• Äldre 23 Jul 22:12
    19574 visningar
    111 svar
    111
    19574

    December brudar :)

    I vackra december sker de jag drömt om som liten flicka :) Jag ska äntligen få gifta mig med en helt underbar man :) Lycklig ända in i själen för detta! Den 31/12 2012 kl:15.00 säger vi ja till varandra och blir man och hustru :) herr och fru Saarinen :) Är vi fler lyckliga människor som säger ja till varandra i vackra december?

  • Svar på tråden December brudar :)
  • Pekkii­sch4
    Äldre 5 Aug 15:19
    #31



    Jag har gjort våra inbjudningskort, och håller på med festprogram och gästbok i samma färger :)

    Även placeringskorten är klara, ska bara på namn när vi vet. :)
  • Fremm
    Äldre 8 Aug 14:12
    #32

    Åååh va glad jag blir att jag hittade hit!!


    Försökte nämligen hitta en tråd som va relativt nystartad för brudar som ska gifta sig i vinter och så hittade jag er! Kanon! :)


    Min fästman friade till mig för en månad sen strax innan vi började vår semester och vi ville båda att det inte skulle dröja längre än ett halvår så vi har satt datum till nyårsafton 2012. Vinterbröllop för att det är mer ovanligt och för att min fästman varit gift tidigare och då var det ett sommarbröllop. Jag för min del har oxå planerat bröllop en gång tidigare oxå då sommarbröllop men vi hann aldrig gifta oss vilket var tur så här i efterhand :).


    Nu har jag träffat mannen med stort M och efter alla grodor jag har kysst utan att de blivit prinsar så förstår jag ju att han är min Prins, därför har allt gått så fort. Vi träffades i december förra året, han överraskade mig med förlovning på alla hjärtans dag och frieri i juni och nu bröllop på nyårsafton... ganska snabbt jobbat men känns det rätt så gör det! :)


     


    Känner mig dock stressad över allt som ska fixas, vill ju ha mitt "drömbröllop" med allt vad det innebär och lite kontrollfreak är jag allt att jag gärna vill ta reda på så många idéer som möjligt till den stora dagen så att det inte blir som "alla andra".


    Hur länge har ni planerat era bröllop?


    Detta har jag hunnit med på semestern (svårt att boka en del eftersom andra oxå är på semester)..


    *Präst (dock inte fått klartecken helt eftersom den prästen vi vill ha måste byta dag med en annan, får veta svar nästa vecka).


    * Catering (dock prel. klartecken eftersom hon oxå är på semester och inte har kalendern med sig, får veta nästnästa måndag)


    * Har bokat två festlokaler som vi ska titta på i morgon för att välja vilken (förstahandsvalet va tyvärr redan upptaget)


    * Kyrka (är så gott som bestämd men ska titta på den i morgon för att spika helt


    * Vi har klurat ut hur vi vill ha våra inbjudningskort och köpt material, jag har gjort ett och det blir sååå fint, jag scrappar ju på fritiden men detta blev väldigt enkelt och stilrent men ibland är "less is more"... så fort vi har spikat allt till inbjudan ska jag skicka iväg dem tänkte jag. Jag har oxå tänkt att göra ett litet infohäfte åtminstone till de äldre som inte har datavana med vägbeskrivning och annat, jag har oxå registrerat en blogg där adressen står i inbjudan och dit man kan vända sig för mer info. Har inte kommit så långt med bloggen än dock. Kanske är tidigt att skicka inbjudan i augusti men eftersom det är ett speciellt datum (nyårsafton) så känns det bra att vara ute i god tid OSA är satt till 1 nov. Dessutom ska vi försöka hålla allt hemligt tills dess att gästerna får inbjudan och jag har jättesvårt för att inte berätta när jag träffar vänner och familj så ju fortare vi får ut dem desto bättre.


    Eftersom vi bor i en liten stad så kan jag inte boka frisör och brudbuketten innan inbjudningarna är skickade med risk för att de försäjer sig och det vill jag inte.


    Färgtemat blir kanske inte så vintrigt men det blir våra favoritfärger, cerise/fuxia-rosa och limegrönt med pärlemovitt och silver.


    Just nu blir jag stressad på mig själv att jag inte fokuserar på en sak i taget, det dyker hela tiden upp nytt i huvudet... ena stunden googlar jag massor på dukningar och dekorationer, i nästa stund på min utstyrsel...


    Jag har hittat eller rättare sagt min M2B har hittat jenjenhouse och där har jag hittat en helt ljuvlig klänning som jag skulle vilja ha men som ni skrivit tidigare i tråden så är jag väldigt osäker på om den är lika fin i verkligheten som på riktigt. Skulle vilja testa att köpa därifrån och skulle det inte bli bra så får man väl hitta någon annan men kruxet är att jag försöker gå ner i vikt så jag kan inte beställa än, måtten oxå svårt tycker jag... så när borde man senast ha hittat en brudklänning?


    Har ratat slöja och krona och funderar istället på att ha ett hårsmycke i form av en kam eller diadem med något på sidan. Jättesvårt att hitta det när jag googlat på det - har någon tips om vart man kan kika på sånt?


    Vi kommer att ha ca 100 gäster men samtidigt som vi vill försöka hålla bröllopet så "billigt" som möjligt så vill vi ändå inte att det ska kännas billigt utan något extra utöver det vanliga, inte i lyxväg då utan mer med detaljer och sånt... därför är det ju mkt gör det själv, googla, och detektiva och hitta bra lösningar...


    Oj det blev långt, skriver gärna mer om vad vi kommer på framöver och vill gärna veta mer om hur långt ni kommit med er planering! Ska bli roligt att följas åt här inne! :)


     

  • Fremm
    Äldre 8 Aug 14:13
    #33

    Varför blir det inga mellanrum när jag skrivit, jag som gjort massa enter i texten för att den inte ska vara så svårläst och så blir allt en enda stor "gröt" i alla fall? Ursäkta för det, hoppas ni orkar läsa! :)

  • Fremm
    Äldre 8 Aug 14:14
    #34

    Superfina inbjudningskort!!


     


    Roligt att få se, jag ska försöka lägga upp mina när de är skickade... vill hemskt gärna se mer bilder på saker ni har bestämt er för. :)


    Pekkiisch4 skrev 2012-08-05 15:19:06 följande:



    Jag har gjort våra inbjudningskort, och håller på med festprogram och gästbok i samma färger :)

    Även placeringskorten är klara, ska bara på namn när vi vet. :)
  • Fremm
    Äldre 8 Aug 14:35
    #35

    Har aldrig hört den låten förut "lyckorus" men jag lyssnade på den på youtube nu och blev helt förälskad, så fin och ovanlig! Gillar Sonja Aldéns låtar oxå men de känns lite "vanliga" den jag fastnat mest för är Nån som du för texten passar så bra för oss. Likadant Åsa Jinders låt Av längtan till dig tycker jag om och passar bra in i texten men oxå lite vanlig... gillar svenska låtar då man lyssnar mer på texten på dem än engelska sen måste det ju passa ihop med den som sjunger. Min syster sjunger i sitt yrke så henne vill vi ha till en låt men sen vore det vackert om vi hittade en man att sjunga den andra eller om de kör en duett.


    Psalmer har vi inte tittat på än.... svårt då det finns så många vackra sommarpsalmer men de passar ju inte på vintern...


    lycklig01 skrev 2012-08-02 09:49:12 följande:
    Vi kommer mest troligt åka i en typ amerikanare, så länge det inte är blött! Så vi måste ha en extra bil om det är så! Ang solosång ska vi ha lyckorus och kärleksvisan , helt fantastiska låtar!
  • Pekkii­sch4
    Äldre 8 Aug 17:13
    #36
    Fremm skrev 2012-08-08 14:14:07 följande:

    Superfina inbjudningskort!!


     


    Roligt att få se, jag ska försöka lägga upp mina när de är skickade... vill hemskt gärna se mer bilder på saker ni har bestämt er för. :)


    Tack ! :) har nu gjort den tillhörande gästboken :)

    Vi kör väldigt stilrent :)

  • Äldre 8 Aug 18:01
    #37

    Kul att ni oxåvält nyårsafton :) 3 par hittills :) Vi försöker oxå få de så billigt som möjligt vi har oxå nästan 100 gäster.. De jag räknat på hittills är ca 60.000:- vi ska ut med! Jag hyr min klänning var och kikade på jenjen men såg sådana skräck exemplar så nej jag hyr å vet vad jag får! Ska prova storleken i oktober. Har redan valt ut klänningen som är så vacker! Längtar tills jag får bära den :) Jätte fin gästbok och annat pyssel! Jag är inte så finurlig och händig så jag kör färdiga kort å så sen A4 papper som fest programm :) som sagt inte så händig :)

  • Sofiii­z
    Äldre 8 Aug 19:53
    #38

    1 December för oss,  Förlovade oss 1 december 2009 så tänkte att vi skulle ta samma datum.

    Bor i stockholm men eftersom jag kommer från Jämtland så vill vi ha ett riktigt vinterbröllop.
    Så eftersom så många av gästerna blir långväga så ville vi hitta ett bra ställe att vara på.
    Ville inte ha vigseln i Östersund med risken att festen slutar tidigt bara för att alla ska till sina hotell.

    Så sökte lite och hittade Kall Auto Lodge, så vigseln blir i Kalls kyrka kl 15.00. Och sen har vi festen och boendet på hotellet som ligger några hundra meter bort.

    Just nu är allt lite svävande, svårt att greppa. Men börjar bli mer och mer nervös nu ju närmare man kommer.
    Nästa månad ska vi beställa hindersprövningen, prova klänningen igen, beställa ringar osv.

    Kollar nu mest runt för att hitta bra inspiration till middagen/festen, trodde aldrig jag skulle kunna bli en bridezilla haha!

  • vinter­frost
    Äldre 9 Aug 11:48
    #39
    lycklig01 skrev 2012-08-02 09:49:12 följande:
    Vi kommer mest troligt åka i en typ amerikanare, så länge det inte är blött! Så vi måste ha en extra bil om det är så! Ang solosång ska vi ha lyckorus och kärleksvisan , helt fantastiska låtar!
    Åh Lyckorus ska vi oxå ha (har du hittat noter till den någonstans?) Sen ska vi ha Du och jag av Sara Löfgren
  • Fremm
    Äldre 16 Aug 11:38
    #40

    Oj vad hände med denna tråden? Hur går det för er andra? :)

Svar på tråden December brudar :)