Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Mitt första inägg på sidan.

    Vi ska gifta oss den 14:e september. Träffades för snart 11år sedan, förlovade i 10år och har två barn Glad
    Känns som vi ligger långt efter med planeringen när jag läser igenom era inlägg.
    Kyrka bokades idag och önskemål om präst skrevs upp. Ska titta på en gård den 2:a oktober och hoppas den faller oss i smaken. Utvändigt är den helt underbar. Kyrkan ligger i grannby och gården ligger i byn vi bor.
    Färgerna är Orange, Brunt och vinrött, men mest av orange.
    Då jag är från ett annat nordiskt land så har vi pratat med mina släktingar om de kan tänka sig och komma. Hittills är det 14st Förvånad som meddelat att de gärna kommer, jag trodde på höjd två stycken kunde tänkas komma.
    Dotterns kläder är inhandlade, från Ebay billigt och bra. Klänning, bolero, skor, halsband, örhänge (ej ebay) för under 1000kr.
    Ska gå ner ca 30kg tills D-dagen, hur det nu ska gå Rynkar på näsan
    Små tittar lite på klänningar och skor till mig själv. Inbjudningskorten gör vi själva och första designen är färdig en liten detalj kvar att lösa. När festlokal är bokad kan man börja tillverka dem på allvar.

    Det var lite från mig.

  • FrökenMäkelä
    LILLSYRRAN skrev 2012-09-24 23:34:26 följande:

    Välkommen FrökenMäkelä!


    Jag gifter också mig den 14 september 2013


    Ser att ni också väntat med bröllop,jag ock min blivande har varit ett par i 13 år.


    Tack för välkomnadet!


    Jag hade gärna gift mig för flera år sedan men då frieri inte kommit tidigare så har det inte skett tidigare.

  • FrökenMäkelä

    Nu börjar det hända lite saker här hos oss oss.


    kyrkan - check


    lokal - chek blev inte gården, hade spräckt budgeten totalt och invändigt var den inte utformad så som jag hoppats


    fotograf - chek


    bil till och från kyrkan - check


    har beställt mina orange skor så nu är det bara hoppas man blir nöjd när de kommar


    ska beställa papper så vi kan börja göra inbjudningskorten

  • FrökenMäkelä

    När planerar ni att skicka ut era inbjudningskort?


    Till gästerna från mitt hemland så skickar vi efter nyår ev. slutet på Januari så de hinner boka billigare flyg/båt och planera sitt boende här.


    Men de som bor i här i Sverige när ska man skicka till dem. Man vill ju gärna sätta osa så man hinner handla dricka (tyskland) och veta hyffsat exakt hur många som kommer så man kan beställa catering.


    Så hur tänker ni göra?

  • FrökenMäkelä

    Vad tråkigt att ni har problem med lokaler :(


    Själv vet jag inte riktigt vad man ska göra nu..... Försöker hitta någon pappers återförsäljare så man kan börja börja pyssla med inbjudningskorten.

  • FrökenMäkelä

    Kul att så många valt september 2013!


    Tycker allt står stilla just nu vet liksom inte vart man ska börja. Fick i alla fall beställt snygga kalsonger och strumpor till sambon igår, han ska få det som överraskning på bröllopsmorgonen innan vi skiljs åt. Ska skriva något käckt också på etiketterna så det blir en rolig grej av presenten.


    Funderar lite på att börja strukturera upp själva vigslen med vilka psalmer och in/ut gångs låtar men var hittar man så man kan lyssna på dem, är ju inte så troende så kan ju inte vilka som finns.

  • FrökenMäkelä

    Här hos oss händer inte så mycket för tillfället. Har ändrat mig om brudklänning så den jag vann på Ebay (kinaklänning) var inte alls som jag hoppats. Jättefin och så men ingen Wow känsla. Så efter letande så hitta jag en klänning som ger mig pirr i magen som förhoppningsvis kommer min nya klänning jag buda hem från Ebay nästa vecka. En helt ny Maggie Sottero Ericka, den är så fin så hoppas verkligen den sitter bra också ev att kanske får sy in den lite.


    Fotograf hade vi bokat men honom kommer vi boka av då vi nu ikväll har vunnit en av Musikhjälpens auktioner med bröllopsfotograf :)


    Har köpt hem papper så i julledigheten blir det tillverkning av inbjudningskort så vi kan skicka ut dem i jan/feb till de utländska gästerna.


    Börjar känna mig lite stressad angående musik då vi vill gärna ha ett live-band men tycker det är svårt att hitta något som faller oss i smaken. Bra band brukar ju ofta bli bokade snabbt så hade gärna kunnat boka av denna punkten på listan.

  • FrökenMäkelä

    Idag har jag fått min klänning och den är bara såå fin. Börja till och med gråta när jag såg den.


    Köpte först en "kina"klänning via e-bay. Inga större fel men den gav mig ingen wow känsla. Så när jag hitta denna Maggie Sottero på ebay så kändes det bara så rätt och den instinkten visa sig stämma även när den kom. Helt underbar är den.


    Så nu blir det verkligen ännu mer kämpa på för att bli av med kilon. Har hittills lyckats gå ner ca. 8kg men fler behövs.


    God Jul till er alla

  • FrökenMäkelä

    Har tyvärr ingen bild på mig igen den då jag bara prova den som snabbast när jag fick hem den och hade ingen som kunde snöra den åt mig heller.
    Kommer inte prova den förrens jag gått ner en 5-6kg till då hoppas jag den sitter bättre.

    Men vad ska man ha för BH. Har ganska liten byst så behöver få ganska mycket push-up och så måste den vara axelbandslös. Har försökt sitta lite på olika sidor och se vad det finns men är ju så svårt att kolla på bilder bara. Kommer iofs inte köpa underkläderna förrens in i det sista.


  • FrökenMäkelä
    emelieparstam skrev 2012-12-27 16:26:36 följande:
    Åhhh så fin den är!!

    Jag kommer nog köpa mig en axelbandslös bh som är begie eller så får de bli utan.

    Tack!


     

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!