• Fremm
    Äldre 8 Aug 12:31
    33795 visningar
    217 svar
    217
    33795

    Vinterbröllop 2012-2013

    Hej!


    Kanske finns det redan en tråd med brudar som gifter sig den kommande vintern?


    Tipsa mig gärna om dessa annars.


    Jag är precis i startgroparna att planera vårt kommande bröllop som blir på nyårsafton i år. Ser att det är många som planerat sen mer än ett år innan så jag börjar känna mig lite smått stressad.


    Min M2B friade till mig kvällen innan vi gick på semester och jag blev så klart överlycklig och vi ville inte vänta för länge med att gifta oss dessutom har han varit gift innan och det va ett sommarbröllop och eftersom sommarbröllop är så vanliga så fick det bli ett vinterbröllop.


    Men som sagt jag har inte varit på mer än ett vinterbröllop och det va ett tag sen så jag kommer inte ihåg detaljerna kring det mer än att det va supervackert, men det va i februari och massor med snö. Det kan man ju inte garantera att det blir i år.


    Snälla kan vi inte samlas här och bli ett gäng brudar som planerar tillsammans, annars tipsa om någon annan liknande tråd, vore kul om vi blev ett gäng brudar som kunde följas åt och som precis som jag är i startgroparna med deras planering... om det finns?


    VÄLKOMNA och hoppas ni hittar hit!!

  • Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013
  • Minuz
    Äldre 22 Aug 14:31
    sanna88 skrev 2012-08-22 13:08:05 följande:
    Fick ett tips av en vän som gifte sig i mars i år, hon köpte en "lurv"filt på jysk, vek den på mitten(så den vart som en 3kant), voula så hade hon en cape, de syndes inte att de va en filt, billigt å bra tycker jag =)
    Smart!

    ;im cape är hellång med släp
  • Minuz
    Äldre 22 Aug 14:32

    Hmm.................. min cape är hellång med släp ska det stå..... och så har den en luca och pälskant runt om hela

  • Lyckli­gaBrud­en
    Äldre 22 Aug 21:47

    Nu har vi kommit på att man ju kan sy egna servetter (alltså att mamma får det i uppdrag )
    Men vad använder man för tyg? Linne känns ju lite overkill.. Nån måtta får det vara på kalaset haha.
    Nån som vet?

  • Fremm
    Äldre 22 Aug 21:54
    LyckligaBruden skrev 2012-08-21 14:28:54 följande:
    Ja, jag får jobba lite på det där med färgen. Passen var blå förr, de har tom varit gröna en gång i tiden tror jag. Men om han bara kan komma över att det åtminstone ser ut som ett pass på alla andra sätt förutom färgen så går det nog. Tror faktiskt det finns nåt land som har rosa pass haha

    Skönt att ni får bidrag, det är inget vi räknat med och ingen som sagt nåt heller. Som sagt är svärmor inte intresserad verkar det som, hon verkade mest tycka att det var ett projekt att ha bröllopet uppe i Dalarna. Från mamma eller pappa vet jag inte, inte direkt så att man frågar. Vi tänker försöka spara ihop ca 30.000 till i februari och sen så kommer min m2b få ett arv efter sin pappa och jag ska sälja min lägenhet nu i höst så även om ingen bidrar med pengar så är det lugnt. Annars hade vi aldrig kunnat gifta oss nu med så kort varsel, om vi inte haft ett supenkelt bröllop men det är ju jättetråkigt!

    Alltså än så länge har vi inte engagerat några människor direkt. Svägerskan ska komma över på lördag, hon ska vara toastmadame och tänkte be henne om lite hjälp, men med vad vet jag inte. Vad gör ett värdpar? Är det dem som håller i ex lekar och sånt?

    Det här med fotografering har vi inte tänkt på så mycket, ett förslag var att ha några engångskameror på borden så att folk kan fotografera. Filmning kan ju vara kul också. Jag ska fråga min pappa som är musiker om han kanske kan spela nåt, vad vet jag inte. Ingen vi känner som kan sjunga så blir det sång blir det karaoke i såna fall haha.

    Hur sjutton ska man lägga upp festen? Min kompis tipsade om en kul lek som hennes syster haft. Brudparet ställer sig rygg i rygg med varandra och håller den andres sko i ena handen och sin egen i den andra, sen så ställer man frågar tex "vem är det som städar hemma?" och så håller man upp den sko som tillhör den som städar. Sånt kan vara skoj!

    Mamma skulle ju följa med och titta på blommor men vidare än så vet jag inte. Vi kommer, om allt går som det ska, få hjälp med mycket av de som har stället vi kommer ha festen på. Vi planerar tillsammans med dom och beroende på hur mycket vi vill dekorera själva så sänks eller höjs priset på maten. Vi ska ha buffé och om vi dekorerar mycket sjäva så kostar det ca 400 per person och det är väldigt bra tycker jag.

    Men vill ju ha färgtema och då får vi fixa det själva och min tanke har varit lite löst att min tärning (roligare att säga så än marskalk haha) och kanske toastmadame kommer upp dagen innan och hjälper till med dekoration, eller mamma kanske.

    Tårta ska vi nog beställa från nåt bageri.

    jag ska kika vidare på brudbuketter, börjar gilla idén om vinrött rosa och guld. Men hinner säkert ändra mig tusen gånger, vet inte vad m2b tycker än, han svarade inte riktigt igår haha.

    jag har läst att många använder gammalt guld och designar egna ringar, det är häftigt! Jag kan ha hittat min ring redan, vi var i stan i helgen och gick in till en guldaffär och sa bara vad jag var ute efter och att den ska funka ihop med förlovningsringen som är en solitär och det tog inte många minuter innan jag fastnat för en! Vore rätt skönt att ha den biten klar, dels för att kunna beställa och dels för att då vara säker på att den budgetposten är avklarad.

    Jag börjar undra hur folk klarade sig utan internet och BT haha, det är så galet bra att ha den här sidan till hands med alla tips och idéer och alla verktyg!

    Vad härligt att ni har så många som kan hjälpa till och som har lite olika skills, jag funderar på hur vi ska göra med bröllopsfotot, vill absolut inte att m2b ska se mig innan, och inte jag honom heller och då måste vi ju fotas efteråt men var och hur? Mitt i vintern och det är ju mörkt ute, hur lång tid tar det och vad ska man hitta på för kul för gästerna under tiden så att de inte bara står och trampar.

    Var på bröllop mitt i sommaren och vi fick vänta ganska så länge och det vara bara mingel som gällde då samt att vi fick stå på en gräsmatta och med 10 cm klack var det inte så kul, sjönk ner hela tiden >_<

    har du några funderingar på vad som kommer hända på festen, alltså underhållning, lekar, dans osv?
    Nu har jag inte hängt med i tråden men börjar svara här och så går jag vidare efter det... ;)

    Jo vi har valt att ha två värdpar som sköter allt med festen, de kommer att fungera som toastmaster/madamer oxå. Hälsa välkomna i kyrkan, dela ut vigselblad och hålla i festen, tal, lekar och spex. De ska oxå göra våra festhäften men jag kommer nog inte kunna släppa det helt utan vill nog vara med på ett litet hörn fast samtidigt kul att bli lite överraskad. :)

    Ja engångskameror är ju en idé... men vi kommer göra så att alla som har kameror med sig får gå till min bror innan kvällen är slut och föra över bilderna direkt till datorn från bröllopet, det blir bättre kvalité och då får man bilder från och ur gästernas synvinkel, vi kommer nog ha några "fotouppdrag" oxå som att fånga vissa ögonblick och bocka av...

    Jag är nog ganska hysterisk vad gäller att föreviga och dokumentera allt, speciellt en sån dag som vårt bröllop så vi ha fotografer (våra vänner som arbetar med det) som lovat att vara med oss hela dagen från påklädning till dansen på natten. Sen ska vi utse en eller två som filmar alltihopa... det är ju så många intryck en sån här dag att jag tror att man vill se allt efteråt när man smällt allt och det är över, sånger, tal osv... min syster och hennes man tittar på deras bröllopsfilm varje bröllopsdag, det är mysigt - så skulle jag oxå vilja göra! :)

    Ja det är svårt i tidsperspektiv att veta hur man lägger upp festen men man får väl räkna lite på det... sen hoppas man ju och tror att några vänner och släkt håller tal eller gör något spex, skoleken som du skriver om är ju en trevlig lek som inte kräver någon förberedelse, den kan ni ju önska. Jag har tänkt att vi kan önska lite saker men sen är det upp till våra värdpar att bestämma vad de vill göra och vad gästerna bidrar med. De flesta vet att vi gillar lite spex och skoj så jag hoppas och tror att det kommer bli lite sånt oxå. Däremot tror jag inte att vi kommer köra en massa allsång och sånger i festhäftena, det är inte så kul tycker jag... kanske nån sång.

    När det gäller fotograferingen så hade det så klart varit roligt att ta den efter vigseln för fotografen säger (vilket jag iofs kan tänka ut själv) att man är mer avspänd och lycklig och det är mer på riktigt när man har ringarna på sig och man sagt ja i kyrkan men så vill jag inte uppehålla gästerna för länge sen är det ju med ljuset oxå jag tänker på mitt i vintern så vi har bestämt att köra den mesta porträttfotograferingen före vigseln då det garanterat är ljus ute. Efter vigseln ska vi ha öppet hus i församlingshemmet och bullfika för att alla som kommer till kyrkan men som inte är bjudna till festen ska ha chansen att hälsa på oss osv. Därför blir det oxå svårt att fotograferas efter. Men så har vi ändå sagt att vi ska ta några bilder efter vigseln antingen i närheten av kyrkan eller festlokalen så det blir lite både och.

    Ja i övrigt har vi nog löst planerat så här:

    14.00 Vigsel
    15.00 Mingel och bullfika i församlingshemmet
    16.30 Ankomst till festlokalen
    17.00 Förrätt
    Tal/spex
    18.30 Varmrätt
    Tal/spex
    20.00 Dessert
    Tal/ spex
    Bensträckare
    Tal/spex
    22.00 Bröllopstårtan
    23.00 Vi börjar förbereda för att gå ut och skjuta upp kinalyktor och fyrverkerier
    24.00 Tolvslaget
    Efter det blir det dans och nattamat
    mera dans hela natten lång! ;)

    Som sagt lekar och spex är ju inte meningen att vi brudparet ska veta så mkt om men jag hoppas och tror att våra värdpar känner oss och gör något kul för oss! :)

    Vet inte om jag missat att svara på nåt men det blev ju rätt långt ändå det här... du får hojta om det va något annat ;)
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 21:55
    LyckligaBruden skrev 2012-08-21 14:32:53 följande:


    typ såna här! blandat med vitt!
    Vilken vacker orkidé, älskar verkligen dessa blommor de är så fulländade!
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 22:01
    Ekna skrev 2012-08-21 20:11:02 följande:
    Skriver nu till er båda :)Vad kul att dina föräldrar blev så glada :) och jag håller med vad gjorde man innan BT fanns? Super fina buketter :) sen jag bloggar en hel del om bröllopet men även om min vardag :) sen håller jag med om att de var svårt innan mAn kom fram till färger, men jag tycker rosa vinrött och gul låter snyggt ihop :) jag hoppas på att de skorna jag har beställt är bra och även mina dekorationer :) sen till ekonomisk hjälp vi har fått de av båda min mamma och min mb2 s föräldrar sen har min mormor betalat min bröllopsklänning. Men jag tycker inte det är en självklarhet utan ara en bonus att man får den hjälpen. Jag är ganska imponerad av att man lyckas spara ihop till sitt bröllop själv, för som ni vet kostar det en hel del. Hur hade ni de med brudklänningar var ni klara än?
    Ja det va verkligen kul att våra föräldrar blev så glada, vi berättade ju för min m2bs föräldrar igår och de blev oxå väldigt överraskade och glada. När i besökte min blivande svägerska så blev hon så glad att hon fick tårar i ögonen och slängde sig om halsen på oss, verkligen rolig respons så nu har vi nästan lustat överlämna alla inbjudingar personligen ;) fast det går ju inte. Nu är alla kort postade i alla fall så i morgon hoppas jag på att få respons från några i alla fall! :)

    Alltid tacksamt att få lite ekonomisk hjälp även om man inte räknar med det nu för tiden, vi är ju båda vuxna, har barn och jobb och sånt men som sagt tacksamt att få ett tillskott. Mina föräldrar har kört samma summa för alla sina barn och två av mina systrar är gifta redan så det visste jag innan... :)

    Jag har ju beställt en klänning från jenjenhouse på vinst eller förlust, hoppas att det är på vinst men det återstår att se, blir den bra så kommer jag ju rätt billigt undan med klänningen i alla fall! Har du fixat klänning än?

    Kul att du bloggar, jag har skapat en inspirationsblogg till mig själv i första hand där jag samlar idéer och bilder... får se om jag hinner med den bara, just nu har jag ju bilder på jobbdatorn och två av mina datorer hemma samt skrivböcker så jag skulle nog behöva samla allt på ett ställe. Har inte vågat öppna upp bloggen dock ifall någon man känner skulle hitta den! ;)
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 22:06
    LyckligaBruden skrev 2012-08-22 09:33:02 följande:
    Nu har vi ÄNTLIGEN kommit fram till hur de fördömda inbjudningskorten ska se ut, jag gav med mig så han fick de han ville men jag skrev texten och så blev det rosa Glad

    Så här lutar det åt vinrött och rosatoner och guld. Vore förbannat skönt om vi kunde spika en kombination men verkar som att m2b gillar det.

    Är det nån som vet var man kan få tag på fina placeringkortshållare? Har letat lite men inte hittat några fina. De i guld jag hittade såg ut som såna där spiraler man tänder för att hålla bort mygg.

    Har ni några funderingar kring hur ni ska dekorera och duka?
    Härligt att ni bestämt er angående inbjudningskorten och det va väl en bra kompromiss tycker jag! Färgtemat låter oxå väldigt snyggt och lite ovanlig kombo så det är ju kul!

    Jag har beställt favoraskar i form av vita brudklänningar till tjejerna och svarta kostymer till männen på dem hade jag tänkt skriva ut namnen och fästa så att det blir både bordsplacering och favorask i ett. :) Tror det blir bra.

    Har samlat på mig lite idéer kring dukningen men inget bestämt än, finns så många fina kombinationer... men tror det blir sizoflor som löpare i mitten rosa kristallstenar, olika sorters ljus i olika höjder osv mkt ljus ska det va! Är sugen på att göra pompoms men vet varken hur jag ska hinna eller hur jag ska fästa dem då det är så högt till tak i festlokalen... ja vi får se... :)
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 22:14
    Pekkiisch4 skrev 2012-08-22 09:40:20 följande:
    om du gifter dig på nyår skulle jag vänta in kanske 1-2 veckan i september :) Det är ju ingen brådska så för er del. Eller panik med den ;D
    Okej tack, nu är de utskrivna i alla fall så får vi vänta lite till med att posta dem men när beställer man nytt körkort och sånt?
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 22:14
    Minuz skrev 2012-08-22 09:40:33 följande:
    Så härlig den ser ut. passar perfekt till ett vinterbröllop. Blir nästan lite avis då den är såååååå fin. Glad
    Jag har fortfarande inte skickat iväg hindersprövningen..... kanske dags? Har ju 1/12 som datum
    Tack, va roligt att du gillar den! :)
  • Fremm
    Äldre 22 Aug 22:15
    LyckligaBruden skrev 2012-08-22 09:58:45 följande:
    ååå vad fin! Var hittade du den? Jag måste nog fundera på hur jag skulle se ut i en cape, beroende på hur mycket jag går ner i vikt haha. Vill inte se ut som en snöboll Drömmer
    Beställde den tillsammans med brudklänningen på Jenjenhouse! :) Nej snöboll låter ju inte som nån hit :D fast det tror jag knappast du kommer göra! Vet inte heller hur den passar men hoppas på att det blir bra!
Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013