• Fremm

    Vinterbröllop 2012-2013

    Hej!


    Kanske finns det redan en tråd med brudar som gifter sig den kommande vintern?


    Tipsa mig gärna om dessa annars.


    Jag är precis i startgroparna att planera vårt kommande bröllop som blir på nyårsafton i år. Ser att det är många som planerat sen mer än ett år innan så jag börjar känna mig lite smått stressad.


    Min M2B friade till mig kvällen innan vi gick på semester och jag blev så klart överlycklig och vi ville inte vänta för länge med att gifta oss dessutom har han varit gift innan och det va ett sommarbröllop och eftersom sommarbröllop är så vanliga så fick det bli ett vinterbröllop.


    Men som sagt jag har inte varit på mer än ett vinterbröllop och det va ett tag sen så jag kommer inte ihåg detaljerna kring det mer än att det va supervackert, men det va i februari och massor med snö. Det kan man ju inte garantera att det blir i år.


    Snälla kan vi inte samlas här och bli ett gäng brudar som planerar tillsammans, annars tipsa om någon annan liknande tråd, vore kul om vi blev ett gäng brudar som kunde följas åt och som precis som jag är i startgroparna med deras planering... om det finns?


    VÄLKOMNA och hoppas ni hittar hit!!

  • Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013
  • Fremm

    Ville bara göra en liten update innan vi ska iväg på bio...

    Frisör och florist bokad, skönt!
    Nu har alla gäster fått sina inbjudninar och jag är helt förstummad över den glada respons vi fått, folk har ring, smsat, skrivit på facebook osv och alla är så glada för vår skull och ser fram emot ett bröllop på nyårsafton nästan lika mkt som vi... va glad man blir när man får sån respons, jätteroligt!! :D

    Idag har jag vigt dagen åt att sortera i alla bröllopsmappar jag haft lite här och där jag är inte klar än men kommit en bit på väg. Jag har samlat lite roligt material till våra värdpar som de kan kika på om något skulle vara intressant att ha med på festen eller i bröllopshäftena... har försökt gå igenom lite hålltider oxå så att man vet på ett ungefär hur och när man ska ha vissa saker... samtidigt som man vill bli överraskad har jag ändå svårt att släppa saker om festen helt... ;)

    Känner mig lite smått stressad över allt jag skulle vilja hinna med... måste börja ta tag i önskelista (då folk har frågat redan), spellistor till dansen, kolla upp boende och transporter åt gästerna osv.

    Nästa vecka ska jag gå till floristen och spåna lite på hur jag vill att brudbuketten ska se ut...

    I morgon ska vi till Ullared, det va längesen men tänkte titta på en hel del bröllopsrelaterade saker oxå, dekorationer, papper och sånt på Panduro outlet och sånt som kan vara bra att ha... sen blir det förstås mkt annat... ska bli riktigt roligt!

    Hur går det för er?

    Lovar att svara lite mer på det ni skrivit när jag har lite mer tid... ha det så gott så länge!!

  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-08-23 17:37:32 följande:
    Idag har svaren börjat trilla in på inbjudningarna :) Men som jag trodde och tur är väl det, att jag ränkande med fler gäster än vad vi bjuder då folk frågar om respektive som är ganska så ny i deras förhållande osv. Men som jag sagt att sker det någon förändring i deras förhållande måste jag veta det fort ;D
    Roligt att svaren börjat trilla in, så även här! :) Svårt det där med nya relationer att veta hur man ska bjuda inte... vet så väl när min syster gifte sig bjöd hon två kusiner (från olika familjer) utan deras flickvänner då de bara varit tillsammans någon månad och va i 15-16årsåldern... det blev ramaskri i släkten och de tyckte ju självklart att tjejerna oxå skulle få komma... så de fick snällt gå med på det trots att de hade höga kuvertpriser och fick välja bort vänner till förmån för dessa... är de ett par idag, NEJ! Fast det är ju svårt det där med vilka man ska bjuda, finns ju alltid någon som kommer känna sig åsidosatt men vi har iaf försökt välja med hjärtat de vi känner att vi vill ha på plats, de vi umgås med osv... fast några par har vi ju inte behövt splitta på...
  • Fremm
    Cicci78 skrev 2012-08-23 20:00:56 följande:

    Oj! Här har det hänt en massa sedan jag var inne sist. Är inne på min andra jobbvecka efter semestern och det har inneburit väldigt lite bröllopsplanerande. Men nu på lördag ska vi träffa de som har hand om catering m.m i festlokalen vi bokat så nu är vi på gång igen :)


     


    Fremm: Jo, medaljongtapeten köpte vi på Rusta. Vi sprang runt i några tapetaffärer och letade, men hittade till slut precis det vi sökte på Rusta, billigt och bra :) Såg att du hade beställt DIN klänning, kul!!! Och vilken maffig klänning sen, wow!! Min klänning är lite mindre klänning om man säger så, eller i alla fall mindre mängd tyg :) Men den är verkligen min stil och passar jättebra på (eller i alla fall sen när jag har fått lagt upp den lite och tagit in den litegrann upptill... eller om jag bara ser till att trycka i mig lite extra choklad och fyller ut den) :D


     


    Verkligen jättekul att läsa om allas planerande. Jag blir superinspirerad! Ska definitivt surfa lite smycken, bordsdekorationer o.s.v. innan det är läggdags :)


     


    Har också haft många funderingar kring jacka/bolero. Eftersom min klänning är utan axelband vill jag gärna ha något som man kan dra över axlarna. Hittade till slut den här "tyllboleron" som jag har beställt. Länge var jag inne på att köpa den här istället, i päls men det blev det alltså inte (kan liksom inte ha den inne i kyrkan och utomhus kommer vi inte att vara, inte mer än nödvändigt i alla fall).


    Kul att du är tillbax och så laddad! :)

    Tack för tipset, medaljongtapet på rusta är ju toppen! Ska absolut kolla där! ;) Roligt att du gillade klänningen, ja den är maffig och jag gillar väl det där lite maffiga tror jag ;)... fick förresten mail i helgen om att den är på väg - nervigt värre men oxå så spännande! :) När jag klickade på länken till din klänning så kommer det upp flera klänningar så jag vet inte vilka av dem du valt? *nyfiken*

    Ja det dyker ju hela tiden upp nya saker som man måste kolla upp... det är mkt att hålla reda på. Älsklingen frågade igår vad jag ska göra sen när bröllopet är klart för allt kretsar ju kring bröllop nu! ;). Tyllboleron så superfin ut! Kul att den när beställd.
  • Fremm
    LyckligaBruden skrev 2012-08-24 00:19:18 följande:
    Är helt körd i skallen idag. Hade tänkt sitta och skriva i tråden och svara på alla trevliga inlägg men efter en dag på jobbet och sen planering av bordsplacering och rumsindelning... *skjut mig* haha! Skummade lite bland inläggen och ser att jag inte är ensam om att ha bröllop snurrande i skallen halvt om halvt 24/7

    I natt hade jag tydligen pratat i sömnen. M2b kunde inte sova i sängen för den är för mjuk så han la sig på vardgasrumsgolvet och vaknade av att jag låg och nynnade AS-HÖGT på bröllopsmarschen Drömmer
    Sen drar ena katten iväg som ett skott för att jag halvt vrålar "Det ska vara VINRÖTT sa jag!!" och efter det hade jag ett samtal med min pappa (som jag tänkte be spela på bröllopet) i sömnen och påpekade då att hans gitarr var ostämd.

    Dags att sova *god natt*
    *skrattar* ja vi är nog lite bridezillos i alla fall... ;) har ännu inte pratat i sömnen vad jag vet men nog tänker man på det jämt och ständigt... och drömmer till och med. Varje dag är det tusen nya saker som kommer upp och som man ska kolla upp... lite stressande, det går ju inte planera systematiskt... känns som jag har tusen lösa trådar och bara några få färdiga :-/.
  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-08-24 09:22:41 följande:
    Det var en bra fråga, måste kolla upp. Dels för att min m2b har sådär överdrivet mycket bevis som måste ändras namn på, Fast det hade jag också haft om jag bytt namn så spelar ju ingen roll :p Vi kör lastbil. Men körkort/ pass tar väl ungefär bara en vecka och få hem ?
    Ja jag måste oxå kolla upp det där, vet inte hur lång tid det tar men det är nog något sånt...
  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-08-24 09:31:20 följande:

    En uppgift i körkortet har ändrats
    Transportstyrelsen skickar dig automatiskt en ansökningsblankett (grundhandling) för förnyelse av körkortet om du till exempel byter namn eller personnummer eller om körkortet inte längre visar rätt behörighet.


    Om Transportstyrelsen har beslutat om förlängning av din högre behörighet (C, CE, D, DE), ska den nya giltighetstiden föras in på körkortet. Du får automatiskt en ansökningsblankett (grundhandling) när Transportstyrelsen har beviljat din ansökan.


     


    www.korkortsportalen.se/jag-har-korkort/forny...


    Såg inte detta, tack för infon! Kanon! En sak mindre att kolla upp! ;)
  • Fremm

    En till update:


    Har ringt om transport och boende, ska få offert av hotellet både på vad gäller lite budgetalternativ och normalpris med frukost som jag kan visa för gästerna. Tänkte oxå att jag och min m2b kunde sova där på bröllopsnatten och vad bröllopssviten kostar. Sen fick jag en liten idé... om det kommer bli en del som sover där så tänkte jag att man kan ta fram priser på vad en brunsch skulle kosta för hela sällskapet, alltså att man då får betala sin brunsch själv (gäster som bor på hotellet betalar ju den ändå iom rummet) men även de som sover hemma att de kan komma och äta brunsch ihop med oss och så kan vi kanske öppna våra presenter för de som vill se. Vad tror ni om detta? Tycker själv att det vore en mysig grej, tror ni att gästerna skulle tycka det va okej att betala sin egen brusch för de som då vill, vill säga. Alla behöver ju inte komma dit. :)

    Transporten är på sätt och vis ordnad, han tyckte att jag va ute i lite väl god tid så han bad mig återkomma i mitten av november men att han lovade att han skulle ordna transport men priser, antal och tider får vi återkomma med.


    Även om många bor i kommunen där vi bor så är det ju en bit ut till festlokalen 1-2 mil. Hälften av gästerna (minst) dricker ju något till maten eller ännu mer... men då är ju frågan om man själv kan försöka ta sig ut antingen till kyrkan och sen samåka till festlokalen som ligger 8 km bort (det borde ju funka?) eller att man tar sig ända ut till festlokalen men då måste man ju hämta bilen dagen efter sen om man ska ta taxi hem... det är ju inte så smidigt... svårt det där... har ni några idéer?

    Som skrivet innan min klänning är på väg och jag är så spänd och förväntansfull! ♥

    I Ullared så hann vi inte kika så mkt på bröllopsrelaterade saker tyvärr... vi hade full sjå att handla till barnen osv men det va en mysig dag ändå. Det vi köpte va rosa och gröna blockljus till borden och extra stora marschaller som brinner i 10 timmar. Det fanns sånna där kinalyktor (khom loy) som vi vill ha vid tolvslaget men de va inte så billiga så vi ska beställa dem från nätet sen i alla fall. Panduro outlet va en besvikelse, fattade inte att de bara hade sånt som utgått från ordinarie sortiment så allt det jag behövde från Panduro fanns ju inte så det får bli en internetbeställning istället då jag har ganska långt till närmsta panduro...

    NU SER JAG FRAM EMOT EN UPDATE FRÅN ER ALLA... hur går det, vad håller ni på med just nu, vad är klart, vad ska göras närmst osv... vill veta allt! Kram på Er!

  • Minuz

    Nu har jag gjort lite nytta iaf.

    Jag har fyllt i hindersprövningen och namnändringen. Bara hoppas den blir klar innan bröllopet. Men det jag inte "gillar" är att det måste kungöras i tidningar i ca 4 veckor så att almänheten får invända mot det vi valt. Ville ju hålla det hemligt till bröllopet........ Men men, nu har vi hittat ett efternamn vi kan tänka oss och det är bara att hoppas att det blir det vi kommer att heta.
    Nu ska de bara på lådan.....

    Har tom beställt frimärken med guldringar idag.

    Kanske dags att pyssla ihop inbjudningskorten? Det är ju snart december så folk kanske bör få veta snart att de ska få gå på bröllop..... hehe

  • smulan8118
    Minuz skrev 2012-08-27 14:54:25 följande:
    Nu har jag gjort lite nytta iaf.

    Jag har fyllt i hindersprövningen och namnändringen. Bara hoppas den blir klar innan bröllopet. Men det jag inte "gillar" är att det måste kungöras i tidningar i ca 4 veckor så att almänheten får invända mot det vi valt. Ville ju hålla det hemligt till bröllopet........ Men men, nu har vi hittat ett efternamn vi kan tänka oss och det är bara att hoppas att det blir det vi kommer att heta.
    Nu ska de bara på lådan.....

    Har tom beställt frimärken med guldringar idag.

    Kanske dags att pyssla ihop inbjudningskorten? Det är ju snart december så folk kanske bör få veta snart att de ska få gå på bröllop..... hehe
    Har ni hittat på ett nytt efternamn? hur funkar det, kostnad?

    Här händer inte så mycket just nu..eller nja. Vi träffade hon som har hand om restaurangen där vi ska ha middagen i fredags, så vi har bestämt meny, tårta etc.  Har även suttit med bordsplaceringen. Vi Vet ju inte till 100 % vilka som kommer ännu, men jag har gjort så som jag tror. =)

    Funderar på att prata med florist till helgen, vet ungefär vad jag vill ha. Men det har varit svårt då jag är florist själv från början...så jisses vad jag fått sortera idéer. =/

    Klänning...jag vet antagligen vilken jag vill ha, (ska beställa från jenjenhouse) Men tänkte ändå gå till en brudbutik och prova så jag vet vilken modell jag passar i också.  Dock ska jag vänta med att fixa klänning för jag vill gå ner lite i vikt först.  En månad till iaf...

    Solist + musiker är antagligen fixat...skriver antagligen för jag har inte fått svar på vad de vill ha i betalt ännu.
    1 låt är klar...vi spånar på nr 2.

    Inbjudningskorten har kommit så de ska vi posta i veckan.

    Så långt har vi kommit... Men jag har lovat min m2b att lugna ner mig lite med bröllopsbestyren, har suttit med det hela lvällarna sista tiden å ja... det behövs ju inte riktigt. =)
    Men det är ju kul också...

    Kram
  • Minuz
    smulan8118 skrev 2012-08-27 18:55:41 följande:
    Har ni hittat på ett nytt efternamn? hur funkar det, kostnad?
    Ja, precis. Vi har hittat på ett nytt efternamn. Man går in på PRV så står allt där, där finns även namnförslag. Kostar 1800 kr.

    Så nu har jag personbevis på mig och barnen och rätt blankett ifylld. Sedan håller jag tummar och tår att det hinner bli klart. Tar ca 13 veckor innan vi får beslutet och det är i samband med bröllopet..... *S* Att jag allttid ska vara ute i sista sekunden....
Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013