• fia1982

    Maj 2013

    Någon annan här inne som tänker gifta sig i maj 2013?


    Hade varit kul att ha någon att bolla idéer med och följa förberedelserna.

  • Svar på tråden Maj 2013
  • Oslomyran

    FruW : Inte ska du känna dig stressad, de kommer helt säkert att ordna sig. Jag är jättenyfiken på vart de blir sen Lycke till i vigsel plast jakten!
    Fia1982: Jag bor i sthlm. Vart bor du själv?
    mirre01: Ska du gifta dig i Tyskland? Eller är det en inköpsresa?
    Jenny80: nej, där har jag inte köpt. Däremot har jag handlat på www.aliexpress.com och är nöjd Dock lite smått beroende framkallande...man hittar ju allt på denna jord man inte visste att man inte kunde leva utan.....

  • LinneaR

    Jag bor i Göteborg och gifter mig 11 maj. Har inte planerat något speciellt än...känns så långt fram men vi ville boka kyrkan i tid för att kunna förbereda min sambos släkt som alla bor i England...så nu vet de i alla fall och kan planera in en Sverigeresa om nio månader.

    Det jag håller på med nu är att leta lokal...ett inte helt lätt projekt:)

  • CandJ
    fia1982 skrev 2012-08-10 08:37:44 följande:
    Vi har bokat kyrka, hittat min klänning, fixat hår och make up och hittat våra inbjudningskort. Jag vill inte ha så stort bröllop + att det blir för dyrt om vi skulle bjudit hela min stora släkt.. Hur långt har ni kommit i planeringen? Ska börja leta bukett och tårta snart. Vi skickar ut våra inbjudningar runt jul så att dom har ca 3½ månad på sig att boka in sig till årets händelse 
    Vilket bra datum ni valt;) Vi ville gifta oss innan sommaren, då vi planerar att åka utomlands efteråt och då ska våran son självklart med och vill inte fara då de är galet varmt:)

    Vi ska gifta oss i kyrka och sen ha en mindre fest för våra närmsta, våra mammor och pappor, syskon m. familj och våra mor-farföräldrar. Så vi blir nog kring 25pers. Så de verkar kanske vara lite likt era planer?

    Det är svårt att dra gränsen på gästlistan och för att hålla kostnaderna nere så kör vi såhär och satsar ännu mer pengar på resan:))

    Hur långt i planeringen har ni kommit?
    Vi har samma tankar att de inte ska dra iväg allt för mycket, jag är just nu föräldraledig så pengar i överflöd finns det inte direkt;) Så vi kommer som ni bara ha de närmsta med oss på våran dag. Sen funderar vi på att ha öppen vigsel, att de som vill får komma och kolla. Men vi vet inte riktigt, hade varit roligt om vännerna iaf ser vigseln. Hur tänker ni? 
    Vi har bokat kyrkan och lokalen - thats it;)

    Hade till veckan tänkt boka frisören och catering. Inbjudningarna vet vi hur dom ska se ut så ska bara hitta rätt papper till det så ska de tillverkas:) Hade tänkt skicka i Januari. En liten rolig detalj jag bestämt mig för är vilka skor jag ska ha;D

    Vi bor i Norrbotten:)

     
  • Mallorca13

    Jag bor i Malmö och ska gifta mig den 11 Maj. Just nu tittar jag runder på ringar.. Hade tänkt göra om min förlovningsring lite (om det inte är för dyrt) och letar vigselring..:) Klänning har jag inte börjat med, vill gå ner några kilo :)så tänkte börja titta efter klänning i Okt/Nov kanske.

  • LinneaR

    Ska ni skicka ut "save the date" kort? Jag har ingen aning om det är värt att göra det eller om det är bäst att bara mejla de man tänker bjuda (i god tid innan själva inbjudningarna skickas ut)...framförallt tänker jag att det är bra att meddela folk som bor i utlandet i tid.

    Jag tycker mest det verkar lite onödigt (dessutom inte direkt en svensk tradition)...men å andra sidan tycker jag ju om att pyssla och då det är långt kvar tills inbjudningarna ska skickas ut kanske jag borde satsa på några kort/magneter/eller något annat.

    Hur har ni gjort? eller hur ska ni göra??

  • drömmer

    Vi kommer bjuda hela släkten plus närmsta vännerna på vårt bröllop (blir ca 100pers), men ändå försöka hålla ner kostnaderna så mycket vi bara kan. Klänning ska jag ge mig ut och leta efter nu i höst när butikerna startar sin rea tänkte jag . Hade jag vågat hade jag beställt från Kina, eller Ebay, men jag är lite feg och vill gärna se och känna på det jag ska köpa .

    Har idag kollat upp lite ang maten och fått prisförslag på cateringbuffé.
    Från början hade vi tänkt att laga all vår mat själva, med hjälp av tärnor, men vi kommer ev satsa på att göra våra egna tårtor istället, dekorera lokalen och vara utvilade för dagen D kommer vara fullspäckad iaf

    Vi vill inte betala sjuka summor för maten, samtidigt som vi inte vill att det ska se snålt ut.... Vad tror ni om förslagen?

    Antingen väljer vi en enklare för 65kr/person där det ingår:
    Rostbiff,kassler och grillad kycklingfile,
    5 sorters frukter(passion,melon,ananas,vindruvor,kiwi)
    Potatisgratäng
    (komplettera själva med fläskfilé, ost, smör, bröd, brie, kex, såser, potatissallad, paj, pastasallad, grönsallad.

    Eller så har vi fått förslag för 100kr/person där det ingår:
    Chilimarinerad kyckling,  Marinerad fläskfilé och Grillspett,
     vitlöksmarinerade champinjoner, Exotiska frukter,
    Potatisgratäng, Potatissallad,  smör, bröd & BRIE
    Tzatsiki,
    (här skulle vi isf komplettera med ost, kex, ngn mild kall sås, paj, pastasallad, grönsallad,)

    Är det värt att lägga till 35kr/person för att själv slippa göra fläskfilé, bröd, brie, tzatsiki och potatissallad (det sistnämnda är inget måste utan kanske kan ta bort det och lägga till mer potatisgratäng på andra förslaget)??
     

  • drömmer
    LinneaR skrev 2012-08-14 15:48:18 följande:
    Ska ni skicka ut "save the date" kort? Jag har ingen aning om det är värt att göra det eller om det är bäst att bara mejla de man tänker bjuda (i god tid innan själva inbjudningarna skickas ut)...framförallt tänker jag att det är bra att meddela folk som bor i utlandet i tid.

    Jag tycker mest det verkar lite onödigt (dessutom inte direkt en svensk tradition)...men å andra sidan tycker jag ju om att pyssla och då det är långt kvar tills inbjudningarna ska skickas ut kanske jag borde satsa på några kort/magneter/eller något annat.

    Hur har ni gjort? eller hur ska ni göra??
    Vi kommer bara skicka ut inbjudningarna, ca 4 månader i förväg. Det borde räcka för att de ska kunna ta semester och dylikt. Men vi har inga utländska gäster, så det kanske krånglar till det lite?
    Vi har inte heller vårt mitt i semestern, hade jag haft det hade jag nog skickat ut nästan 6 månader före, speciellt om jag har långväga gäster som behöver bo över...
Svar på tråden Maj 2013