Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    stormhelen skrev 2013-01-14 21:22:25 följande:

    Hur mycket kostade det med att hyra en sådan typ av bil? Jag har ingen koll alls på vad det ligger på för prisklass.


    Den var inte så dyr. Billigare än Limosine..


    3100kr för två timmar. Vi har bokat den så att den hämtar upp mig och kör mig till kyrkan. Efter vigseln kommer vi fotograferas sen ska vi köras till festen. Så jag funderar på att boka ytterligare en timme och det kostar 500kr/tim


    Har bokat den via bfm.nu och det är kanon att man söker via ort och sen får man upp bilarna som anmält sig för det geografiska området.

  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-01-14 23:01:08 följande:

    Tack för tipset!


    Det var ju en jätte bra sida. Solig


    Jag trode att det skulle vara dyrare än så att hyra en sådan bil.


     


    Vet inte riktigt när man ska ha bilen (om man nu hyr en eller om min pappa kanske känner någon med en rolig veteranbil) då vi ska ha fotograferingen ca 1½ - 2 h innan vigseln sedan under vigseln och sedan 1 - 1½ h efetr vigseln (iaf totalt 4 h).


    Lokalen ligger bara 850 m från kyrkan. Känns nästan lite larvigt att åka bil den korta sträckan.


    Ska man ha bilen före vigseln eller efter? Den bilen som vi funderar på har inte skrivit ut hur länge man använder bilen i det prisförslaget. Skulle vara kul att få med bilen på fotograferingen.


    Trodde vi också så därför boka vi upp den snabbt så ingen annan hann före :)

    Jadu, det var svårt. Blir ju dyrt och ta hyr bil för hela den tiden. Men ska ni fotograferas i närheten av kyrkan båda gångerna?
    Personligen tycker jag det känns mer "värt" pengarna och ta fin bil från kyrkan till lokal där gästerna väntar. Tar ni bilen till kyrkan så sitter ju förhoppningsvis gästerna i kyrkan.

    Jag har ju en bil intresserad sambo och på den manliga sidan i min familj men det är inga bilar jag vill åka till kyrkan med.
  • FrökenMäkelä

    Vi köpte min ring i hmm oktober/november minns inte riktigt. Passa på när de hade rabatter i butiken och extra erbjudande om man sålde gammalt guld så vi passa på då och fick ringen till nästan halva priset.


    http://www.guldfynd.se/page.jsp?node=170&articleNo=0431155&articlesPerStep=24&attributeType_4=472&attributeType_2=&attributeType_1=&step=2&productType=0&articleNo=&search=Visa+resultat+%3E%3E%3E&priceRange=&


    Då BT inte vill lägga upp min bild så får jag länka istället :((


     

  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-01-15 21:49:18 följande:

    Va, varför får du inte lägga upp bilden? Är det för "reklamigt" eller vad? Förvånad


    Ringen är jätte fin, den påminner lite om min förlovningsring - sten i mitten och på skenan men då i vittguld.


    Wow, halvapriset! Det är ju klart att man slår till då. Glad


    Tack!


    Vet inte vad det är med BT och min dator när det gäller att lägga upp bilder, BT vill helt enkelt inte ladda upp dem. Ibland fungerar det men ytterst sällan :(

  • FrökenMäkelä
    Jag har ett problem som ni tjejer kanske kan hjälpa till med.
    Just nu känner jag att min klänning som jag skall ha inte kommer bli bra och lika så buketten.

    Klänningen syr ju min mamma så det går ju att ändra sig. Det är en ivory färgad klänning med fladdrig typ fjärilsärm, i skir spets med knappar i ryggen och ett litet (40cm) släp. Kommer ha en underkjol med stålringar och lite tyll.
    Jag känner att den inte blir tillräckligt "pampig" och "wow" och lite tråkig

    Kan du inte skissa lite på hur du vill ändra klänningen eller kolla på olika klänningar på nätet. Kanske till och med åka och prova lite klänningar. Så som du beskriver den så låter det som att det blir en helt underbar klänning och väldigt speciell då det är bara du i hela världen som har en sådan.


    När det gäller buketten är det planerat med en droppformad helt i lila (helst mörklila/plommon) med lite grönt, hjärtan på tråd och så. Just nu känner jag tycker det kommer bli skitfult och bli syrenlila blommor istället. Funderar på att ändra riktning och ha en rundbunden i ljusljusrosa och creme istället.

    Vad göra? Är det bara 8 månaders kris eller borde jag byta riktning?

    Om du känner dig osäker på valet om bukett så vänta med att bestämma dig. Själv inne också först på att ha en droppformad bukett men hitta ingen inspirationsbild var jag kände att så vill jag ha min bukett. Utan det var en rundbunden bukett med rosa rosor och då först kände jag att det vill jag ha fast med orange rosor. Efter en del tänkande så ville jag istället ha en bukett med någon av mina favorit blommor men tyvärr så är det inte säsong för ranunklar så valet föll på dahlia istället och har hittat en bukett som bara känns sååå rätt.


     

  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-01-15 22:50:42 följande:

     



    Den känns helt rätt nu, men man får se hur det känns senare. Sedan så är det, det där med pionerna. :/

     


    Den har jag också tittat på och den är alldeles underbar!


    "min" bukett hitta jag en inspirationsbild så inget jag kommit på själv.

  • FrökenMäkelä

    och helt plötsligt idag kan jag lägga ut bild på BT på min dator hemma...


  • FrökenMäkelä
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-17 13:05:02 följande:
    Här kommer en bild på klänningen och det spetstyg som jag tänkt använda.
    Den kommer vara högre i halsen eftersom jag inte skall ha halsband och inte vill att det ska se ut som att det "saknas något" Ärmen kommer vara utan fodertyg, alltså bara spets med den fina kanten längst ut.


    Vad tror ni?

     


    Spetsen är ju fantastiskt fin så jag tror det kommer bli jättefin klänning!

  • FrökenMäkelä
    emelieparstam skrev 2013-01-19 23:18:15 följande:
    Usch är en i en sådan jobbig situation. Har precis blivit bjuden på ett bröllop till en av mina kusiner.. där jag även är till frågad och göra håret på bruden ( är frisör)

    Jag och mina blivande har bestämt att vi inte ska bjuda några kusiner, hur gör man?? hur säger man??

    Jag är så kluven just nu, känns dumt att vi blivit bjudna till dem och vi inte bjuder tillbaka...

    Hur hade ni gjort?

    Hållt fast vi den gästlistan som gjorts från början. Man kan inte börja bjuda in alla bara för att de bjuder in en till sitt. De kanske rent av bjudit in er för hon vill att du ska göra håret så hon känner att hon "måste" bjuda er till bröllopet. Eller så kanske de har större budget och kan bjuda in fler. Har ett billigare bröllop men bjuder in så många som möjligt. Det är svårt att säga.


    Är deras bröllop före ert? Då behöver du ju inte säga något om att de inte är bjudna till ert.


    Men jag förstår dig jag hade också börjat tänka att borde man bjuda dem i alla fall osv.. men nej håll er till gästlistan ni bestämt att den är bra.

  • FrökenMäkelä

    Usch jag börjar få ångest för budgeten halva har nästan redan används upp och då har vi inte ens med mat, sonens och sambons kläder, bukett och övriga blommor, dekoration till lokalen, musik till festen, personal. Så finns inte mycket kvar att röra sig med och maten kommer plocka en stor bit av det som finns kvar. Hur i dagens namn ska vi få det att gå ihopa :((


    Visst vi har lite mer pengar vi kan putta in men vill helst inte det då vår budget för bröllopet ligger ändå redan på 66000 och det tycker vi borde räcka/räckt men nu ser det inte alls ut som att det gör.


    Vi som ville ha live musik och slippa laga mat själv vet inte alls hur vi ska lösa detta nu. Drickan ska vi ju hämta från Tyskland så den blir ju billigare än om vi köpt på Systembolaget.


    Vet inte vad jag vill med detta, behövde nog mest bara skriva av mig då jag sambon även blev oense om maten p.g.a hans pappa får inte äta rött kött och då tyckte jag att han kunde äta av det andra på buffen men det tyckte ju inte sambo.

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!