Inlägg från: LinneaR |Visa alla inlägg
  • LinneaR

    Maj 2013

    Jag bor i Göteborg och gifter mig 11 maj. Har inte planerat något speciellt än...känns så långt fram men vi ville boka kyrkan i tid för att kunna förbereda min sambos släkt som alla bor i England...så nu vet de i alla fall och kan planera in en Sverigeresa om nio månader.

    Det jag håller på med nu är att leta lokal...ett inte helt lätt projekt:)

  • LinneaR

    Ska ni skicka ut "save the date" kort? Jag har ingen aning om det är värt att göra det eller om det är bäst att bara mejla de man tänker bjuda (i god tid innan själva inbjudningarna skickas ut)...framförallt tänker jag att det är bra att meddela folk som bor i utlandet i tid.

    Jag tycker mest det verkar lite onödigt (dessutom inte direkt en svensk tradition)...men å andra sidan tycker jag ju om att pyssla och då det är långt kvar tills inbjudningarna ska skickas ut kanske jag borde satsa på några kort/magneter/eller något annat.

    Hur har ni gjort? eller hur ska ni göra??

  • LinneaR
    Oslomyran skrev 2012-08-14 17:19:00 följande:
    Vi har redan skickat "save the date" men det är ju för att vi gifter oss utomlands så de blir kanske lite annat.
    Jag ska fundera lite till...vi har inte bokat lokal än så ska nog göra det först, men sedan kan jag tänka mig att knåpa ihop några "save the date-kort" . Å andra sidan har min sambo redan "förvanat" sin släkt i England om bröllopsdatumet, så egentligen räcker ju det, men skulle vara kul att få pyssla lite:)
  • LinneaR

    Håller med om att allt nog kommer falla på plats ju mer man bokar och fixar. Men på något konstigt sätt känner jag mig väldigt lugn...kan ibland känna att jag vill pyssla med bröllopet och planera men att jag inte vet vad jag kan göra så här tidigt:) Det viktigaste för mig är att boka lokal och skicka ut save the date-kort, men sedan känns det som det kommer bli några månaders vila innan de riktiga inbjudningarna kan skickas ut och den verkliga planeringen kan börja.

    Det som jag gillar och sitter och pysslar med nu är att försöka samla inspiration till tema mm...så det blir en hel del sittandes framför datorn. Och jag antar att när jag väl bestämt tema/bokat lokal så vet jag ju lite mer hur bröllopsfesten kommer att se ut och då kan jag förhoppningsvis börja med lte DIY-projekt till dukning och dekoration mm. Tycker den här planeringsfasen är väldigt kul i alla fall!

  • LinneaR

    På tal om buketter...jag tror jag kommer att knåpa ihop en broschbukett...har dock inte börjat än så får se om det verkligen kommer att ske eller ej...men det är planen i alla fall:)

  • LinneaR
    hsmamma skrev 2012-09-04 23:16:30 följande:
    Någon mer här med "budgetbröllop"? Vår budget är på ca 20000 kr
    Vi har inte satt någon direkt budget, men vill helst inte komma över 20 000...så då kanske det är ett budgetbröllop:)

    Har inte kommit jättelångt i planeringen så vet inte riktigt om summan är realistisk...men jag tror det. Ju billigare desto bättre är vårt motto...fast så klart utan att det syns:)
  • LinneaR
    CharliesChoice skrev 2012-10-28 20:00:54 följande:
    Hej hej!

    Här är ännu en majbrud som blir lite stressad av att se hur långt ni kommit!

    Vi gifter oss den 25/5.

    Ännu så länge är kyrka och präst bokat, och i veckan ska vi slutboka boende och mat. Vi bjuder gästerna på lunch före vigseln, middag efter vigseln, övernattning på hotell och frukost dagen efter. Det låter kanske lite överdådigt men vi är bara närmsta familjen, totalt 16 personer oss medräknade.

    Nu när jag läser här i tråden ska jag minsann ta tag i klänning och ring!
    Var inte stressad! jag gifter mig 11/5 och har inte gjort något förutom att boka vigsel och lokal (har dock inte kollat på den än så kan hända att det inte känns rätt och då får vi byta). Har i och för sig köpt en bröllopsklänning, men måste prova och se så den passar (köpte den för två-tre år sen:) Jag håller på o knåpar ihop save the dates nu, men annars känns det som att det inte finns något att göra...i och med att vi ska ha catering (buffé) kommer den inte att behöva bokas förrän två veckor innan bröllopet.

    Mitt "problem" är att jag vill planera och göra en massa, men känner att det är för tidigt och att jag inte vet vad jag ska göra. Nu har jag ju i alla fall fått börja med mina save the dates så det känns bra! Jag kollar dock inpsirationsbilder hela tiden och håller så smått på och samla ihop till en stor "moodboard" så att jag i alla fall vet på ett något sånär hur bröllopet ska se ut:)

    l
  • LinneaR
    fia1982 skrev 2012-11-04 11:11:08 följande:
    Vart gifter du dig den 11/5? Vi har också det datumet
    I Landvetter kyrka!

    Ni?
  • LinneaR
    FruW skrev 2012-11-04 17:29:15 följande:

    LinneaR och fia1982: Jag gifter mig också den 11 maj HjärtaSkrattande Snart bara ett halvår kvar!


     


    Men hörni, vi filar ganska hårt på våra inbjudningar nu, känner inte ni att man vill skicka ut dem ganska långt i förväg? Men det beror ju lite på vilka gäster man har. Vi kommer nog försöka skicka dem i början av december, med tanke på folk som behöver planera och boka flyg + hotell m.m. Det är kul men pirrigt!


    Jag vill gärna börja med våra inbjudningar....men håller på med save the dates nu (kanske lite sent ute:) och tänkte därför börja pyssla med inbjudningarna vid årsskiftet och förhoppningsvis skicka ut dem 2 månader innan bröllopet. Hade först inte tänkt att ha save the dates men nu när jag väl har börjat pyssla med dem känns det som en bra idé för att man då inte behöver stressa med inbjudan.

    Har ni skickat ut save the date-kort?

    De flesta vet redan att vi ska gifta oss och min sambo har kontakt med sin släkt i England då de redan börjat kolla in flygbiljetter mm...så save the date-korten är mer en kul grej så jag får pyssla lite. Vill gärna börja med inbjudningarna redan, men har sagt åt mig själv att vänta lite:)
Svar på tråden Maj 2013