• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • sommaren13

    Som sagt kul att läsa om allas möhippor..själv går man på helspänn, då det bara finns två helger kvar som det kan ske på (har mina barn jämna helger och kan inte ordna barnvakt och det vet dom) så det är bara vecka 29 och 31 kvar ;) 

    Alkohol har vi inte köpt in än, vi ska handla det sista veckan, så vi kan lämna tillbaka det som är oöppnat. Hos oss så är det 25st som vill ha alkohol, så vi kommer nog inte behöva köpa in så jättemycket. Och det är som sagt skönt att kunna lämna tillbaka det som blir över.

    Jag känner mig rätt lugn, trots att det bara är 39 dagar kvar tills den 17 augusti ;)  

  • Helipa

    Håller med ovanstående att det är superkul att läsa om allas möhippor!
    Jag har i princip bara en helg kvar att bli hippad på och häromdagen sa jag det faktiskt till m2b (jag har verkligen fått anstänga mig för att inte försöka lägga mig i möhippe/svensexe-planeringen eftersom jag har ett sådant brutalt kontrollbehov). m2b sa bara att inte har hört något från dem men sen satt han och smsade som tusan så jag gissar att han sa det till dem nu. 

    Det känns jättetråkigt att göra såhär men min strora oro gällande hippan är just att mina älskade, men aning disträa, tärnor (och bästa vänner) ska skjuta upp det in i det sista och sen glömmer de att kolla med m2b om vilka helger jag är ledig. Och det känns lite surt för de har pikat och haft sig om möhippan sedan långt tillbaka och öppet sagt "ja, det är väl vi som ska ordna möhippan?". Det är en sak att inte bli hippad, det kan man inte räkna med, men det är en helt annan sak att bli lovad en möhippa flera gånger och sen blir det inget pga dålig planering..

    Svensexegänget (samma kompisgäng) hade nämligen bokat in svensexan den dagen vi ska träffa prästen och det var  ren tur att jag frågade toastmastern om vilken helg svensexan var planerad till. Han sa bara "har de inte dubbelkollat med dig?".  

  • Helipa
    Gällande alkoholen:

    Bra att läsa hur andra har tänkt, de flesta verkar ha mer alkohol än vi och eftersom flera gäster har svarat "ja, mycket alkohol!" på frågan om de vill alkohol eller alkoholfritt så får vi nog backa upp med några flak öl och BiB:ar vin till festen.
    Sen ska vi köpa alkoholfria öl, folköl och lättöl till middagen också, får att ge lite alternativ och även hålla nere fyllan.  

    Vi har beräknat ungefär 3-4 glas vin/person och 5-6 öl/cider/person, plus avec och 1-2 glas mousserande/person. Nu ska vi köpa fem flak öl till och två-tre BiB:ar  till så att det blir ca 4-5 glas vin/person och 8 öl/cider/person. 
     
  • Helipa
    Vi sitter just nu och förbannar bordsplaceringen. Gud så svårt det är! 
    Vi står och väger mellan två olika tillvägagångssätt:

    - Antingen att vi följer traditionen någorlunda: föräldrar med föräldrar, sen morföräldrar, sen syskon,  sen mostrar/farbröder/fastrar, sen kusiner, därefter vänner (som blir på ett enskilt bord).

    - eller att vi följer gästernas personlighet och låter t.ex. min farbror och hans familj, som alla bor i Spanien, bredvid min far och hans fru, som båda bor i sthlm. Låter min moster, som bor i Australien, sitta med min mamma, som bor i Malmö. Låter kusinerna sitta med vännerna, låta syskonen sitta blandat med vänner och kusiner, etc.  

    Vi vet att de senare alternativet gör vårt jobb betydligt svårare men lyckas vi så vet vi att våra gäster kommer ha supertrevligt. Dock måste vi verkligen lyckas för att motivera att vi frångår traditionen och detta alternativ innebär även att våra familjer knappt kommer blandas, vilket känns trist.

    Det tidigare alternativet gör vårt jobb lite lättare eftersom vi då har en mall att följa, däremot kommer vi inte kunna para ihop en del personer som vi vet kommer trivas ihop. Plus att risken finns att några gäster inte kommer ha lika trevligt under middagen eftersom de får sitta med släkten (typ syskon & kusiner).

    Hur tänker ni kring bordsplaceringen? 
  • Tessla

    Vi kommer att ha att våra gäster sitter med människor vi tror att de kommer ha roligt med. Blandar släktingar och vänner hejvilt. ngr par får sitta vid samma bord men de flesta sitter på olika bord, beror lite på personligheten. Vilka som är roligare om partnern är med och vilka som är helt okej att vara rolig på egen hand. Min mamma och hennes sambo tex är roligare som par då de lyfter varandra än om vi skulle dela på dem. Men vi har bara 35 gäster så det är ju inte så jobbigt att placera, svårast är med de släktingar som vi måste bjuda men som vi kanske egentligen hade tyckt det var rätt trevligt om de inte kom... men vi har bara ett par sådana så vi delar upp dem lite :). 

  • soderpling

    Eftersom vi bara har en bokad restaurang och inte vet något om hur borden skall se ut osv har vi en lite annorlunda bordplacering.

    Alla gäster kommer att få en lapp med en symbol och ett namn, de skall sedan hitta sin partner med samma symbol, det blir sedan bordsdamen för kvällen. När vi väl kommer på plats kommer de flesta vilja sitta både med sin bordsdam men också med sin resp och detta kommer nog leda till en ganska rolig bordsplacering. Annars finns det väldigt stor risk bland våra vänner att de flesta sätter sig med folk de redan känner eller jobbar med samma sak. Genom att göra på det här sättet hoppas jag att det blir lite spridning på vilka man sitter med bland gästerna.

  • jenniferochaugust

    Bordsplacering är så svårt!
    Vi hade gjort ett utkast, men kommer att göra om allt igen. Det känns liksom inte bra. Det som gör det extra komplicerat är att vi inte kommer att ha ett klassiskt honnörsbord, helt enkelt för att det inte går att få till i lokalen.
    Men vi tänker i alla fall som så, att vi inte ska placera roliga och glada människor med de lite mer dystra bara för att få upp stämningen. Partymänniskor får sitta tillsammans, gamlingar får sitta tillsammans osv... Jag tror att det är så folk kommer att trivas bäst :)
    Sen betyder det inte att vi sätter alla som känner varandra bäst tillsammans, där mixar vi lite :)

  • Lmvu

    Gifter mig 3:e Augusti, det mesta är klart.

    Förrutom att prästen inte hört av sig!??! är detta vanligt.

  • Mpta

    Vi kommer inte ha någon bordsplacering, dels för att det krävs ännu mer planering då å ja känner att vi redan har fullt upp med både bröllopet å vardagen(har precis börjat renovera huset) sen är vi väl medvetna om att våra nära inte gillar bordsplacering och heller inte vi så varför ska vi då ha det?:) folk får helt enkelt sätta sig där de trivs och den enda placeringen kommer vara för oss och våra föräldrar samt min syster med man som ska placeras nära barnbordet så hon kan hålla koll på våra samt hennes barn

  • Mpta

    Lmvu: gifter mig också den 3de och prästen har inte hört av sig! Känns lite "lustigt" för även fast det är en tid kvar är d ju inte säkert att vi kan när hon tänkt det så man tycker ju att hon åtminstone kan höra av sig om förslag på tid att träffas

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!