


     

  • Fremm
    Äldre 20 Aug 16:33
    #59
    LyckligaBruden skrev 2012-08-20 14:40:17 följande:
    Alltså jag håller på att bli knäpp över det här med färgerna. Vi har varit inne på rosa, nån form av blå, silver, lila och till min fasa så hittade min m2b en orange slips som han tyckte var ball.

    Blått tycker jag känns så himla kallt och lite tungt på nåt vis. Känns väldigt svensk midsommar eller skolavslutning. Om det inte är turkos, vilket iof är en helt annan färg.. Har jättesvårt för blått! Och nu har m2b fastnat för ett inbjudningskort som visserligen går att få i rosa (Jag har varken tid eller ord att sitta och pyssla med detta själv känner jag, då kan man ju utforma hur man vill) och rosa älskar ju jag Solig

    Han har verkligen fastnat för de här korten www.optimalprint.se/redigera-design?design_id...#id:kSuvrd1VIqDdlMK10opUZAHSF6nwzCQtBjsiZCgroc8 och först tyckte jag det var rätt kul, annorlunda och så. Men sen så tyckte jag bara att det blir plottrigt med information lite här och var.

    Men nu funderar jag på om jag ska vika mig där... om vi kör på rosa. Haha!

    Funkar rosa ocoh turkos ihop?

    Ååååh va roligt, du låter precis som jag... iaf i detta avseendet! Jag har själv väldigt svårt för blått men ÄLSKAR rosa, nästan lite till överdrift, nästa favoritfärg efter det är turkost så frågar du mig så tycker jag att det är den vackraste och gladaste kombon av alla färgkombos... hade jag gift mig själv (vilket jag som tur är inte gör) så hade jag valt rosa och turkost men så får ju även mannen ha ett finger med i spelet även hos oss och det är väl tur det... så det fick bli rosa och limegrönt eftersom grönt är hans favoritfärg och dessa två färger tycker jag oxå passar väldigt fint ihop (fast inte lika bra som rosa och turkost) får glädja mig över att jag har min rosablommiga fondvägg i matsalen med turkosbotten, den blir jag glad av varje gång jag ser! ;)

    Tycker passet va superhäftigt, så klart i rosa!! Gulligt av din M2B att engagera sig så det måste du ju uppmuntra, min fästman engagerar sig förvånansvärt mkt oxå vilket jag gillar (om vi tycker ungefär lika ;)) det är roligt eftersom det faktiskt är deras bröllop lika mkt som vårt även om det kanske är tjejerna som tycker själva planerandet är det roligaste... så kör hårt på rosa pass! Supercoolt!

  • Fremm
    Äldre 20 Aug 16:34
    #60
    LyckligaBruden skrev 2012-08-20 14:44:38 följande:
    haha, skulle se fint ut att ge till gamlingarna som kanske kommer på vårt bröllop, kådisar och tamponger

    Jag hade nog inte fattat grejen alls för har inte hört talas om det förrän nu :P

    Hmm.. vad man kan ha mer. tandkräm och tandborste? Man brukar ju se rätt fin ut i munnen och på tänderna efter rödvin. Små servetter kanske, våtservetter eller vanliga. Handsprit är ju poppis nu för tiden.
    *skratt* ja det hade varit nåt det! ;) Jättebra tips du hade oxå! :D
Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013