• fia1982

    Maj 2013

    Någon annan här inne som tänker gifta sig i maj 2013?


    Hade varit kul att ha någon att bolla idéer med och följa förberedelserna.

  • Svar på tråden Maj 2013
  • Oslomyran

    Vi har redan skickat "save the date" men det är ju för att vi gifter oss utomlands så de blir kanske lite annat.

  • LinneaR
    Oslomyran skrev 2012-08-14 17:19:00 följande:
    Vi har redan skickat "save the date" men det är ju för att vi gifter oss utomlands så de blir kanske lite annat.
    Jag ska fundera lite till...vi har inte bokat lokal än så ska nog göra det först, men sedan kan jag tänka mig att knåpa ihop några "save the date-kort" . Å andra sidan har min sambo redan "förvanat" sin släkt i England om bröllopsdatumet, så egentligen räcker ju det, men skulle vara kul att få pyssla lite:)
  • Krystal

    Jag får nog också ansluta mig till ert gäng här...


    Vi har inte spikat datum än. Tänkte först att vi skulle gifta oss den 8 juni, men då det krockar med studentavslutning den 7:de (bröllop och student är på olika orter utan möjlighet att hinna med båda) och att jag idag fick veta att en kusin också tänker gifta sig nästa år, i början av juni nån gång...plus att min (tvilling)syrra ska gifta sig i början av juli...så lutar det mer och mer åt maj...den 11:te isåfall...

  • fia1982
    CandJ skrev 2012-08-10 20:38:14 följande:
    Vi har samma tankar att de inte ska dra iväg allt för mycket, jag är just nu föräldraledig så pengar i överflöd finns det inte direkt;) Så vi kommer som ni bara ha de närmsta med oss på våran dag. Sen funderar vi på att ha öppen vigsel, att de som vill får komma och kolla. Men vi vet inte riktigt, hade varit roligt om vännerna iaf ser vigseln. Hur tänker ni?
    Vi har bokat kyrkan och lokalen - thats it;)

    Hade till veckan tänkt boka frisören och catering. Inbjudningarna vet vi hur dom ska se ut så ska bara hitta rätt papper till det så ska de tillverkas:) Hade tänkt skicka i Januari. En liten rolig detalj jag bestämt mig för är vilka skor jag ska ha;D

    Vi bor i Norrbotten:)

    Vi känner inte behovet av att vänner ska få komma till kyrkan. Tycker att det räcker med dom vi tänkt bjuda in.


    Hur har det gått med frisör, catering osv?

  • FruW

    Vad frustrerande det är att inte kunna planera något riktigt än. Känns som att man måste vara ute så himla tidigt med att boka lokal osv, för annars finns det inga kvar, men allt det andra vill jag liksom spara lite på. Har tänkt vänta till efter nyår innan jag bestämmer mig för vilken klänning jag vill ha, tänkte att annars hinner jag säkert ändra mig, men skor har jag förstås redan kikat på. Tungan ute Musik till ingång och utgång funderar jag på, trots att vi ännu inte bokat lokalen... Men vi har ju två-tre favoritställen som det förhoppningsvis står mellan, och om två veckor ska vi äntligen åka och titta på dem! Sen får vi se till att boka illa kvickt så fort vi har bestämt oss. Guuud vad skönt det kommer att kännas när vi äntligen paxat vårt ställe och fått ett datum att planera kring!


     


    Vi funderar även på att ta något lite mer romantiskt foto på oss själva när vi är där och rekognoscerar, och sen använda det som save-the-date-kort till våra närmaste. Typ skriva "Den xx maj nästa år tänkte vi gifta oss just precis HÄR - och du är bjuden!" utan att avslöja var vigselplatsen är. Glad

  • Oslomyran

    FruW förstår att de kan kännas frustrerande, men tror att allt faller på plats när ni har tittat på lokal och allt det där. Lycka till, skriva gärna vad det blir

  • FruW

    Oslomyran: Tack! Ja, det faller nog på plats snart, ska bli så skönt. Hur känns det för er, ungefär lika pirrigt kan jag tänka mig? När bestämde ni er för er lokal? Har ni både vigsel och middag där eller är de på olika ställen? 

  • IkaMus

    Jag känner att ju mer som bokas och bestäms desto verkligare blir det. Innan något så väsentligt som datum och plats är spikat känns det ju lite flytande. Men sen kan allt ta fart ganska fort och hela bröllopet börjar ta form :)

  • LinneaR

    Håller med om att allt nog kommer falla på plats ju mer man bokar och fixar. Men på något konstigt sätt känner jag mig väldigt lugn...kan ibland känna att jag vill pyssla med bröllopet och planera men att jag inte vet vad jag kan göra så här tidigt:) Det viktigaste för mig är att boka lokal och skicka ut save the date-kort, men sedan känns det som det kommer bli några månaders vila innan de riktiga inbjudningarna kan skickas ut och den verkliga planeringen kan börja.

    Det som jag gillar och sitter och pysslar med nu är att försöka samla inspiration till tema mm...så det blir en hel del sittandes framför datorn. Och jag antar att när jag väl bestämt tema/bokat lokal så vet jag ju lite mer hur bröllopsfesten kommer att se ut och då kan jag förhoppningsvis börja med lte DIY-projekt till dukning och dekoration mm. Tycker den här planeringsfasen är väldigt kul i alla fall!

  • Oslomyran

    Vi har ju faktiskt inte sett middagslokalen mer än på internett...men har oxå bra kontakt med våran bröllopsplanerare och litar på att de blir bra. MEN de ska bli väldigt kul att få se stället.
    Vigsel och middag är på olika ställen så vi ordnar transport till våra gäster mellan dessa två lokaler.
    Just nu känns allt lite svävande...men om några veckor så tror jag allt de kommer kännas bättre då kommer menyn, dukning och dekorationer mm. vara klara.

Svar på tråden Maj 2013