Inlägg från: Makeupmyday |Visa alla inlägg
  • Makeupmyday

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hur går det för er brudar?


    Jag sitter och syr stolsöverdrag för fullt just nu, fick tag på Knoppa lakan av en tjej i Ängelholm :)


    Våra STD-kort gick ut i början på veckan så det har varit jättekul att höra reaktionerna från alla! Speciellt min lilla farmor, snart 100 år. Hon har haft lite problem med små blodproppar och varit krasslig ett tag, men nu hade hon ryckt upp sig och tyckte att hon nog måst få sig en ny klänning om hon ska på bröllop nästa år :) Lilla tanten....

  • Makeupmyday
    rosadröm skrev 2012-09-25 14:47:59 följande:
    Va fin och snygg klänningen är på dig!
    Åh tack! :) Den ska sys in och läggas upp lite tills den stora dagen, men ja älskar den!
  • Makeupmyday
    Lally skrev 2012-10-05 15:45:12 följande:

    Vi ska inte skicka några STD-kort, så funderar på att skicka ut inbjudningarna i februari/mars någon gång... Vi gifter oss den 24/8-2013, men har folk som kommer från olika delar av Sverige så vill vara ute i rätt god tid så så många som möjligt kan komma... Hur tänker ni andra? När skickar ni ut inbjudningar? Är februari/mars för tidigt?


     


    Vi skickade STD-kort i september men siktar på att få iväg de riktiga inbjudningarna i februari. OSA sista april.
  • Makeupmyday
    Sjörå skrev 2012-10-08 21:07:09 följande:
    Idag kom ett stort bakslag. Jag bokade min klänning förra helgen och betalde hälften i handpenning och idag ringde de upp och sa att leverantören har slutat tillverka klänningen och att detta inte hade gått in i deras system. Så min drömklänning finns inte. Kontaktade en Kinaklänningstillverkare som dock lovade att den går att sy upp så att den nästan liknar originalet. Men ändå, det känns lite tungt att den inte finns kvar längre.
    Åh va tråkigt! Är det en ovanlig modell då? Det finns ingenting som påminner av någon annan tillverkare?
  • Makeupmyday

    Jag köper grejer hela tiden!


    - Brudklänningen


    -Slöja


    -Underkjol


    -Skorna


    -Löpare till borden


    -Stolsrosetter


    -Kinesiska lyktor och belysning


    -Bröllopsbubblor


    -Gästbok


     


    Kyrka, festlokal, transport, catering, fotograf och underhållning är redan bokat och klart!


    Inbjudningskorten ska jag sätta mig och pyssla ihop snart.


    Stolsöverdrag till lokalen håller jag på syr också, kommit halvvägs. :)

  • Makeupmyday

    Deedee: Väldigt bra pris måste jag säga!


    Vi har bokat en bygdegård och anlitat ett cateringbolag.


    Mingelmat = Ålandspankaka med vispad grädde och sviskonkräm. (Åländsk tradition, helst med snaps men nu blir det skumpa)


    Förrätt= Kallrökt laxcheesecake på åländskt svartbröd


    Varmrätt= Åländsk lammfilé med citronvinegrett och rostade rotsaker och blomkålspure.


    Nattamat= wraps


    Vi är 100 personer och det skulle kosta 50.000 kr. Då tillkommer ju all alkohol och tårtan, så billigt är det inte :/

  • Makeupmyday
    Augusti13 skrev 2013-01-08 15:23:43 följande:
    OBS - läs gärna med glimten i ögat :D

    Någon fler än mig som känner att det sticker till lite så fort någon skriver att de har valt samma datum? Haha! Alltså, vi har valt att gifta oss 10 augusti, och värje gång någon annan skriver att de ska gifta sig då så känns det lite konstigt. Det är ju VÅRT datum! ;)

    Vad gäller inbjudningar tänker jag att våra skickas ut i april/tidigt maj med OSA typ 1:a juni. Vi har ju redan skickat Save the Dates, så det är ingen brådis med inbjudningarna :)

    Jag kände mig helt ensam med det datumet när jag började hänga här, men nu känns det som att det datumet är det mest populära! :)


    Jag har tänkt skicka ut inbjudningskorten i slutet på mars, har dock inte bestämt OSA ännu... Klurar på mot slutet på maj kanske?

  • Makeupmyday

    Jag slåss med valet av smak som ska vara på bröllopstårtan. Jag är föredetta konditor och känner av en viss press, folk förväntar sig säkert nåt speciellt i tårt-väg. Jag ska inte laga tårtan själv utan en mina gamla konditorvänner ska göra det.


    Smakerna jag velar mellan är:


    Jordgubb-limemousse.


    Blåbär-vaniljmousse.


    Hallon-vitchokladmousse.


    Rabarber-jordgubb.


    Vad tycker ni låter godast??

  • Makeupmyday

    Wihoo, idag beställde jag min ring! Det blev en specialbeställd från Hedens Guld i Göteborg. Massa rabatter nu innan Alla Hjärtans Dag så den blev flera tusenlappar billigare än vad jag hade räknat med. :D


    Var även och kollade in kläder till mannen men det får vi grubbla vidare på en stund till.

  • Makeupmyday

    Både sambon och jag lider av fruktansvärd scenskräck så det blir en nybörjarvals på sin höjd :) Kanske en tryckare om vi fegar ur riktigt, haha!!


     


    Har problem med en tillfrågad toastmaster/bestman. Han fick nån sorts psykbryt under hösten/vintern och svarar inte i telefon mera. Lätt jobbig sits vi är i. Visst folk kan ha det jobbigt och vi vill inte vända honom ryggen, men samtidigt behöver man ju någon man kan lita på och som är oss till hjälp, inte bekymmer..

  • Makeupmyday
    Lakinna skrev 2013-02-10 14:03:37 följande:
    Vill bara påpeka att idag är det ett halvår kvar för oss 10e augusti-brudar!!
    Iiiiiihh! Jag vet, fick fjärilar i magen idag, tiden går så fort nu!!
  • Makeupmyday
    130810 skrev 2013-08-04 07:40:42 följande:
    Men vad irriterande att det inte blir radbyten... Samma text nedan fast mer lättläst Flört

    Hoppas att alla ni som gifte er igår hade en underbar dag! Var längesen jag skrev men jag har läst tråden hela tiden. Undrar om det är någon som har samma problem som jag?

    Gifter mig på lördag och jag har börjat tvivla på min klänning, var på väg att klippa av släpet när jag provade den igår för att det känns opraktiskt och jag känner mig utklädd. Har en kort klänning också som jag ska byta till så det är ju inget problem egentligen men jag känner bara mig osäker på allt nu. Var jättenöjd med min klänning tills jag provade den här om dagen.

    Har börjat fundera på om jag ska ändra hårfärg och är livrädd för att bryta ihop i kyrkan. Är bara nervös för allt fast allt är planerat perfekt och vi ligger bra till med alla förberedelser. Bara störtgrät här om dagen för att jag kände mig konstig med mitt långa släp.

    Min blivande man var på svensexa igår och var rätt full när han kom hem och när jag frågade vad de hade gjort sa han att vi kunde prata imorgon för att han var så trött och då blev jag jättearg på honom (varför liksom Obestämd) och kunde inte somna om. Har bara sovit 4 timmar inatt och känner mig bara fallfärdig. Känner inte igen mig själv alls. Blir hysterisk och ledsen hela tiden.

    Har jag blivit en Bridezilla? Snälla säg att det bara är bröllopsnerver!Ha det jättebra tjejer! Skönt att skriva av sig lite Glad

    Hej!


     


    Jag gifter mig också på lördag och kan lova dig att det beteende är fullt normalt, eller ja, jag har varit likadan själv. Har haft JÄTTELÄTT för att börja gråta åt saker, brukar inte alls vara blödig i vanliga fall. Jag har fått små raseriutbrott så att jag knappt känt igen mig själv, har faktiskt t.o.m tagit lugnande tabletter några dagar.


     


    Det senaste som har varit i veckan är att jag har tappat hår, som en cancerpatient eller nåt, bara stora nävar varje gång jag rört håret. PANIK!! Tur att jag ska ha löshår i frisyren.


     


    Just nu känner jag mig faktiskt ganska lugn, men de sägs ju att stress kan visa sig i kroppen i efterhand. Och jag var nog väldigt stressad för ungefär 2-3 veckor sen.


     


    Sen kan jag bli så irriterad på alla råd man får av folk, kom ihåg att ke och njuta av dagen. slappna av osv.. Det är inte så himla enkelt, lättare sagt än gjort liksom. Klart jag vill njuta av min dag!


    Jag är också orolig över att jag i efterhand ska gå å tänka att ; det kunde ju ha varit finare väder den där dagen, mitt smink kunde ha varit bättre, festen kunde ha blivit roligare... Ist för att tycka att det va den mest fantastiska dagen i hela vårt liv! *gah* dumma hjärnspöken...


     


    Jag har tagit mig ett glas vin, varje kväll denna vecka, har lugnat mig lite grann å hjälpt mig sova. Jag har också försökt tänka att om något inte blir som det va planerat så är det bara jag som kommer att märka det, gästerna kommer förmodligen vara lika nöjda och glada ändå. Och huvudsaken är ju inte att rosorna i bordsdekorationen har exakt den limegröna färg jag ville ha, utan att jag får bli fru till mannen jag älskar :)


     


    Försök andas och se fram emot detta ist, oavsett om du kommer i ett vitt lakan så kommer folk att tycka du är vacker! Gör inget åt klänningen, det är nog bara dina nervösa hjärna som bråkar med dig. Det kommer bli kanon!


     


    Och kom ihåg, du är inte ensam!


     


    Stor kram från en Bridezilla till en annan ;)

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!