• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • lovisas
    Helipa skrev 2013-07-09 09:55:03 följande:
    Vi sitter just nu och förbannar bordsplaceringen. Gud så svårt det är! 
    Vi står och väger mellan två olika tillvägagångssätt:

    - Antingen att vi följer traditionen någorlunda: föräldrar med föräldrar, sen morföräldrar, sen syskon,  sen mostrar/farbröder/fastrar, sen kusiner, därefter vänner (som blir på ett enskilt bord).

    - eller att vi följer gästernas personlighet och låter t.ex. min farbror och hans familj, som alla bor i Spanien, bredvid min far och hans fru, som båda bor i sthlm. Låter min moster, som bor i Australien, sitta med min mamma, som bor i Malmö. Låter kusinerna sitta med vännerna, låta syskonen sitta blandat med vänner och kusiner, etc.  

    Vi vet att de senare alternativet gör vårt jobb betydligt svårare men lyckas vi så vet vi att våra gäster kommer ha supertrevligt. Dock måste vi verkligen lyckas för att motivera att vi frångår traditionen och detta alternativ innebär även att våra familjer knappt kommer blandas, vilket känns trist.

    Det tidigare alternativet gör vårt jobb lite lättare eftersom vi då har en mall att följa, däremot kommer vi inte kunna para ihop en del personer som vi vet kommer trivas ihop. Plus att risken finns att några gäster inte kommer ha lika trevligt under middagen eftersom de får sitta med släkten (typ syskon & kusiner).

    Hur tänker ni kring bordsplaceringen? 
    Vi följer traditionen vid honnörsbordet och har våra föräldrar där. Tärnor och marsalker sitter långt fram men ändå blandade med andra. Resten blandar vi så att de får roligt och får chansen att prata med någon som har liknande intressen. Tror stenhårt på det Skrattande
  • Längtandsfull

    På honnören sitter vi , våra barn och våra föräldrar. På bordet mitt imot oss sitter tärnorna och bestmens. Men sen är alla blandade på ett sätt som vi tror blir toppen.. Den enda regeln vi försökt föllja är varannan man varannan kvinna. Har idag sprungig runt och legar gästbok. Blir nog att alla får skriva på varsitt utrivet pappersark som vi sen kommer klkstra in i en gästbok.. Hur ska nk andra göra med gästbok?

  • Helipa

    Skönt att höra att många skippar den traditionella bordsplaceringen utan kör sina egna varianter, ger oss lite pepp att också köra en egen variant och strunta i ev. sura miner från gamla dammiga släktingar.. 
    Tror i slutändan att de som har familjemedlemmar som de träffar väldigt sällan gärna vill passa på att träffas i samband med bröllopet och så struntar vi i att blanda släkterna så mycket..

    Längtandsfull:
    Vi har en vanlig gästbok, mest för att vi hittade en fin på rea på Bokia.
    Andra varianter är ju att folk skriver en hälsning på en liten etikett med snöre som de sedan hänger upp i en större gren, att alla skriver på en enda stor plansch med valfritt motiv eller era namn i form av ett monogram (finns fina att ladda ner gratis på weddingchicks.com) eller att man skriver på små vykort som man sedan lägger ner i en brevlåda.
    Men det funkar ju lika bra med utrivet pappersark! Ni kan ju göra det lite roligare och köpa fina papper i olika varianter som gästerna kan välja mellan.  

  • Längtandsfull

    Helipa: att lägga det i en brevlåda eller liknande när man skrivit klart vore smart för det kanske får gärsterna till att skriva mer och kanske nått speciellt. Jag vet själv att det blir ett jäkla läsande i den där boken för att se vad alla andra skrivit och det är ju inte riktigt meningen. Alla vill inte att alla ska kunna se vad man skrivit.. Samt att då kan man ta me sitt kost och skriva lite när man vill.. Ingen som stressar och väntar på att man skall bli klar..

  • Sjörå

    Idag fick jag en minihippa av mina kollegor, totalt oväntat och väldigt trevligt. Jag hade föreslaget en after work idag och så visade det sig att de bjöd mig på mat och så satt vi på Hamnmagasinet här i staden och åt gott och hade det jättetrevligt. Underbart och så snällt av dem att göra det eftersom det bara är en av dem som är bjudna på bröllopet. En tiara fick jag ha på huvudet också. 

    Vi har ett klassiskt honnörsbord på bordplaceringen men sedan blandar vi ganska vilt. Struntar i reglerna varannan kille, varannan tjej och har satt samman folk som vi tror kommer att ha roligt tillsammans. Många hamnar i närheten av sin partner och en del nära sina föräldrar och syskon vilket är svårt att undvika om man bara har 37 gäster.  

  • Längtandsfull

    Sjörå: va roligt =) man blir så glad.. Jag hoppas det är många med på min hippa. Känns inte så kul om måna prioriterar bort den ...

  • Helipa
    Längtandsfull skrev 2013-07-09 19:13:01 följande:
    Helipa: att lägga det i en brevlåda eller liknande när man skrivit klart vore smart för det kanske får gärsterna till att skriva mer och kanske nått speciellt. Jag vet själv att det blir ett jäkla läsande i den där boken för att se vad alla andra skrivit och det är ju inte riktigt meningen. Alla vill inte att alla ska kunna se vad man skrivit.. Samt att då kan man ta me sitt kost och skriva lite när man vill.. Ingen som stressar och väntar på att man skall bli klar..
    Ja, ni hade ju till och med kunnat lägga ett litet kort vid varje plats och sedan be toastmastern/madame (om ni har en) att inleda middagen med att berätta vad kortet är till för, på så sätt börjar folk kanske fundera på vad de ska skriva redan under middagen och blir lite tårögda vid talen och skriver ner en fin tanke när de är i den sinnestämningen, då får ju ni väldigt fina, hjärtliga små brev istället för att folk känner sig tvungna att skriva nåt och snabbt klottrar ner något medan de väntar på att toan ska bli ledig.

    Nej, nu blev jag också sugen på att ha en brevlåda med vykort istället för gästbok, fast nu har vi redan köpt en, suck. 
  • Helipa

    Sjörå:

    Kul med minihippa! Härligt när mer än de som "måste" bryr sig om ens bröllop, genuin glädje för någon annan är inte så vanligt!

    Jag har faktiskt inte ens tänkt att man kunde hoppa över varannan kille/tjej, hahaha, så insnöad är jag på alla jäkla traditioner och skit. Men det är ju SJÄLVKLART att man kan det, varför inte? om man ändå ska frångå traditionerna så kan man ju göra det ordentligt ;) 

  • Längtandsfull

    Helipa: vilken superbra ide. Men vi har också köpt en gästbok men den kommer inte användas på bröllopet utan jag kommer pyssla med den själv efter bröllopet. Ska klistra in alla brev från gästerna och sen även ett kort på gästen på samma sida eller sidan brevid. Vill ju samla alla skrivna kort på samma ställe =)

  • VI20130831

    Min sambo småretas för att han vet när min hippa är...Han tycker det e jättekul att han vet tydligen och att jag undrar..:-/ Knns dock som det inte blir så många, det är ju semestertider och allt. Mannens svensexa är datumet inte spikat...på datumet de tänkt först var det bara tre som kunde....Men hellre en svensexa med lite folk än ingen alls...


Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!