Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    SofiaMagdalena skrev 2013-05-30 10:33:10 följande:
    Skönt att det gick smidigt! Jag är lite fundersam på hur vi skall få ihop våra olika kompisgäng och var jag skall placera mormor/morfar och hans föräldrar. Mina päron känner liksom alla mina vänner så där kan man blanda hejvilt. 

    Jag funderar på om man skall göra något men är livrädd för att få nån allergisk reaktion!  
    Vi har tre längor. Ett för min släkt - dels för att 5st av dessa 20 som ska sitta där bara pratar finska så vill inte vara otrevlig och placera dem vid svensk språkiga. Mitten längan kommer våra vänner sitta och där kommer vi även ha vårat "honorsbord" där bara jag och gubben tillsammans med våra barn sitter. Tredje längan blir till sambons släkt. Men efter middagen så är det fri sittning, dels för att alla ungar kommer springa rundor och då kan de vuxna sätta sig var de vill.

    Är du känslig mot krämer och brukar reagera i vanliga fall? Prata med dem om du nu vill göra någon behandling finns ju massa olika behandlingar. Kanske kan bara ta en vanlig rengörning, scrubb och massage. Väldigt avslappnande säger jag som höll på och somna igår, hahahaha.
  • FrökenMäkelä

    Hade vårat vigselsamtal idag och det gick bra.


    Fick "provgå" upp och barnen kommer gå före oss och sen vi. Har inga tärnor eller marskalkar så dem behöver vi inte tänka på. Ska inte heller ha solist eller något annat extra utöver det som skall ingå in en vigsel så den blir enkel och traditionsenligt.


    Vi kommer ha två psalmer 84 och 410. Prästen fråga lite om oss och våra intressen och om våra barn som han kommer prata om i vigseltalet han kommer nog också nämna att vår fotograf har skänkt hela summan till musikhjälpen som var i vintras. Blir säkert kanon, har en väldigt bra präst som är lätt att prata med och bjuder även på sig själv.


    Ingång och utgångs musik ska vi kontakta kantorn och meddela vad vi vill ha, hon var sjuk idag. Vill vi dekorera kyrkan så hjälper kyrkvärden med detta så vi eller våra gäster inte behöver göra något sådant! Uppskattat så nu fick vi en ny punkt att tänka på, hade inte tänkt dekorera men där var dekoration kvar idag från helgens bröllop och det så mycket mer inbjudande ut så vi funderar på att dekorera i alla fall. Ris får vi kasta för kyrkvärdarna hade ingen info om att man inte fick men vi kommer även ha såpbubblor.


    Annars har de inte hänt mycket här hos oss. Två veckor kvar till osa så efter det kan man börja planera lite och bättre.

  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-06-08 19:11:20 följande:

    Fy fan vilken ågren jag har..


    Provade klänningen idag för första gången sedan den blev klar (behöver ha hjälp med att få på den), och den passar inte! Gråter Det fattas typ 1 dm från att gå upp hela vägen. Har förvisso gått upp 2 kilo sedan jag provade klänningen i butiken (samma storlek som min klänning). Har haft en svag misstanke om att den inte skulle passa, men att det skulle fattas så mycket det trodde jag inte.


    Nu blir det bantning med pluver och massa träning för hela slanten fram till bröllopet. Vill ju att klänningen ska passa. Jag har inte råd med en ny klänning så den här MÅSTE passa.


    Fyy vad jobbigt :(


    Lider verkligen med dig. Provade du klänningen i butik när du hämtade den? Tänkte mest så att de har sytt in klänningen i rätt storlek. Tycker inte 2kg borde göra större skillnad men 1dm låter mycket att inte kunna knäppa, antar att det är dragkedja du har på klänningen.


    Hoppas innerligen du lyckas att gå ner så du passar i klänningen, tur du prova nu så du har en chans att tänka på när sötsuget visar sig så får du tänka på klänningen.

  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-06-08 23:34:25 följande:

    Nej, jag provade inte klänningen när jag hämtade den. De (ägarinnan) tycktes tycka att det var väldigt jobbigt att jag kom in i butiken för att hämta ut den. Så jag blev varken tillfrågad att prova den eller sugen på att stanna kvar och prova den.


    Sedan har jag haft den hängandes här hemma i drygt en m¨nad innan jag kunde prova den.


     


    Ja, det är dragkedja på den.


    Imorgon börjar bantningen på allvar så att jag kommer i åbäket.


    Ska man ringa butiken eller inte? Vad kan dom göra?


    Trodde man alltid provade klänningen när man köpt i butik och ska hämta ut den just för att se att den är korrekt sydd.


    Håller med sofiaMagdalena att be och få prova den du prova i butik och jämför. För som jag skrev innan låter väldigt orimligt att 2kg orsakar diff på 1dm

  • FrökenMäkelä
    3 MÅNADER KVAR IDAG !!!!!!!

    Vart har tiden tagit vägen egentligen. Nu känns det som man på allvar kan börja räkna ner dagarna men vill inte räkna upp allt som är kvar att göra eller planera....

    Osat går ut på söndag och forfarande är det väldigt många som inte svarat Rynkar på näsan
    Så vi kan egentligen inte planera så mycket än då vi inte vet om vi blir 90pers eller 30pers....

    Men känner att jag måste ta itu med att åka till floristen och kolla upp buketten och blommor till borden och kyrkan.

    Mest troligt har vi även klurat ut de första dansernas låter blir nog inte svensk som jag ville utan en engelsk, nr två blir en finsk.

    Detta är den engelska:

    ">



    Tror nog jag och sambon får sätta oss ner i helgen och skriva en lista på vad som skall fixas och vad vi vill ha på själva festen.

    Hur går det för er andra?
  • FrökenMäkelä
    SofiaMagdalena skrev 2013-06-14 11:35:07 följande:
    Var tipsen på svensk vals inte bra? 



    Jo, dem var jättebra. Men så hitta sambon denna engelska och jag gilla den också. Kändes lite mer speciell när sambon hade något förslag. Sen har vi ju varit ihop i 12år så den passar väldigt bra till oss.
  • FrökenMäkelä

    Nu har nästan alla våra OSA kommit in som gick ut i söndags. Är 4st kvar som inte alls svarat och en som svarat att hon kommer med gäst men svarar inte på våra mail när vi försöker få veta vad gästen heter, har en känsla av att hon ångrat sig och vågar inte säga att hon inte vill komma.

    Vi hade nästan 90gäster på listan och nu slutar den runt 70gäster istället känns ganska skönt att vi inte blir så många.

    Nu kan vi börja planera dryck som ska inhandlas från Tyskland - blir nog nästa månad vi kör ner. Maten har vi inte bestämt mer än det blir catering men nu när vi har gästantalet så kan även det bestämmas. Tårta vet vi inte riktigt hur vi ska göra eller beställa ifrån.

  • FrökenMäkelä
    paisley skrev 2013-06-18 13:36:50 följande:
    Hur gör ni andra med efternamn förresten? Vi  funderar på att ansöka om ett nytt, eget efternamn. Problemet är att om man gör ansökningen innan man är gifta så måste man betala 1800 kr var! Annars kan bara den ena personen söka, och får då en "specialrätt" till det namnet. Annars får man ansöka efter vigseln. Och så vet man ändå inte om man får det godkänt...
    Jag kommer ta sambons efternamn. Det är bara hans släkt i Sverige som har det. Han tog det när vi väntade vårat första barn. Hans föräldrar är inte gifta så han har tidigare haft sin mammas efternamn. Ett -son namn...
  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-06-18 19:04:05 följande:

    Jo, jag håller med. Det ÄR riktigt ohyffsat att inte osa. Men det tycks inte alla tycka - uppenbarligen.


     


    Tyvärr är det förvånansvärt många som faktiskt inte vet vad OSA betyder. Och dessa gäster som antar att vi ska förstå att det är en självklarhet att de kommer, nä det är det faktiskt inte. Hur ska vi veta det om man inte ens tackar för inbjudan (vilket jag anser inte är nödvändigt) men de som inte ens muntligt säger att de kommer... och när frågan kommer måste vi ändå maila vårt svar... ja tack därför vi har en e-mail för detta ändamålet...


    Jag som har barn har märkt genom åren att man måste skriva på inbjudningarna att man ska anmäla om man inte kommer för folk hör helt enkelt inte av sig annars.

  • FrökenMäkelä

    Usch jag känner att allting står still och att vi kommer få stressa allt snart.

    Börja klippa tapet (rullar som blivit över) igår som ska bli vimplar så får se hur det blir.

    Min frisör maila igår och ville flytta tiden för klippning och provuppsättning så jag ska dit nu den 1:e iställt för den 8:e. Lyckades även flytta provsminkningen så jag är nöjd.

    Tror jag snart för börja skriva listor på vad som vi fixat och gjort och vad vi vill göra så vi får en överblick på vad som ska hinnas med. Är ju bara 2,5månad kvar och mycket som ska hinnas med tills dess. Vi bor dessutom i ett hus vi håller på och fixar med så all tid går ju inte åt bröllopet.

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!